Zaman: 09 Ara 2025 08:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 31 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Rüzgar ve Lancer
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 11:57 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Arkadaşlar astsc otomatik araçlarda gerekli görülmediği için çıkartılmıştı. O satılanlarda eski partilerden kalanlar diye biliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 11:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Jani"m niye gerekli olmasın ki ? Civic de otomatik ama VSA standart?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2011 20:55 

İsim: ddd
Araç: ddd
Meslek: ddd
o yine iyi.. A1'de baz versiyonda klima yok.. Açıklama süper "Audi Türkiye şartlarında klimayı standart koymaya gerek görmedi".. Bunu söyleyen showroomdaki bayan bi yandan da gülüyor bu arada :) :) :) :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2011 18:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1.6
Kan grubu: b +
Rüzgarın etkisi ile tamponun göçmüş olması bana tuaf geliyor. Ufak bir tamas olmuş olabilir. Ufak bir temas o hızda (100+50) herhangi bir aracı rahatlıkla yolundan çıkarır eger ASTC yoksa.
Benzer olay benim de başıma geldi. Bir farkla; ben ve temas ettiğim araç aynı yönde setrediyorduk. Yeşil ışıkla birlikte tüm araçlar kalktıktan bir süre sonra önümde mopet belirdi ve kontrolsüz haraket ediyordu. Ben de onun şerrinden kaçmak istedim ve hızlanarak solumdaki aracı geçmek ve onun olduğu şeride girmek istedim. Tam sola kırmak üzereyken baş belası mopet de sola doğru manevra yaptı ve ben ona çarpmamak için zamanından önce sola kırdım. Bu esnada solumdaki Fort Trassit'in tamponu ile benim sol arka teker hafif sürtündü. Benim araç sürtünme sonrası tamamen kontrolden çıktı ve yaklaşık 100 metrelik savrulma sonrası soluğu yolun sağındaki kaldırımda aldım. Temas ettiğim araçta benim olayın üzerine durdu. Transitte sadece fafif bir sürtünme izi (boya gerektirmeyecek cinsten) vardı. Bu arada aracım eski madel Mercedes 250 D idi ve ASTC eşdeğeri sürüş destek sistemi yoktu.
Yani diyeceğim, ATSC ve benzeri bir şey yoksa araçta (ve temas varsa), aracı yolda tutmak çok zordur diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2011 08:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Lancer
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
Fiziksel temas varsa bu hızlarda muhtemelen yoldan çıkmış olmanız gerekirdi. Temas edenin kamyon olmasıda daha büyük bir etken. Ancak lancer ise altınızdaki sizi donanımında olan bütün güvenlik sistemleriyle sonuna kadar korur. Sadece lambadan ibaret değil yani. Geçmiş olsun..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2011 18:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
pow yazdı:
2011 stoplari yeter, astc neymiski, lancer bu zaten boru degil ki.. boyle kandiriyorum kendimi temsayi anmamak icin.. :)

Evet o stoplar ne öyle yaa nerden baksan +5 HP :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2011 00:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür Turhan
Araç: 2009 Mitsubishi Lancer İnvite
Kan grubu: BRh+
Valla ben 120-130 la viraja giriyorum araç bırakın çizgisinden çıkmayı oynamıyor bile... Sizin aracınız ufak bir darbe aldığından dolayı savrulmuştur yoksa 100 ile giderken aracın savrulma şansı hiç yok ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 May 2011 21:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: alg
Araç: mitsubişhi lancer2011
Meslek: öğretmen
Kan grubu: arh+
arkadaşlar 2011 model lancer düz vites kullanıyorum araba gündüz trafikte 1-2 saat kullandıktan sonra aşırı ısındığı zaman sanzumandan aşırı ses geliyor farları açtığım zaman ve de klimayı trafikte boştayken inanılmaz rahatsız edici ses geliyor yetkili servise gittiysemde çözüm bulamadılar temsadan bilir kişi gelip inceledi ve andığım yanıt bunlarda bu ses var önce kabul etmediler ve benim gibi bazı arkadaşlarda sanzuman sesinden dolayı aynı cevapla karşılaşmışlar. bundan başka 3 lancer dha kullandım ve ses aynı ve rahatsız edici ne yapmam gerekli yardımcı oluurmusunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2011 23:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.

Ancak ASTC benim bu aracı seçmemdeki tek sebeptir. Showrooma gidip test sürüşü yapmak istediğimi söyledim. Satış temsilcisi arkadaş ile Lancer'a bindik ve sürüşe çıktık.

Biraz yol aldık, dedim ki "yahu neden bir şey anlatmıyorsunuz?"
dedi ki "ne anlatayım uğur bey? cam otomatiği, klima, abs, bunlar zaten her arabada var. biraz daha ilerleyelim size sadece bir özellik göstereceğim"

Nihayetinde KONYA Organize Sanayi bölgesine gelmiştik. Bilenler bilir, içinde 5-6 tane büyük göbek olan bir sanayidir. 2. göbeğe geldik ve nihayet konuştu:

"Şimdi Uğur bey, sizden biraz daha hızlanıp göbeğe girmenizi istiyorum. Asla hız kesmeyin, gazı bırakmayın,, frene basmayın ve sadece direksiyonu çevirin"

O an içimden bir ses şöyle dedi: "İki seçenek var, ya bu adam hayattan sıkılmış, intihar ederken yalnız gitmek istemiyor, yada patronlarına çok kızmış arabayı pert ettirmek istiyor" :D :D

Sadece "PEKİ" dedim ve göbeğe girdim. İlk kısa savrulmadan sonra, yukarıda bir arkadaşında dediği gibi araba direksiyon dışındaki tüm kontrolleri benden aldı. Ben direksiyonu kırdıkça, gaza daha da yüklendikçe, araba asi bir şekilde kendi bildiklerini yapıyordu. Sonra hoşuma gitmeye başladı ve dört kez döndüm göbeği :D

Temsilci dedi ki, "Uğur bey daha önce hiç kimse ilk defada bu kadar cesaretle yapmamıştı bunu"

Ne cesareti? Deli cesareti :D

Uzun oldu ama, lafı şuraya getireceğim, bahsettiğiniz şekilde savrulduysanız sanırım aracınızda bir problem var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2011 01:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Lancer
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
banada aynısını demişlerdi ben yapamadım :=)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2011 11:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
uzman79 yazdı:
banada aynısını demişlerdi ben yapamadım :=)

Merak etmeyin zaten kimse yapamıyormuş. Sanırım ilk kez binilen bir arabada bunu yapabilmek değil, yapamamak normal insan eylemi.

Anormal olan benim :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 31 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: