Zaman: 22 Eki 2025 02:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 46  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 20:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
caner yazdı:
coskunismail yazdı:
caner yazdı:
Merhabalar. Foruma bugün üye oldum. 2005 Lancer aldım geçen hafta. 172000'de. Arabayı aldıktan sonra tanıdık bir ustada filtleri, yağını değiştirdim (250 T.L.) Forumda okuduklarım kadarıyla kazık yedim galiba. Arabadan fazla anlamıyorum. Onun için sizlerden yardım istiyorum. Arabanın kalorifer düğmesi çalışmıyor. Teli değişecekmiş. Eski sahibine sordum gecen sene değiştirdim diyor. Ayrıca arabam 2 gündür stop ettikten sonra çalışmıyor. 2-3 dk. bekledikten sonra çalışıyor. Aküsünü kontrol ettirdim sorun yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Kalorifer düğme teli kronik bir sorundur. Zorlamaya gelmez hemen kopar. Ya şarj dinamosunda ya da aküde bir sorun var gibi. Buji ve buji kabloları da kontrol edilmeli. Marş dinamosuna da bakılmasında yarar var.

Bu sorunu normal tamircilere mi yoksa servise mi yaptırayım bir tavsiyeniz var mı?

Bildiğiniz inandığınız ustanız varsa normal tamircilere gidin fakat yoksa, aracın orası burası ile oynayarak öğrenen tamirciye gitmektense servise gitmek daha akılcı olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Nis 2012 21:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: ferhat
Araç: Astra AT Njoy
Meslek: serbest
Kan grubu: ARh+
merhabalar, şuan 99 polo kullanıyorum ve model yükseltmek istiyorum lancer almayı düşünüyorum, 2004-2008 arası lancerlerin herhangi birinde direksiyondan kumandalı müzik sistemi mevcutmu acaba? birde bu model kasalarda kullanılan otomatik şanzımanlar cvt mi yoksa bazılarımı cvt? fiat ın ve ford un kullandığı cvt lerin bayağı sorunlu olduğunu duymuştum, lancerlerde naısıl acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Nis 2012 01:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
up :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 08:20 
Kullanıcı avatarı

Araç: Lancer 1.6 AT PLUS
Meslek: Dış Ticaret
Kan grubu: BRH+
caner yazdı:
Merhabalar. Foruma bugün üye oldum. 2005 Lancer aldım geçen hafta. 172000'de. Arabayı aldıktan sonra tanıdık bir ustada filtleri, yağını değiştirdim (250 T.L.) Forumda okuduklarım kadarıyla kazık yedim galiba. Arabadan fazla anlamıyorum. Onun için sizlerden yardım istiyorum. Arabanın kalorifer düğmesi çalışmıyor. Teli değişecekmiş. Eski sahibine sordum gecen sene değiştirdim diyor. Ayrıca arabam 2 gündür stop ettikten sonra çalışmıyor. 2-3 dk. bekledikten sonra çalışıyor. Aküsünü kontrol ettirdim sorun yokmuş. Yardımlarınızı bekliyorum.

Nasil tanidik ustaymis o? Yavas yavas uzaklasin bir daha yanina ugramayin derim. Sanziman yagimi degisti yuh artik 250TL neymis oyle? Tas catlasin 100TL lik bir islem 60-70TL yag + 20-25TL filtre olmasi lazim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 08:33 
Kullanıcı avatarı

Araç: Lancer 1.6 AT PLUS
Meslek: Dış Ticaret
Kan grubu: BRH+
coskunismail yazdı:
2004 Lancer A/T için 120.000 bakımı için fiyat aldım. Aldatmaz Benzin filtresi değişimi hariç 700 TL dedi. Anadolu yakasından da Güneri Kardeşler benzin filtresi dahil 1200 TL fiyat aldım.
Yapılacaklar ise şunlar.
Motor yağı değişimi (4 litre)
Yağ filtresi değişimi
Hava filtresi değişimi
Polen filtresi değişimi
Buji değişimi (4 adet)
Otomatik şanzıman yağ değişimi (yaklaşık 5 litre SP III)
Hidrolik yağ değişimi (1 Litre)
Motor soğutma suyu değişimi (antifiriz)
Aracın genel kontrolü yapılacak.
Benzin filtresi değişimi ise opsiyonel oldu.

LPG li aracta bu benzin filtresi degisim zamani ertelenebilir mi? Yada ne kadar sart? benim de 120bin bakim zamanin geldi. Motor yagi 3.3lt ama 4lt yaziliyor, sanziman yag 5-6 lt kullanilsada 7 lt faturalandigini duymustum.

Sanayide yapilsa butun malzemeleri birlikte saniyiden yagcidan ve yedek parcacidan alsaniz 4lt motor yagi 50TL, yag filtre 15TL, hava filtre 30TL, polen filtre 30TL, bujiler (4ad) 20TL, Dexron 3 yag(muadil sanziman yag) 6lt 100TL, hidrolik yag 10TL, antifirz 15TL, sanayide ustaya degisim 25TL toplam 300TL ye biter gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 09:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: özgür
Araç: lancer2006
Meslek: modelist
Kan grubu: 0rh+
uisik34 yazdı:
caner yazdı:

Nasil tanidik ustaymis o? Yavas yavas uzaklasin bir daha yanina ugramayin derim. Sanziman yagimi degisti yuh artik 250TL neymis oyle? Tas catlasin 100TL lik bir islem 60-70TL yag + 20-25TL filtre olmasi lazim.

öncelikle aracın hayırlı olsun mıtsyıshı servıslerı sağolsunlar insanlara kazık atmakta üstlerine yok bunu bilen sanayi ustalarıda aynı şekilde tabi öncelik ustayla yapacagı işlemlerin nol oldugunu ve pazarlıgı mutlaka bastan yap derım ben aracımı 78000 km de aldım 2006 lancer ve 80000 bakım ıcın servısten fıyat aldım yapacakları işlem kayışların değişimi + filitreler + radyötör suyu değişimi + triger dgişimi + balataların değişimi ve ön disklerin torna yapılması servis benden bunlar için 1500 tl istedi
ben aynı işler sanayide 500 tl ye bitirdim örnegün servisde triger seti için 440 tl dışarda 55 tl dreksiyon kayışi 95 tl dıdarda 15 tl ön arka fren balataları serviste 220 tl dısarda 130 tl kalififer teline gelince sende hangi düğme bozuk bilmiyorum ama bendede sıcak soğuk ayarlaması yapan düğme bozuktu ustama gittim bu teller düğmelerin arkasında cok hassas sıkıntı kazan içinde oldunu söyledi ve tel değişse bile bu sıkıntı devam eder dedi teli degiştirmedik dreksiyon altında mekanizma var orayı yazın ve kısın elle degiştiriyorum sorun kazanın içinde oldugundan torpido hep sökülmesi gerekiyor ama senin sorun farklı ve tel degiştinde düzelecekse bunun telinide servisden baska yerde bulman zor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 09:50 
Kullanıcı avatarı

frht yazdı:
merhabalar, şuan 99 polo kullanıyorum ve model yükseltmek istiyorum lancer almayı düşünüyorum, 2004-2008 arası lancerlerin herhangi birinde direksiyondan kumandalı müzik sistemi mevcutmu acaba? birde bu model kasalarda kullanılan otomatik şanzımanlar cvt mi yoksa bazılarımı cvt? fiat ın ve ford un kullandığı cvt lerin bayağı sorunlu olduğunu duymuştum, lancerlerde naısıl acaba?

bu aracı tavsiye ederim bende 2004 vardı şimdi 2006 sı var eylül 2011 de 19 bine aldım 80000 km lancer plus m/t + lpg li yanlız dreksiyondan kumanda 2004 ve 2008 arası kasalarda hiçbirinde yok sadece 2006 sonrasında otomatik klima olanlar var onlardada dıstan baktına ön tampon birazdaha uzundur
ve artı olarak plus modellerde park senserü arka rüzgarlık ve deri kaplı dereksiyon ve vitez topuzu anlican cok önemli bir farklılık yok aralarında otomatik sanzumanla alakalı bilgim yok bende hep manuel vardı ama triptonic oldunu biliyorum hem manuel hem otomatik kullanılabilir yakıt olarakda manuelden fazla ve hızlanma ve maksimun hızı daha az olduğunu biliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 10:03 
Kullanıcı avatarı

tozhan yazdı:
ben 2004-2007 model arası lancer 1.6 comfort almayı düşünüyorum araba çok hoşuma gidiyor japon arabası olduğu için sağlam olduğunu ve kolay kolay arıza vermediğini de söylüyorlar fakat yakıt tüketiminin yüksek olduğunu söylüyorlar lpg ve benzinde yakıt tüketimi nasıl bir de otomatik vites tercih edilebilir mi bu konularda bana bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

evet sağlam ve kolayına arıza yapmıyor ben 2004 de sıfır aldım 4 yıl bindim ve sadece yagını degiştirdim 40000 km de balataları dahi bitmemişdi onu sattıktan 3 yıl sonra 2011 eylülde 2006 modelini aldım bu araca binen kolayına vaz gecemez piyasada ikinci eli zayıftır ama sende 2. el alacagın için sorun yok yakıt tüketimine gelince önceki aracım 2004 olan benzinliydi istanbul trafinde aracı ser kullanmamak sartı ile 1 lt benzinle 10 / 12 km gidersin şehirler arası yolda katolok verisi 5,5 dir ve ben istanbuldan cıkıp samsun bafraya 800 km lik yolu 120km hızı hiç gecmeden 44 lt benzinle gittim
aynı yolu dönüşte bastım ibre 150 210 arasında geldim ve 60 lt benzin harcadım bu araclar devirli kullandında yokuş falan tanımaz sakin kullanırsan az yakar suanki aracım 2006 lancer plus lpg li yine istenbul sehir içinde 1 ltre gazla 10 / 11 km gidiyor uzun yoldada 1 lt gazla basmazsan 14 / 15km gidiyor gecen hafta 20 lt gaz aldım avcılardan dilovasına gittim 100 km 100km dönüş 200 artı 60 km de sehir içinde gezdim toplam 260 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 18:56 
Kullanıcı avatarı

uisik34 yazdı:
coskunismail yazdı:
2004 Lancer A/T için 120.000 bakımı için fiyat aldım. Aldatmaz Benzin filtresi değişimi hariç 700 TL dedi. Anadolu yakasından da Güneri Kardeşler benzin filtresi dahil 1200 TL fiyat aldım.
Yapılacaklar ise şunlar.
Motor yağı değişimi (4 litre)
Yağ filtresi değişimi
Hava filtresi değişimi
Polen filtresi değişimi
Buji değişimi (4 adet)
Otomatik şanzıman yağ değişimi (yaklaşık 5 litre SP III)
Hidrolik yağ değişimi (1 Litre)
Motor soğutma suyu değişimi (antifiriz)
Aracın genel kontrolü yapılacak.
Benzin filtresi değişimi ise opsiyonel oldu.

LPG li aracta bu benzin filtresi degisim zamani ertelenebilir mi? Yada ne kadar sart? benim de 120bin bakim zamanin geldi. Motor yagi 3.3lt ama 4lt yaziliyor, sanziman yag 5-6 lt kullanilsada 7 lt faturalandigini duymustum.

Sanayide yapilsa butun malzemeleri birlikte saniyiden yagcidan ve yedek parcacidan alsaniz 4lt motor yagi 50TL, yag filtre 15TL, hava filtre 30TL, polen filtre 30TL, bujiler (4ad) 20TL, Dexron 3 yag(muadil sanziman yag) 6lt 100TL, hidrolik yag 10TL, antifirz 15TL, sanayide ustaya degisim 25TL toplam 300TL ye biter gibi.

Aldatmaz da zaten benzin filtresine gerek yok dursun demişti. Diğer saydıklarınızla evet aşağı yukarı o fiyata yapıyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012 11:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet KARATAŞ
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 Comfort 2005
Meslek: Serbest
Kan grubu: 0RH-
Selamlar burada sizlerin arasında olmaktan mutluyum. Umarım her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012 11:51 
Kullanıcı avatarı

karatas1977 yazdı:
Selamlar burada sizlerin arasında olmaktan mutluyum. Umarım her konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Aramıza hoş geldiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 May 2012 11:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet KARATAŞ
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 Comfort 2005
Meslek: Serbest
Kan grubu: 0RH-
coskunismail yazdı:
karatas1977 yazdı:

Aramıza hoş geldiniz.

eyvallah sağolasın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 May 2012 16:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: naci
Araç: mitsubishi lancer 2006 mt
Meslek: öğretmen
öncelikle iyi forumlar, kazasız kullanımlar. arkadaşlar bende 8 aydır 2006 mt lancer var. araçtan gayet memnunum çok temiz, sade ve kesinlikle çok sorunsuz. şükürler olsun rutin bakımları dışında ustalarla işim olmadı. ancak benim aracın içerisine giren sese karşı biraz alerjim var. benim araç 100 leri geçtiğim zamanlarda içeriye rüzgar sesi alıyor. bu sıkıntıyı yaşayan arkadaş var mı? yoksa bu bizim araçlarda kronik bir sorun mu?
ben ankara şeref oto mitsubishi servisinde arkadaşa sordum. bu şikayetle gelen ikinci kişi olduğumu söyledi ve kapı fitillerinin içine yumuşak ve ince bir hortum atılarak sorunun çözüleceğini söylediler. maliyetinin işçilik dahil 150 tl civarı olacağı söylendi.
bu işlemi yaptırırsam sorun çözülür mü? ne dersiniz arkadaşlar.
değerli fikir ve tecrübeleriniz için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 21:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: naci
Araç: mitsubishi lancer 2006 mt
Meslek: öğretmen
arkadaşlar bakım yaptıracak varsa bende orjinal triger vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2012 21:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
amortisörde bizim araçlar için KYB'ye alternatif SACHS marka da bulunuyor daha ucuz bilginize.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2012 23:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: mücahit
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
Arkadaşlar...2006 lancer'ın plaka lambasını değiştirmek istiyorum.Daha önce söken biri varsa yadımcı olabilir mi? Kullanım kılavuzunda bir "vida"dan bahsedilmiş ama vidanın dışında plastik bir aksam var.o nasıl çıkıyor acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 May 2012 20:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
mucsen yazdı:
Arkadaşlar...2006 lancer'ın plaka lambasını değiştirmek istiyorum.Daha önce söken biri varsa yadımcı olabilir mi? Kullanım kılavuzunda bir "vida"dan bahsedilmiş ama vidanın dışında plastik bir aksam var.o nasıl çıkıyor acaba?

2004 model olanlarda bagaj kapağının iç kısmında döşeme yok (benimkinde yok) plaka lambasına direk ulaşabiliyorum. Duyu tırnakları boşluklara gelinceye kadar hafifçe çevirip çıkardıktan sonra ampulü değiştirdim. Sizinkinde bagaj kapağında döşeme varsa döşeme dübellerini çıkardıktan sonra değiştirirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2012 14:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: mücahit
Araç: lancer 2006
Meslek: mühendis
zeybek yazdı:
mucsen yazdı:

2004 model olanlarda bagaj kapağının iç kısmında döşeme yok (benimkinde yok) plaka lambasına direk ulaşabiliyorum. Duyu tırnakları boşluklara gelinceye kadar hafifçe çevirip çıkardıktan sonra ampulü değiştirdim. Sizinkinde bagaj kapağında döşeme varsa döşeme dübellerini çıkardıktan sonra değiştirirsiniz.

benimkinde döşeme var evet..buradan anlaşılıyor ki iç kısımdan müdahale etmek gerekiyor..kullanım kılavuzunda sanki dışarıdan müdahale edilebilir gibi anlatmış.cevabınız için teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2012 18:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şenol
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: Elektronik
Kan grubu: 0+
Merhaba arkadaşlar. 2005 model lancer araç satın aldım. Kullanma kılavuzuna ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise sevinirim.
Konunun başındaki linkler çalışmıyor. Teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2012 14:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Ali
Araç: 2005 colt 1.3 invite amt g.p.
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0Rh+
senkara yazdı:
Merhaba arkadaşlar. 2005 model lancer araç satın aldım. Kullanma kılavuzuna ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise sevinirim.
Konunun başındaki linkler çalışmıyor. Teşekkürler...

Merhabalar. Benimde 2005 Lancerim var. Kullanma klavuzu linki;

http://www.mediafire.com/file/2mj20ln5s8q18t3/lancer2.pdf

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 913 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 46  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye