Zaman: 05 Kas 2025 17:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Korna Sorunu
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2016 09:16 

İsim: cahit
Araç: atabek
Meslek: mühendis
Merhaba,

Yakın bir zamanda aldığım lancer 2004 model aracımda korna problemi var. Korna çoğu zaman çalışmıyor. Ara çalışıyor ama neyin düzelip çalıştığından emin değilim. Sanayideki ustama gösterdim. Elektrik sistemini kontrol etti, kornaya kadar elektrik ulaşıyor. Sorunun direksiyon içindeki srs sargısından kaynaklandığını söyledi. Tamir olursa 150 tl civarında masraf olacak. Ancak SRS arıza lambası yanmıyor. Daha önce proton marka aracımda aynı sorun vardı ve tamir yapıldı. Yorumunu nedir ? Başka kontrol edilecek bir bölüm var mı ? Yoksa tamiri yaptırmak mantıklı mı? Teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Korna Sorunu
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2016 09:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
aşağıdaki konulardaki cevaplar yardımcı olacaktır.
bir mesajınızda kornanın içi boş gibi demişsiniz. büyük ihtimal devreyi tamamlayıcı bakır tırnakları kırılmış.

viewtopic.php?f=12&t=7775
viewtopic.php?f=12&t=10350

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Korna Sorunu
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2016 10:11 

Jawserdi yazdı:
aşağıdaki konulardaki cevaplar yardımcı olacaktır.
bir mesajınızda kornanın içi boş gibi demişsiniz. büyük ihtimal devreyi tamamlayıcı bakır tırnakları kırılmış.

viewtopic.php?f=12&t=7775
viewtopic.php?f=12&t=10350

Evet ilk aldığımda iç kısım boş gibi gelmişti. Direksiyon srs sökülecek sanırım başka bir yol yok gibi. Belki içindeki tırnaklar yada srs sargısı ile ilgili bir sorun çıkacak :( bu arada srs arıza ışığı yanmıyor eğer srs sargısından olsa bu arıza ışığının yanması gerekmez miydi?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Korna Sorunu (çözüldü)
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2016 18:42 

Merhaba,

Haftaya muayene olacağı için korna sorunu için ustama gittim bugün. Sabah 09:00 girdim 17:00 de çıktım :) Mitsu' yu tebrik etmek isterim bir kornayı bu kadar karışık hale getirdiği için. Sorun çözümünü yazmak isterim aynı sorunu yaşayanlar için.

- Sıcak havalarda korna çalışırken, soğuk havalarda çalışmıyordu benim araçta. Direksiyondan elektrik girmiyordu, direksiyon sonrası tüm kısımlar kontrol edildi (sigorta, korna, tesisat vs) sorun yoktu.
- İlk önce srs sargısı olduğu söylendi. SRS sargısı söküldü ancak içinde bir kırık kablo vs yoktu.
- SRS sargısı olmayınca iş daha karmaşık hale geldi. Airbag kısmı sökülmek zorundaydı. Çünkü sorunun kornaya bastığımız yerde olduğunu tespit ettik.
- Kademe kademe söküldü sistem. Önce içinde barut olan patlayan kısım, sonra airbagi tutan şase (4 ad dübel kesildi) , en son airbag katlı halde çıktı. Tüm sistemi görmüş oldum
- Böylece kornaya ulaşmak mümkün oluyor :) Gerçekten tebrikler ancak bu kadar zor olabilirdi
- Zar gibi iki parça çıkıyor biri beyaz biri pembe renkte . Pembe plakanın yan taraflarında ise birer kablo var.
- Benim araçtaki sorun bu kablolardan birindeki temassızlıkmış sadece.Üzerine az lehim yapınca düzeldi.
- Bütün parçalar toplantı ve takıldı. Sorun ortadan kalktı. 150 tl ödedim ustaya teşekkür ettim çıktım. Yalın düşüncenin tüm firmalara yol göstermesi dileğiyle
- Ben apartman kapılarındaki gibi bir düğme yapsınlar buna basalım olsun bitsin :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 4 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: