Zaman: 22 Eki 2025 00:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2016 20:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: trcn
Araç: yok ki
Meslek: çalşan
Son güncelleme: TEMSA'yi arayıp bir de onlara sordum. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, dediler. Tüm Mitsubishi araçlar içinmiş. Castrol, BP falan uğraşmaya gerek yok. Diğer yerlerde fiyatı nedir bilmem ama benim serviste150 lira civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.

İyi akşamlar arkadaşlar,

Araç Lancer 2008 model eski kasa

Bugün yetkili servise gittim, ön yolcu hava yastığının bir şeyi değiştirilmesi gerekiyormuş, geri çağırma olmuş, ancak kayıtlara girilince görülüyormuş. Yaklaşık 5 saatlik bir uğraştan sonra değiştirildi. Neyse bahsetmek istediğim şanzıman yağı.

Bir önceki yağ değişimini de aynı servisten yaptırmıştım ki her bakım için oraya gidiyorum zaten. Yağ sordum elinde var mı diye. Castrol SP 3 kullanılıyordu orada da.Hocam TEMSA artık şu yağları gönderiyor bize dedi. Aşağıdaki resimdeki yağı gösterdi. Abi FUSO yazıyor dedim. "Önce ben de şüphelendim hocam da sonra aradım merkezi sordum her arabada kullanalım mı bu diye." dedi, onlar da zararı olmaz, yararı olur; kullanabilirsiniz, demiş.

Siz bunu önceden görmüş müydünüz?

Resim

En son trcn tarafından 29 Tem 2016 22:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2016 23:44 
Kullanıcı avatarı

Güncel

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2016 22:37 
Kullanıcı avatarı

Son güncelleme: TEMSA'yi arayıp bir de onlara sordum. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, dediler. Tüm Mitsubishi araçlar içinmiş. Castrol, BP falan uğraşmaya gerek yok. Diğer yerlerde fiyatı nedir bilmem ama benim serviste150 lira civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2016 23:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet akif
Araç: mitsubishi lancer at 2010
Meslek: serbest
servisin önerdiğine değil kullanma kılavuzunda yazan şanzuman sıvısını kullanmak gerek.
ama tercih sizin.
isteyen arabayı tamir eden ustaya itibar eder, isteyen arabayı tasarlayıp üreten mühendise güvenir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2016 09:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
çok spesifik bir şanzıman/motor değilse ve üretilen yağ da ilgili araç için özel olarak üretilmiş bir yağ değilse hepsi aynı standartı karşılar çok teferruatlı düşünmeye gerek yok. usta bildiği yağı tavsiye ediyor. yetkili servis/üretici firma da motoryağı firmalarıyla oturyor pazarlık yapıyor hangisi işine gelirse onunla anlaşıp o yağları uretim banddında kullanıyor ve tavsiye ediyor. mesela benim safrane volvo motorlu ve Fransız markası, tavsiye ettiği yağ Elf (tesadüfe bakın ki o da Fransız!), aynı motor ama araç markası volvo olunca bakarsanız anlaşma tarihlerine göre ya Castrol yada Mobil tavsiyeli olduğunu görürsünüz.
Sonuç olarak Kalitesini ispatlamış bir yağ markası işinizi görecektir sadece şanzımanın türünü (cvt, tam otomatik vs.) dikkate alın yeter.
en iyisi olsun derseniz yağın üzerindeki değişim aralığına bakın hangisi uzun ise o daha iyidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2016 09:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
şunu da belirteyim. Mitsubishi orjinal parça dışında Temsa'nın kendi bünyesinde Ekopar diye yedekparça firması var orjinal dışında parça sağlıyor. Özellikle kasko sigortalarının orjinal parça ile tamir şartını yerine getiriyor. sonuç olarak ikinci kalite ürün olabiliyor. yani yetkili servis demek en iyisi demek değildir. Fiyatı uygun ise alabilirsiniz demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2016 22:35 
Kullanıcı avatarı

tnsl34 yazdı:
servisin önerdiğine değil kullanma kılavuzunda yazan şanzuman sıvısını kullanmak gerek.
ama tercih sizin.
isteyen arabayı tamir eden ustaya itibar eder, isteyen arabayı tasarlayıp üreten mühendise güvenir.

Kılavuzda Dia Queen yazıyor zaten, bunu bilmeyen yok gibi. 4 senedir Lancer kullanıyorum. İlk gittiğim servis BP koymuştu, oradan kazığı yiyince öğrendik. Sonra Castrol SP 3 koyduk başka bir serviste. Yaklaşık 40 bin km'dir bu yağ ile gidiyor. Şimdi yine bakım zamanı geldi. Servisin ve TEMSA'nın önerdiği bu yağ da aynen SP 3 zaten, hem de Mitsubishi üretimi ve dahası Castrol ile nerdeyse aynı fiyat.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: