Zaman: 29 Eki 2025 18:42

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 16 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2016 16:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: LANCER 2011
Meslek: BİLİŞİM
Kan grubu: Arh+
Evet arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce aldığım aracım köyden inerken zorlamadığım halde "ABS Service required / ASC off" hatası verdi. İnfo ie temizlemeye çalıştım olmadı, yetkili serviste bilgisayarda temizlemedi. Sensörleri kontrol ettirdim temiz ve sıkıntı gözükmüyor. Çarşambaya kadarda servis elektrikçisi olmadığından yarında İstanbula gitmem gerektiği için çözüm arıyorum. Frenler gayet güzel. Yağ kaçırma olayıda yok. C2104 gibi bir hata verdi serviste. Eğer sorun abs beynindeyse yapılacaklar ve maliyet hakkında tecrübeli arkadaşlardan tavsiye alabilirim. Şimdiden teşekkürler.. Bir arkadaş stop lambalarından demiş ama hepsi aktif çalışıyor ve herhangi bir sıkıntı yok gibi. Fren pedalına bağlı sigortadan demiş birisi tam olarak ne oluyo onuda anlamadım. Özel serviste sabahdan beri ama çözüm üretemicekler gibi..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 00:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
Resim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 00:35 
Kullanıcı avatarı

ESP Ecu'nüz arızalanmış olabilir ! öncelikle Aracınızın aküsünü sonra Esp sigortalarını ve kablolarını kontrol edin. Sorun yoksa ESP Ecu'sünü değiştirin

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 00:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Meslek: Kamu Personeli
Sorununuz daha önce karşıma çıkan uyarıya benziyor. Aşağıdaki konuya bir göz atın.
viewtopic.php?f=42&t=11431

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 11:30 
Kullanıcı avatarı

ks34 yazdı:
Sorununuz daha önce karşıma çıkan uyarıya benziyor. Aşağıdaki konuya bir göz atın.

teşekkürler, bakacağım...

Alparslan_iba yazdı:
ESP Ecu'nüz arızalanmış olabilir ! öncelikle Aracınızın aküsünü sonra Esp sigortalarını ve kablolarını kontrol edin. Sorun yoksa ESP Ecu'sünü değiştirin

yarın sabah servise göstereceğim, aküsü normal gibi yeşil yanıyor bir kaç aylık akü zaten, acaba sigorta numaraları 26, 27 diyor akünün yanındaki sigortaların içindeki 26 27 numaralı sigortalarmı.. Kendimde bilişimci olduğum için bilgisayarda da bu tür donanım sıkıntıları olduğunda statik elektrik boşaltma işlemiyle sorun çözülüyor genelde.. Sigortası yanmamış olsa bile çıkarıp taktığımda düzeleceği inancımdayım. Bir kaç elektronikçi bakıp bu hata kodunu görüp direk beyin değişmesi gerekiyor tamiri mümkün değil bu beyin hatası dedi servis de sizin valfin sökülüp bakılması laızm dedi elektrikçi olmadığından net bilgi veremedi. sizce büyük bir masraf çıkarmı en kötü ihtimal ecu değişmesi sonucu...?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 13:18 
Kullanıcı avatarı

kadolf yazdı:
ks34 yazdı:

teşekkürler, bakacağım...

Alparslan_iba yazdı:

yarın sabah servise göstereceğim, aküsü normal gibi yeşil yanıyor bir kaç aylık akü zaten, acaba sigorta numaraları 26, 27 diyor akünün yanındaki sigortaların içindeki 26 27 numaralı sigortalarmı.. Kendimde bilişimci olduğum için bilgisayarda da bu tür donanım sıkıntıları olduğunda statik elektrik boşaltma işlemiyle sorun çözülüyor genelde.. Sigortası yanmamış olsa bile çıkarıp taktığımda düzeleceği inancımdayım. Bir kaç elektronikçi bakıp bu hata kodunu görüp direk beyin değişmesi gerekiyor tamiri mümkün değil bu beyin hatası dedi servis de sizin valfin sökülüp bakılması laızm dedi elektrikçi olmadığından net bilgi veremedi. sizce büyük bir masraf çıkarmı en kötü ihtimal ecu değişmesi sonucu...?

evet motor bölmesindeki sigorta kutusunun içindeki 26 ve 27 numaralı sigortaları kontrol edin !

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 16:06 
Kullanıcı avatarı

Alparslan_iba yazdı:
evet motor bölmesindeki sigorta kutusunun içindeki 26 ve 27 numaralı sigortaları kontrol edin !

tamamdır teşekkürler.. ayrıca hata kodu açıklamasıda serviste çıkanla aynı bilgilendirme ve ilgi için çok teşekkürler, eski arabamın forumundan sonra hiç yabancılık çekmeyeceğim anlaşılan :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 31 May 2016 23:55 
Kullanıcı avatarı

Rica ederim, umarım sorununuz hızlı çözülür

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2016 15:01 
Kullanıcı avatarı

Alparslan_iba yazdı:
Rica ederim, umarım sorununuz hızlı çözülür

sigortaları kontrol ettim, sağlam daha doğrusu sigortaları çıkarınca da aynı hata devam ediyor bence bir kablo çıktı gibi bir his var içimde. Sonuçta 5 yaşında bile değil araba durup duruken bozulacağına ihtimal veremiyorum.. Herşey kısmet tabi olacağı varsa olur. Köydeki çimlere felanmı takıldı diyorum sensörlerden biri yada yol çamurlu ve kasisliydi ama sensörleri temizledi lastikçim. Esp çok güzel devreye giriyordu çamurlu ve toprak dik bayır yukarı çok dengeli çıkarıyordu arabayı memnundum aslında.. Bu sabahda ani trafik durunca birden frenledim 100km/s hızla giderken abs olsa belkide girerdim öndekine :) kaymadan durdu araba allahtan. Yarın artık sabahtan bırakacağım son çözüm yetkili servis, elektrikçisi gelcekmiş yarın., Sizin servisinizi biraz araştırdım çok iyi bir yersiniz yaptığınız çalışmalar felan.. Lancer 2011 1.6 Invite Sunroof modeli Aracıma ekletmek istediğim cruse control, bi-xenon far, far yıkama(muayne için), 7" dvd navigasyon, anahtardan kapanan camlar ve sunroof , katlanır aynalar gibi özellikler için ankaraya gelmek istiyorum. Yapıyor musunuz bu tür şeyler..

Bu arada imzanızdaki bannerdan yola çıkarak soruyorum :)

En son kadolf tarafından 02 Haz 2016 11:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2016 22:04 
Kullanıcı avatarı

Söylediklerinize katılıyorum ESP/ABS ECU'si kolay kolay bozulmaz, ya talih kuşu size konmadı yada çok basit bir arıza var bu arızayı çözmek için teknik donanım gerekir, malesef buradan ancak bukadar yardımcı olabiliyorum.Sigortanın sağlam olması önemli değil sigortadan sonra ECU ya giden kablolar sağlam değilse aynı arızayı verir. Siz bir de kabloları kontrol edin. Soğuk kış gecelerinde kediler bizim arabaların motor kısmını çok severler içeride kablolara zarar vermiş olabilirler !

Doğrudur birçok değişik uygulamalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Youtube kanalımızdan ve web sitemizden bizi takip edebilirsiniz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2016 11:29 
Kullanıcı avatarı

Alparslan_iba yazdı:
Söylediklerinize katılıyorum ESP/ABS ECU'si kolay kolay bozulmaz, ya talih kuşu size konmadı yada çok basit bir arıza var bu arızayı çözmek için teknik donanım gerekir, malesef buradan ancak bukadar yardımcı olabiliyorum.Sigortanın sağlam olması önemli değil sigortadan sonra ECU ya giden kablolar sağlam değilse aynı arızayı verir. Siz bir de kabloları kontrol edin. Soğuk kış gecelerinde kediler bizim arabaların motor kısmını çok severler içeride kablolara zarar vermiş olabilirler !

Doğrudur birçok değişik uygulamalar yaptık yapmaya devam ediyoruz. Youtube kanalımızdan ve web sitemizden bizi takip edebilirsiniz.

Söyledikleriniz su serpiyor içime ama abs esp ecu nerde tam olarak bilmediğimden kontrol edemiyorum servise bıraktım artık bakalım ne diyecekler. Uygulamalarınız çok hoş sizin gibi firmaların tükendiğini sanmıştım buralarda veya istanbulda herhangi bir servise gittiğinizde yaptıklarınızı talep edince saçmalık öyle bişey yok olamaz gibi klasik tr esnap tepkileriyle karşılaşıyoruz. İyi ki varsınız :) Kısmetse Kesinikle geleceğim ilerki zamanlarda.. İzledim kanalınızı çok iyi uygulamalar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Haz 2016 17:30 
Kullanıcı avatarı

Evet servise geçtim demin sonuç ne diye ABS Beyni Motoru değişecek dediler fiyat bekliyorlar şuan.. Hiç inanasım gelmiyor.. Usta çok samimiydi saolsun ilgilendi bayağı fakat kabloları kontrol edememiş. Çok sıkışığım dedi kabloların deformasyonu veya aracın önceki kazalarından kalma bi kablo hasarı olabilir dedi. Akü yeni olmasına rağmen dolum gerekliymiş doldurmuş. Şarj dinamosu güzel çalışıyormuş. Beyini sökmemiş aküyü söküp şarj etmiş ama beyinde elektrik kalmış olabilir dedi beyinin tam yanına tüp kafası sıkıştırmışlar tüpü süspansiyonun oraya aldır dedi hepde esp ecusunu ısıtmasın dedi. Kazalı bir lancer gelince haber verecekler onun beynini denemelik denicek hemde kabloları kontrol edecek ona göre kesin ecu ysa değişecek..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 03 Haz 2016 15:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Ayni olay Asx de basima gelmisti yolda giderken birden asc off yazisi cikti.hemen durup 2-3 dakika bekledim ve araci tekrardan caliatirdim.15-20 gun hic isik yanmadi daha sonra birgun arabanin icinde otururken arac calismiyordu kontagi cevirip unutmusum birden Asc off yazisi gene geldi.Arastirmalarim neticesinde akuden kaynaklanan bir problem oldugunu buldum ve akuyu degistirdim.10 aydir hic hata vermedi.Ankarada olsaniz benim akuyu verip denemenizi saglardim.İst tanidiginiz birisine rica edip bence ilk once akuyu degistirin...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2016 13:04 
Kullanıcı avatarı

blackberry06 yazdı:
Ayni olay Asx de basima gelmisti yolda giderken birden asc off yazisi cikti.hemen durup 2-3 dakika bekledim ve araci tekrardan caliatirdim.15-20 gun hic isik yanmadi daha sonra birgun arabanin icinde otururken arac calismiyordu kontagi cevirip unutmusum birden Asc off yazisi gene geldi.Arastirmalarim neticesinde akuden kaynaklanan bir problem oldugunu buldum ve akuyu degistirdim.10 aydir hic hata vermedi.Ankarada olsaniz benim akuyu verip denemenizi saglardim.İst tanidiginiz birisine rica edip bence ilk once akuyu degistirin...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akü değerleri yeni olmasına göre düşük çıktığını söyledi servisteki arkadaş fakat doldurduğunu söyledi ayrıca 3 elektronikçi bakmış arıza koduna göre kesin beyin demiş ama beyin arızası değil bana göre... arıza kayıt koduda yukarıda dediğiniz gibi aküyü deneyeceğim çok teşekkürler..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2016 12:13 
Kullanıcı avatarı

Götürdüğüm tüm elektronikçi ve servisler ara bağlantı kabloları, voltajlar ve akü sağlam dedi. Hepsi beyin değişmesi gerektiğini, tamirinin mümkün olmadığını ve sert silikon olduğundan açılamayacağını belirtti. Selonid valfi değişebilen bir elektronik parça aslında.. Servis ESP Kontrol ünitesi değişmesi gerektiğini ve 2200 lira olduğunu + işçilik olacağını belirtti. Yinede gelişmelerden haberdar edeceğim ileride karşılaşacak arkadaşada tecrübe olur.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2016 19:58 
Kullanıcı avatarı

Evet arkadaşlar sorunum çözüldü. ABS beynini söküp tamir eden bi elektronikçiye denk geldim. Kocaeli de iseniz kesinlikle Sanayideki DR ECU Mesut kardeşime gidin. Chiptunning felanda yapıyorlar. Beyni tamir etti. 4 servisin tamir olmaz yanılgısını boşa çıkardı. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi inş. bir daha problem yaşamam. Konu kitlenebilir teşekkürler.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 16 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye