Zaman: 29 Eki 2025 08:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2016 19:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Recai
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8D Sportback 2012
Meslek: Sistem Mühendisi
Merhabalar,
Sportback Lancer 1.8 2012 model aracımda anlık yakıt tüketimi hakkında birkaç sorum var, cevaplayacak birileri olursa sevinirim...
Bahsedeceğim sorun daha önce ya yoktu ya da ben farketmedim. Bundan yaklaşık 1 hafta önce, yakıt lambası yandı, yaklaşık 10km daha sürdükten sonra depoyu doldurdum ve birkaç gün sonra birşeylerin aynı olmadığını farkettim.
Araç önce şehiriçi yaklaşık 10-12lt/100km yakmaya başladı (son 50 km avg bilgisine göre), araba ısınmış halde bile lambalarda yada park halinde beklerken, açık renkli bar/çubuk 20-25lt/100km gösteriyor.
Bu sabah servise götürdüm, bilgisayar bağlandı ve hata kodu çıkmadı, partikül filtresi belki kendini temizliyor ondan olabilir dediler, biraz yol yaparsam geçebilirmiş.
Zaten işim vardi ve yaklaşık 200km yol yaptım (80-120 arası hız ile) ama birşey değişmedi.
Yaptığım uzun yolda araç ortalama 5.1lt/100km yaktı ki iyi bir rakam bence, 5lt altını rahat gördüğümde olmuştur.
Sorum ise; acaba bu göstergedeki değer herzaman mı vardı ben farketmedim ki sanmıyorum yoksa gerçekten anormal bir durum mudur?
Aşağıda bu uzun yolda iken çektiğim iki fotoğraf var.
İlki seyir halinde ve herşey normal.
İkincisi birkaç dakika sonrası, otoban çıkışında lambalarda beklerken (araba boşta veya viteste farketmiyor). Yeşil ibreden sonra devam eden açık renkli ibre sonuna kadar uzanıyor ve 20-25lt/100km gösteriyor ki araba park halinde yani rolantide.
Bu bana pek normal gelmedi...
Şimdiden teşekkür ederim...

Resim
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2016 19:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
siz dikkat etmemişsiniz. araç dururken zaten anlık tüketim sonsuz litre/100 km olur. neden? aracınız hiç yol gitmiyor ama yakıt yakıyor. o zaman litre balıana gidilen yol 0 oluyor. sayı bölü sıfır da sonsuz. göstergede daha fazlası olmadığına göre maks gösterir. bi sıkıntı yok. dikkat etmemişsiniz daha önce.

Ancak eğer dizel partikül filtresi ışığı yanarsa durmayın sönene kadar 3000 devir civarı 4. viteste aracı sürün. yoksa filtre temizletmesi pahalı bir uygulama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2016 21:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Recai
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8D Sportback 2012
Meslek: Sistem Mühendisi
sinir kupu yazdı:
siz dikkat etmemişsiniz. araç dururken zaten anlık tüketim sonsuz litre/100 km olur. neden? aracınız hiç yol gitmiyor ama yakıt yakıyor. o zaman litre balıana gidilen yol 0 oluyor. sayı bölü sıfır da sonsuz. göstergede daha fazlası olmadığına göre maks gösterir. bi sıkıntı yok. dikkat etmemişsiniz daha önce.

Ancak eğer dizel partikül filtresi ışığı yanarsa durmayın sönene kadar 3000 devir civarı 4. viteste aracı sürün. yoksa filtre temizletmesi pahalı bir uygulama

Cevabın için teşekkürler...
Mantıklı geliyor dediğin...
Dediğin gibiyse demek ki ben dikkat etmemişim.
Sende de benzer araç olduğu için yada kullandığın için aynı şeyi gördüğünü varsayıyorum. Yanılıyor muyum?

Partikül filtresi ışığı ise; çok şükür henüz yanmadı, onda sıkıntı yok...
Teşekkürler

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: