Zaman: 16 Eki 2025 12:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: XENON far garantiyi bozuyomu??
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2011 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer Faruk
Araç: ASX
Meslek: Öğrenci
Meraba herkeze slmlar...aracıma xenon far taktırcaktım servıse oneri versinler diye hangi marakyı önerirsiniz dedim kesinlikle önermiyoruz garantiyide bozuyo dediler,aracın beyin garantsini bozuyomus böle sacma seymi olur!! Diğer servislerde aynı seyımı dıyo yoksa bızımkı bole dıyo bunu dıyen servıs florya mar oto...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Mar 2011 22:45 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
amaan. başka servise sor onlar bişi olmaz garanti bozulmaz der. bende mtec var tavsiye etmek isterim ama çok pahalılaştı %)

garantide problem olmadıkca sorun yok ama benım garantım aracı aldıgım bayıden degılmı? allah korusun bısey olursa xenondan bız sana dedık garantı gecmez dıcekler....mtecı oneren cok ondan taktırcam buyuk ıhtımalle bende...ama ıste su garantı ısı benı gıcık ettı ve dusundurdu baya cunku beyın dedgın benım bıldııgm 4-5 mılyar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 11:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
aldatmz buluşmasında bendeki xenonları servis "beyin arızasına yol açıyor ve temsa garanti dışı bırakıyor bundan dolayı olan sounları" diyerek xenonları sökmiştü benden. hatta anlattıklarına göre servis yeni araca kendisi takmış xenonları hediye olarak bu sorun olunca da temsa yetkilisi gelmiş "kim taktı bunu demiş" servis "biz taktık" deyince "siz ödersiniz" demiş. yani iyi inceleyin derim ben.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Kendisi dandik zenon takmistir.

Mtec ya da sunpart'in pahali modeli (iki modeli var) iyidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2011 19:54 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:

bana bunu takarsan garantiyi bozmaz desin servis hemen takarım zaten takarsam mtec takıcam amaa dedıgım gıbı garantiyi bozuyo galiba oyuzden malesef takamıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Mar 2011 11:39 
Kullanıcı avatarı

Ömer235 yazdı:
catalyst yazdı:

bana bunu takarsan garantiyi bozmaz desin servis hemen takarım zaten takarsam mtec takıcam amaa dedıgım gıbı garantiyi bozuyo galiba oyuzden malesef takamıyorum

Demezler. Ben olsam ben de demem. Tamamen servisin anlayisina kalmis. Servisler de artik garantiden degistirdikleri parcalarin parasi ceplerinden cikiyormus gibi davranmamalari lazim. Ama oyle davraniyorlar maalesef.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
peki arkadaşlar bizim bu araçların 3 yıl 100.000 km olayını biraz açar mısınız?
arabam 20 binde daha 2009 model, benim garanti 3. yıl sonu bitecek mi yoksa 100.00 km ye kadar devam mı? ( NOT: sadece 1 kez 15.000 km bakımına girdi)...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 17:31 
Kullanıcı avatarı

3 yıl veya 100.000 km
anahtar kelime 'VEYA'

sanki hangisi dolarsa ona göre hareket ediliyor gibi bir anlam çıkıyor gibi,
:o

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 18:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
şu garantiyi en azından sabit 100 bin km yapsalar çok güzel olur hatta satış rakamları bile oynar diye düşünüyorum veya "6 yıl veya 100 bin km" şeklinde, sonuçta sorunsuz arabalar bunlar :kaka2:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2011 22:07 
Kullanıcı avatarı

badboy87 yazdı:
şu garantiyi en azından sabit 100 bin km yapsalar çok güzel olur hatta satış rakamları bile oynar diye düşünüyorum veya "6 yıl veya 100 bin km" şeklinde, sonuçta sorunsuz arabalar bunlar :kaka2:

TEMSA'nın derdi mi satış rakamları.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 14:37 
Kullanıcı avatarı

badboy87 yazdı:

+1 :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2011 20:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
_opeth yazdı:
yo garani heryerde garanti. farzı misal gittin izmire araç bozuldu gelsin geri floryaya mı götüreceksin. yetkili servis izmirde 2 tane var onlara mı götüreceksin? yani garanti heryerde garanti.

benim bi kaç arkadaş mesela bakıma gitmeden sonradan takılmış ne varsa çıkartıp öyle bakıma gidiyorlardı. bakımdan sonrada geri takıyorlardı (açık filtre, egzos gibi) Evo kullanan arkadaşlarda var motora koymadıkları şey yok gibi ama garantileri tıkır tıkır işliyor. ki xenon araca bişey yapabilecek kapasitede bir üründe değil. sadece ilk açılmada fazla akım çeker, çalıştırmadan farları açmamak en iyisi mesela. sonrasında ise tükettiği güç 55watt'a karşılık 35 watt. Akşam karanlıkta far sensörü nasıl çalışıyor bilmiyorum ama eğer marşı vermeden farları açmaya kalkıyorsa far sensörünü kapatmanız gerekebilir. hem ampülün ömrünü uzatmak için, hemde motor çalışmıyorken aküyü zorlamamak adına.

ben egsoz taktırdım sonra gittim servise garantiyi bozarmı dedim bana cevabı beyinle oynayıp yada motoru açarak modifikasyon yapmadığın sürece garanti bozulmaz. açık filtre headers prob. yaratmaz dedi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2011 12:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: alpay evren
Araç: colt 1.3amt,L300panelvan,L300camlıvan :D
Meslek: öğrenci
Kan grubu: 0rh+
yardıracamda açık filtre çok ses veriyo uzun yolda çıldırtıyo o yüzden kutu içi en iyisi. boschun perf bujisini aldım onu taktırıcam şmdi sonrada headers var sırada :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 01:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: necati aygün
Araç: lancer
Meslek: Motorlu Araçlar Öğretmeni
Kan grubu: ARh-
servis doğru demiş garanti şartlarında bu belirtilir sonradan yapılan her durum garantiyi bozar ancak önemli sorunlar olursa ,,fakat bu değişiklik araca zarar vermez aracın ecu suyla alakası yoktr ,,için rahat olsun fakat devamlı gittiğin servis durumu idare etmeli başka arızaları buna mal etmesinler,,hatta xenon taktığını servise söyleme bakıma gittiğinde anlamazlar bile

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 02:18 

İsim: ddd
Araç: ddd
Meslek: ddd
bnm servisim kaliteli bişi takarsan idare ederiz yoksa "bıdı bıdı" dedi (ulugöl) philips taktırdım sustular :D ayrıca, xenon taktırırken kesinlikle aküden çekmelisiniz (bunun için ayrı tesisat kabloları var) , çok yazıldı çizildi zamanında başka yerlerde, uzun vadede far anahtarını(kolunu) elinize alma ihtimaliniz var bu konuyu atlamayın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 12:48 

_opeth yazdı:
kaliteli bişey olduktan sonra aküden kablo çekmeye gerek yok. halojenden daha az elektrik harcayan bişey xenon. bir tek ilk çalıştırmada dikkatli olmak gerek aracı çalıştırmadan çalıştırmamak gerek. @JDM10 orjinal olduğundan eminsindir umarım. 300-600tl arasında philips xenonlar vardı ben alırken (h7)

Çektiği voltaj değil, çektiği amper önemli.. Ballastların ilk ısınma aşamasında çektiği akım halojene nazaran amper cinsinden çok fazla (çok nadir kitlerde amper değeri sadece -- yakın -- ...) Kaldıki röleli tesisat kitleri ucuz ve kolay uygulanan malzemeler.. Risk almanın lüzumu var mı?

Orjinal olduğuna da eminim İngiltere'den kuzenim getirdi :) 500 küsür sterlin verdim raadol.com :dil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 20:41 
Kullanıcı avatarı

JDM10 yazdı:
_opeth yazdı:
kaliteli bişey olduktan sonra aküden kablo çekmeye gerek yok. halojenden daha az elektrik harcayan bişey xenon. bir tek ilk çalıştırmada dikkatli olmak gerek aracı çalıştırmadan çalıştırmamak gerek. @JDM10 orjinal olduğundan eminsindir umarım. 300-600tl arasında philips xenonlar vardı ben alırken (h7)

Çektiği voltaj değil, çektiği amper önemli.. Ballastların ilk ısınma aşamasında çektiği akım halojene nazaran amper cinsinden çok fazla (çok nadir kitlerde amper değeri sadece -- yakın -- ...) Kaldıki röleli tesisat kitleri ucuz ve kolay uygulanan malzemeler.. Risk almanın lüzumu var mı?

Voltaj cekilmez zaten amper cekilir. Ayrica voltaj zaten sabit.

Ilk isinma olayini bilmem de, xenon farlar normalde halojenlerden daha az guc harcadigi icin bu daha az akim cektigi anlamina geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 22:55 

catalyst yazdı:
JDM10 yazdı:
_opeth yazdı:

Voltaj cekilmez zaten amper cekilir. Ayrica voltaj zaten sabit.

Ilk isinma olayini bilmem de, xenon farlar normalde halojenlerden daha az guc harcadigi icin bu daha az akim cektigi anlamina geliyor.

Güzel diyosun da sen Watt'a göre konuşuyosun... Kablo tesisatlarında kablo cinsi ve mukavemet geçen akıma göre belirlenir... O akımın karşılığıda amper.. düşük amperle yüksek volt öldürmez ama yüksek amperle düşük volt öldürür..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2011 23:40 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
düşük amperle yüksek volt öldürmez ama yüksek amperle düşük volt öldürür..

Bu cumle yanlis desen yanlis degil, dogru desen dogru degil, bu yuzden ben buna SACMA diyecegim. Konumuz insanin olmesi degil ama; evet insani olduren voltaj degil akimdir, ancak insana elektrik carptiginda uzerinden ne kadar akim gecegini voltaj belirler. Dolayisiyla yuksek voltaj her zaman daha tehlikelidir. Kisacasi, denklemde insan vucudunun direncini sabitlerseniz voltaj ne kadar yuksek olursa akim da o kadar yuksek olur.

Alıntı:
Ballastların ilk ısınma aşamasında çektiği akım halojene nazaran amper cinsinden çok fazla (çok nadir kitlerde amper değeri sadece -- yakın -- ...)

Gecenin bu saatinde Hepsiburada.com'dan edindigim en dandik kite ait degerleri yaziyorum:

Ballast Type : 35 W
Vin : DC 9-16V
Vnorm : DC 13.2V
Iin : 3.2 A
Iin max : 5.5 A
Pout : 35 W

Ozet olarak, balastin nominal akimi 3.2 A, Max. cekecegi akim 5.5 A olarak belirtilmis. Normal bir halojen ampulun 12V 55/60 W oldugunu dusursek bu deger zaten 5 A. Dolayisiyle cektigi max. akim halojene gore "cok fazla" degil, hatta normalde cektigi akim cok daha dusuk. Derseniz ki "kalitesiz kitlerde kutu uzerinde yazan degerler tutmuyor, o yuzden daha yuksek akim cekiyor" o farkli bir konu.

Alıntı:
ayrıca, xenon taktırırken kesinlikle aküden çekmelisiniz (bunun için ayrı tesisat kabloları var)

Alıntı:
Kaldıki röleli tesisat kitleri ucuz ve kolay uygulanan malzemeler.. Risk almanın lüzumu var mı?

Bahsettiginiz amacla tesisata zarar vermemek icin cekilen akimi limitlemek amaciyla role kullanilabilir, fakat amac anormal bir durumda tesisatin zarar gormesini engellemekse ayni sey tesisati akuden cekmek yerine aracin sigortasindan cekmek (daha dogrusu farlar icin mevcut sigortayi kullanmak) daha mantikli olacaktir. Anormal bir durumda sigorta yanacak ve aracin tesisatinin zarar gormesi her halukarda engellenecektir. Zaten surekli sigorta yaniyorsa bir yerlerde anormallik var demektir, o kiti sokup atmakta fayda var. Boylece bunu da tesbit edebilirsiniz.

Derseniz ki "yok ben roleyi direk akuye baglarim akimi oradan ceker, mevcut tesisati da kontrol bacagina baglarim boylece aracin tesisatindan tamamen bagimsiz olur" bu da fena bir secenek degil.

NETICE: Kit kaliteli bir kitse (en azindan kutu uzerinde yazan specler tutuyorsa -ki bircok cin malinda buna guvenilemeyebilir-) ve tesisati isini bilen birisi yapiyorsa, xenon kitin aracin tesisatina herhangi bir zarar vermesi soz konusu bile olamaz, nerede kaldi aracin beyninin (ECU) falan yanmasi...

Alıntı:
Kablo tesisatlarında kablo cinsi ve mukavemet geçen akıma göre belirlenir..

Bahsettiginiz tesisatta Voltaj sabit olarak dusunuldugu icin o oyle verilir. Aslinda fiziksel olarak oyle degildir, kablolarin dayanikliligi yapildigi malzemeye ve kablo kesitine gore kw-ohm cinsindendir (ve kablo uzunluguna da baglidir). Bu linkte genis bilgi var: http://www.rowand.net/Shop/Tech/WireCapacityChart.htm

Hepsini okuyamam diyenlere konuyla ilgili paragraf:

"In some respects, the capacity of a wire is actually best measured in watts, not amperage. Why? Because a watt is a unit or power that is a combination of amperage (volume), voltage (pressure), and resistance to the power flowing through that wire. Watts measure the amount of power (aka, heat) a wire can safely dissipate. However, most wire charts are done in amps. This is unfortunate because it means the wire chart is sort of assumed to be at a single voltage level."

Ingilizce de bilmiyorum nasil olcak diyen zaten bu islere hic kafa yormasin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2011 01:00 

biri beni banlasın...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 20 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi