Zaman: 20 Eki 2025 22:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 295 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 08:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Peki izmirde nerde buluşcaz ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 10:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: suat
Araç: 2012 mitsubishi outlander
Meslek: İNŞAAT MÜHENDİSİ
Kan grubu: A +
Mythos yazdı:
Peki izmirde nerde buluşcaz ?

İKEA'nın otoparkında olabilir. Otobana çıkmak daha kolay olur. :kart:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 11:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Aslında ikea'ya girip çıkıncaya kadar gişelere gelmeden hemen önceki boş alanda beklenebilir...

http://g.co/maps/96f96

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 12:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Mythos yazdı:
Aslında ikea'ya girip çıkıncaya kadar gişelere gelmeden hemen önceki boş alanda beklenebilir...

http://g.co/maps/96f96

Aynen :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Sağım solum belli olmaz bi bakmışsın takılmışım Vedat'ın peşine ver elini İzmir. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 19:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Bir bakmışsınız bizde İzmir'den İstanbul'a bir çıkartma yapmışız :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 22:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğuş
Araç: Lancer Sportback
Meslek: İnşaat Mühendisi
Kan grubu: AB+
yuxu yazdı:
Doğru söylüyorsun Aliciğim ama o şekilde yapmayı pek demokratik bulmadım. Diğer arkadaşların isteklerini belirtmelerine imkan vermeye çalıştım. Ayı belirlerken 16 arkadaş oy kullanmıştı. 3 tanesi görüş bildirmedi hala. Hatta daha fazla bile olabilir çünkü o oylamadan sonra katılan bazı arkadaşlar da bu ankete oy vermişlerdi. Maksat, demokrasisini yapay bulduğumuz ülkemizin yöneticileri gibi davranmayalım. 3 Haziran, %62 oy aldı diye diğer seçenekleri ezdirmem :D Bence daha önce önerdiğim gibi hafta başı olsun, bazı kimseler bizim gibi sürekli nete girme durumunda olmayabilir. Nasıl olsa daha çok var.
Bu arada Şirince hakkında çok şey bilip gitmemek de gerçekten talihsizlik benim.

Şirince aslında eskiden Rumların yaşadığı bir köy. Çok eskilerde ismi Kırkınca'ymış. İsmi Şirince olarak değiştirilmeden önce bu Kırkınca kelimesi bozula bozula Çirkince'ye çevrilmiş. Aslında çok güzel bir köy. Vali Kazım Dirik'in emriyle ismi Şirince olmuş. Bu ismin-Çirkince'nin- Cumhuriyet'e değin saklanmasının bir iki nedeni var ama bunu şimdi söylemeyeceğim :D Bu ve başka detayları kısmet olursa buluşmada anlatırım. Yerinde anlatılırsa kalıcı olur :)

oralarda bir de yedi uyurlar diye bir tarihi yer vardı tırsmıştım bi mağara vardı çok karanlıktı orada :D onun hikayesini de biliyorsan dinlemek isterim sevgili hocam.bir de meryem ana'ya çıkarken yolda dev gibi bir meryem ana heykeli karşılıyor milleti.küçükken gittiğimde çok matah yerler değildi de 2-3 sene önce bir daha gitmiştim,çok güzel düzenlemeler olmuş turistler otobüs otobüs gidiyorlar bir nevi hac mekanı çok mistik yer olmuş.

şeytan diyor ordan ve elini marmaris bodrum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2012 23:18 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Yedi Uyuyanlara sahip çıkan bir çok yer var. Buradaki asıl konu hikayenin kendisi. Dinler tarihini ilgilendiren enteresan bir hikaye gerçektende. Şirince konusunda son çalışmalarda ortaya bazı iddialar atıldı. Kutsal Kase'nin Şirince civarında gömülü olduğundan ve hatta Meryem Ana'nın asıl mezarının da köyün çevresinde olduğu söylendi. Fakat bazı yanlışlar, sembol olan şeylerde yapıldımı değiştiril(e)miyor. Tıpkı ilk kurşun olayınada olduğu gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 01:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
şahsen şirinceyi pek sevmiyorum.onu gözlerde güzel kılan şey genelde kilise ve şarabı.yoksa pek bir cazibesi yok.çok sapa bir yer halbuki o yörede çok daha güzel köyler vardır. bizim millet bu işlere meraklı o yüzden bu küçük köy kalitesiz şarap ve türklerle doluyor.ne iyi bir pansiyonu nede iyi bir yemeği nede iyi bir şarabı var. ilgi yüzünden ticari bi havası olan bir köy benim için.izmir'in güneyini epey gezdim fakat şirinceyi pek sevemedim.
fakat bir kaç mitsubsihi ile bunu unutabilirim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 03:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğuş
Araç: Lancer Sportback
Meslek: İnşaat Mühendisi
Kan grubu: AB+
yuxu yazdı:
Yedi Uyuyanlara sahip çıkan bir çok yer var. Buradaki asıl konu hikayenin kendisi. Dinler tarihini ilgilendiren enteresan bir hikaye gerçektende. Şirince konusunda son çalışmalarda ortaya bazı iddialar atıldı. Kutsal Kase'nin Şirince civarında gömülü olduğundan ve hatta Meryem Ana'nın asıl mezarının da köyün çevresinde olduğu söylendi. Fakat bazı yanlışlar, sembol olan şeylerde yapıldımı değiştiril(e)miyor. Tıpkı ilk kurşun olayınada olduğu gibi.

ilk kurşun olayı bu hasan tahsin'in geçmişi ve ilk kurşun'u onun sıkmadığının düşünüldüğü olay mı?

ya tarihçi ya öğretmen olmak isterdim gittik mühendis olduk valla çok seviyorum bu mevzuları :)

yer konusunda da aklıma bir şey gelemedi yeni fikir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 03:37 

Dogus yazdı:
ilk kurşun olayı bu hasan tahsin'in geçmişi ve ilk kurşun'u onun sıkmadığının düşünüldüğü olay mı?

ya tarihçi ya öğretmen olmak isterdim gittik mühendis olduk valla çok seviyorum bu mevzuları :)

yer konusunda da aklıma bir şey gelemedi yeni fikir.

Resmi kayıtlarda İlk kurşunu Hasan Tahsin'in sıktığına dair bilgi yok. İlk kurşunu atan dolayısıyla da şehit edilenler Punta(Alsancak) karakolunda görevli iki polis memuru olarak geçiyor. Fakat bu bilgiler sonradan işlendiği için her detayı tam olarak bilemiyoruz. Yunanlılar bir kaç yerden karaya çıkıyorlar. Dolayısıyla hakikati tarih, kendinde saklıyor.

Amatör tarihçi oldunuz mu daha fazla keyif alırsınız. Belgeye bilgiye bizim kadar itibar etmezsiniz. Dolayısıyla birşey kaybetmiş sayılmazsınız. Kendinize bir alan seçin ve o alanda araştırma yapın. Bizim arşive yüzlerce insan geliyor araştırma için aralarında önemli miktarda amatör kişi var ve bunlardan epey bir kısmı da kitap yazıyorlar.

Yer konusu Şirince'de sabitlendi sanırım. Artık iş yol tariflerine, buluşulup gidilecek yere kadar geldi. Biz İzmir grubu olarak arada yine buluşuruz. Yeni mekanları o vakit değerlendiririz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 03:50 

mhmt_trn yazdı:
şahsen şirinceyi pek sevmiyorum.onu gözlerde güzel kılan şey genelde kilise ve şarabı.yoksa pek bir cazibesi yok.çok sapa bir yer halbuki o yörede çok daha güzel köyler vardır. bizim millet bu işlere meraklı o yüzden bu küçük köy kalitesiz şarap ve türklerle doluyor.ne iyi bir pansiyonu nede iyi bir yemeği nede iyi bir şarabı var. ilgi yüzünden ticari bi havası olan bir köy benim için.izmir'in güneyini epey gezdim fakat şirinceyi pek sevemedim.
fakat bir kaç mitsubsihi ile bunu unutabilirim :)

O bölgede güzel köyler var gerçekten ama bu köyü ünlü yapan biz değiliz aslında. Yabancı din tarihçileri buralarla ilgili araştırmalar yapıyorlar. Eskiden misyoner kimliğe sahip çok sayıda seyyah buraları anlatırken dini yönüne vurgu yapmışlar. Bunlar o dönemde bile gazetelerde tefrika olarak yayınlanmış. Yabancıların ilgisi yüzünden biz de önem veriyoruz. Şarapları konusunda haklısınız. Mübadeleye tabi bir yer olduğu için asıl şarap yapan halkı Yunanistan'a göç etmişler. Yunanistan'dan buraya gönderilen Türkler ise genelde dokumacılık ve tarım yapıyorlar. Bu işten anlamıyorlar. Ayrıca Osmanlı döneminde şarap yapımı müslümanlara yasaktır. Daha yeni yeni bu işe girişen bir halkı var. Şirince marka olunca kaliteli yada kalitesiz, üretilen her şeyi de bu marka kalitesi üzerinden pazarlanıyor.
Hocam Şirince bahane, buluşmak şahane :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 04:00 

Bu arada Şirince dışında somut önerileriniz varsa yazın lütfen (Ben başta yazmış, arada da tekrarlamıştım.) Sonuçta buluşmaya daha var. Tartışılır. Markaya tutkun kişiler olarak buluşmaları organize edebilmeyi sürekli hale getirmeyi başarabilmemiz lazım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
3 gündür nete girmiyordum. Özendirmek gibi olmasın ama bir Çanakkale turundayım. :-) yazılanları okumak hoşuma gitti ama Şirince şarap kalitesi hakkında söylenen bana ilginç geldi. çünkü bildiğim kadarı ile bunun için bir kooperatif kuruldu ve tüm şaraplar burada yapılıyor. Dolayısıyla bir standart mevcut diye biliyorum. Bu arada tarihinden sundugunuz kesitten aklıma geldi, erken giden olursa tavsiyem Kırkınca pansiyonda kalsın. Güzel bir yerdir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2012 13:37 

Çanakkale de güzel yer. Eşimle evlenmeden önce kendisi orada görevliydi. Çimenlik Kalesi'ndeki müzede çalışıyordu. Aynı zamanda şehitlik bölgesnde alan kılavuzuydu. O yerler harika gerçekten. Siz Şafak Ayini için mi gittiniz ya da katılacak mısınız? İlk kez gittiyseniz merkeze uğramayı, saat kulesini yakında görmeyi, Fatih Döneminde yapılmış olan Çimenlik Kalesi'ni gezmeyi(içinde canlandırmalrın yapıldığı güzel bir müze de var.), peynir helvası yemeyi unutmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2012 16:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Biz maalesef mesai nedeni ile bugün dönüyoruz. Şafak ayini ise yarın. Bu yüzden katılmamız mümkün değil. Onun dışında dediginiz tüm yerleri gezdik. Hatta Antik Troia ve Assos'a da gittik. Gerçekten çok güzel bir yöre.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2012 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Colt istiyor...
Meslek: İçerik Danışmanı
Başlıktaki tüm mesajları okudum. 3 Haziran tam da benim Foça - Seferihisar - Şirince üçlüsünden birinde olmayı planladığım tarihti. İnsan İstanbul doğumlu İzmirli olunca karar veremiyor :)

Bir araç kiralayıp Datça'ya kadar dolana dolana inmeyi planlıyorum. Colt buldum ama kiralayan yer iki üç gün öncesine kadar verip veremeyeceğim belli olmaz dediği için alamadım maalesef. İşin ucunda son dakikada araçsız kalıp izinde İstanbul'da kalmak var çünkü... Bu yüzden araç araştırırken bir fırsat sitesinden 308 bulunca ona yöneldim. Eğer kabul ederseniz İzmir çıkışından itibaren ya da Şirince'de size eşlik etmek isterim...

Not: Tarih netleşmiş yanlış anlamadıysam ama geç de olsa ankette 3 Haziran dedim, sayı arttıysa şaşırmayın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2012 02:31 

Etkinlik hangi gün olsun?
6 Mayıs 13% [ 2 ]
13 Mayıs 0% [ 0 ]
20 Mayıs 0% [ 0 ]
27 Mayıs 0% [ 0 ]
3 Haziran 67% [ 10 ] x
10 Haziran 0% [ 0 ]
17 Haziran 0% [ 0 ]
24 Haziran 7% [ 1 ]
Herhangi Biri Uygun!13%[ 2 ]

Evet arkadaşlar. Anketin oylanmasını bugün itibariyle bitiriyoruz. Çıkan sonuca göre buluşmamızın tarihi [*]3 Haziran Pazar [*]günü olarak netleşmiştir Diğer tarihlerde uygun olan arkadaşlardan özür dileriz. Umarım kendileri de bir şekilde aramıza olmayı başarabilir.

Yer konusu seçimi ise (önerilen yer hakkında net bir itiraz ve somut farklı bir öneri gelmedi) Şirince olarak göründü. Artık buluşmamızın yeri ve tarihi belli. Hayırlı olsun. Artık; buluşma öncesi organizasyon, oradaki aktivitelerin detayları, varsa iş-görev bölümü, mekan ayarlama işlerinin ayrıntılarını konuşmaya girişebiliriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2012 14:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Colt istiyor...
Meslek: İçerik Danışmanı
_opeth yazdı:
Datça'ya nereye hocam?

Büyük ihtimal Palamutbükü, daha tam karar vermedim ama gitmişken bütün yarımadayı turlarım sanırım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2012 23:05 

_opeth yazdı:
evet kahvaltı mı öğleyin mi buluşulacak?

Uzaktan gelenler, çoluk çocuklular falan derken sanırım anca 10-11 gibi toplanma yerine ulaşmış olur herkes. Brunch tarzı birşey yapılabilir. Gidildi, arandı bulundu oturuldu, tanışıldı, yemek falan derken en az 3-4 saat kalınır o masada. Mekan konusunda; arkadaşıma söyledim bakıyor ama kaç kişi olacağını sordu. Daha önce Şirince'ye gidilip kalitesinden memnun kalınan bir yer bilen varsa oraya da yönelebiliriz. Hem biz belirlemiş olur, böylece kötü bir süprize mahal vermemiş oluruz. Gelecek arkadaşlar da fikirlerini söylesinler. El birliğiyle kotaralım şu işi :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 295 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye