Zaman: 11 Ara 2025 21:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 10 Ara 2011 20:21 

İsim: ERDEM
Araç: 2008 Colt amt
Meslek: Matematik Öğretmeni
Kan grubu: 0+
Colt amt aracımda geri vitese geçişlerimde 1-2 kez 0 gördüm, sonrasında sizlerden gelen yönlendirmeler doğrultusunda şanzıman güncellemesi yaptırdım ve sorun ortadan kalktı...

Sonrasında yani 2-3 gün sonra N modundan direk A moduna geçişin sağlanması için tekrar MUT III cihazına bağlandı ve artık N'den direk A'ya geçiş yapabiliyorum çok şükür ama bu son cihaza bağlamayla alakalı mıdır, değil midir bilmem ama bu olaydan sonra geri vitese geçişlerimin yarısında(yani neredeyse her 2 geçisin birinde) 1 saniyeliğinede olsa 0 yazısı çıkıyor ardından R oluyor, bazen ise direk hiç 0 yazısını göstermeden R oluyor...

0 yazısı görüldüğü zamanlar vites geçişleri sert ve sarsıntılı oluyor, hatta direksiyon bile sallanıyor; normal geçişlerle arasında gerçekten çok büyük ses ve sarsıntı farkı var ama geçmeme gibi bir durum yok, her defasında R oluyor, yani hep geçiyor...

frene basmamla ilgili bir sıkıntı olmadığını belirtmek istiyorum, aynı yol ve şartlarda bazen düzgün bazen sarsıntılı geçiyor... motorun sıcak soğuk durumu ile ilgilide bir durum değil, ilk çalıştırma sonrası geri almada sorunsuz olabiliyor, çok sıcakken sorun olabiliyor ya da tam ters durumlar...

aracım şu an 40.000 km'de baskı balata için çok mu erken yoksa sorun baskı balatada olabilir mi???
şanzıman yağı ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi???
mut III ile yapılan düzeltme, güncelleme son ayarlamayla değişmiş olabilir mi???

kısmetse pazartesi yıldızlar servisin meşhur ustası Alpay ustaya gitmeyi düşünüyorum, bu sorunuma ilaveten bana göre anormal olan ve devam eden sesi, gaza basınca gelen o metal sürtmesi gibi olan sesi bir de onun duymasını rica edeceğim...

benzer sorunları yaşayan, yaşamış olan, bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımcı olması dileğiyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2011 13:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Aracı ilk aldığımda bende de oluyordu ama yeni güncellemeden sonra bi da hiç olmadı nerdeyse.. Aldığımda 47bindeydi şimdi 96binde..

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ara 2011 14:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
_opeth yazdı:
bende bazen R yazmasına rağmen gaza bastığımda gitmiyordu gazı bırakıyodum tak sesiyle beraber geçtiğini duyuyordum.

Eski coltta geçmeme oluyordu, güncelleştirmeden sonra olmadı (kısa süre sonra sattım)
Yenisinde bir kaç yanıp sönen 0 dan sonra R ye geçip gittiği oldu, umursamadım.
Bir defa vitesi geriye çektim (sanırım 0 dayken) frenden ayağımı kaldırdım, gaza çok az basmıştım. Ne oluyor derken ekranın R ye dönmesi ve klasik otomatiklerdeki gibi hafif silkeleyerek araba vitese geçmesi ve yürümesi peşpeşe oldu.
Park edince tekrar ileri geri vitesi kurcaladım :) sorun yoktu. Bizim servisteki yusuf ustayı anmaktan vaz geçtim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 01:46 

_opeth yazdı:
kaç modeldi?

2008 model 40.000 km'de sayın hocam... kısmetse yarın Alpay ustaya sorcam...

güncellendi, sorunsuzdu ; N'den direk A ayarlaması yapıldı, sıkıntılı geçişler başladı... yarın hallolur inşallah, yazarım buradan...

ilginize teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Ara 2011 16:38 

vedat hocamızın tavsiyesi üzerine yıldızlar mitsubishi alpay ustaya gittim, derdimi anlattım, saolsun çok iyi ilgilendi, birlikte teste falan çıktık, 3 yetkili servis ustasının normal bişey yok dediğe sese, normal değil şanzımansal bir sürtme var, ... ayarı ile hallederiz, cuma sabahtan gel 2 saat kadar bir işi var dedi ve çok şükür derdimi anlayan ilgili bilgili bir ustayla karşılaştım...

teşekkürler alpay usta, teşekkürler vedat hocam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2011 10:42 

_opeth yazdı:
bişey değil erdemim. 2. kapın yıldızlar olsaydı daha iyi olurdu bu tip konularda. yoksa bakımdır filan onlar için servisler arasında fiyat haricinde pek fark olmuyor

saolasın hocam... bundan sonra 1. kapım inşallah... bakımları falanda varsın biraz pahalı olsun ama sorulduğunda doğru ve net cevap alınsın be hocam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2013 05:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: şehmus
Araç: mitsubishi colt amt 2009
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh+
Arkadaşlar forumdaki vites sorunlarına verilen cevapları okudum bende de 2009 model colt 1.3 amt var vitesi geri atarken bazen 0(sıfır) yazısı ekranda oluyor A ya alıp tekrar R ye alınca 0(sıfır) yazısı ortadan kalkıyordu ama bir ara bunu yapmama rağmen bir türlü R'ye geçmedi.Forumlardan araştırdım düz vitesteki gibi bir minibüsçü edasıyla hızlıca A'dan R'ye aldım ters L'gibi geçiş sorunsuz oldu artık 0(sıfır)'ı gördüğümde hep öyle yapıyorum ama nereye kadar.Diyarbakır veya Güneydoğu Anadolu hatta Elazığ Malatya'da bildiğiniz iyi bir servis ve usta varmı bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2013 23:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
iskenderali yazdı:
Arkadaşlar forumdaki vites sorunlarına verilen cevapları okudum bende de 2009 model colt 1.3 amt var vitesi geri atarken bazen 0(sıfır) yazısı ekranda oluyor A ya alıp tekrar R ye alınca 0(sıfır) yazısı ortadan kalkıyordu ama bir ara bunu yapmama rağmen bir türlü R'ye geçmedi.Forumlardan araştırdım düz vitesteki gibi bir minibüsçü edasıyla hızlıca A'dan R'ye aldım ters L'gibi geçiş sorunsuz oldu artık 0(sıfır)'ı gördüğümde hep öyle yapıyorum ama nereye kadar.Diyarbakır veya Güneydoğu Anadolu hatta Elazığ Malatya'da bildiğiniz iyi bir servis ve usta varmı bilgi verirseniz sevinirim.Saygılar.

2011 deki güncelleme ile sorun giderildi. En azından burdaki arkadaşlarda sorun kalmamıştı.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 8 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz