Zaman: 22 Ara 2025 02:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2007 colt gaz yemiyor
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: m.ali
Araç: colt 2007
Meslek: öğretmen
Herkese merhaba lpg li coltum son günlerde bazen aracı çalıştırdıktan sonra gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen devir 3000 i geçmiyor lpg için gösterdim sorun benzin şamandrasında olabilir dediler. Hem lpg de hem benzinde ikisinde de aynen oluyor.
Buna konuda yol gösterirseniz memnun olurum...

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2007 colt gaz yemiyor
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 00:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kadir
Araç: carisma 1.8 GDİ Hb
Meslek: öğrenci
Hocam sorun lpg ile alakalı kaç dk sürüyor bu gaz yememe olayı birde aracı 1 kaç gün benzinde kullanıp ondan sonra bakmak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 01:47 
Kullanıcı avatarı

Dakika tutmadım ama çalışır durumda tuttuğum sürece gaz yemiyor, kontağı kapatıp bir kaç dakika bekledikten sonra düzeliyor ne hikmetse. Sıralı sistem atiker takılı normalde çalışırken benzinle başlıyor sonra lpg ye geçiyor sorun lpg sisteminde olsa lpg ye geçtikten sonra problem çıkarır diye düşünüyorum. araç seyir halindeyken böyle bir sıkıntı olmuyor. ama bazen çalıştırdıktan sonra gazı pedalını köklesem de malesef devir 3000 i geçmiyor. birkaç kez kontak kapatıp bekleyip tekrar çalıştırınca düzeliyor. Sanayiye gittim usta lpg den diyor, lpg ustası yok benzin şamandırası diyor kimi pislik tıkamıştır bir yerleri diyor anlamadım gitti. Malatyadaki servis evlere şenlik adı servis inanın sorunu halledeceklerine inansam parasında değilim bilmiyorum artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 09:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Sakin ol panik yapma büyütülecek bir durum değil. Aynısı benim de başıma geldi ayda bir sefer aynen anlattığın durum gerçekleşiyordu. Araç bilgisayara bağlandı birşey gözükmemişti sonraki ay bir kez daha aynı hatayı yaptı ve tekrark pc ye bağlandığında gaz kelebeği pis arızası verdi. Yetkili serviste İlgili parça temizlendi 50 TL ye hallettim. Sanayide 20 TL ye halledilebilirdi belki. Sanayide bizim araçlardan pek anlamıyorlar ha iyi usta bulursan ne ala. Küçük yerlerde zor.

Araç rolantide çalışırken devirde sapmalar oluyor mu? Eğer dalgalanma oluyorsa yukarıda yazdığım durum geçerli.

Diğer bir durum eğer gaz kelebeğiniz temiz ise motor arıza ışığınız zannediyorum yanıyor. Bu da pc de kötü yakıt hatası olarak gözükmekte ve araç kendini korumaya alarak 3000 d/dak geçmemekte. Bu hataları sildirin bilgisayara bağlatarak ve LPG ciye ışık yanmayacak şekilde yada yansa dahi yaşadığınız sıkıntıyı çıkarmayacak şekilde ayar yaptırınız.

Büyütülecek bir sorun değil. Geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 10:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
soğuk havalarda sabah ilk çalıştırıldığında benzinde iken oluyorsa, sorun yok bence, çünkü bazen bende de oluyor...Antalya pek soğuk olmuyor o yüzden burada pek sık karşılaşmıyorum ancak iklim gereği her gün yaşanıyorsa arkadaşımın dediği gibi kelebek temizlik zamanı gelmişl olabilir..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 21:10 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum cuma günü öğleden sonra yapacağım iki şey var biri gaz kelebeğine baktırmak diğeri de yanan arıza lambasını söndürmek umarım sorun çözülür

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 23:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
andelibim yazdı:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum cuma günü öğleden sonra yapacağım iki şey var biri gaz kelebeğine baktırmak diğeri de yanan arıza lambasını söndürmek umarım sorun çözülür

Hocam sorununuzu yazarken arıza lambasının yandığını bile belirtmemişsiniz.
Ben bir colt kullanıcısı, forum takipçisi olarak ;) ilk önce arıza lambası neden yanıyor onu öğrenip değerlendirme yapmanızı öneririm.

ommar zaten herşeyi yazmış. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2012 12:02 
Kullanıcı avatarı

arıza lambası lpg takıldıktan sonra sürekli yanıyor 1 yıl oldu. Sorunun 1 aylık bir mazisi var o nedenle arıza lambasını belirtmek aklıma gelmedi teşekkürler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 08:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
Bir kere arıza lambam yandı ve yolda kaldım. :( (2007 DI-D)
Bildiğim kadarıyla arıza oluşunca lamba yanıyor ve resetlenmezse arıza düzelse bile yanmaya devam ediyor.
İlk lpg takılınca ayar sırasında yanmış ve ayar tamamlanınca sorunsuz kullandığınız sürece yanmaya devam etmiştir.
Ayarı tekrarlamanız gerekiyor olabilir. (LPG için bir süre sonra tekrar ve son kez ayar yapılması gerektiğini duymuştum)
Şimdi aracınızı arıza lambasının yanmasına sebep olan problemle kullanıyorsunuz o da kendini korumak istiyor. :roll:

Şimdi benzinli Colt kullanıyorum, hiç LPG li aracım olmadı. :D 2-3 seneye kadar LPG kullanımı için son kararımı veririm.
Belki 2. arabam olur, AMT ,LPG ,1.5 ve instyle bir arada son sahibi olup satmayacağım bir arabayla mutlu olurum.
Belkide Mitsubishi olmayan bir araç (sıfır) alabilirim. LPGli de olabilir, dizelde. :oops:
Mesela nissan qashqai İç tasarımını düzeltirse otomatik dizeli için para biriktirmeye başlarım. Kia ceed ise dikkatimi çekiyor. (ikisinede param yetmiyor) :D

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Ynt: 2007 colt gaz yemiyor
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2012 23:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Lpg takan bayiye zengin karışım yapmasını söyleyin. Pomoa basıncını artırması gerekicek. Diğer nokta araciniza ayarin yolda yapılmasını isteyin. Son adım da lpg geçiş ısısını yükseltin. Geç geçer ama randiman verir.

Ben de atiker kullanıyorum. Arıza lambasi falan yanmiyor.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2012 00:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bülent
Araç: Colt 2005
Meslek: Mühendis
Kan grubu: Arh+
Arkadaşlar haklı. Düzgün lpg ayarları ile motor lambasının yanmaması gerekir. Lpg montajcıları türlü bahaneler uyduruyorlar motor ışığıyla ilgili ama hepsi palavra. Düzgün ayarlı bir sistemde arıza ışığı yanmaması gerekir.
Ayrıca düzgün olmayan lpg ayarı sebebiyle aracın benzin değerleri de sapıtır. Problem sadece benzinde kendini gösterdiği için de ustalar ve bazı kullanıcılar problemin sebebini lpg dışında ararlar. Emin olun bu tür sorunların asıl temeli kötü lpg kontajı ya da ayarıdır.
Bir süre "sadece" benzinde kullanın. Eğer düzelme olursa sorunun sebebinin lpg'den olduğuna emin olabilirsiniz. Takribi 50 kilometre yeterli olur diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2012 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Alıntı:
Lpg takan bayiye zengin karışım yapmasını söyleyin. Pomoa basıncını artırması gerekicek. Diğer nokta araciniza ayarin yolda yapılmasını isteyin. Son adım da lpg geçiş ısısını yükseltin. Geç geçer ama randiman verir.

Ben de atiker kullanıyorum. Arıza lambasi falan yanmiyor.

Zengin karışım yapılınca araç daha fazla yakmaz mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2012 19:36 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar cumartesi günü sanayiye gittim aracı tamirciye bıraktım 2 saat sonra gittiğimizde aracı yerinden bile oynatmamışlardı eli yatkın bir yakınımla gaz kelebeğini söktük kararma yapmıştı balata spreyi ile temizledik ordaki usta söktükten sonra lütfedip arızayı sordu anlattım alakası yok dedi biz aldırış etmedik temizleyip taktık gaz kelebeğini arabayı çalıştırdığımda arıza lambasının söndüğünü gördüm iki gündür herhangi bir sorun yok. Artı beş kuruş da ödemedik. yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2013 23:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: yok
Kan grubu: BRh+
sevgili meslektaşım sorununun çözüldüğüne sevindim. ben de eski araçlarımda boğaz kelebeği, maf sensörü vs temizliklerini kendim yapardım. yağsız kontak spreyi kullanmanı tavsiye ederim. ben her 10binde yapardım bunları. ve aracımın gaz pedalına tepkisi güzelleşirdi. bu arada ben de colt almayı planlıyorum hayırlısıyla. adanadayım. görüşmek üzere.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: