Zaman: 09 Ara 2025 09:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 09:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: oguz
Araç: carisma 1.6 1999
Meslek: mühendis
Kan grubu: 0ph+
20snlık video var ilk çalıştırmada sanki gaz yememe var gibi ateşlemede sıkıntı yok izler misiniz

[gvideo]https://drive.google.com/file/d/0B7p4KEiQV3XfTVlrVm1qZEpLU0k/edit?usp=sharing[/gvideo]

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 12:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
rolanti motoru

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 16:42 
Kullanıcı avatarı

Rolanti motoru diye bişi varmı marş motoru var o çalıştırıyor çalışmada sıkıntı yok çalışınca bi sıkıntı oluyor onu anlamadım nerden kaynaklaniyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 18:13 
Kullanıcı avatarı

motor soğukken aracı çalıştır hiç gaza basmadan 1500 devirde çalışıyor mu?Eğer çalışıyorsa rolanti motoru sağlam demektir.Eğer bunda sıkıntı yoksa ısındıktan sonra aşağı düşüp istop ediyorsa rolanti konum sensörü arızalı demektir.Tarif ettiğim parçalar boğaz kelebeğinin üzerinde marş motoru ile alakası yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 18:48 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
gevişek0606 yazdı:
20snlık video var ilk çalıştırmada sanki gaz yememe var gibi ateşlemede sıkıntı yok izler misiniz

[gvideo]https://drive.google.com/file/d/0B7p4KEiQV3XfTVlrVm1qZEpLU0k/edit?usp=sharing[/gvideo]

Aracınızda su eksiltme yada motor yağında bir bozulma varmı? Ayrıca motor sıcak yada soğuk her defasında aynı şekilde mi start alıyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2014 19:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: adem
Araç: mitsubishi carizma 1999
Meslek: memur
kardeş aynı sıkıntı bendede var çözemedim bir türlü ayrıca motor soğukken marşı uzun süre tutuyorum çalışmıyor 2 denemede hemen bu şekilde yaparak alıyor.servis bile kelebek bilmem neyini falan temizledi tüm ateşleme sistemini değiştirdim bir türlü olmadı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2014 16:06 
Kullanıcı avatarı

gevişek0606 yazdı:
Rolanti motoru diye bişi varmı marş motoru var o çalıştırıyor çalışmada sıkıntı yok çalışınca bi sıkıntı oluyor onu anlamadım nerden kaynaklaniyor

Sadece soğukken rolanti nerdeyse sıfır araba isindikca rolanti yukseliyor tam isininca kendi rolantisine geliyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2014 16:09 
Kullanıcı avatarı

introscan yazdı:
gevişek0606 yazdı:

Aracınızda su eksiltme yada motor yağında bir bozulma varmı? Ayrıca motor sıcak yada soğuk her defasında aynı şekilde mi start alıyor?

Motor yagi temiz bi değişiklik yok ama yag haznesinde ufak delik var park ettim yerde hafif yag var öndeki su koyduğum yerde hiç azalma yok 2.calistirdigimda yapmıyor videodaki seyi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2014 16:10 
Kullanıcı avatarı

dadas252525 yazdı:
kardeş aynı sıkıntı bendede var çözemedim bir türlü ayrıca motor soğukken marşı uzun süre tutuyorum çalışmıyor 2 denemede hemen bu şekilde yaparak alıyor.servis bile kelebek bilmem neyini falan temizledi tüm ateşleme sistemini değiştirdim bir türlü olmadı...

Bende sadece sabah ilk calismada yapıyor 2.de yapmıyor ufak bi arıza belki büyümeden çözmek lazim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2014 16:12 
Kullanıcı avatarı

Sabah çalışırken rolantinin hic olmamasi cok sıkıntı sürekli gaz ver direksiyonu çevirirken araba Stop ediyor bazen cam buz tutuyor calisir tutup arabayi temizleyemiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2014 19:27 
Kullanıcı avatarı

sorunun ilk yazdığım gibi rolanti motoru başka hiçbirşeye elletme hurdacıdan bulabilirsen 400-600 arası servisteki fiyatı 1.433 TL Servo kit diye geçer.Geçmiş olsun bütün sorunlarının kaynağı bu parça

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2014 17:11 
Kullanıcı avatarı

Anladım cevapladiginiz icin teşekkür ederim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2014 11:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: necati
Araç: çinar
Meslek: kamu
Kan grubu: 0+

Selamlar ben Tokattan 2005 lancer kullanıcısıyım.Aynı sorun şu an bendede var aracı ilk çalıştırmada yüksek devirde çalışmıyor ısınınca devir normal seyrine (600-700)geliyor.Buradan ayrıca belki faideli olur niyetiyle bir şey paylaşmak istiyorum.Daha önceden Motora sekman atılmış idi bunu kendim yaptırdım .Usta mororu toplayıp çalıştırdığında rölanti düzensizdi bobindi, bujiydi derken epey bir uğraştı motoru çalıştırıyorduk gazı bırakır bırakmaz stop ediyordu.Neyse rölantide ısındıktan sonra duruyordu araç.Sonra dedik bi yola vuralım bakalım o da ne ? Aracı vitese atıp ayağımı debriyajdan hafif kaldırınca motor balon gibi sönüyordu birden sanki hiç avans yok gibi usta dedi sentesine bi daha bakalım. 5-6 kere sentesini bir ileri bir geri aldı sonuç değişmedi.Daha sonra başkalrına akıl danışmaya başladık.birisi dedi egzos tıkalı, katalizör kırılıp söküldü.diğeri diyor bobin.Aracı yola vuruyoruz acayip bir çalışma gaza basıyorsun bi hopluyor gazı bırakıyorsun kafayı yere eğiyor.stop ediyor.Bu süreçte araç iyice hırpalandı sanırım marşa basa basa yüksek devirde kalkış yapmaktan debriyajın anası ağladı.(Sonra burada bulunan iki ayrı elektronikçiye götürdü orada bilgisayara bağlattığını fakat hiçbir elektronik sorun bulunmadığını söyledi.E bizim akıl sonradan geliyor tabi burada ustaya işini biliyor nasılsa diye güvenmekte kendi fikirlerinizi ve görüşünüzü hatırlamak ve ortaya dökmenize engel olabiliyor.Baktım olmayacak artık ben de bir fikir vereyim dedim zira araç sanayide 3.haftasını geçiriyordu.Daha önce bir mazda familia sahibiydim ondan edindiğim tecrübe ile ustaya Maf sensörünü göstererek "usta şunun fişini çek bakalım bir de böyle deneyelim"dedim.Deneyince baktık araç yüke girince stop etmiyor hoplama yığılma falan kalmadı.Lakin egzos tan çiğ yakıt düzensiz karışım kokusu gelmekte.Ayrıca çekişte çok düşük.En sonunda teşhisi koymuştuk Maf sensörü.Ankaradan bulduk bi tane çıkma 200 TL sağolsun gönderen arkadaş çalışmazsa geri alırım demişti.Şükür ki çalıştı kendisine teşekkür ediyorum ayrıca.Şu anda çekişte rölantide falan hiçbir sorun kalmadı. yukarda yazdığım gibi belirtileri olan sorunlar yaşayan arkadaşlara faydalı bir paylaşım olması dileğiyle..Şu anki sorunum motoru soğukken çalıştırınca otomatik jikle ve ya başka bir şey aracın düşük devirde çalışması(500-600 devir) ısınınca biraz daha yükseliyor. Siz sorunu halledebildinizmi?Eğer sorununuz çözüldü ise ne şekilde oldu bilgi verebilirmisiniz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: