Zaman: 11 Ara 2025 22:48

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: colt elm327
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2014 15:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
arkadaşlar colt aracımla kullanmak üzere bir adet elm327 usb kablolu cihaz aldım bilgisayara tanıttım bana gelen cd deki scantool isimli programı kurdum ancak bir türlü veri alışverişi yapamadım...
1- colt aracında bu cihazı kullanan varmı
2-elinde laptop için program olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: colt elm327
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2014 10:28 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
İnternetten scanmaster programını bulun ve onunla deneyin. Program elm327 cihazla uyumludur,fakat elm327 cihaz colttan veri okuyabilirmi bilmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2014 05:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
ahmet bey ilginize teşekkür ederim.
Sizin bahsettiğiniz programı indirdim ve araca rahatlıkla bğlandım.
Çok güzel bir program gayet başarılı o2 sensör lerini test edebiliyorum arıza kayıtları (gerçi ecu da arıza kaydı yoktu) anlık veriler vs.
Scantool da bağlanıyor ancak veri hızını 36400bsp olarak konfigüre etmek gerekiyor.
Özel servislerde 50tl ye arıza tespiti yapıldığını düşünürsek 25 Tl lik bir cihazın bu işleri yapabilmesi çok iyi..
Ancak immo ayarları abs ve airbag beynine bağlanamıyorum
..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2014 10:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
karaduman205 yazdı:
arkadaşlar colt aracımla kullanmak üzere bir adet elm327 usb kablolu cihaz aldım bilgisayara tanıttım bana gelen cd deki scantool isimli programı kurdum ancak bir türlü veri alışverişi yapamadım...
1- colt aracında bu cihazı kullanan varmı
2-elinde laptop için program olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

1- bağlantı işlemini tam ve doğru yaptığınıza emin olun; ben obd doctor free indirdim bağlanamadım sanıyordum ama diğerleri gibi 2 saniyede bağlanmıyor. önce blutut işareti yanıyor sonra yanında başlıyor protokol 6-5-4-3 diye sırayla yazmaya nihayetinde 30 sn kadar sürüyor. tabi bu sürey beklerken uzun geliyor. ben ilk zaman bu yazılım taraması yaptığını fark etmemiştim.
2- başka bir araçta deneyin benim carista programı her araca özellikle eski 2003 altı modellerin bazılarına bağlanmıyor. bendeki 99 model bağlanıyor. tabiii motor teknolojisi rahat 2014 diyebilirim: elektronik gaz kelebeği vs.
başka araçta bağlanıyorsa başka bir Colt da deneyin. benim çakma mitsu obd cihazım bazı protonlara bağlanırken bazılarına bağlanmıyordu.
3- aldığınız yer-kişi türk ise yardım isteyin: com1 com2 vs. gibi seçenekler var onları pek anlamam. yabancı ise iletişim kurabilirseniz çat pat derdinizi anlatın connect problem vs.
olmazsa cihazı bana gönderin bende öyle kablolu bi cihaz arıyorum. elinizde patlamasın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2014 01:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
http://www.protonclub.org/viewtopic.php?f=98&t=3251
android de doctor car free var geç bağlanıyor ama bağlanırken protokol no vs. değişiyor. yani bağlantı aşamalarını görebiliyosunuz. free olmasına rağmen çoğu anlık veri-data okumayı da yapıyor. şimdiye kadar en sorunsuz bağlantı yaptığım program. (ilk yüklemede bağlantı aşamalarını gösteren üstteki küçük yazıları görmediğimden bağlanamadı sanıyordum. bağlanma süresi biraz uzun 1dk. aşabilir. önce elm327ye bağlanmak için tarama yapoyor daha sonra arabanın hangi obd protkolü olduğunu tarıyor bende protkol geriye doğru 5-4-3 diye gidip protcol3 de duryor. diagnos vs yazıları silik iken parlak-beyaz oluyor. bağlantı tamam demek zatem elm327 cihazında takınca sabit kırmızı olacak bu bağlantı ve leketrik var demek sonra yeşil de uzun aralıklarla yanıp sönmeye başlayacak en son ortadaki sarımtırak turuncu hızlıca yanıp sönmeye başladı mı işlem tamam denektir elm 327 ve ecu ya telefonunuz bağlanmış demektir. diğer programlarda bazan bağlanıp bazan bağlanmıyor. carista basit ve hemen bağlanıyordu ama o da nazlanmaya başladı. bağlanma olmazsa mavi cihazı söküp programı kapatıp telefonun blue toothunu da kapatıp sıfırdan cihazı tak programı aç blutut bağlantısına izin ver (1234 veya 0000) bağlantıyı bekle. şimdilik dediğim gibi sorun çıkmayana doctor car free. geç ama sağlam bağlanıyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: