Zaman: 13 Ara 2025 13:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 09:40 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
Arkadaşlar eğer bu kanun cıkarsa, Mitsubishi nin Türkiyede üretim yapmayacağını da varsayarsak, mevcut araclarımızla yetinecegiz ve ayrıcada distritütor firmalar eger Ülkemizden cekilirse yedek parca konusunda vay halimize..

hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/otomobil ... efault.htm

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 16:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
engelliler için kanun taslağı hakkında birşey göremedim başlık yeni otomobil kanunu falan omalıydı sanırım.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 17:01 
Kullanıcı avatarı

Resim
Türkiye'de otomobil pazarına çekidüzen geliyor. Her isteyen Türkiye'ye otomobil getirip satamayacak. Türkiye'de üretim yetkisi verilen şirketlerin dışında üretim ve satış olmayacak. Lüks araçlara ise kota geliyor.

GAZETEPORT ÖZEL
İSTANBUL - Başbakanlık otomobil yasası çıkarmak üzere harekete geçti. Oto piyasasına çeki düzen vermek için otomobil yasası çıkartılmasının ardından Türkiye'de üretim yapacak firma sayısı belirlenecek. Bu firmaların ürettiği araçların dışında araç satılamayacak. Lüks otolara ise kota getiriliyor

MEVCUT DURUM TAM KARMAŞA
Türkiye'de üretim yapan beş otomobil firması onun yaklaşık iki katı da ithalatçı firmanın piyasaya sürdüğü yirmi markanın farklı modeli satılıyor. Araçların standartlarını firmalar belirliyor. Bu da otomobillerin fiyatlarını oluşturuyor. Ancak üretimde her firma kendi standardını kendisi belirliyor. Bu da tam bir karmaşa yaşanmasına neden oluyor. Hükümet bu karmaşanın önüne geçmek, fiyatları düşürüp standartları yükseltmek için çalışma başlattı. Bu amaçla özel bir firmaya araştırma yaptırıldı. Firmanın ön raporu Başbakanlığa ulaştı. İlk etapta Başbakan'ın da beğendiği bu raporun anahatları önümüzde günlerde uygulamaya konulacak.

OTOMOBİL YASASI ÇIKARTILACAK
Buna göre önümüzdeki günlerde meclisten geçirilecek yasa ile Türkiye'de otomobil üretimine standart getirilecek. Bu standartlarla otomobil üretecek şirketlerin sayısı dörde veya beşe indirilip ithalat da yasaklanacak. Yani Türkiye'de otomobil satmak isteyen bir firma Türkiye'de üretim yapmak zorunda olacak. Belli bir yıl üretim izni alan firmalar, ürettikleri araçlarla Türkiye'nin otomobil ihtiyacını karşılayacaklar.

ÜRETİM AVANTAJI VATANDAŞA YARAYACAK
Firmaların üretim standartları yasa ile belirlendiği, rekabet yapacağı firmalar azaldığı için fiyat ucuzlayacak. Kalite artacak. Yedek parçada yaşanan karmaşa ortadan kalkacak. İthalat yasaklanacağı için üretim yapan firmanın pazarı büyüyecek.

2012'de yaklaşık % 10 düşüşle 777 bin oto satan Türkiye'de üretim yapan firmaların pazarı büyüyecek.

Resim

LÜKS OTOYA KOTA GELİYOR
Türkiye'de üretim yapmayan ancak satışları üretim yapan firmaları imrendiren Mercedes, Wolkswagen, Peugeot gibi markalar piyasadan silinecek. Ancak bu süreç içinde en azından bir Alman markasının Türkiye'de üretime yönelik fabrika açarak bu pazara gireceği tahmin ediliyor. Buna karşılık lüks otoya da kota geliyor. Türkiye'de de müşterisi olan lamborghini, porsche, gibi araçlar her yıl belirlenen kotaya göre ithal edilecek. Bu araçlara da yüklü miktarda vergi getirilecek.

Kaynak : http://www.gazetepor...r#ixzz2QU894PEA

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 18:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
İkinci elleri uçar o zaman o modellerin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 23:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
Kan grubu: Arh+
bence satış rakamı düşük markalar(mitsu, subaru, mazda vs) için tamamen engel olmaz, kota koyarlar. ama almanlar için sıkıntı olabilir. zaten vw ye bu konuda çok baskı yapıldı ama sonuç alınamadı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Nis 2013 23:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Bir anlamda iyi. Çünkü yatırımın yoksa benim ülkemde araba satamazsın diyor. Ülke geneli için yani. Ama zaten yatırımı olmayan firmaların dışında da öyle pazarda lüks sınıf hariçinde yüzbinlerce otomobil satan da yok.
Öte yandan iyi; artık pazarda araç satamayacak marka ve modellerin sahiplerinin araçları değerlenecek. Yani mesela lancer hastaları ancak ikinci el lancer alabilecek ve bu da elinde lancer olanlar ve satmak isteyenler için fiyat artışı demek olacak.
Az araç olunca o araçlarla ilgili yedek parça - servis vb. sıkıntısı da tabii gündeme gelecek ki bu da ustaların işine yarayacak. Lancer sahibi gidip ustayı bulacak, usta da araç sahibine kösecek.
Tuning - modifiye olayı satışları az olan araçlarda iyice bitecek. Tuningcilerin elinde olan parçalar iki kat fiyat yapacak.
Sonuçta olan az tercih edilen markayı tercih edene olacak. Yani bize. Haydi geçmiş olsun hepimize.
Artık para toplayıp birimizi çine gönderir parça getittiririz. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2013 08:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Gerçi mitsubishi temsa ile ortak üretim yapmıyor mu ticarileri? Belki oradan yırtarlar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2013 13:16 

Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
yba_05 yazdı:
engelliler için kanun taslağı hakkında birşey göremedim başlık yeni otomobil kanunu falan omalıydı sanırım.

hocam engeli yazdım galiba iki "L" okudunuz.

ben bu kanunun gazetelerde bahsedilği gibi çıkabileceğine inanmıyorum, belki yatırım yapmış olan markalara ötv indirimi, yada yapmamış olanlara ötv artışı uygulanabilir. Bakan bikaç defa Wv grubunu Türkiyede yatırıma davet etmişti ancak gercekleşmedi belki bu yonde bir gelişme olabilir.

bekleyip görecegiz umarım yazıldıgı gibi çıkmaz.

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2013 13:25 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Tüm senaryo VW grubunun üzerine kurulu olabilir. Onları burada yatırım yapmaya zorlayacak olabilirler.
Çünkü bakıyorum etrafta kızılay dağıtmış gibi yeni Golf 7
üstelik dizel dolu versiyonu(70bin TL) :aa:

Hatırlarsanız bir ara Jetta'ya da ekstra %10 vergi konulmuştu.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2013 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Colt amt 2009
Meslek: Bilg. Müh.
Kan grubu: Arh+
Şu anda vw sanırım 3 veya 4 tane yeni fabrika açacakmış, bunların iki tanesinin yeri belli demişlerdi, biri ispanya biri yunanistan olabilir. diğer ikisinden birini buraya çekmek için atılan bir adım olabilir gibi geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2013 09:03 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
kanun bu şekilde işlemez arkadaşlar naptınız. dünya ticaret kanunu diye bişey var. o zaman adam da demez mi ben de senden mal almıyorum diye. sadece ek vergiler getireceklerdir. mitsunun temsayla ortak yatırımı var. eğer yatırımdan sayarlarsa mitsular diğer markalara göre uygun fiyata gelebilir diye düşünüyorum. ayrıca vw için yapılmalı böyle şeyler. adamlar liderliği ele geçirdi ve tek kuruşluk yatırımları yok. bu da gelecek yatırımların önünü tıkıyor. çoğu gelişmiş ülke bu konuda duyarlı. ülkesinde yatırımı olmayan markaları almamaya çalışıyorlar. ama bizim ülkede böyle bir kültür daha gelişmedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2013 09:25 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
seskin yazdı:
kanun bu şekilde işlemez arkadaşlar naptınız. dünya ticaret kanunu diye bişey var. o zaman adam da demez mi ben de senden mal almıyorum diye. sadece ek vergiler getireceklerdir. mitsunun temsayla ortak yatırımı var. eğer yatırımdan sayarlarsa mitsular diğer markalara göre uygun fiyata gelebilir diye düşünüyorum. ayrıca vw için yapılmalı böyle şeyler. adamlar liderliği ele geçirdi ve tek kuruşluk yatırımları yok. bu da gelecek yatırımların önünü tıkıyor. çoğu gelişmiş ülke bu konuda duyarlı. ülkesinde yatırımı olmayan markaları almamaya çalışıyorlar. ama bizim ülkede böyle bir kültür daha gelişmedi.

kaliteli araç yapsınlar satılır. bkz. honda civic

düttürü linea yapmakla olmuyor bu işler artıkmillet ucuz olsun demiyor konfor olsun diyor, sessiz olsun diyor..

düttürü lineanın da alıcısı olacaktır olmalıdır da. sonuçta sınıfı parası belli. Türkiye koşulları için üretilmiş bir araç. dediğiniz gibi civic verso ve yakında Corolla gibi kaliteli araçlar da üretiliyor. satış rakamlarına baktığımızda vw ve opeli geçemiyor maalesef. halbuki hem Toyota hem honda belki vw kadar konforlu değil fakat daha sağlam araçlar.
demem o ki millette bir alman sevdasıdır gidiyor. adam 20 yaşındaki opele 15bin lira sayıyor sonra da sanayide yaşlanıyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2013 12:31 
Kullanıcı avatarı

Aynen sekan kardeşim. Millet manyak gibi vw alıyor bide üstüne sıra bekliyor.Bulunmaz hint kumaşı sanki. Denizlide bilirsin batı diye bir yer var adamların eywallahı yok. Bir kuruş indirim yapmıyorlar. Hadi yok satıyo millet manyak gibi sıraya giriyo ya anladık diyelim. Eee be kardeşim insan az güleryüzlü olur insan gibi davranır. Sanırsın dünyanın hakimi hepsi. Bunları böyle yapan yine bizim insanımız. Sanki bedava dağıtılıyorlarmış gibi vw hücum ederseniz olacağı bu. Allah sonumuzu hayretsin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2013 11:40 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
Aynen sekan kardeşim. Millet manyak gibi vw alıyor bide üstüne sıra bekliyor.Bulunmaz hint kumaşı sanki. Denizlide bilirsin batı diye bir yer var adamların eywallahı yok. Bir kuruş indirim yapmıyorlar. Hadi yok satıyo millet manyak gibi sıraya giriyo ya anladık diyelim. Eee be kardeşim insan az güleryüzlü olur insan gibi davranır. Sanırsın dünyanın hakimi hepsi. Bunları böyle yapan yine bizim insanımız. Sanki bedava dağıtılıyorlarmış gibi vw hücum ederseniz olacağı bu. Allah sonumuzu hayretsin...

Aynen hocam Allah sonumuzu hayretsin. evet batı bildiğim kadarıyla Türkiyedeki sayılı vw satıcılarından. en azından ilklerden. yanlş hatırlamıyorsam antalyadan bile önce kurulmuş. vw yi ilk sevenlerden biri de denizli malesef. tamam amenna vw iyi araç yapıyor da şuan için fiyat-performans açısından baktığımızda Türkiyede araçları pahalı satıyor. amerikada jetta corolladan ucuz olduğu, daha güncel olduğu halde corollanın yarısı kadar bile satamıyor. bizim millet de bu adam kuyrukta bekletiyorsa vardır bir bildiği deyip daha da bir kuyruk oluyorlar. bilmiyorum belki duygusal bakıyorum olaya ama hiç hazetmiyorum vw araçlarından..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: