Zaman: 16 Eki 2025 04:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: AKİL TELEFONLAR
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 13:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bülent
Araç: Colt 2005
Meslek: Mühendis
Kan grubu: Arh+
Şu anda Galaxy S3 kullanıyorum. Öncesinde geriye doğru HTC One X, HTC Sensation, HTC Incredible S, LG P500, SE Xperia Mini.
Telefonu özellikle internet ve üzerindeki uygulamarla aktif kullanıyorsanız ki en basitinden navigasyon başlı başına bir nimettir, üst model bir telefon tavsiye ederim. Özellikle resmi olarak en uzun süre destek kalırlar, resmi destek kesildiğinde de özellikle XDA gibi sitelerden de uzun süre custom rom'larla destek devam eder. Ara modellerin desteği kısa sürüyor genelde.
Ayrıca özellikle ekran kırılması, dokunmatik kırılması gibi durumlarda çok ucuza yurtdışından yedek parça temini imkanı olur. Ara modeller çok çeşitli olduğu için yedek parça bulmak nispeten daha zordur.

S3'ü şu anda fiyat/performans oranı en yüksek gördüğüm için kullanıyorum. Kredi kartı kampanyaları sayesinde 800-900 liralara maletme ihtimaliniz var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 16:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
kaan20 yazdı:
get1187 yazdı:
Yaklaşık 2 yıldır tablet kullanıyorum ve Android'in bir işletim sistemi olarak çok çok çok kötü olduğu kanaatine vardım. Bende yeni bir telefon alayım diyorum ama android olmasın istiyorum. Bakalım...

Gültekin abi, android tablet var android tablet var, 200'e aldığın tablet ile 500e aldıgın tablet bir olmaz. Kaliteli bir tablet ucuz olmuyor.
Arkadaşım 350e dark marka aldı. Memnun. Dokunmatik iyi ama çok iyi değil, benim telefon çok daha hassas diyebilirim. İnternette gezinme olsun, film izleme yeterli o fiyat için iyi geldi bana, şarjı da iyi gidiyor.

Android olmazsa seçenekler belli ipad veya windows 8'li (asusun 1bin tl dolaylarında bir modeli var) sonuç olarak android olmazsa çok yüksek fiyatlar ortaya çıkıyor. Windows8'li tablet, donanımın yüksek ve lisans ücretinden yüksek, ipad tekelcilikten yüksek...

İstediğim özelliklere sahip tablet bulamadığımdan zamanında hongkong ta özel olarak yaptırttım tabletimi. Özelliklerine gelince 7" kapasitif ekran, GPS, Min 1Ghz İşlemci (şu an hatırlamıyorum daha yüksek dahi olabilir) WiFi, Bluetooth, 4 Gb Nand, 32 Gb Sdcard, 3G, (Telefon olarak bile kullanılabiliyor) Görüntülü konuşma için VGA kamera vs vs...
Cihazın GPS inden memnunum arabada navigasyon olarak kullanıyorum. Onun dışında hiç bir uygulaması tatmin edici değil. Mail ile gelen dosyaları bazen açıyor bazen açmıyor. Üzerinde yüklü 4 değişik office programı var. Hiçbiri düzgün değil. Hal böyle olunca para verip alası da gelmiyor insanın. Flash player eskide kaldı yenisi yüklenmiyor. Netten videoların çoğunu oynatamıyor. Android son versiyon olsa 3-5 ay iyi olur. Yeni çıkan flash player olursa geçmiş olsun. İndirebilceğin bir sürü ıvırzıvır var çoğu işe yaramıyor. Ne diyeyim senelerce microsoft kullanmış, nefret etmiş biri olarak androide ya sabır çekiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 16:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
get1187 yazdı:
İstediğim özelliklere sahip tablet bulamadığımdan zamanında hongkong ta özel olarak yaptırttım tabletimi. Özelliklerine gelince 7" kapasitif ekran, GPS, Min 1Ghz İşlemci (şu an hatırlamıyorum daha yüksek dahi olabilir) WiFi, Bluetooth, 4 Gb Nand, 32 Gb Sdcard, 3G, (Telefon olarak bile kullanılabiliyor) Görüntülü konuşma için VGA kamera vs vs...
Cihazın GPS inden memnunum arabada navigasyon olarak kullanıyorum. Onun dışında hiç bir uygulaması tatmin edici değil. Mail ile gelen dosyaları bazen açıyor bazen açmıyor. Üzerinde yüklü 4 değişik office programı var. Hiçbiri düzgün değil. Hal böyle olunca para verip alası da gelmiyor insanın. Flash player eskide kaldı yenisi yüklenmiyor. Netten videoların çoğunu oynatamıyor. Android son versiyon olsa 3-5 ay iyi olur. Yeni çıkan flash player olursa geçmiş olsun. İndirebilceğin bir sürü ıvırzıvır var çoğu işe yaramıyor. Ne diyeyim senelerce microsoft kullanmış, nefret etmiş biri olarak androide ya sabır çekiyorum.

Uygulama konusunda biraz nette araştırıp kurmanız gerek... Yoksa android pişman eder. Paralı uygulamaları ücretsiz edinerek kullanabilirsiniz.
android çok iyi değil ama verilen paraların yanında yine kullanışlı. Play store'dan uygulamalarım kısmında tümü'ne geçerseniz flash player oradan güncelleniyor. Ben youtube videolarını filan açıyorum, kıytırık telefonumda.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 12:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
evet arkadaşlar ben gene telefon alcam. seçeneklerimi daralttım: nexus4 veya samsung Note 2. aynı fiyat sayılırlar. bugün bi forumda okuduğum nexus hakkında tereddüte sebebiyet verdi: obd2 programını "telefonum nexus son sürüm android kullandığı için obd' programını çalıştırmıyor olabilir " demiş. son sürüm androidin eski programlarda sıkıntı çıkartabilir mi.
merak edenler için geçen sefer LG P920yi aldım. çocukların oyun oynayarak pilini hemen birimesi dışında bi sorun görmedim: oyunda 1 saatte bitiyor. ram 500 olmasına rağmen hızı iyiydi (DDR"2" ) imiş yani çift yollu olup 1000Ram performans veriyormuş.
nexus ve note2 de aradığım kıyaslamalar
1- ekran vs. sağlamlığı, 2-batarya ömrü, 3-ergonomik kullanım kolaylığı (nexususun küçük ekran avantajı, not2 nin de kalem avantajı var, kalem avantaj ise) ve 4-diğer sizlerin aklına gelenler
birde şunu sorayım Anti virüs tavsiye edermisiniz. geçen birazda reklam mahiyetinde tarama yapın / ücretsiz indirin deyince avast indirdim. telefon biraz yavaşladı gibi. yoksa arasıra tarayıp virüs programını silip gerekirse yeniden mi kurmalı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2013 22:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bende bir ay kadar önce xperia p ile bu kervana katıldım. Telefonun özellik bakımından güzel. Dezavantajları bataryası düşük, harici hafıza yükseltme olayı yok. Kamera ise mükemmel... Walkman ile müzik gerçekten tat veriyor insana... Müzik telefonu olduğunu hissettiriyor. Bir de ben stereo bluetooth kulaklık ile kablosuz olarak dinliyorum :D Daha keyifli oluyor. Böyle bir ürün alacak olan varsa sony ericsson mw600 düşünmeden alsın diyorum. iphone ile de uyumlu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2013 23:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Note 2 bizim hanımda var. Ben telefonu cepte taşıdığımdan boyutu bana büyük geliyor. Onun dışında herşeyi ile keyifli bir alet. Performans ve şarj süresi çok iyi. Ekran büyük olduğundan internete birşey okumak daha kolay, seyretmek daha zevkli. Eğer cepte taşımayacaksan veya boyutu şirin değilse alınası bir telefon. Ben boyuttan dolayı samsung S4 yeğlerdim.
Not: kaleme o kadar takılma. Dokunmatik olduğundan kalem aklına bile gelmiyor insanın.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: AKİL TELEFONLAR
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 00:12 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Kan grubu: 0 +
İlhami abi sağlamlık konusunda note2' yi eleyebilirsin. Arkadaşım oturur vaziyette elinden düşürdü cami boydan boya kırıldı 500 TL. Tesadüf birkaç gün sonra tedarikcilerden bir adamın elinde gördüm onun da cami kırık. Hayrola dedim, abi elimden düştü çıt kırıldı dedi. 500 TL istiyorlar dedi. Ben de s3 kullanicisiyim. Bir kere dusurdum çerçevesi fena hirpalandi. Önceki telefonum iphone. Kaç defa dusurdugumu unuttum hiçbir halt olmamıştı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 02:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
tam da note 2ye karar kılmıştım: acaba silikon kılıf ve ekran filmi sağlamlaştırır mı. şimdiki LG de var 3-4 kere düştü sapasağlam hem kılıf hem ekranı filmli.
note Sar değerleri (-4), pil performansı çok iyi nexsus4 sar değerleri de(-6) iyi sayılır

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ynt: AKİL TELEFONLAR
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 09:28 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
tam da note 2ye karar kılmıştım: acaba silikon kılıf ve ekran filmi sağlamlaştırır mı. şimdiki LG de var 3-4 kere düştü sapasağlam hem kılıf hem ekranı filmli.
note Sar değerleri (-4), pil performansı çok iyi nexsus4 sar değerleri de(-6) iyi sayılır

Abi telefona diyecek yok, lakin madde olarak samsung biraz sıkıntılı.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2013 11:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
note 2 kullanıyorum telefondan çok memnunum...benimde korkum telefonun düşüp ekranın kırılması idi ancak baya bir araştırdıktan sonra otterbox diye bir firma buldum dünya daki en sağlam kılıf üreticilerinden bir tanesi...telefonu düşmeye ve çarpmaya karşı baya koruyor youtube da baya bir videosu var...note 2 için commuter serisi kılıf almaya karar verdim ve usa dan gelen bir akraba kılıfı getirttim...şu anda kılıfı kullanıyorum ve çok memnunum, telefonu biraz daha büyük göstersede flip cover kılıftan daha kullanışlı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2013 23:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Düşme konusunu ben de biraz araştırmıştım. O biraz da şans işi. Kaç kerter düştüğünden ziyade hangi açı ile düştüğü çok önemli. Bende Samsung Galaxy S var. 3 yaşına yaklaştı. Muhtelif yüksekliklerden defalarca düştü, tık yok. Hem de ne düşüşler. Eşimin note 2 de birkaç kere düştü hiçbir sorun yok. Abimde S2 vardı. ona da düşmeden kaynaklı sıkıntı olmadı. Yalnız S2 havuza düşmeye dayanıksız :-) abiminki öyle pert oldu. Halen bende, babamda, eşimde, abimde, yengemde ve yeğenimde samsung var. Hiçbirimiz sıkıntı yaşamadık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2013 12:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
souldemon yazdı:
Düşme konusunu ben de biraz araştırmıştım. O biraz da şans işi. Kaç kerter düştüğünden ziyade hangi açı ile düştüğü çok önemli. Bende Samsung Galaxy S var. 3 yaşına yaklaştı. Muhtelif yüksekliklerden defalarca düştü, tık yok. Hem de ne düşüşler. Eşimin note 2 de birkaç kere düştü hiçbir sorun yok. Abimde S2 vardı. ona da düşmeden kaynaklı sıkıntı olmadı. Yalnız S2 havuza düşmeye dayanıksız :-) abiminki öyle pert oldu. Halen bende, babamda, eşimde, abimde, yengemde ve yeğenimde samsung var. Hiçbirimiz sıkıntı yaşamadık.

Sağlamlık konusunda efsaneler bana göre

http://img.donanimhaber.com/upfiles/293 ... F16B76.jpg

http://images03.olx.com.pk/ui/10/92/65/ ... -price.jpg

Daha sağlam birşey arıyorsanız :D Xperia Active
http://www.enucuznokia.com/images/detai ... eST17i.jpg

Crash test videoları için http://www.youtube.com/results?search_q ... T1G8yHeLHI

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: