Zaman: 16 Eki 2025 02:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: bireysel emeklilik
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 11:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Ya bırak şunun ayağına kadar yengeyi gönderme hilmicim :P :D telefonda halletsinler kargoyla göndersin eda yenge evrakları imzalasın geri göndersin :P Bütün kargo masraflarınıda Vedat ödesin :P Nasıl olsa vedatın arabası var :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 13:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
_opeth yazdı:
hilmi yazdı:
_opeth yazdı:
vergi avantajı hiç bi yerde çalışmıyorsak ama amlak vergisi filan gibi kalemlerimiz varsa kullanmamız mümkün mü? ablam yaptırmıştı da onun için soruyorum.

düşüyo diye biliyorum, arkadaşa yaptık, evi arabası var.vergi iadesinide alıyo paşa paşa :) vedat sende istiyosan yapalım hemen :D yollayayım edayı :kart:

düşünüyorum ama şimdilik ödeme sıkıntısı var. kredi kartından aylık kesme gibi bi durum var mı peki?

Var dostum.
Sen istersen kredi kartından aylık otomatik çekiyolar.
İlerisi için uzun vadede iyi bir yatırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 13:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
_opeth yazdı:
hilmi yazdı:
_opeth yazdı:
vergi avantajı hiç bi yerde çalışmıyorsak ama amlak vergisi filan gibi kalemlerimiz varsa kullanmamız mümkün mü? ablam yaptırmıştı da onun için soruyorum.

düşüyo diye biliyorum, arkadaşa yaptık, evi arabası var.vergi iadesinide alıyo paşa paşa :) vedat sende istiyosan yapalım hemen :D yollayayım edayı :kart:

düşünüyorum ama şimdilik ödeme sıkıntısı var. kredi kartından aylık kesme gibi bi durum var mı peki?

aylık kesme derken tam anlamadım ama ödemeleri kredi kartından alıyolar genelde(normal hesaptanda alıyolar anlaşmalı bankalarla).ister senelik ister 3 aylık ister aylık :)

vedat sen düşün karar verince havale edelim seni benim hanıma :D olmadı numaranı verip bi aratayım seni :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 13:58 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
benim kredi kartı geçiyo mu işte olay o. esela anadolu sigortada maximum kartla ödeme alınıyor. aviva diye bana axess demesinler. hesap desen akbank'da da hesabım yok.

her karttan alıyolarmış sordum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 14:02 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
bişey anlatmasına gerek yok konu hakkında bilgim var. bi hesap kitap işlerine girişmem gerek ;)

daha bi de lastik alıcam :D

oo senin iş uzun :D yarında istanbula gelecekti tam :) neyse bi ara denkleştiririz ondan dinlersin bide :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 14:37 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
peki :) ecele yok

Bence nekadar acele edersen o kadar iyi ben çok pişmanım 2-3 yıl daha erken yaptırmadım diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2011 16:01 
Kullanıcı avatarı

Valla bende dondurmak zorunda kaldım bazı sıkıntılardan dolayı nasıl içim acıyor boşa geçecek birkaç aya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 00:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Way burda hesap kitap konulari donmus super yaw.

Benim sormak istedigim sey su: Simdi 25 yasindayim. 56 yasimda EVO alabilmek icin ayda kac TL yatirmam lazim :P

Saka bir yana, sistemi zamaninda iyice inceledim.VERGI IADESINI ALMIYORSANIZ KESINLIKLE ZARARDASINIZ. Cunku 10 yil dolmadan cikarsaniz butun paradan %15, 10 yildan sonra butun paradan %10 kesiliyor. 56 yasi doldurunca %3 demis bir arkadas onu tam bilmiyorum yani 56 yastan sonraki mesele o kadar onemli diil ama demek istedigim su ki eger bu vergi iade avantajindan yararlanmiyorsaniz bu sisteme para biriktirmek amaciyla girmeyin kesinlikle.

Bu arada gecen 3 senede getirinin iyi olmasinin sebebi borsanin vs. acayip yukselmis olmasi. Bundan sonraki donemde getiri bu kadar yuksek olmayabilir hatta bankalarin fon yonetim ucretleri yuzunden vadeli hesap getirisinin altina bile dusebilir diye okumustum bir makalede. Neticede kim ne derse desin bu sistemden en cok kazananlar bankalar cunku fon yonetim ucreti diye fonuna gore degisen bir orani her ay paranizdan kesiyorlar. Fon artsa da azalsa da onlar ucreti kesiyorlar yani karindan degil butun paradan.

Kisacasi bu sisteme girmeden para biriktirebileceksen ve kendin yaklasik esit sartlarda degerlendirebileceksen bu sisteme girmenin anlami yok ama dersen ki para nasilsa harcaniyor, otomatige baglamazsak hayatta biriktiremem, hem de vergi iadesini aliyorsan o zaman sistem guzel. Ama mesela bu sisteme para yatirip sonra ordan burdan kredi faizi oduyorsan (araba veya ihtiyac kredisi gibi) yine zarardasin cunku buraya yatiracagina kredi cekecegin seyi pesin alsan veya vadeyi dusurup faizi azaltsan esas o zaman kardasin.

Neyse ozet olarak paran varsa daha cok kazanman mumkun (herseyi pesin alsan bile kredi cekene gore kardasin gibi dusun) ama paran yoksa kapitalist duzende piramidin altindasin yani birileri senin sirtindan surekli para kazaniyor farkinda olsan da olmasan da demektir, kisacasi o zaman konusmanin pek fazla bir anlami yok :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 00:55 
Kullanıcı avatarı

Bilal tükettin beni he yazılır mı böyle şeyler yeni başlamışız yatırmaya daha bir yıl olmamış. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 11:25 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ben bir iki cümle yazayım,

Gelir İdaresi, bireysel emeklilik sistemine Gelir Vergisi teşviği uygulamaktadır. 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu' nun, 256 Seri No' lu Genel Tebliği' nin 2. paragrafında "Gelir Vergisi Kanununun 63 ve 89 uncu maddelerinde yer alan hükümler uyarınca şahıs sigortaları ile bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payı ve primlerin, belirli şartlar çerçevesinde, gelir vergisi matrahının tespitinde indirimi mümkün bulunmaktadır. İndirimin doğru bir şekilde uygulanabilmesi için ödeme tutarı ile tarihinin belgelendirilmesi gerekmektedir." denilmektedir.

Yukarıdaki hükmün anlayacağınız dilde tercümesi,

- Bireysel emeklilik fonuna yaptığınız ödemeyi ispat edici belgeyi çalıştığınız şirketin muhasebe müdürüne veriyorsunuz. Muhasebe Müdürü' nüzün yapacağı işlem, Bordrodaki Kümülatif Gelir Vergisi Matrahı' nın yanına iki tane sütun açarak ilk sütunun başlığına "Bireysel Emeklilik Primleri" yazıyor, diğer sütuna ise "Gelir Vergisi Matrahı" yazıyor ve kümülatif matrahtan ödenen primleri düşerek net matraha ulaşıyor. ÜCret üzerinden yapacağı gelir vergisi stopajını, bu oluşturduğumuz yeni matrah üzerinden yapıyor. Silsile yolu ile işçiye ödenecek net ücret rakamı, edinilen gelir vergisi indirimi kadar yükselecektir. Dolayısıyla işyerinden alacağınız aylık net ücret, ödenen primin gelir vergisi basamağınıza isabet eden tutarı kadar artacaktır.

Neticede, ücret geliri elde edenler için yararlanılan stopaj teşviği direkt olarak prim ödeyen işçinin cebinde kalmaktadır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 13:10 
Kullanıcı avatarı

Aynen öyle Alicim zaten bu işte asıl ordan kar ediliyor.
Örneğin her ay 120 lira ödüyorsunuz ama hesapta 150 lira birikiyor.
Bu devirde her ay 20-30 lira kimse kimseye vermez.

Hatta sigorta şirketlerinin sitesinde bi hesap makinesi var aylık gelirin ve ödediğin primi yazıyorsun ordan bakmıştım yanlış hatırlamıyorsam ben ayda yaklaşık 35-40 lira vergi avantajı sağlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 14:16 
Kullanıcı avatarı

Ya ben bu bizim muhasebecilere ağız burun dalayım o zaman. kafa göz yarmadan halletmeyecekler bunlar gitti benim 9 ay :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 15:24 
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
Ya ben bu bizim muhasebecilere ağız burun dalayım o zaman. kafa göz yarmadan halletmeyecekler bunlar gitti benim 9 ay :(

Dal kardeş dal :x
Neden zorlanıyorlar anlamıyorum. İşini yapacak extra bişey istemiyorsunki...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 16:07 
Kullanıcı avatarı

ben şimdi daha önce ödediklerimi alamıyorum değil mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2011 21:43 

toşu yazdı:
termin yazdı:

Dal kardeş dal :x
Neden zorlanıyorlar anlamıyorum. İşini yapacak extra bişey istemiyorsunki...

Muhasebeciyim diyenler, muhasebe biliyorlar mı sanıyorsunuz? Hadi diyelim muhasebe de biliyorlar, bu meslek muhasebe bilmekle yürümez. Mesleğin %85' i Mevzuattır. Muhasebe işin kolay tarafı. Ben yalayıp yuttum diyen muhasebeci, çok bilse %15' ini bilir, %85 yine açıkta kalır.

Adam bilse uygulamaz mı Hakan? İsteyen istediği gibi test edebilir, ben muhasebeciyim veya Mali Müşavir ruhsatım var, ben bu işi biliyorum diyen birine sorun bakalım Gelir Vergisi dilimlerini biliyor mu, bireysel emeklilik sistemine ödenen primleri bordrolaştırmaktan haberi var mı? Hadi diyelim bunları biliyor, benim brütüm 2.350 TL, yılın 9. ayında ne kdar Gelir Vergisi öderim, veya daha da ötesi, yav arkadaş benim kafama takıldı, bu SGK bildirgelerini duvara asıyorsunuz ya, benim brüt maaşım neredeyse yılda 3-4 defa değişiyor, bu niye böyle oluyor diye bir sorun bakalım (asgari ücretli olmayanlar sorsun ama) ne yanıtlar alacaksınız?

Mali Müşavirler Odası açıköğretim diploması dağıtır gibi ruhsat dağıttığı için, zırva bir sınav sistemi olduğu için, dahası açıktan okuyanlar ile örgün öğretimden mezun olmuşları bir tuttuğu için, hatta hatta yaptığı sınavı Anadolu Üniversitesi' ne yaptırdığı için (e tabi böyle olunca açıköğretim mezunları bu sınavı kolaylıkla verirken, Ankara Siyasal' ı derece ile bitiren bir adam bu sınavdan kolaylıkla tökezleyebiliyor) meslek meslek olmaktan çıktı.

Meslek yasa ve yönetmeliğinde öyle zırvalar var ki aklınız durur. Örneğin hemşirelik fakültesinden mezun olan birisi, bir yıl tezsiz işletme yüksek lisansı yapsın odanın yolunu tutup,

- Selamun Aleyküm, ben hemşireyim mali müşavir olmaya geldim,
- Ve aleykümselam, gidip iş bankasına şu kadar sınav harcı yatırın, sizden mis gibi mali müşavir olur. Sonra ruhsatınızı alıp rahatlıkla ben Mali Müşavir' im diyerek piyasada fiyaka yaparsınız, hatta hemşirelik yapmak istemiyorsanız gider herhangi bir şirkette 2-3 bin T' ye foyanız meydana çıkana kadar rahat rahat çalışırsınız...

yanıtını alabiliyor.

Elinizden geldiğince kendi haklarınızı arayınız... Meslekle alakası olmayan bir muhasebeci veya müşavir sizi madur durumda bırakmasın.

@termin,
Yasinciğim 12. ayın bordrosu yapılıp Muhtasar beyanı verilmeseydi, senin işini çözerdik ama artık iş işten geçti. Elindeki ödeme dekontlarını senin muhasebecinin cebine koyup ücret dilimine göre mahsup yapacağın rakamı ondan isteyebilirsin. Bu işi bilmiyorsa mesleği yapmayacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 00:20 
Kullanıcı avatarı

Ben hala dövmekten yanayım. :evil:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 00:28 

toşu yazdı:

Ben az önce telefonda Yasin' e verdim gazı :hıhı:
Yarın beni arayıp demesin la Ali ben bu muhasebecilerin kafasını kırdım, adamları işyerinde dövdüm, şimdi bu mevzu iş kazası mı 4857 sayılı İş Kanununa Göre... :gul:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 00:30 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
toşu yazdı:

Ben az önce telefonda Yasin' e verdim gazı :hıhı:
Yarın beni arayıp demesin la Ali ben bu muhasebecilerin kafasını kırdım, adamları işyerinde dövdüm, şimdi bu mevzu iş kazası mı 4857 sayılı İş Kanununa Göre... :gul:

:LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 02:09 
Kullanıcı avatarı

Yanılıyorsun kuzen yarın öyle birşey yaparsam Tazminatımı almamı sağlayacak bir kanun var mı diye sorarım sana kırılan kafalar kırılan bacaklar, kollar umurumda olmaz çokda gaddarımdır hani :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2011 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Ali olayi guzel anlatmis. Ama ben onu gectim de, adam google'a yazsa bile anlardi olayi. Ben bile zamaninda girsem mi girmesem mi diye arastirirken bir suru sey ogrendim. Adam muhasebeci, bu isi beceremiyorsa biraksin ya da ugrasmak istemiyorsa baska bir muhasebeci bulalim terminim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 40 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: