Zaman: 16 Eki 2025 02:10

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 19:04 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, 2011 yılı binek ve hafif ticari araç satışları, Ocak'ta da hız kesmden devam ederken, en çok satan otomobil markası ise Ford oldu. İşte en çok satan oto markaları:

FORD 6.814
RENAULT 6.578
FIAT 6.410
VOLKSWAGEN 5247
TOYOTA 2741
HYUNDAI 2660
OPEL 1722
CITROEN 1433
DACIA 1096
MERCEDES-BENZ 1076
PEUGEOT 1047
CHEVROLET 1017
NISSAN 821
BMW 646
MITSUBISHI 593
Resim
KIA 508
SKODA 507
SEAT 504
HONDA 494
AUDI 473
DFM 303
CHERY 282
VOLVO 246
ISUZU 162
SUZUKI 162
MAZDA 122
SUBARU 119
LAND ROVER 90
PROTON 62
DAIHATSU 40
MINI 39
GEELY 35
JEEP 34
ALFA ROMEO 31
PORSCHE 22
INFINITI 11
CHRYSLER 10
LADA 10

Detaylar için
http://www.haber7.com/foto-galeri.php?cID=10367

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 19:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Fordu renoyu anlarim da VW nasil bu kadar arac satiyor yaw? Akil alir sey degil. Millet bir de açız diye aglaniyor, vergilerden felan sikayet ediyor. Aramizda bazi arkadaslar gelecegine yatirim yapmak icin, ev almak icin 15bin TL'lik arabasini satmayi dusunuyorken, millet C segment arabaya 60bin TL para yatiriyorlar. Cebinde 1500TL'lik telefonlar filan. Hic akil kalmadi walla. Sonra "dogan cocuklarimiz neden borclu doguyor" diye dusunur dururuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 19:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
TemSAnın fiyat kampanyası işe yaramış ... MI ACABA?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 20:08 
Kullanıcı avatarı

Hafif ticari otomobilin 4 kati. Sadece otomobile bakarsak DFM CEHRY ve VOLVO bile Mitsu'yu gecmis. Hatta mazda ve subaru bile cok yakin.

SA holding yonetim kurulu toplantisinda sadece 593'u gosteriyorlardir bu isin godamanlari da bu verilere bakarak sevniyorlardir Hondanin KIA'nin MAZDA'nin uzerindeyiz diye. Ama pardon onlar simdi Misirdaki fabrikalarini kurtarmanin derdinde olsa gerek, toplanti filan yapamazlar bu aralar.

Otobusu-Kamyonu da eklesek mitsu degil Turkiye dunya sampiyonu olurdu heralde :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 22:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağrı
Araç: Colt 1.3 AMT
Kan grubu: B+
Mitsubishi Honda'dan fazla satmışsa bu bir başarıdır bence. Ancak Mitsubishi'nin ticari araçları bu sayılara dahilse onu bilemem tabii.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 23:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Reklamsız bukadar satıyorsa reklamla neler satar siz düşünün.
Benim beklentilerimin üzerinde satmış.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Şub 2011 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Fransızlar da adam olmuş da araç satıyorlar vaayyyttt yavrum benim be :tv:
Acaba dünyanın ilk sorunsuz fransızını ne zaman göreceğiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 00:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

collapse yazdı:
Mitsubishi Honda'dan fazla satmışsa bu bir başarıdır bence. Ancak Mitsubishi'nin ticari araçları bu sayılara dahilse onu bilemem tabii.

Aslında olaya şöyle bakmalı, Honda Aralık ayında gerçekten harika bir indirim yaptı...Çok sattığı CIVIC modellerinde 4000 TL indirim yaptı...Aralık ayındaki bu indirim sonrası bindirime ve Mitsubishinin Coltta yaptığı indirime rağmen Mitsubishi Hondayı kıl payı geçmiş...bence çok da büyük bir başarı değil...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 13:23 
Kullanıcı avatarı

Beyler rakama hafif ticari de dahil. Mitsunun binek sayisi 143. Yani honda mitsuya fark atmis bu durumda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 14:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
catalyst yazdı:
Fordu renoyu anlarim da VW nasil bu kadar arac satiyor yaw? Akil alir sey degil. Millet bir de açız diye aglaniyor, vergilerden felan sikayet ediyor. Aramizda bazi arkadaslar gelecegine yatirim yapmak icin, ev almak icin 15bin TL'lik arabasini satmayi dusunuyorken, millet C segment arabaya 60bin TL para yatiriyorlar. Cebinde 1500TL'lik telefonlar filan. Hic akil kalmadi walla. Sonra "dogan cocuklarimiz neden borclu doguyor" diye dusunur dururuz.

Bu benimm :cry: :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 16:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
arkadaşlar sorunu neden hep temsa da arıyosunuz ki..tamam temsa da suç var ama ya bizlerde hiç suç yok mu?aaa komşu honda almış bende alayım..aaa komşu model yükseltmiş bende yükselteyimm.. aaa ayşe abla nın bidiği arabadan daha güzel görünen arabaya binmek istiyorum:)))gibi gerekçelerle araç alan yurdum insanları var..neye ihtiyacı var bilmiyor. o aracı neden alması gerektiğini hiç bilmiyor.maalesef halk olarak kulaktan dolma bilgilerle araç alıyoruz..bunu kabul edelim..en azından halkımızın çoğunluğu alacağı araç konusunda bilinçsiz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2011 17:49 
Kullanıcı avatarı

militar yazdı:
arkadaşlar sorunu neden hep temsa da arıyosunuz ki..tamam temsa da suç var ama ya bizlerde hiç suç yok mu?aaa komşu honda almış bende alayım..aaa komşu model yükseltmiş bende yükselteyimm.. aaa ayşe abla nın bidiği arabadan daha güzel görünen arabaya binmek istiyorum:)))gibi gerekçelerle araç alan yurdum insanları var..neye ihtiyacı var bilmiyor. o aracı neden alması gerektiğini hiç bilmiyor.maalesef halk olarak kulaktan dolma bilgilerle araç alıyoruz..bunu kabul edelim..en azından halkımızın çoğunluğu alacağı araç konusunda bilinçsiz...

Dostum reklam kismini bir kenara birakirsak, halkin mitsudan korkmasinin temelde 2 nedeni var.

1- Parca bulunabilirligi
2- Ikinci elde deger kaybi

Her iki konu da TEMSA ile alakali. Millet 200bin TL'ye BMW alirken 2. elde deger kaybeder mi diye dusunmuyor cunku aracini degistirmek isteyince kimse almasa bile borusan degerinde geri aliyor arabayi. Bilmem anlatabildim mi. Dogus da bir zaman ayni seyi yapti, simdi araclarin 2.eli oturdu. Araclar ne kadar pahali olsa da millet kar ederek satiyor. Dogus da periyodik akilli zamlar yaparak ve sifir araba alcak insanlari her seferinde 3 ay bekleterek 2. elini guclendiriyor arabanin :D Tabiki bu talep seviyesine gelmeleri kolay olmadi ama gerek dogus olsun gerek diger distributorler olsun adamlar aldi yurudu ama temsa bundan 10 sene once neyse simdi hala ayni temsa.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 00:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
ben senin gibi düşünmüyorum..temsanın suçu olsa da en büyük suç dediğim gibi bizde. parça bulunabilirliği demişssin bence bu kesinlikle bir sorun değil ki hatta rakamsal konuşayım temsa da parça bulunabilirlik oranı yüzde 90 ın üzerinde..dışarıdan da temin edebilirsin.yurt dışından internetten de temin edebilirsin bu yüzde 10 luk kısmı da böyle kapatırsın.yani parça konusunda sorun yok. pahalı ucuz dersen artık kuş serisi hariç her aracın parçası pahalı..hatta orjinal mitsu parçaları bir çok markaya göre daha ucuz... neyse gelelim 2. el konusuna bu tamamen bilinçli tüketici ve taleple alakalı bişey.ne kadar çok talep okadar az değer kaybı..tabiki temsa akıllı politikalar yapsa güzel olur bu noktada ancak tüketici bilinçsizse istediği kadar politika yapsın hiç bir şey olmaz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 15:35 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

militar dostum,

bir konuda haklısın; halkımız ihtiyaçlarını giderecek aracı seçmektense, xidik yarıştırırcasına yapıyor tercihini ama bu sadece araç için geçerli değil ki, cep tel, klima vs hemen hemen her üründe durum aynı...ancak Mitsubishi gibi hepimizin fonksiyonellik, sorunsuzluk ve kalite anlamında hemfikir olduğumuz bir markadan bihaber olan vatandaş, xidik yarıştırırken seçenekleri arasına maalesef Mitsubishiyi almıyor (binek araç anlamında söylüyorum)...işte tam bu noktada reklam devreye giriyor, bizim gibi araştıran sorgulayan marjinal bir topluluk için reklama ihtiyaç yok belki ama bu marjinalliğin dışındaki xidikal felsefeye sahip insanlara "Aaa bak Lancerda ASTC tüm versiyonlarında standartmış, araç 100 kmde 7 lt tüketiyormuş" dedirtecek bir hamleye yani reklama ihtiyaç var...Bu anlamda tüketicinin sorumluluğu ; kullandığı Mitsubishisini iyice tanıyan ve bunu tanıtabilen bir altyapıya sahip olması ile sınırlı bence ki buradaki bu topluluk bu manada haddini aşıyor ve saatlerini aralarının tanıtımına ayırıyor...daha n yapsınlar...TemSA gibi (çok samimi söylüyorum) SABANCI gibi DEv bir holdingin mensubu bir müteşekkil, nasıl olur da haala tüketicinin nazarında "parçası stoklarda var mıdır, alırsam elimde mi kalır" kaygıların ötesine geçemiyor?...Bunun sorumlusu kim?...Ben arkasında TemSAnın olduğu Mitsubishiyi alırken satarken ve kullanırken kendimi güvende hissediyorken, neden bu durum umuma aykırı?...neden insanlar düne kadar arkasında yine SABANCı Holdingin olduğu Toyotayı alırken bu kaygıları yaşamıyordu?...tamam insanımız araştırmıyor, bu doğru; ama araştırılacak bilgileri de SABANCInın TEMSA için de veri tabanlarına yüklemesi gerekmez mi ? (REklam anlamında)...Biz kullanıcıları Coltu B sınıfının hala ilk 5inde görüyorken, TemSA bu ürüne hiç mi güvenmiyor, Getz kadar reklamı hak etmiyor mu Colt?...Malına güveniyorsan reklamını yaparsın, kaz gelecek yerden ördeği esirgemezsin...ya ortada bir kaz-ördek neden sonuç ilişkisi yok ve biz araçlarımızı fazla abartıyoruz ya da TemSA bizim kadar tanımıyor sattığı ürünü?...tamam diyelim ki reklam vermiyoruz, HONDA da vermiyor ama peynir ekmek gibi satıyor, bir de dizel motor getirse ortalığı sallar...Honda reklam yapmıyor ama gerek de yok, ürünleri kendini vakti zamanında ispatlamış çünkü...peki Mitsubishi gibi bir Japon devinin Avrupada ve Amerikada tartışılmaz derecede saygınlık kazanmasının yanında "caanım ülkemde" hala neyi ispat etmesi gerekiyor, ülkem tüketicisinin gözüne girmek için?...Aslında şu durum bile TemSA binek bölümünün mevcut durumu ve akıbetinin ümit verici olmadığını söylüyor : tüketici anlamında Türkiyedeki ilk 10 kişiden birileridir diyebileceğim bu forumun aktif kullanıcıları Mitsusever arkadaşlarımızın bir sonraki araçlarının kuvvetle muhtemel Mitsubishi olmayacağı......TemSA "iki elini başının arasına :gul: " alsın da bunu bir düşünsün?

militar dostum,

senin aracılığınla yine TEmSAya yüklendim :)... uzun lafın kısası el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış, TEMSAnın karnı tok sırtı pekse, vatandaş n yapsın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 20:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
bacey yazdı:
militar dostum,

bir konuda haklısın; halkımız ihtiyaçlarını giderecek aracı seçmektense, xidik yarıştırırcasına yapıyor tercihini ama bu sadece araç için geçerli değil ki, cep tel, klima vs hemen hemen her üründe durum aynı...ancak Mitsubishi gibi hepimizin fonksiyonellik, sorunsuzluk ve kalite anlamında hemfikir olduğumuz bir markadan bihaber olan vatandaş, xidik yarıştırırken seçenekleri arasına maalesef Mitsubishiyi almıyor (binek araç anlamında söylüyorum)...işte tam bu noktada reklam devreye giriyor, bizim gibi araştıran sorgulayan marjinal bir topluluk için reklama ihtiyaç yok belki ama bu marjinalliğin dışındaki xidikal felsefeye sahip insanlara "Aaa bak Lancerda ASTC tüm versiyonlarında standartmış, araç 100 kmde 7 lt tüketiyormuş" dedirtecek bir hamleye yani reklama ihtiyaç var...Bu anlamda tüketicinin sorumluluğu ; kullandığı Mitsubishisini iyice tanıyan ve bunu tanıtabilen bir altyapıya sahip olması ile sınırlı bence ki buradaki bu topluluk bu manada haddini aşıyor ve saatlerini aralarının tanıtımına ayırıyor...daha n yapsınlar...TemSA gibi (çok samimi söylüyorum) SABANCI gibi DEv bir holdingin mensubu bir müteşekkil, nasıl olur da haala tüketicinin nazarında "parçası stoklarda var mıdır, alırsam elimde mi kalır" kaygıların ötesine geçemiyor?...Bunun sorumlusu kim?...Ben arkasında TemSAnın olduğu Mitsubishiyi alırken satarken ve kullanırken kendimi güvende hissediyorken, neden bu durum umuma aykırı?...neden insanlar düne kadar arkasında yine SABANCı Holdingin olduğu Toyotayı alırken bu kaygıları yaşamıyordu?...tamam insanımız araştırmıyor, bu doğru; ama araştırılacak bilgileri de SABANCInın TEMSA için de veri tabanlarına yüklemesi gerekmez mi ? (REklam anlamında)...Biz kullanıcıları Coltu B sınıfının hala ilk 5inde görüyorken, TemSA bu ürüne hiç mi güvenmiyor, Getz kadar reklamı hak etmiyor mu Colt?...Malına güveniyorsan reklamını yaparsın, kaz gelecek yerden ördeği esirgemezsin...ya ortada bir kaz-ördek neden sonuç ilişkisi yok ve biz araçlarımızı fazla abartıyoruz ya da TemSA bizim kadar tanımıyor sattığı ürünü?...tamam diyelim ki reklam vermiyoruz, HONDA da vermiyor ama peynir ekmek gibi satıyor, bir de dizel motor getirse ortalığı sallar...Honda reklam yapmıyor ama gerek de yok, ürünleri kendini vakti zamanında ispatlamış çünkü...peki Mitsubishi gibi bir Japon devinin Avrupada ve Amerikada tartışılmaz derecede saygınlık kazanmasının yanında "caanım ülkemde" hala neyi ispat etmesi gerekiyor, ülkem tüketicisinin gözüne girmek için?...Aslında şu durum bile TemSA binek bölümünün mevcut durumu ve akıbetinin ümit verici olmadığını söylüyor : tüketici anlamında Türkiyedeki ilk 10 kişiden birileridir diyebileceğim bu forumun aktif kullanıcıları Mitsusever arkadaşlarımızın bir sonraki araçlarının kuvvetle muhtemel Mitsubishi olmayacağı......TemSA "iki elini başının arasına :gul: " alsın da bunu bir düşünsün?

militar dostum,

senin aracılığınla yine TEmSAya yüklendim :)... uzun lafın kısası el elin eşeğini ıslık çalarak ararmış, TEMSAnın karnı tok sırtı pekse, vatandaş n yapsın...

geçende bayide satış müdürüyle sohbet ediyoruz.bu malum konuları açtım.bana dediği kendi yağımızla malesef bu kadar oluyor.temsa dan destek görmüyoruz.sonrasındada mitsubishi ye attı topu.mitsubishi zaten dünyada birçok alanda faaliyet gösteren güçlü bir firma.segmentinde sembol araçları var.hiçbizaman otomotiv alanında pazara yön vermek isteyen firma olmadı.bazı şeyler için satış adetleri önemli dedi.bende eee dedim yani ne olacak şimdi.ses yok yani o da dediğine kendisi çok inanmadı.dedim madem herşey satışlarla alakalı satışları artırmak için ne yapıyosunuz.faraz edelim yarın kapıda kuruk oldu herkes mitsu almaya geldi satmayacakmısınız getirmeyecekmisiniz.yada mitsubishi üretmiyoruz kardeşim sipariş almayın mı diyecek.otomotive yön vermek istemeyen bir firma madem herbiri kendi dalında efsane olmuş modelleri niye çıkarır.o zaman yılda 50-100 tane özel üretim yapıp onları satsınlar.bu gibi bir sürü saçma şey işte...yani tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.al mitsubishi yi vur temsa ya.işin özü reklamda bitiyor.öyle aman aman reklamada gerek yok aslında.bakın reno ya yaptı bi edc vites 10 saniyelik reklamla neyi anlatmak istiyosa onu vurguluyor.edc sistemli aracın az yaktığını vede vites geçişinin kısa sürede ve sarsıntısız olduğunu.10 saniyelik uyduruk reklamla öyle güzel anlatıyorlarki.bugünkü posta gazetesinde bi reklam gördüm nihayet lancer vardı.ama tv de kesinlikle yayınlanması gerek.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Gençler yormayın kendinizi TEMSA ne sizi dinler ne de Aile şirketi olmaktan öteye geçemeyen hala gerçek anlamda kurumsallaşamamış holdingin genel yapısı içerisinde profesyonelleşebilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 00:02 
Kullanıcı avatarı

Gecen ayki kredili taksitli Colt kampanyasi superdi mesela. Ben hicbir gazetede reklamini gormedim. Emek saolsun burada bize bir baslik acti sayesinde ogrendik. Bir de allaha sukur haftada 1-2 kere temsa sitesine giriyoruz orayi update ediyorlar cok sukur (viallede hicbir update yok malum). Cok fazla gazete takip eden birisi degilim ama insallah reklami layikiyla yapilmamistir da bu yuzden milletimiz ragmet etmemistir pek. Diger ihtimalde durum daha kotu cunku :D

militar dostum,

Parca konusunda bir sikinti olmadigini cok iyi biliyoruz. Ama sen ben cok iyi biliyoruz. Bir de bacey biliyor. Onun parcaya ihtiyaci olmadi ama forum sayesinde biliyor o da :) Bilmem anlatabildim mi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 00:06 
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
Gençler yormayın kendinizi TEMSA ne sizi dinler ne de Aile şirketi olmaktan öteye geçemeyen hala gerçek anlamda kurumsallaşamamış holdingin genel yapısı içerisinde profesyonelleşebilir...

Olm TEMSA'yi mitsunun almasi lazim. Hemde TEMSA'nin kamyon know-how'iyla safir otobusleri de gelistirirler :D TEMSA'nin elindeki fabrika ve servis agiyla Turkiyeye guzel destek verip avrupa pazarina da hollandadan daha ucuza uretim yapabilirler. Aslinda birisi bunu anlatmasi lazim adamlara. Sabanci da gule oynaya satar walla bence dunden razidir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2011 00:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
balık baştan kokar misali.mitsubishi nin de ben pek bu işe sıkı yaklaştığını düşünmüyorum.dedik ya her tarakta bezi var mübareklerin otomotivde belirleyici rol üstlenmiyorlar.bir iki model yapıp sonra yatıyolar üzerine 5 sene.gerçi şimdi biraz bi kıpırdanma var.ama hala daha çok eksik.rakiplerinin en küçük aracından suv aracına kadar 13 model ürettiği yerde 4 model çok az

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: