Zaman: 16 Eki 2025 02:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 19:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Dünyada en yaygın otomobil rengi gümüş. Türkiye'de ise son beş yılda trafiğe kaydı yapılan her iki binek araçtan birinin ruhsatında gri yazıyor,
CNBC-e Business dergisi, Türkiye’de ilk kez binek otomobillerin renk dağılımını yayımladı ve Türkiye’nin de “gri araba cenneti” olduğunu ortaya koydu.

DuPont Otomotiv Renk Popülaritesi Raporu Kuzey Amerika, Güney Amerika, Güney Afrika, Güney Kore, Avrupa, Rusya, Çin, Hindistan gibi ülke ve bölgeleri kapsıyor.

DuPont’un 2010 raporuna göre dünyada en yaygın otomobil rengi gümüş. Onu iki puan geriden izleyen renk ise siyah. Siyahın popülaritesi Kuzey Amerika’nın dışındaki önemli pazarlarda oldukça sağlam. Beyaz ve gri üçüncülük için kıyasıya rekabette. Grinin popülaritesi bir önceki çalışmaya göre üç puan artmış durumda. Global renk sıralamasında beşinciliğe yerleşen kırmızının popülaritesi ise giderek artıyor.

HER İKİ OTOMOBİLDEN BİRİ GRİ

DuPont’un çalışması Türkiye’yi kapsamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı’ndan alınan veriye göre, Türkiye tam bir gri otomobil cenneti. Ancak Türkiye verilerinde dünyadakinden farklı olarak gümüş ve gri birbirinden ayrılmamış.

Türkiye’de son beş yılda trafiğe kaydı yapılmış her iki binek araçtan birinin ruhsatında gri yazıyor.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 22:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Vedatin ametist siyah'ini da griden sayiyorsalar dogrudur :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Nis 2011 22:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Nasıl tahammül ediyorlar o renge.....pardon renksizliğe :game: Bir de kir göstermez diyorlar yaaa....Benim araba beyaz vallaha gri kalos'umuzdan her zaman daha temiz duruyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2011 11:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Öyle arabalar getiriyolarki türkiyeye hiç bi renk yakışmıyor.
en sonundada renksizlikten yana kullanıyorlar tercihlerini.
Örn: eski kasa Clio ve Era en çok satılan araçlar ve hiç bir renk yakışmıyo araçlara.
düşünsenize kırmızı Clio veya Era :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2011 20:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
accent blue getirmişler en sonunda.aslında akıcı bir tipi olsada işte budur diyemedim bi yamukluk var arabada.ama beyaz ve gri çok yakışmış açıkcası

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 10:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Accent blue dun web sitesine baktim arac cok hos duruyor. Taksicilerin yeni gozdesi olacak sanirim :D :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 11:39 
Kullanıcı avatarı

Ben dün test sürüşüne çıktım :Yahoo!: Ama araçta bi numara yok :( Sadece dış görünüm var. Bir yol tutuşu vardı arabaya 2 tekerlekli bisikletlerin kenarına takılan yardımcı tekerler lazım diyeyim size. Kapıyı açıp açmadığınız belli bile olmuyor, tüyden daha hafif, bu kadar dandik bir kapı görmedim. Göstergeleri çok sıradandı, amortisörler bildiğimiz eski accent'teki gibi sessiz ve tok çalışıyordu. Ama en büyük +'sı tabiki motoru. Uçuruyor :fan: hafif de olunca kasa....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 12:09 
Kullanıcı avatarı

1.6 dizeli gelecekmiş.128 beygir.o da iyi kaçar valla.taksici esnaf memur kim aklına gelirse herkes alacak.gorkem kardeşim anlat iyice nasıl bi araç motor yol sesi fren müzik sistemi.şöyle araba dergilerindeki igibi bir inceleme yazısı yaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 12:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
bir ara bu gri renkli araçların trafikte en az farkedilen ve dolayısı ile kazaya sebebiyet veren renk olduğunu duymuştum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 13:00 
Kullanıcı avatarı

Bu konu için başlık açmaya bile değmez sonuçta Mitsubishi Forumuyuz. O yüzden buraya yazayım dedim hazır bahsedilmişken

Çok amatörce olacak ama izlenimlerinimi söyleyeyim :)

Aracı test etmeden önce teşhir için sunulanın içine bir bakayım dedim.
-Araç dıştan o pısırık yapısını bir kenara bırakmış daha geniş ve gösterişli duruyor. İlk bakışta alışamıyorsunuz, çünkü her açıdan farklı bir duruşu var.
-Kapıyı açtım, açmaz olaydım bu kadar hafif kapı görmedim ben :)
-İçine oturduğunuz zaman, basenlerinizi saran (belki benimki biraz büyüktür :) ) ve belinize tam oturan bir koltuk var.
-Kapıyı kapattığınız zaman, eski Era'lardakinden biraz daha yüksek ve sürücüye doğru gelen kokpiti var.
-İlk gözüme çarpan göstergeler oldu. Sıradan, basit geldi. Işıklandırmaya bakamadım gündüz olduğu için
-Ön göğüsteki işçilik ve dizayn B+ sınıfı gibi olmuş. Ben çok beğendim.
-Direksiyonu çok büyük :( çevirirken pek hoşnut olmuyorsunuz.
-Torpido gözü resmen kucağınıza geliyor
-Dikiz aynasında arka camı arıyorsunuz resmen. Geri geri park edilirken mutlaka sıkıntı yaratacak bir sorun.
-Yan aynalar tatmin edici, Lancer aynasının yerini hiç bir şey tutamaz ama olsun bundakindeki de iyiydi :D
- Cam açma tuşları vs. lerin olduğu kol hafif yukarı kalkık ve sıkıntı yaratmıyor. Keşke biraz daha geniş olabilseydi de kolumuzu koyabilseydik.
-Ses sitemini test etmedim çünkü araba sürerken müzik dinlemem ilgi alanım değildi. :D
-Bagajı tam bir Türk işi. Derin ve geniş ne bulursan doldur. Lancer'dan büyük bile diyebilirim. (Ölçüleri bilmiyorum ama öyle duruyor)
-Arka koltukların dikliği güzel ayarlanmış. Eski kasa Ford Fiesta aklıma gelir bu konuda o rahatsız edici kürek kemiğinize dokunan arka koltuk başlıkları yok. Rahatça arkanıza yaslanabilirsiniz.
-Kapı içi ve normal döşemeler Era'dan daha kaliteli
-Diz mesafesi yeterli. Omuz genişliği için ise şöyle söyleyeyim. 2.5 kişilik. Ne 2 ne de 3.

2 tane test aracı vardı birine sıraya geçtim. Yardımcı olacak yetkili araçtan inmiyordu bile. Sırası gelen binip tura başlıyordu.
-Aracı çalıştırmadığım için o ilk baştaki titreşim var mı yok mu bakamadım.
-El frenini indirmemle aracın hemen öne kayması bir oldu. Yani hafif olduğunu hissediyorsunuz.
-Direksiyonu tam tur çevirdiğimde, dönüş çapı gayet yeterli geldi. Ama yine bir Lancer değil :D
-Sinyal kolu ve silecek koluna eliniz çarpmıyor.
-Direksiyonu da kapıları gibi tüyden imal edilmiş galiba. Yüksek hızlarda ne yapar bilmiyorum. 70'i geçmedim. Çok hafifti.
-Eski Era reklamlarında ERA= Konfor Aracı diye bir slogan vardı. Bu nesli de bu tanımı doğruluyor. aracın içerisinde çıtırtı, tıkırtıdan eser yok, çukurlarda hafif bir uğultu ile sarsılmadan geçiyorsunuz. Yoldaki hafif bozuklukları hissetmiyorsunuz bile
-Süspansiyonlar tamamen konfor için ayarlanmış. Kasislerde zıplama, hoplama alakası yok
-Motor, şanzıman uyumu başarılı. Seri ve atak bir sürüş için tatmin edici. Hatta uçuyor :hot:
-Motor sesini aracı 5500-6000 devir arasında anca duyuyorsunuz.
-50-60'ı geçince yere biraz daha yakınlaştığını hissediyorsunuz. Yol tutuşu konusunda biraz daha size güven veriyor. Ancak sorun hyundai'de mi yoksa Lancer'dan sonra mı ben mi hiç bir araçta yol tutuşu beğenmiyorum bilemedim. Virajları rahat alıyor, çıkışlarında fren yapma ihtiyacı hissediyorsunuz.
-Frenler konusunda önyargılı olarak gittim çünkü bir yerde 43 metre olarak görmüştüm. Tam Renault araçlarındaki fren. Bir türlü dozajı tutturamıyorsunuz. Az basıyorsunuz, kazık fren oluyor. Yumurtaya basar gibi basmak lazım o zaman da duracağından emin olamıyorsunuz. Frenleri hiç beğenmedim.
-Fabrika çıkışlı tekerleklerin neden o kadar ince olduğunu anlamadım :( Ama zaten lastiklerden anlamam.

Overall rating : 6.25 / 10----Taksiciler, Hyundai bayiilerine koşun.

Yazıdaki amatör ruh için özür dilerim. Test 10 dakika bile sürmedi zaten. Kusurabakmayın :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 17:47 
Kullanıcı avatarı

lancer fanatiği olan sen bile aslında çokda kötü şeyler yazmamışsın.demekki bu araç çok tutacak.b sınıfında liderliği alır yine.sümbül e kimse bakmaz artık.dizelide geldiğinde çoğu c sınıfı kullanıcısını bile çalacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Adamlar kendi istedikleri gibi değil genel kullanıcının istediği gibi araba getiriyolar.
Sonuç ortada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 22:50 
Kullanıcı avatarı

Yahu sümbül hiç bir şey bu aracın yanında. Yürüyen teneke, çöp....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2011 23:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
beyaz en mantıklı renktir aslında... istatistiklere göre beyaz renkli araçlar en az kaza yapan araçlarmış...

görünürlüğü daha çokmuş ;)

ben beyazı çabuk kirli olmamasından dolayı tercih ederim o ayrı :D

2. favori rengim mavidir...insanın içini ferahlatıyo bence

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz