Zaman: 10 Ara 2025 14:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Oto yıkama ve kuaför
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 18:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: BRh+
Agalar hali hazırda mühendislik yapıyorum kendi ofisim ve tek başıma çalışıyorum.Allaha şükür aç kalmayacak ve orta düzey yaşayacak standartta kazanıyorum.Fakat bizim işte günlük sıcak para pek dönmez.Genelde diğer mühendislik kollarından meslektaşlara ve mimarlık bürolarına devamlı hizmet verir uzun aralıklarla çek senet şeklinde ödeme alırız.Bu da bazen sıkıntıya neden oluyor müşterinin %70-80 i veresiye olunca zaman zaman bizim ödemelerde sorun çıkıyor her yere yetişemiyoruz haliyle.
Bu yüzdendir ki bende bir ek iş fikri oluştu.Öncelikle veresiyesi olmayan,herkesin her zaman ihtiyacı olan şeyleri düşündüm.
Gıda-cafe tarzı bir şey olabilir dedim ama yiyicilikten başka hiç tecrübem yok bu konuda o yüzden bunu gectim.İkinci olarak internet ve ps3 cafe düsündüm güzel iş ama hem ilk yatırımı çok fazla sermaye ile yapmak lazım hem de çoluk çocukla uğraşacak ve aynı zamanda dürüst sizi kandırmayacak birini hep başında tutmak lazım ayrıca çoluk çocuk gavur malına eziyet eder gibi davranıyor bilgisayar ve ps3lere bunu hep görüyorum.Neyse bunu da es gectikten sonra oto yıkama işi aklıma geldi en çok aklıma yatan da bu oldu.
İlk açılış maliyeti fazla olmaması beni cezbetti.Yer olarak kapalı ve açık 1-2 alternatif var bile kafamda.Özellikle kapalı olan benim abone olduğum kapalı otoparkta yıkama bölümü de var ama aktif değil.Otoparkın işletmecisi işletmeyi bina yönetimine bıraktı ve yönetimle konuşup yıkama bölümünü uygun kira ile tutabilirim.Şimdi yıkama işinde çok mu tecrübelisin diyeceksiniz ama 5 senedir aralıksız tüm araçlarımı yıkattığım bir abimiz var.Kendi dükkanını kapattı ve şimdi başka birinin yanında çalışmakta mutlu olduğunu da sanmıyorum ama hayat şartları işte ailesine bakıyor.Neyse onunla konustum olumlu gibi.Gündüz ben yokken tüm işi çekip çevirecek,yetenekli ve yıllardır tanıdığım dürüst bi insan.Ayrıca oto yıkama işinde bizim burda kime gideyim derseniz onun adını verirler hatta ne zaman yıkatacak olsam 7-8 araba sıra olur müşteri çeken biri yani.Şimdi 15 tl iç dış yıkama en basitinden araba başına ne kadar bırakıyordur işletmeye ?
Ayrıca hali hazırda müşterisi bol bir kapalı otopark zaten avantajdır ve abimizin de sabit müşterisi epey çok yani sıkıntı çekmeyiz.Hatta işler iyi gider ve sorun çıkmazsa belki sonax türü bir bayilik alıp boya koruma,film vs işlerine yönelebilirim.
Uzun uzun anlattım durumu yaş 27 bekarım yalnız yaşıyorum çok bi sorumluluğum yok ama ekstra birşeyler yapmam gerektiğini düşünmekteyim.Her türlü destek,fikir,tecrübe vs her cümlenize ihtiyacım elbette var.Allah utandırmasın kafama %70 yer etti artık bu iş.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Oto yıkama ve kuaför
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 19:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
düşünürsen arkadaşımın yeri:

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-is ... isi/detay/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 20:40 
Kullanıcı avatarı

hocam istanbulda değilim ben

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2011 23:12 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
fizibilitesi yapılıp girişilebilir. benimde iş bulmama durumunda düşündüğüm bi şeydi. %80 civarı karla çalışırsın 15TL'den yıkama yaparsan. Hemde en baba ürünü kullansan bile.

yıkama dışında boya koruma ve pasta-cilada da çok kar var kullanılan ürün en kalitelisi meguiars bile alıp kullansan yine çok deli kar var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 09:47 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Burak kardeşim düşüncen çok güzel ve mantıklı. İyi bir de usta bulmuşsun. Kısa, orta ve uzun vadede getirileri-götürüleri iyi hesaplanırsa eminim temiz paralar kazandırır sana bu iş. Belki ilk etapta oto kuaför olayının tamamını kapsayan bir içerikle işe başlaman sıkıntılı olabilir. Önce yıkama, pasta ciladan başlanır, sonra diğerleri de katılabilir. Hem böylece olası bir erken iş kapatma durumunda fazla masraf da etmemiş olursun. Nacizane fikirlerim bunlar. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Bu arada yer nerede. Ben seni İstanbullu sanıyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 10:48 
Kullanıcı avatarı

sagol hocam yer balıkesir edremit ama plaka 34 yanıltmasın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
Buraq yazdı:
hocam istanbulda değilim ben

makina olarak gerekli tesisatı aldıktan sonra olay başında duracak eleman. başında duracağı bulmuşsun ama yanında çalışacakları bulmak gerek( mümkünse deneyimli) edirnedeki yıkamacılar sürekli olarak eleman arıyolar, deneyimli adam bulmak ve elde tutmak zor.

pasta ciladan önce yıkama yapmak lazım bence , çünkü hem sirkülasyonu fazla hemde kolay iş( bi tek malzemelere bakıyo) ikinci bi noktada görüntü, yani mekan düzenlemesi iyi olmalı.iyi yıkadığını bildiğim yere yolu kötü diye gitmiyorum çünkü yıkadıktan hemen sonra araba toz oluyo :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 12:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Lancer
Meslek: Sales&Marketing Executive
Kan grubu: 0rh+
http://www.meguiarskiziltoprak.com/

şiddetle tavsiye edilir böyle bir yer lazım size ve balıkesire,arabasına düşkün olanlara bağımlılık yaptığına iddia ya girerim :) tabi çevrede önemli

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 20:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Pecelution yazdı:
http://www.meguiarskiziltoprak.com/

şiddetle tavsiye edilir böyle bir yer lazım size ve balıkesire,arabasına düşkün olanlara bağımlılık yaptığına iddia ya girerim :) tabi çevrede önemli

Meguiars için baya bi eğitim vs gerekiyor sanırım.Bayilik prosedürü farklıdır baya diye tahminim var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2011 21:16 
Kullanıcı avatarı

hocam meguiars falan cok para gerekir
bizim önce işe girip durumu görmemiz lazım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala