Zaman: 16 Eki 2025 07:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 36 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 13:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
sinir kupu yazdı:
mesuttgur yazdı:
300 TL ile başlayan ve askerlik anılarıyla devam eden bir açık artırma :MCT:

artırıyorummmmmm... bende angarada yaptım, garaj çavuşuydum ve hiçbişey yapmıyodum :D araba kullanmayı öğrendim ama :)

o zaman senin de para vermen lazım devlete. :D

altı aylık maaşıma saysınlar :)

tabi şaka bi yana kısa dönemden faylanmış olmama rağmen kısa dönem ve bedelli gibi uygulamaları doğru bulmuyorum. Eğer birileri fiziksek bir bedel ödeyecekse Tüm Türkiye çocuklarından tesadüfi örneklem ile olmalıdır bana göre. (torpilli askerlerimizde dahil) Askerlik görevi ekonomiyi kurtarma veya üniversiye eğitimini özendirme gibi amaçlara alet edilmemelidir...

Şuanda çıkarılan bedelliyede karşı değilim,çünkü çokça birikim var. Bedelliyi çıkarmamak için öncelikle askerliğini 30'un üstüne kadar erteletmemek gerekir diye düşünüyorum. Bunun önlemleri alınmalı ve bu yaşa kadar erteleyen birisi bile bilmelidirki artık bedelli askerlik yok, olmayacak ve paşa paşa askerlik yapılacak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 14:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
iDEA yazdı:
bende bedelliden yararlana biliyorum fakat yaptığım hesap sonrasında askere gitmem daha hesaplı oluyor. c.tesi günü Tekirdağ çorluda yedek subay sınavına gireceğim orada girecek olan arkadaşlar varsa birlikte gidebiliriz. cuma sabası saat 04.00 gibi yola çıkmayı planlıyorum 05.30-06.00 gibide orada oluruz herhalde.

normal hava ve yol şartlarına göre 1 saatte çorlu da olursun...biraz basarsan daha da aza iner zaman...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 14:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
ben askere severek gittim. çocukluğumda asker olacağım diyordum. zaten babamda ismimi askerliğindeki komutanının ismini vermiş. o yüzden bir yanım özgürlükçü ve hayalci iken bir yanım askerlik ve kuralcılıkla yoğrulmuştur. askerliğe sempatim hala vardır ama bazı askeri uygulamalarıda hiçç hazzetmem. askerdeyken trafik kazasında ölen ama bana göreşehit olduğuna inandığım Murat üsteğmenim de şunu derdi. askerlik mantık mesleğidir. yoksa en eski mesleklerden olmazdı AMA MANTIKSIZ ASKERLER OLABİLİR. kendisi hakkaten çok mantıklı olup bizi o kadar kendine ikna etmiş ve sevdirmişti ki polatlının gece ayazında saat 3 te zevkle bölük olarak denetlemeye hazırlık yaptık: boya badana vs. kendisi de başımızda bulunurdu.... neyse bedelli konusundaki acizane kanaatime gelince. bedelli olabilir ama hiç olmazsa 3-5 gün kışlaya girip elindeki silahı bir kez bile olsa ateşlemeli. parası olmayan gariban edebiyatına gelince. BU DÜNYA MUTLAK ADALETİN OLDUĞU BİR DÜNYA DEĞİLDİR. herkes kaderine razı olmalı. yoksa o niye zengin ben niye fakirim. onun 4 çekeri var benim niye yok. onun bir oğlu bir kızı var benim niye 2 kızım/oğlum var, ben de farklı cinsiyetli çocuk istiyorum. niye benim çocuğum olmuyor. niye benim boyum kısa........ uzar gider. önemli olan bulunduğun konumun hakkını vermektir. bana göre aslanlar gibi askerliğini yapıp gelmek parayla yapanlara göre bir AYRICALIKTIR. bunun gururu yeter. yoksa bedelli askerliği ayrıcalık görmüyorum. bir nevi özür grubunda bulunanların özrünü kabul etmek gibi birşey. (inşallah buradaki özür grubu ifadesini zeka özürlü vs. anlamında alay vs. saymazlar. ben eşimi eş durumundan yani özür grubundan tayin ettirmeye çalışıyorum). yani kişi özel nedenlerle bedelliyi tercih etmesi onun bileceği şey. hain değildir. yukarıda yazan bazı arkadaşlar belirtmiş -40 derece askerlik yaptık, köpekler yavrularını yediler.... heronların göstermesine rağmen askerlerimiz boşu boşuna (inş. değildir) şehit oldu....vs. şimdi bu durumlar bence özür sebebidir. koskoca ordu bu güne kadar hangi hükümetten ne istediyse aldı. her türlü donanımı verilen bir orduda köpeklerin ölümüne yol açmak, bir imkanımız yoktu mazareti bana ters geliyor. merkezde bilmem kaçyüz general paşa paşa otururken anadolu insanını oranın şartlarını bilmeden daha doğrusu yaşamadan gönderirsen böyle olur. generalleri gönderin zorlu şartların olduğu bölgelere bakın bakalım karakol baskını, soğuktan donmalar vs. oluyor mu. general kendini korumak ve ısıtmak için bile dünyanın donanımını yığar o bölgeye. ayrıca pkklı bir haini zorla ordu içinde barındırmaya ne gerek var. bile bile ordu içine alıp besleyeceğimize dağda leşini gömelim. haini bir an önce ordudan bünyeden uzaklaştıralım. askerliği ceza gibi görüp ben çektim o da çeksin demek bence yanlış. Bu konu daha su götürür ama neyse. Allah bizlere şehitlik MAKAMI versin diye bitirelim....uzun lafın kısası bedelliye evet BEDELLİ FONUNA HAYIR :D

En son av.ilhami tarafından 01 Ara 2011 14:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 14:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
sinir kupu yazdı:
valla agalar ben yapsam 5.5 ay ya da akademisyen olduğum içim 12 meslek kurasında yapacağım. dağa taşa sürmeyecekleri garanti bir yerde. şöyle de bir durum var ben de bu şekilde olmasına karşıyım ama madem çıktı faydalanmak hakkım. yoksa parası olmayan, yaşı tutmayan, şu an askerde olan bir sürü insan var. Ama bu işin vebalini ben üzerimde görmüyorum.
Ancak çanakkale ruhu filan da bana nanay. israil 1 esir askere 1000 kişi serbest bırakırken, Heronlarla tespit etmelerine rağmen askerleri keklik gibi avlatan (haberleri çıktı biliyorsunuz), askerliğini doğuda yapmış bir çok kişiden dinlediğim üzere tespit edilen pkk'lılara müdahale izni vermeyen komutanlar olduğu sürece ben bu işten kaçınırım. üstüne asker sayısı yetersiz diyorlardı karılarının saçlarını yaptırmak ordu evinde garsonluk ettirip müzik çaldırmak için askere adam almasınlar o zaman. memur-işçi alsın devlet. doğuda yapanla kıbrısta yapan da bir değil kantinde yapan da.
Neyse milleti askerlikten soğutuyor olmayalım. Para bulursam bedelli yapacağım. içim de zerre kadar yanmayacak arkadaşlar.

bende 5ay askerlik yaptım tatvanda.ama harbi askerlikti.diğer uzun dönem askerlerden farkımızda vardı elbet ama bu komutanına göre değişiyor malesef.uzun dönem nice askerlerden daha baba bi askerlik yaptım.ha bununla övünmelimiyim bilmiyorum ama ben zevk alarak yaptım mademki askere geldim gerekleri neyse yapılmalı düşüncesi ile yaptım.ben bedelliye karşıyım ama bu haktan yararlananada bişey demem ayıplamam.malesef sistem bozuk ülkede.çanakkale ruhu olmamasıda normal çünkü artık çanakkale savaşları zamanındaki savaşlarda olmuyor dünyada.üstüne birde askeriyeyi bitirmeye çalışan bir hükümet ve buna çanak tutan bazı üst düzey askerler olunca asıl önemli olan milli birlik beraberlik bozuluyor.geçmiş ola

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 15:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

evet komutan önemli. merak etmeyin biz savaşın çocuklarıyız. günümüz rahatlığında birlik beraberliğimiz bozuluyor gibi olsa da iş sıkıya gelince avrupa şampiyanasındaki milli takım misali coşarız evvel Allah! karamsar olmayalım ve tarih sayfalarında sürekli ispatlanmış yabancı bir tarihçiye ait şu sözü hiç unutmayalım BÜTÜN MİLLETLERİN MÜDAFADAN ÜMİDİNİ KESTİĞİ ANDA :kır: TÜRK MİLLETİNİN TAARRUZU BAŞLAR! :kart:

En son av.ilhami tarafından 01 Ara 2011 15:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 15:16 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

her ne kadar bedelli fonuna hayır desem de 50 TL açığım kaldı diyene de yardıma hazırız. :D :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
temizinden 50 kilogram işler benden :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 15:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

altın mı gümüş mü :shock: :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 15:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
olmuşken platin olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 16:11 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
olmuşken platin olsun

Platin altından dahamı pahalı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 17:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Ben öyle biliyorum. Yoksa işlenmesi zor diye takilari mi pahali sadece?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 18:47 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:

Olabilir, nitekim altın kg olarak platinden biraz daha pahalı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 10:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:

Platin hep altindan daha pahaliydi, doganin kanunu da bu cunku daha degerli bir maden. Ama bu sene kriz mriz zart zurt derken duinya tarihinde ilk defa altin platini gecti. Su siralar da kafa kafaya seyrediyorlar sanirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 10:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:
valla agalar ben yapsam 5.5 ay ya da akademisyen olduğum içim 12 meslek kurasında yapacağım. dağa taşa sürmeyecekleri garanti bir yerde. şöyle de bir durum var ben de bu şekilde olmasına karşıyım ama madem çıktı faydalanmak hakkım. yoksa parası olmayan, yaşı tutmayan, şu an askerde olan bir sürü insan var. Ama bu işin vebalini ben üzerimde görmüyorum.
Ancak çanakkale ruhu filan da bana nanay. israil 1 esir askere 1000 kişi serbest bırakırken, Heronlarla tespit etmelerine rağmen askerleri keklik gibi avlatan (haberleri çıktı biliyorsunuz), askerliğini doğuda yapmış bir çok kişiden dinlediğim üzere tespit edilen pkk'lılara müdahale izni vermeyen komutanlar olduğu sürece ben bu işten kaçınırım. üstüne asker sayısı yetersiz diyorlardı karılarının saçlarını yaptırmak ordu evinde garsonluk ettirip müzik çaldırmak için askere adam almasınlar o zaman. memur-işçi alsın devlet. doğuda yapanla kıbrısta yapan da bir değil kantinde yapan da.
Neyse milleti askerlikten soğutuyor olmayalım. Para bulursam bedelli yapacağım. içim de zerre kadar yanmayacak arkadaşlar.

Kredilerin efendisi aydin sen kredi alacan baska yolu yok :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2011 14:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Bende birşeyler yazmak istedim...

Benim bi arkadaşım var, babası yıllar önce vafat etti kendisi çalışıyor kiralık evlerinde annesine bakıyor ve kardeşini okutmakla uğraşıyor.
Hal böyle olunca askere gidemedi, doğrusu gitmemesi gerekiyordu
açık öğretim vs. derken bir süredirde kaçak birşekilde hayatını idare ettiriyor.
Eğer askere giderse annesine bakacak, kirayı ödeyecek, kardeşini okutacak kimse kalmıyor, büyük ihtimalle kardeşi okulu bırakmak zorunda kalabilir.
30.000 lirası olsaydı zaten parayı annesine bırakır rahat rahat askere giderdi.

Neyse konuyu fazla uzatmak istemiyorum gerçekten askere gitmemesi gereken insanlar var fakat bedelliden ya yaşı tutmadığından yada parası olmadığından yararlanamıyor.

Ben 18 ay askerlik yaptım ve malesef gurur duymuyorum,zaten vatan uğruna hiç birşey yapmadım.
3-5 komutana hizmetçilik yapıp, ceketlerini ütületip, ayakkabılarını temizledim saçmalıktan başka birşey değil.
Türk gençleri bunun için en verimli zamanlarında askere gideceklerse gitmesinler daha iyi.

Bedelli askerlikte gelir durumuna göre ayarlanabilirdi
örn:
yıllık geliri 10.000 liranın altındakiler 10.000 lira
10.000-20.000 lira arasında kazananlar 20.000 lira
20.000-30.000 lira arasında kazananlar 30.000 lira
diye uzayıp gidebilirdi.

Bedelli medelli saçma sapan şeyler.
bu ülkede 2-3 yılda bir vergi affı çıktığı için herkes vergi kaçırıyor.
askerlikte böyle olacak nasıl olsa bedelli çıkar diye insanlar gitmicek askere.

Bence artık profesyonel askerliğe geçilsin bitsin bu iş.
batıda maaşlı hizmetliler,doğuda maaşlı uzman askerler görev alsın işsizlik oranıda yarı yarıya düşsün.
gençlerede 1-2 ay eğitim verilip gönderilsin savaş vs durumunda hepimiz tabiki seve seve gideriz VATAN'ı korumaya.

Uzun olduysa kusura bakmayın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2011 00:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Kan grubu: arh+
Resim

Uploaded with ImageShack.us

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala