Zaman: 16 Eki 2025 11:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 22:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Boğaziçi köprüsü önümüzdeki birkaç yıl içinde yaklaşık 1 yıl bakıma alınacakmış.

Mutlaka haberleri duyanınız vardır. Sabahtan beri bekliyorum biri başlık açsa da yorum yapsak diye ama açan olmadı :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 23:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Yapılacak olan ağır bakım. Taşıyıcıların hepsi yenileriyle değiştirilecek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 23:36 
Kullanıcı avatarı

Tümsek değil lan trafiğe kapatacaklar olm.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/70 ... -kapaniyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2012 23:55 
Kullanıcı avatarı

http://www.haberturk.com/polemik/haber/ ... sa-ne-olur

Çok iyi planlama yapılmalı demiş. Ne planlaması burası Türkiye :D Geçen sene FSM köprüsünde 2 şerit kapatıalcağını insanlar sabah trafiğe girdikten sonra öğrendi. Eminim haberlere çıkmasaydı karayolları "yarından itibaren boğaziçi köprüsünü kapatıyoruz" deyip kapatırdı belediyenin haberi bile olmazdı. Yolu asfaltlayacam diye otobanın komple kapatılmasını mı görmedik, ray döşenecek diye bütün tren yolunun kapatılmasını (görmek üzereyiz) burası türkiye arkadaşlar. Taşındığın evine gaz bağlanması için 1 hafta beklersin. Neymiş efendim mühendis kontrole gelecekmiş. Şu gün gelecek derler saat bile veremezler profesör de olsan mühendis gelecek diye bütün gün evde bekleyeceksin. Bir günün planlamasını yapamayan bir milletiz. Gece seferin son otobüsü yardırarak durakları pas geçer. Niye, şöför bir an önce seferini tamamlasın ki evine gitsin. Şöförün vakti yolda bekleyen insanlardan daha değerli. 1 metrobüse herhangi birşey olsa metrobüs hattı kilitlenir. Niye? Kafası çalışan, kriz yönetebilecek bir kimse olmadığı için. Zincirlikuyuda akşam metrobüs beklerken insanlar birbirini öldürse şöförlükten terfi etme hareket amiri yerinden bile kalkmaz. Mecidiyeköyde bir yönde trafik duruyor olduğu halde yeşil yanıyor diye araçlar yola çıkıp kavşağı tıkar, diğer yönlerden gelen araçlar yol boş olsa da geçemez. Orada trafik polisi ama umrunda değil, cep telefonundan mesaj yazıyor.

İnsana saygı yok, kimsenin birbirine saygısı yok. İnsanların kendine bile saygısı yok. Şartlar insanı bu hale getiriyor. Bırakın İstanbulda doğup büyümüş adamı 5 sene yaşayan adamın medeni bir insan olması beklenemez.

Akıllı insanlar gider insanlara değer verilen bir ülkede yaşar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 00:00 
Kullanıcı avatarı

Güzel şeyler buldum :D

http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDoc ... gileri.pdf

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 00:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
arkadaşlar şahsi görüşüm hükümet işi öğrenmiş milletin nasıl gazı alınır çok iyi biliyor köprünün yok güçlendirmesi yok bakıma alınması külliyen yalan bence neden derseniz 3. köprü için bazı stk ve köprü güzergahının bulunduğu semtler ve çevreciler karşı buda yoğun bir günden oluşturuyordu yıllardır. nedeni kuzey ormanlarının yok olması vs. bundan çekinen hükümet istanbullulara diyorki bakın 3. köprü yapılmassa zaten yoğun olan boğaz trafiği kat kat artacak buda sizin zararınıza diyor yani köprü yapılacak ve şart oldu durumuna getiriyor benim şahsi görüşüm bu . Bana kalsa 3. asma köprü yerine altyapısı iyi oluşturulmuş teknolojisi en üst düzeyde katlı köprü yapılması gelişmiş şeritli yolların yapılması tüp geçitin hayata geçirilmesi bi an önce bunların yanında deniz den gemilerle daha yoğun insan taşınması vb düşünceler ama müteaahitler zengin olacak ya neyse anlatsam zaten sayfalar yetmez hükümetin yaptığı yerli araba nerde yok yerli yolcu uçakları nerde yok yerli piyada tüfeğini yapamada ki daha bu devlet ben gelmişim 29 yaşına daha 15 yaşında yerli silah yapılacak dendi halen yok ortada , yerli tramway var diyorlar alayı belçika alman bilmem ne malı istabulda yaşayanlar görmüştür made in belgıum felan işte askerdeyken yerli law silahı yapmış mke inanın yüzbaşı hiçbiri patlamıyor diyor zaten yerli arabayıda koç a bırakmışlar koç holding ne yapacak dünyanın en aptal arabalarından olan fiat ın 2. sınıf doğan şahin gibi arabaları yine kakalayacak ondan sonra yedek parça ucuz diyecek yollarda kazalar artacak neyse konuyu saptırdım. yorumlarınıza açıktır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 10:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
yıllık bakım mı kmsi mi dolmuş acaba :D

extrabonus yazdı:
Yapılacak olan ağır bakım. Taşıyıcıların hepsi yenileriyle değiştirilecek

trigeri de değişir bunun :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2012 18:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Arkadaş herkes kendi kıtasında iş bulsun. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2012 02:07 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
işim kendi kıtamda da çalıştığım sahalar karşıda :(

1 yıl deplasmana gitme o zaman :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2012 02:11 
Kullanıcı avatarı

yenibirdünya yazdı:
arkadaşlar şahsi görüşüm hükümet işi öğrenmiş milletin nasıl gazı alınır çok iyi biliyor köprünün yok güçlendirmesi yok bakıma alınması külliyen yalan bence neden derseniz 3. köprü için bazı stk ve köprü güzergahının bulunduğu semtler ve çevreciler karşı buda yoğun bir günden oluşturuyordu yıllardır. nedeni kuzey ormanlarının yok olması vs. bundan çekinen hükümet istanbullulara diyorki bakın 3. köprü yapılmassa zaten yoğun olan boğaz trafiği kat kat artacak buda sizin zararınıza diyor yani köprü yapılacak ve şart oldu durumuna getiriyor benim şahsi görüşüm bu . Bana kalsa 3. asma köprü yerine altyapısı iyi oluşturulmuş teknolojisi en üst düzeyde katlı köprü yapılması gelişmiş şeritli yolların yapılması tüp geçitin hayata geçirilmesi bi an önce bunların yanında deniz den gemilerle daha yoğun insan taşınması vb düşünceler ama müteaahitler zengin olacak ya neyse anlatsam zaten sayfalar yetmez hükümetin yaptığı yerli araba nerde yok yerli yolcu uçakları nerde yok yerli piyada tüfeğini yapamada ki daha bu devlet ben gelmişim 29 yaşına daha 15 yaşında yerli silah yapılacak dendi halen yok ortada , yerli tramway var diyorlar alayı belçika alman bilmem ne malı istabulda yaşayanlar görmüştür made in belgıum felan işte askerdeyken yerli law silahı yapmış mke inanın yüzbaşı hiçbiri patlamıyor diyor zaten yerli arabayıda koç a bırakmışlar koç holding ne yapacak dünyanın en aptal arabalarından olan fiat ın 2. sınıf doğan şahin gibi arabaları yine kakalayacak ondan sonra yedek parça ucuz diyecek yollarda kazalar artacak neyse konuyu saptırdım. yorumlarınıza açıktır

Birincisi 3. köprü zaten yapıalcak sana bana stk'lara soran mı var yani böyle ucuz bahanelere kimsenin ihtiyacı yok zaten.

İkincisi yerli piyade tüfeği benim bildiğim uzun süredir var MKE web sitesinden araştırın isterseniz kalitesini felan bilemem tabi o farklı bir konu.

Üçüncüsü yerli vagonlar var tabiki siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum istanbulda metro ve tramwayda uzun süredir kullanılıyor ve ayrıca yabancılardan daha kaliteli bence. Gece gece beni yormayın TUVASAŞ sitesinden araştırın isterseniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2012 16:38 
Kullanıcı avatarı

1. nici zaten yapılacak 3. köprü hızlandırmak için yapılan bahane olarak bahsettim zaten
2.yerli piyade silahı ben 15. yaşından beri yapılacağından bahsediyorum am ortada yok halen milleti kandırıyorlar dünyanın neresine giderseniz gidin ama bu işi yapana rusya,usa, alman ve birkaç ülkenin silahı kullanıyor o silah benim kanaatim mke felan yapmaz daha mermi üretemeyen mke nasıl olacakta o eski takım tezgahlarında yerli silah üretecek daha biz osmanlı zamanında kendi namlumuzu yapıyorduk ama şuan hepsi ithal ben yerli üretim yapılamaz demiyorum zaten seri üretime geçemezler bizde bu mantık olduktan sonra
3. cüsü dediğin yerli vagon basit onu zaten yapıyorlar ama trenlerde kullanıyorlar istanbulda tramway ve metrolarda yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 09:27 
Kullanıcı avatarı

Googleda RTE 2009 diye arat.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 10:46 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
isim de manidarmış Recep Tayyip Erdoğan

Olur mu ya ne alakasi var :lol: :P

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 11:46 
Kullanıcı avatarı

hocam valla konuyu uzatmak istemiyorum ama rte hobi recep tayyip erdoğan tabirli denilen tramway vagonu yabancı isterseniz gidin istanbul da binin rte yazan vagon a üstünde made in ne yazıyor keşke bizimkiler yapsa ama ne yazık ki bu ülkede yapılan tek yerli motor otomobil devrimdi neden derseniz takım tezgahı yerli ve dökülen motor bloklarından tutunda pistonlara kadar yerli idi ama şuan yok hepsi faso fiso dan öteye gitmez şuan yapılan pancar motor var çiftçiler bilir oda yerli motor gümüş motor olarak kurulmuştu şuan üretim kapasitesi azaldı hatta kapanma noktasına geldi nedeni devlet ithal edyor ya yapmaya ne gerek var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 15:38 
Kullanıcı avatarı

yenibirdünya yazdı:
hocam valla konuyu uzatmak istemiyorum ama rte hobi recep tayyip erdoğan tabirli denilen tramway vagonu yabancı isterseniz gidin istanbul da binin rte yazan vagon a üstünde made in ne yazıyor keşke bizimkiler yapsa ama ne yazık ki bu ülkede yapılan tek yerli motor otomobil devrimdi neden derseniz takım tezgahı yerli ve dökülen motor bloklarından tutunda pistonlara kadar yerli idi ama şuan yok hepsi faso fiso dan öteye gitmez şuan yapılan pancar motor var çiftçiler bilir oda yerli motor gümüş motor olarak kurulmuştu şuan üretim kapasitesi azaldı hatta kapanma noktasına geldi nedeni devlet ithal edyor ya yapmaya ne gerek var

Motor yapilmasi zor, elektrikli veya akaryakitli farketmez. Aslinda yapilir da feasible olmaz. Adamin sana sattiginin vergiler dahil 10 kati fiyatina maledersen yapmanin bir anlami yok cunku. Ki bu adam 50 senedir motor yapan bir adam, yaptigin motor onunkine ne kadar yaklasacak. Bir yerden baslamak lazim diyebilirsiniz ama o tren kacti. Baska trenleri yakalamakta fayda var. Bu da ARGE'den gecer. 50 sene sonra su an uretilen hersey yalan olacak, o yuzden yeni teknolojiye yatirim yapmak lazim. Kacan trenin pesinden kosmanin anlami yok, yeni trenleri kacirmamak lazim. Zamaninda bu ulkede araba da yapildi ucak da yapildi ama dis gucler kasitli olarak bunlari yapmamizi engelledi. Simdi araba da yapmanin, ucak da yapmanin fazla bir anlami kalmadi. Derseniz ki her sene su kadar araba bu kadar ucak aliyoruz, kendin uretsen daha pahaliya gelecek, o zaman alacaksin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 20:48 
Kullanıcı avatarı

:vauv: hocam aynen katılıyorum doğru söylüyorsunuz keşke yapsalar kendi motorumuzu kendi tankımızı kendi silahlarımızı ama yapmıyorlar bu siyasetçiler hep işin üç kağıdına kaçıyorlar mesela yerli helikopter yapıyoruz diyorlar gidip italyan firmasına yaptırıyorlar ismini de atak koyuyorlar bitiyor inşallah tamamı yerli yaparlar da bu memleket kalkınır yoksa işimiz çok zor güçlü rakiplerimiz var dünyada

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 11:26 
Kullanıcı avatarı

yenibirdünya yazdı:
:vauv: hocam aynen katılıyorum doğru söylüyorsunuz keşke yapsalar kendi motorumuzu kendi tankımızı kendi silahlarımızı ama yapmıyorlar bu siyasetçiler hep işin üç kağıdına kaçıyorlar mesela yerli helikopter yapıyoruz diyorlar gidip italyan firmasına yaptırıyorlar ismini de atak koyuyorlar bitiyor inşallah tamamı yerli yaparlar da bu memleket kalkınır yoksa işimiz çok zor güçlü rakiplerimiz var dünyada

O farkli bir konu. Savunma sanayiinde disa bagimliligi azaltiyoruz dedin mi herkes tav oluyor. Sonra gelsin butce aksin paralar. Sov bunlar. Bence bizim bu cihazlari uretebilmemiz icin gercekten savas cikmasi, kitlik olmasi lazim. Iste o zaman cok iyi yapariz. Millet olarak boyleyiz. Su an en iyi gunumuz gibi gorunuyor ama tuketim olarak en iyi gunlerimiz bunlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2012 12:04 
Kullanıcı avatarı

1 gun hava sartlari nedeniyle ek serit acilmadi ve tam 2 saattir kopru trafigindeyim. Hem de saat 9 sonrasi yani rush hour sonrasi. Kopruyu komple kapatacaklarmis, peh. Boyle bir seyin ihtimalini konusmak bile sacma.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: