Zaman: 10 Ara 2025 21:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Şimdi PCX zamanı :D
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 22:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Avukat
Kan grubu: BRh+
Uzun süren direnme sürecinden sonra pes ederek iki tekere yani motorsiklet dünyasına kendimi bırakıyorum arkadaşlar. Tabi bunda eşimin bizim istavriti fazlasıyla sahiplenmiş olmasının payı hiç yok emin olabilirsiniz. :D
Allah kısmet ederse yakında bir Honda'cı olacağım, beni burada bulamazsınız artık honda forumlardan toplarsınız :ROFL:
Gayet makul ve mantıklı hareket ettiğime inanarak işe elbette scooterle giriyorum, geçen sene çıkardıkları PCX'i ilk gördüğümde vurulmuştum zaten. Bende ASX alamıyorsan PCX al dedim kendime :LOL:
hem daha ucuz hem de az yakıyor 100km/2.4Lt :twisted:
Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin :"":

Bu arada aksesuar konusunda tecrübeleri olan arkadaşlar varsa tavsiyelere sonuna kadar açığım.

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Şimdi PCX zamanı :D
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 22:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
bende bu aralar baya bi merak sardım motor işine... her kafandan farklı ses çıkıyor kimisi maksimum 250 cc lik bir motorla başla diyor. kimisi de 250 den 6 ay sonra sıkılırsın 600 cc ay daha uzun süre kullanırsın diyor bilemedim :) yazları işe gelip giderken iyi olur kullanması :) vallaha hocam en önemlisi korumasız yola çıkma ne olursa olsun iyi bir kask dizlik filan mutlaka al...ucuza kaçmayı tavsiye etmiyorlar bu korumalık olaylarında aklında olsun :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2012 23:17 
Kullanıcı avatarı

Açıkçası ben bir yıldır peşindeyim bu işin, eğer ilk motor olacak ise üstadların ortak fikri küçükten başlamak bunda hiç tereddüt etmemek lazım. ama bizim memleket insanı doğuştan artist ya 125'lik yada 250'lik alınca sanki çaptan düşüyormuş gibi görüyorlar :dil:
zaten şehiriçinde işe gidip gelirken kullanacak isen 125lik bile kafi, pcx bile 100-110 görüyor ki gayet iyi bir hız Zaten şehiriçinde fazlasını yapmaya niyetin varsa Allah korusun bir yerlerden kazınarak çıkarılma ihtimalin de o kadar artıyor. :no:
Haa yok abi ben şehirdışında uzun yolda yaparım diyorsan e tabii ki 250lik bile az gelebilir. ama tecrübe olmadan da bu aletler araba gibi hata affetmiyor malum. sonuçta al sat yapmak zor birşey değil artık. tecrübeyi edindikten sonra büyütürsün ;)

Aksesuar olayı için doğrudur çok ucuzları karpuz misali en ufak bir darbe de gidiyor, asgari 500 ıvır zıvırı tutuyor; tabii üst limit araba misali sende ne kadar varsa o kadarı bulunur :)

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 10:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Beni taşır mı o alet acaba? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 11:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Hayırlı olsun Murat Abi,

Aman dikkat et kendine

extrabonus yazdı:
Beni taşır mı o alet acaba? :)

Taşımasına taşır da...Seni gören yerçekimine muhalefet ettiğini düşünebilir abi :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 13:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Hayırlı uğurlu olsun üstadım. İyi günlerde kullanın. Bizimki ikna olsaydı ben de iki tekerliye başlayacaktım. İçimde bir heves olarak kalacak bu:
Resim

Kawasaki Ninja 250R

PCX den sonra geçilebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 14:19 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
arkadaşlar eğer ilk defa motosiklet alacaksanız heleki istanbul trafiğinde sakın haa. Ben motosiklet üzerinde yıllarımı geçirdim istanbul trafiğinden korkarım.Motosikletten düşmeden motosiklet kullanmayı öğrendim diyen yoktur yada yalan söyler. En ufak kazada kaporta sizsiniz artık yaşını almış insanlar olarak işinizden geri kalma sakatlık gibi şeyler istemezsiniz umarım. Biraz fedakarlık edin arabaya binin. hee unutmadan son kazamda 2 gün hastanede saçmalamışım -babama sen kimsin felan demişim aklınızda bulunsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 16:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bende 2006 yılında 4 aylık periyodda scooter kullanmışlığım var. İnanın tahmin bile edemeyeceğiniz kadar tehlikeli. Helede benim gibi zır cahilseniz ve ikea-otogar viyadüğünde 110 km hızla iki kişi gidecekseniz :D vay halinize. Bu dört ay içinde 4-5 defa düşmüşlüğüm çanağı çömleği zedelemişliğim var :D

Motosikletler arasında en tehlikelisininde scooter olduğunu düşünüyorum çünkü her iki ayağınızı yere koyduğunuzda bacaklarınızı açmak zorunda olduğunuz için sağlıklı bir denge sağlayamıyorsunuz.

Eğer çok elzem değilse ve sırf gezinti için kullanmayacaksanız bence vazgeçin bu sevdadan...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 21:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
mesuttgur yazdı:
Bende 2006 yılında 4 aylık periyodda scooter kullanmışlığım var. İnanın tahmin bile edemeyeceğiniz kadar tehlikeli. Helede benim gibi zır cahilseniz ve ikea-otogar viyadüğünde 110 km hızla iki kişi gidecekseniz :D vay halinize. Bu dört ay içinde 4-5 defa düşmüşlüğüm çanağı çömleği zedelemişliğim var :D

Motosikletler arasında en tehlikelisininde scooter olduğunu düşünüyorum çünkü her iki ayağınızı yere koyduğunuzda bacaklarınızı açmak zorunda olduğunuz için sağlıklı bir denge sağlayamıyorsunuz.

Eğer çok elzem değilse ve sırf gezinti için kullanmayacaksanız bence vazgeçin bu sevdadan...

Abi sende ne yapmışsın ya :D İyi cesaret varmış. Bizim arkadaş yeni mondial almıştı :D Onun arkasına attı beni gezelim diye :D İnan sana belki 30 km hıza ancak ulaştık. Ben yavaş yavaş diye bağırıyordum :D Motorsikletten oldum olası korkarım. Hiç güven vermiyor lanet şey...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2012 23:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Hiç tavsiye etmiyorum, kendisini geçtim ismi bile korku veriyor bana.
Hele büyük şehirlerde hiç tavsiye etmiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2012 09:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
hero4262321 yazdı:
mesuttgur yazdı:

Abi sende ne yapmışsın ya :D İyi cesaret varmış. Bizim arkadaş yeni mondial almıştı :D Onun arkasına attı beni gezelim diye :D İnan sana belki 30 km hıza ancak ulaştık. Ben yavaş yavaş diye bağırıyordum :D Motorsikletten oldum olası korkarım. Hiç güven vermiyor lanet şey...

Sorma ya tek açıklaması var "deli cesareti". O zamanlar arabam yoktu işe bile onunla gidip geliyordum. İnan rüzgar savurup atacaktı bizi, makine tir tir titriyor ama biz bastıkça basıyoruz altımızdakide 150 cc dandik salcanomuydu neydi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Haz 2012 09:38 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Hayırlı uğurlu olsun abi arkadaşımda da pcx var. Bende düşünüyorum aslında ama şu an da sadece kaskı aldım :)) yavaş yavaş alıştırıyorum kendimi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 00:36 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar güzel dilekleriniz ve uyarılarınız için :"": teşekkürler, ama kulağa suyu kaçtı mı artık dönüşü olmuyor :)
bende ki şans ya nerdeyse yılın en yoğun zamanını geçiriyorum bir yandan işler bir yandan çocuğa hazırlık (eli kulağında) bir fırsat bulup almaya gidemedim. zira daha mont ve kaskımı alamadım, e onları almadan da deli gibi binecek halimiz yok tabii.
Kısmetse haftasonu malzemelerimi alıp pazartesi motora atlamayı düşünüyorum.

Bu arada tehlike çanları çalan arkadaşlara uyarıları için teşekkürler ama bende şöyle bir uyarıda bulunmak isterim, altınızda en aşağı bir tonluk bir demir yığını ile ilerliyorsunuz, 100gr lık bir çekiç bile parmağınızı kırarken varın hesabının siz yapın!!!
Özellikle istanbulun sokak aralarında nereden ne çıkacağı belli değil. Hareket etmesiyle resmen dokunarak can kaybına neden olan iki kaza olayı ile bizzat ilgilendikten sonra her arabaya binişte "Allah'ım sen kimsenin eceline vesile kılma derim" derim. çünkü bazen ne kadar dikkat etseniz de karşınızdaki yayanın özellikle çocuk ve yaşlıların bir anlık hatası engeleyemeyeceğiniz sonuçlar doğurabiliyor. yani aslında tehlike maalesef bizzat insanların kendisi :( neyse aksam vakti daha fazla kasvetlendirmeyelim ortamı

herkese kazasız sürüşler. Trafikte motorları sıkıştırmayın !!! :D

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz