Zaman: 11 Ara 2025 19:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2012 16:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Arkadaslar bircok kez yasadigim bir hayat tecrubesini paylasmak istiyorum:

Sinegin yagini siktiginizda cogu zaman astari yuzunden pahaliya geliyor!

Firsat, bir mal alirken en ucuz urunu almak degil, kaliteli urunu ucuza almaktir.

Bu yazdigim butun tuketim urunlerinde gecerli olmakla birlikte en cok da gida urunlerinde gecerlidir.

Ve hangi markanin kaliteli oldugunu anlayamiyorsaniz veya markalar arasinda kalite farki gormuyorsaniz genelde arastirarak indirimde olani alirim, veya en ucuzunu degil bir pahalisini alirim (ornegin pazardan mevye sebze aliyorsaniz).

Her marka icin fiyat arastirmasina dikkat ederim. Bir urun gordugunuzde fiyat ederinin ne olduguna cok dikkat etmek lazim.

Yanyana olan iki supermarket arasinda birebir ayni olan urunde %30-%40 fiyat farki oldugunu gordum ben. En basit urunler bunlar.

Su zamanda herkes nerden nasil geciririm, kimi nasil kaziklayip voleyi vururum derdinde oldugu icin, zaten kolay kazanamadigimiz parayi kolay kaybetmeyelim degil mi? Ozellikle esnafin "abi gelisi su kadar" veya "son fiyat bu agggbiiig" demesine aldanmayin. Esnaflik yapan herkes bilir hickimse gelisinin %30-40indan az bir fiyat farkiyla(kar degil!) urun satmaz cunku bir suru yan maliyet var, maas, kira, ssk, vergi, vs. Ve istedikleri zaman da bal gibi indirim yapiyorlar!

Bir ornek daha vereyim. Ornegimiz lpgden: her yerde 2.80 olan aygazi avcilarda 2.55e satan yer var. Yine total gazi 2.62ye, bp gazi 2.59a satan yerler var avcilar-bduzu civarinda. Sadece birkac km otede ayni mali 2.80-2.82 gibi fiyatlara satanlar milleti resmen keriz yerine koymaktadir. Bugun ozellikle lpgde gazin istasyona gelme maliyetinin maksimum 2.20 civarinda oldugunu dusunuyorum.

Millet ne kadar kolay para kazaniyor inanin 2013 yilina girmek uzereyiz, iletisim cagindayiz herkesin elinde akilli telefon-internet var artik bu zamanda kazik atmak bu kadar kolay olmamali arkadaslar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2012 20:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
her ne kadar istisnalar olsada bizim millet aç gözlüdür.
bugün 200 dükkana girip çıksan 1 tane doğruyu söleyen esnaf bulamazsın :)
herkes kısa yoldan para kazanma sevdasında.sana birisi bir mal için fiyat verirken önce şekline şemaline bakar sonra söyler fiyatı
kurtarmıyo hacı maliyeti bu kadar :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2012 20:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Güzel bir konu. Teşekkürler. Ben de benzer bir konuya değineyim bu vesile ile; tüm ülkede faaliyet gösteren zincir süpermarketler yerine yerel süpermarketler aynı ürünü çok daha ucuza satabiliyor ki işletme maliyeti zincir marketten düşük olduğu için indirim olarak müşteriye daha etkili yansitabiliyor.

Bir başka boyut da kaliteli olmasına karşın markaya önem vermeyen tüketim tercihleri. Öyle ki Prof. Dr. Arman Kırım "bana bi akıl ver hocam" ve yanlış hatırlamıyorsam "Türkiye nasıl zenginlesir" isimli eserlerinde bu is modelini uygulayarak başarıya ulaştığı için ornek olarak BİM marketlerini gösteriyor. Tüm çeşitleri kullanmasam da ben de belli başlı ihtiyacları daha ucuza buradan temin etme yolunu seciyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 00:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
nightmare115 yazdı:
Güzel bir konu. Teşekkürler. Ben de benzer bir konuya değineyim bu vesile ile; tüm ülkede faaliyet gösteren zincir süpermarketler yerine yerel süpermarketler aynı ürünü çok daha ucuza satabiliyor ki işletme maliyeti zincir marketten düşük olduğu için indirim olarak müşteriye daha etkili yansitabiliyor.

Bir başka boyut da kaliteli olmasına karşın markaya önem vermeyen tüketim tercihleri. Öyle ki Prof. Dr. Arman Kırım "bana bi akıl ver hocam" ve yanlış hatırlamıyorsam "Türkiye nasıl zenginlesir" isimli eserlerinde bu is modelini uygulayarak başarıya ulaştığı için ornek olarak BİM marketlerini gösteriyor. Tüm çeşitleri kullanmasam da ben de belli başlı ihtiyacları daha ucuza buradan temin etme yolunu seciyorum.

Biz genellikle alış verişi bizim marketlerinden yapıyoruz ve herkese tavsiye ederim babamla hesaplamalarımıza göre aylık yaptığım market alışverişi 300-400 liraya bitiyorsa migrosta 30-40 lira daha fazla veriyorsun aynı ürün aynı kalite fazla para vermeyin.

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Kas 2012 00:39 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ogrenciligimden bu yana ev alis verislerini hep ben yaptigim icin neyin ne kadar oldugunu hasbel kader bilirim. Daha bu aksam evden tursu almak icin ciktim, evimizin hemen yaninda bim, x, y ve z olmak uzere 4 market var. Genel manada manav ve sarkuteri haric x marketi en ucuz market oluyor. Buna ragmen poset tursu 500 gr 4,5 TL gibi bir fiyatla x markette satiliyordu. Usenmeyip bime gittim. 480 gr tursu ustelik cam kavaniz 1,95 TL ye alip eve gittim :) nicin ayni nitelikte urunu 2,5 kati fiyata alayim ki?

Elektronik alirken de girdigim magazada begendigim urun olursa urun kodunu hemen googlea yazip akakce gibi sitelerden en uygun fiyat araligini tespit ederim. Kesinlikle zart diye alip cikmam.

Gecen hafta dogubanktan hanima s3 aldim. Herkes 1150 veya 1200 derken en az 15 dukkana fiyat sorarak zoraki 1100 e almayi basardim.

Yalniz, kaliteli sanat ve el isciliginde asla yuksek fiyattir deyip ucuzu aramam. Daha uygun fiyat olsun derken 10 kati maliyet cikabilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2012 19:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Aklınızda bulunsun krem, deodorant, şampuan, kozmetik, ağız bakımı gibi ürünlerde de WATSON mağazalarına gidin. Bunların özellikle Watson markalı ürünleri rakiplerine göre çok ucuz. Ben 3-4 farklı ürün denedim kalite olarak da tanınmış markalardan aşağıı kalır yanları yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 16:09 
Kullanıcı avatarı

Simdi benim evin orada bir cicekci var. Buket yaptirsak gulun tanesi 10 TL'den sayarim diyor. Neymis efendim gulu kaliteliymis boylesini bulamazmisin vs vs (Bir kere de benim malim kotu bu yuzden fiyati ucuz diyen esnaf gormedim).

Internetten 20 adet gul buketini 40 TL'ye aliyorum ustelik istedigim saatte adresime de getiriyorlar.

Simdi bu adam kar mi ediyor yoksa musteri kaybettigi icin zarar mi ediyor ben bilemedim :)

Yakinda ekmegi bile internetten almaya baslayacagiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 17:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
saat alırken de saa&saatin %50 kampanyasını takip ederim. 1100TL cıtızen saat 500 TL gibi bir fiyata gidiyor. ama bahtsız bedevi misali şimdiye kadar bir ESP li (esprit ) bir de dizel (DIESEL) marka saat aldım. espirit de kordon sorunu yaşadım. dizel saatimde aklına esince duruyor saatçi pilin sadece yarısı bitmiş dedi ama yine de sony pil ile sıfır değiştirdim. yine saat durdu. bugün yarın servise göndereceğim. satıcı firma iyi, markalar iyi, fiyat iyi ama ALICI BAHTSIZ!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 17:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
dizel'e bir de az yakıyor derler :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 18:04 
Kullanıcı avatarı

Açıkçası internetten marka saate ben güvenemem çünkü çok iyi taklitler yapılabiliyor. Örneğin abimin 120 $'a aldığı bir saat vardı. orjinali 40.000 TL civarı birşeydi. Tanıdık bir saatçiye götürdük, içini açtı. İç mekanizmada bile orjinali ile birlik sağlamışlar. Abime döndü "Murat sen söylemesen ben buna orjinal derdim." dedi. Bu yüzden saatte iki kere düşünün derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 18:46 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Açıkçası internetten marka saate ben güvenemem çünkü çok iyi taklitler yapılabiliyor. Örneğin abimin 120 $'a aldığı bir saat vardı. orjinali 40.000 TL civarı birşeydi. Tanıdık bir saatçiye götürdük, içini açtı. İç mekanizmada bile orjinali ile birlik sağlamışlar. Abime döndü "Murat sen söylemesen ben buna orjinal derdim." dedi. Bu yüzden saatte iki kere düşünün derim.

Orijinalinden ayirt edilemiyorsa sahte olmasinin ne dezavantaji var ki :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2012 22:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Tag heuer'dir mutlak :D Siyahından bir imitasyonda ben alacam sanırım :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Kas 2012 13:35 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
souldemon yazdı:

Orijinalinden ayirt edilemiyorsa sahte olmasinin ne dezavantaji var ki :D

100 TL'lik sahte saate orjinali 1.000 TL iken orjinal sanıp 500-600 TL veriyorsan al sana dezavantaj.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Kas 2012 02:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
souldemon yazdı:

esprit saati AVM den aldım. netten değil. bir kere aldığım yere bıraktım. bir kere de başka bir avm de ki saat&saate bıraktım. istanbula gidip geldi bir yamuk olsa satıcı firma ürün bizim değil derdi. sorunda şu kordan yan yana 3 bakladan oluşuyor ortadaki siyah. ben bunu siyah kaplama metal zannettim ama plastikmiş. kolumla motorsikele gaz verir gibi kıvırdığımda plastik kopuyordu. servisten aynı kordondan 2 kere taktılar ben de orjinal aramıyorum her tarafı metal olsun ne olursa olsun dedim. 50 dolar+ kdv deyince uğraşmadım. deri kordon uydurdum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2012 12:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
geçen hızlıalcom dan vestel 102 inç led akıllı 400hz 3dsi ve wifi si olmayan tvyi 1280e aldım. ucuz aldım diye sevinmekteyim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: