Zaman: 16 Eki 2025 08:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2012 23:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
yenibirdünya yazdı:
hero4262321 yazdı:
İlk İzmir'den İstanbul'a gidişimde sorun yoktu, dönüşü 48 saatte sadece 4 saat falan uykuyla yapınca sıkıntılı bazı anlar yaşamıştım.

En çok aklımda kalan ise Susurluk'a yaklaşırken yol yapım çalışmasından dolayı aydınlatmasız yolda gidiyordum. Seyir halinde olan araç da neredeyse yok denecek kadar azdı. 2 km ötedeki sabit duran büfe ışığını farı patlamış araba sanıp üzerime geliyor falan sanmıştım. 20 km'ye kadar düşürmüştüm hızımı :D Tin tin gittikten sonra gerçeği görünce iyi küfür etmiştim. :D Sonra daha dikkatli gitmiştim. Ama en son eve 2 km kala falan bir anlık içim geçmişti. Son anda direksiyonu kırdığımı bilirim. Son km'ler bence de çok tehlikeli...

Onun dışında Amasya'ya gidip gelirken 10 saat - 12 saat sıkıntı yaşamıyorum. Kafam rahat ise sorunsuz gidip geliyorum. Allah zeval vermesin. Kazasız belasız sürüşler.

bende geçen yıl yaşamıştım manisa ya giderken yolun kenarında üzüm ve kavun satan dükkanı araç sandım yavaşlamıştım yorgunluk belirtileri olsa gerek :)

Enteresan birşey. Göz aşırı yorulduğundan olsa gerek, seçiciliği azalıyor bir süre sonra. Neyseki ben biraz daha sakin şekilde Susurluk'a varıp 2 bardak kahve ile durumu toparlamıştım :D

Allah kaza bela vermesin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2012 00:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: MITSUBİSHİ-CARİSMA 2004 1.9 DI-D
Meslek: ÖZEL
Ramazan bayramında bende kaza atlattım memleket 1000 km bayramda trafige takılınca 17 saatte ancak gidebildik,
1.köye 25 km kala gözler kapatmış farkında değilim duble yolda ters yöne geçmişim arkadan gelen araç kornaya basınca irkildim ve topladım.
2.Kırkkalede başımıza geldi düz yolda şoförün gözler açık kendinde değil dalmış (yolda genelde gözler açık uyuyor)viraja doğru gidiyoruz ben şoföre seslenince kendine geldi çok şükür kazayı atlattık,
3.Memleketten(SİVAS) Elazığ'ya doğru giderken biz sol seritten gidiyoruz bi tane x6 üstümüze doğru hızlı geliyor rahat 170-180 vardır,adamı korna sellektör zor uyardırdım kendi şeridine geçti.Bayramda 1.9 DI-D carismayla toplam 3750 km uzun yol yaptım,yakıt 750 TL(uzun yolda sollamalarda ve virajlarda gerçekten süper,bide havasından mı artık bilmiyorum memlekette araba daha bi performanlı çalışıyor turbosu vs.)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2012 14:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
geçmiş olsun durumunuzu daha iyi anlıyorum kenara çekip uyumak gerekiyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2012 00:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: MITSUBİSHİ-CARİSMA 2004 1.9 DI-D
Meslek: ÖZEL
yenibirdünya yazdı:
geçmiş olsun durumunuzu daha iyi anlıyorum kenara çekip uyumak gerekiyor

uzun yol hatayı affetmiyor,1 saat bile olsa uyumak gerekiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2012 13:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
uzun yol gitmek helede gece bu yolculuğu yapmak benim için bir hobi bir zevk olduğundan hiçbir sorun yaşamıyorum.bu ay başında samsundan bodruma gittim gece 12de çıktım öğlen 3te bodrumdaydım.ki yola çıktığım gün sabah uyanıp bidaha uyumamıştım.gelirkende sabah çıktım biraz dolaşarak geldim.gece 4te samsundaydım.sungurluda biraz uykum geldi.durup bi çay sigara,yüz yıkama molasıyla samsuna vardım.samsun-bodrum arası 1200 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2013 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: colt 1.3 2008
Meslek: Memur
Ben de Mersinden Nevşehire giderken yolda uyumuştum.O zaman aracım uno idi son 15-20 km kala 3-5 saniye dalmışım.Uyandığımda yoldan çıkmıştım herhangi bir müdahale yapamadan araç takla atmaya başladı,bir süre sonra yan bir şekilde durdu.Allaha çok şükür emniyet kemerim takılı idi o nedenle küçük sıyrıklarala atlattım kaldı ki düğünüme de 5 gün kalmıştı.Ama araç pert oldu, o gün bugündür uzun yola çıktığımda sık sık mola veririm, ayrıca çakmaklıkla çalışan küçük araç ısıtıcıları var onlardan aldım bir tane ara ara 3 ü bir arada tarzı şeyler içiyorum ve çok etkili oluyor herkese tavsiye ederim..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2013 10:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
geçmiş olsun genelde büyük kaza atlatanlar daha sonra korkarak araç kullanır derler bu siz de oldu mu acaba bende uzun yolda müziği açar ve termosla hiç durmadan ya çay içerim yada kahve

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Şub 2013 11:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Geçmiş olsun. En güzeli çift şoför gidip uzun yolda kendimizi zorlamamak sanırım .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 00:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
souldemon yazdı:
Geçmiş olsun. En güzeli çift şoför gidip uzun yolda kendimizi zorlamamak sanırım .

Çift şoför değil de acele etmeden veya uyanık kalacak şekilde gitmek gerekiyor :)

Yanınızda muhabbet edecek biri varsa kolay kolay uykunuz gelmiyor. Ayrıca yalnız yolculuklarda 1 saatte biri cepten ararsa telefon çaldığında insanın uykusu kaçıyor :D

Ablama aratırdım kendimi bazen yola çıktığımda :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 01:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: colt 1.3 2008
Meslek: Memur
Kazadan sonra ilk direksiyona oturduğumda ayaklarım titremişti hiç unutmuyorum, ama kendi kendime eğer şimdi kullanamazsam bir daha hiç kullanamam dedim ve yavaş yavaş da olsa tekrar araç kullanmaya başladım.Ama bazı korkular galiba insanın bilinç altına işliyor, bazen uzun yolculuklara çıktığımda direksiyondayken ya yine uyursam ya yoldan çıkarsam gibi garip şeyler zihnimde uçuşuyor.... Bence vücudu kesinlikle zorlamamak gerekiyor,günlük 5-6 saati geçmemeli araç kullanımı....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: