Zaman: 16 Eki 2025 15:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Galiba bu bir veda
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 09:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Lancer inform
Meslek: Grafiker
Merhaba daha yeniydim oysa forumda raslantıyla gelen aşık oldum arabama daha çok şey yapacaktım ama olmadı,
ayın 19 unda bir kamyonun çarpması sonrası araba perte çıkacak kadar hasar gördü allaha şükür bizde bir şey yok arabam aldatmazlar da yatıyor
karşı taraf suçlu raporda ne yapmak lazım yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı allah kimseye kaza bela vermesin... :cry:

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Galiba bu bir veda
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 09:36 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Büyük geçmiş olsun. Kasko firmaları polis raporlu olmasını tercih ediyorlar ama resmi olarak rapor tutulduysa problem yok. Kasko firmasından yetkili gelip serviste inceleme yapıyor. Onarılacak gibiyse onarılıyor değilse perte çıkıp çıkmayacağı belli oluyor. Pertle ilgili bazı detaylar daha var net bir şekilde bilmiyorum. bilen arkadaşlar ekler sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Büyük geçmiş olsun. Öncelikle kaskonuz var mıydı yoksa sadece trafik sigortası mı vardı? Buna göre yapılacak işlemler değişiyor çünkü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 11:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
geçmiş olsun, cana gelmesin de..daha nice mitsubishi'leriniz olur inşallah

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 13:18 
Kullanıcı avatarı

allah razı olsun inş tekrar bi lancer olur

kasko yok trafik sigortası var rapor polis tarafından tutulmuş büyük ihtimalde araç perte çıkartılıcak kusur da karşı tarafta

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 13:22 
Kullanıcı avatarı

Bu durumda karşı tarafın trafik sigorta poliçesinden talepte bulunacaksınız. Tekrar geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 13:50 
Kullanıcı avatarı

teşekkur ederim exper bekliyolarmıs karşı taraf karşılıyacak galiba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 May 2012 18:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Geçmiş olsun Allah daha beterlerinden saklasın hepimizi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2012 13:39 
Kullanıcı avatarı

karşı tarafın kaskosu karşılayacak herşeyi ( 15,000 tl nın ustunde hasar çıkarsa perte ayrılacak araçın bedelini vericekler diye biliyorum ben ) çıkmazsada serviste yaptırılcak fakat şu an aracın bulundu servisteki yetkililer babama baya bi saçmalamışlar yan sanayi parça kullanalım gibisinden istanbulda bildik guvenılır servis varmı önerilerinizi bekliyorum

Düzeltme :
Exper raporuna göre 15,000 tl lik hasar var araçta en son gelinen nokta bu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2012 18:53 
Kullanıcı avatarı

Açıkçası hasar o oranlarda ise tamiri yerine perte çıkması daha iyi bence. En azından binerken içiniz tedirgin olmaz Tekrar geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2012 22:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bence de exper sorun yaratıyorsa eline üç beş birşeyler sıkıştırın perte çıkarsın aracı.

Büyük geçmiş olsun. Aracın kazalı fotoğraflarını ekleseydin iyi olurdu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 13:50 
Kullanıcı avatarı

Aracın kazalı fotolarını yakında ekliyeceğim araç perte çıktı arac bedelini alıcaz lancer alırmıyım oda soru işareti ilgilenen geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlara teşekkur ederim iyi forumlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 15:44 
Kullanıcı avatarı

Tekrar geçmiş olsun. Bir daha Lancer alma konusunda tereddütleriniz olduğunu belirtmişsiniz. Sebeplerini yazarsanız hem güzel bir paylaşım lur ve hem de belki bizim görmediğimiz ama sizin fark ettiğiniz eksiklikler varsa bunları konuşmuş oluruz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 18:30 
Kullanıcı avatarı

Lancer konusundaki tereddütüm kasası, aracım 1,5 inform yanı diğer kasalarında öylemi bilmem arabanın kapısına elinizle hafif bastırsanız içeri göçecek gibi sol yan bagaj bağlantısı abimle şakalaşırken içeri göçtü bunlar sadece benim gördüklerim ben yeni aracımında lancer olmasını istiyorum açıkcası belki 1,6 invent aractakı o motor sesi gidişi seriliği bana her çok yakıyo dendınde '' aslan besleyen yemini düşünmez '' dedirtiyodu ama kazada sonra soğudum işin açıkcası araç perte çıkıcak kadar hasar alıyo ama açılan 1 tane airbag yok (belki benim bilgisizliğimden farklı bir acıklaması olabilir ama bilmiyorum ) arabada kalıp var dolgun hatlar var ama bana içi boş gibi geldi arabayı hiçbir şekilde kötülemek istemem bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın bunlar sadece benim gördüklerim ve fikirlerim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 19:01 
Kullanıcı avatarı

Aracın perte çıkması ile airbaglerin açılmasının her zaman bağlantısı yoktur. Pert kaydının sebebi, tamir masrafının tamire değmeyecek kadar çok olmasıdır. Dolayısıyla bir araca öyle kaza yaptırırsınız ki kaporta sağlam kalır ama motor gümlerse (örneğin alttan alınacak çok ciddi darbe) araç perte çıkabilir.
Airbaglerin açılması da belli kriterlere bağlıdır. Bunlardan bildiklerim şunlar;
- Emniyet kemerlerinin bağlı olması (Bağlı değilse boyun kırma riski olduğundan açılmaz
- Çarpışma anında Belirli hızın üzerinde olunması (Sanırım 25 Km. Ama tam emin değilim)
- Darbenin alındığı yön (Örneğin arkadan darbe alırsanız açılmama ihtimali vardır. Bunlar kullanma klavuzunda da yazıyor. )
1.6'nın çok yaktığını söyleyenlere ise aldırmayın. Bence bir benzinli için mükemmel bir performansı var. Bugün babamın ASX bende idi.

Sabah şehir içinde 15 Km gidiş ve 15 Km dönüşlük bir yolculuk yaptım. Yol bilgisayarı 5,3 gösteriyordu. Sonuçta sizin araç kullanma stiliniz yakıt konusunda en önemli belirleyici.

Arabanın boş olması ise göreceli birşey. İnvite modelde yağmur,far sensörü mevcut. 7 tane airbag var. 6 hoperlörlü ses sistemi var, aux girişi var, katlanan yan ayna var, AUX girişi var, soğutmalı torpido var. Bence bu modelin tek eksiği Cruise Control ile AMT şanzuman. Ya da manueller için AS&Go. Bunun dışında aslında dolu bir araç. Tabii yine de takdir sizin. Umarım yeni alacağınız araca markası ne olursa olsun keyifle binersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 19:30 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Aracın perte çıkması ile airbaglerin açılmasının her zaman bağlantısı yoktur. Pert kaydının sebebi, tamir masrafının tamire değmeyecek kadar çok olmasıdır. Dolayısıyla bir araca öyle kaza yaptırırsınız ki kaporta sağlam kalır ama motor gümlerse (örneğin alttan alınacak çok ciddi darbe) araç perte çıkabilir.
Airbaglerin açılması da belli kriterlere bağlıdır. Bunlardan bildiklerim şunlar;
- Emniyet kemerlerinin bağlı olması (Bağlı değilse boyun kırma riski olduğundan açılmaz
- Çarpışma anında Belirli hızın üzerinde olunması (Sanırım 25 Km. Ama tam emin değilim)
- Darbenin alındığı yön (Örneğin arkadan darbe alırsanız açılmama ihtimali vardır. Bunlar kullanma klavuzunda da yazıyor. )
1.6'nın çok yaktığını söyleyenlere ise aldırmayın. Bence bir benzinli için mükemmel bir performansı var. Bugün babamın ASX bende idi.

Sabah şehir içinde 15 Km gidiş ve 15 Km dönüşlük bir yolculuk yaptım. Yol bilgisayarı 5,3 gösteriyordu. Sonuçta sizin araç kullanma stiliniz yakıt konusunda en önemli belirleyici.

Arabanın boş olması ise göreceli birşey. İnvite modelde yağmur,far sensörü mevcut. 7 tane airbag var. 6 hoperlörlü ses sistemi var, aux girişi var, katlanan yan ayna var, AUX girişi var, soğutmalı torpido var. Bence bu modelin tek eksiği Cruise Control ile AMT şanzuman. Ya da manueller için AS&Go. Bunun dışında aslında dolu bir araç. Tabii yine de takdir sizin. Umarım yeni alacağınız araca markası ne olursa olsun keyifle binersiniz.

*emliyet kemeri takılıydı
*hız 25 km den fazlaydı
*ilk darbe arkadan son darbe ön sağ taraftan alındı

aracı babam kullanırken 6,5 civarında bir yakıt tüketimi vardı ben kullanırken 14 un altına inmiyodu ( ama ben yüksek devirde kullanıyodum yani yakması normal )

arabanın boş olmasından kastım sizin bahsettikleriniz değil kaporta ve aracın aksamı arasındaki boşluk anlatabildim mi bilmiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2012 22:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
JacqeuL yazdı:
arabanın boş olmasından kastım sizin bahsettikleriniz değil kaporta ve aracın aksamı arasındaki boşluk anlatabildim mi bilmiyorum

bu konuda size biraz hak veriyorum, benim lancer'ım 1.5 invite, özellikle arka kapıya ortasından parmağınızla tıkladığınızda sanki içi boş sac sesi geliyor. Ama tabi bunların sebebi kaza anında etki emilimi vb. olabilir diye düşünüp, o kadar lancer'la kaza yapmış ama tabiri caize burnu kanamadan çıkmış örnekler görünce, "arabam baya sağlammış ya" diyor insan.
Tabi kimse kendi başına gelmeden bilemez. Vereceğiniz kararın adınıza hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar çok geçmiş olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 04:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Aracın sizi koruyan kısmı kaporta sacından ziyade altındaki donanımlarıdır, ben çok kazalı lancer gördüm pert olmuş aracların kabinlerini incelediğimde içinde neredeyse hiç birşey yoktu gerçek sağlamlık budur, özellikle yan darbelerde başaralı diyebilirim ayrıca tavanı da ağırlığının 4,5 katını taşıyabiliyor bildiğim kadarıyla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 09:20 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
eğer hala yaşayıp burda yazabiliyosanız o araç görevini yapmıştır ve sağlamdır. eski kasasından 30kg daha ağır fakat donanım bakımından daha zengin olan bir aracın bu kg'da olabilmesi için o sacın ince olması gerekiyor. sac sadece üzerindeki kaplamadır sizi korumaz. ne kadar hafif o kadar az yakıt tüketimi.

14lt yaktırmak için özel çaba gösteriyorsunuz belli.

badboy87 yazdı:
Aracın sizi koruyan kısmı kaporta sacından ziyade altındaki donanımlarıdır, ben çok kazalı lancer gördüm pert olmuş aracların kabinlerini incelediğimde içinde neredeyse hiç birşey yoktu gerçek sağlamlık budur, özellikle yan darbelerde başaralı diyebilirim ayrıca tavanı da ağırlığının 4,5 katını taşıyabiliyor bildiğim kadarıyla.

ben yine söylüyorum arkadaşlar bu gun imkanım olsa 1.6 invent alırım arabayı sevıyorum '' lancer alırmıyım oda soru işareti '' dedim yani aklımda soru işaretleri vardı aracı kötülemek istemem bunuda belirttim size teşekkur ederim aklımdaki soru işaretlerinide birer birer giderdiniz

14 lt ve civarına gelince yaşımın da verdiği heycanla araca yüklene bildim kadar yükleniyodum taki foruma girip _opeth in astc yok dediği güne kadar :))

su an 27,000 tl var hadi 3 5 kassam üstüne koysam yine alıcam araca lancer gibi gözüküyo ama hayırlısı işte..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 11:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin yapacak bişey yok.
şu muhabbeti hiç anlamamışımdır. sacı ince bu arac sağlam değil içindekileri korumaz. yüksek segment araçlar hariç yeni araçların hepsinin sacı ince. nedir sıkıntı ufak bir darbe esnasında hemen çöküveriyor belli ediyor çok kendinii. yoksa beni aracın sacı koruyacaksa hiç korumasın.
ama yine de coltumun sacı biraz daha kalın yalıtımı da iyi olaydı dadından yenmezdi :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: