Zaman: 17 Eki 2025 07:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: AKİL TELEFONLAR
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 01:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kıraathane başlığımızda 16. sayfaya kadar geri gittim ama akıllı telefon konusu-başlığı göremedim. biraz da şaşaırdım. belki başlık farklı olmuştur da ben fark edememişimdir. zira matkaba dayanıklı sony görüntüsü izlediğimi hatırlıyorum. neyse neticede teknoloji güncellenince biz de güncel başlık açalım dedik.
biz de akıl olmayınca akıllı telefon alayım dedim tavsiyeleriniz nedir. beklentilerim. iyi fotoğraf çeksin (sony avantajlı) ayrıca fotoğraf makinası taşımamayım. hem de önüme çıkan enstantaneleri kaçırmamayım. hızı uzun yıllar yeterli olsun. oyunlarla hiç işim olmaz ama interneti iyi olsun. mümkünse 700-1000 TL olsun. SAR DEĞERİ DÜŞÜK OLSUN (en azından 1'in altında olsun)samsung olmasa iyi olur gibi. tavsiye ve dikkat etmem gereken başka özellikleri yazabilirsiniz. mesela ben ön kamerası olmasının uzunyıllar kullanmamı sağlar diye düşünüyorum ama kullanılamayacak bir özellik midir? ekran özelliği vs.??
arkadaşımda LG optimus P920 3D var şu an ki piyasası 900küsurdan BİN TL diyebiliriz. 500 TL ye veririm diyor. ben de onun alacağı bir mal için kredi kartımı kullandırarak telefonu kredi kartına taksitle almış olacağım. cihaz garanti kapsamında ve çizik vs. yok
akıllı telefon konusunda akıl vermenizi bekliyorum.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: AKİL TELEFONLAR
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 08:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
_opeth yazdı:
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=31&t=5040 bu var. ama konu güncelleiğini yitirmiş olabilir ondan konuyu kilitlemiyorum

gelmişken birkaç tavsiye telefon yazaydın :)

Abi,

bende Ayfon var...Para verip almadım...tavsiyem o ki; ihtiyacın olmayacaksa o kadar paralar verip telefon alma...Gerçi sen limiti 1000 TL hatta 500 TLde tutmuşsun, bence kaçırma...ben her zaman all in one ya da multifunction teknolojisine karşıyımdır...sonuçta araba ya da ev almıyoruz...çoğu zaman arabada bile bazı özellikler bazı kişiler için gereksiz...he neyse...ben her zaman kıyak bir foto makinesi+kıyak bir laptop ya da türevleri+normal bir telefon alınması taraftarıyım...herkes işini yapsın yani :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 09:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

motorola v8 kullanıyordum: 2 yıl önce almıştım almamın tek sebebi de Sar değerinin o zaman en düşük (0,34) olması idi yoksa kapaklı/kaydıraklı telefona karşıyımdır, telefon tek parça olmalıdır, özellikle araç kullanırken(!!!) aç-kapa kolaylığı. bir de sağlamlık açısından tek parça iyidir. nitekim bu telefon kırıldı. şimdi geçici olarak eski telefonum sony ericson "J 105İ" yani v8 ile tamamen zıt: tek parça düz telefon ama sar değeri yüksek (+1) ama fotoğraf 2 mp olmasına rağmen en az 4 mp kalitesinde, motorola razv8 berbat foto çekiyor. SONUÇ OLARAK DÜZ TELEFON KULLANIYORUM VE HİÇ AKILLI TELEFON TECRÜBEM YOK
diğer başlık android olunca benim başlık daha genel olmuş. tabii kime sorsak akıllı telefon=android diyecek. ama önyargılı olmayıp diğerlerine de şans verilebilir.
dediğim gibi benim için ucuz+nevigasyon+düşük sar+iyi foto+hızlı internet başka bişey istemiyom :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 09:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

lg p920 OPTİMUS 3D fikirleriniz nedir: muhtemelen olacak gibi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 09:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

çok fazla uygulama indirmeyi düşünmüyorum. bir de muhtemelen ileride hanıma bırakacağım. hele bizim hanıma RAM hiç lazım değil. öğrencileri "hocam telefonunuz çok eskiymiş" demesinler yeter. (uzun ömürlü olsun derken hanımı da düşünerek demiştim). 6 ay- 1 sene için düşük ram -özellikle internet açısından- sıkıntı olur mu? OYUNLA İŞİM OLMAZ. (kafaya koymuş alacak psikozunda yazdım gibi oldu :) )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 09:53 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

benim kırılan motorlanın akıllısı var;
http://www.hepsiburada.com/liste/motoro ... 6#Yorumlar
sanırım akıllı telefonda motorola türkiyeden çekilmişti. çekildiyse güncelleme sorunu olur mu? Sar değeri de en düşüklerden
lg 3d mi yoksa motorala mı yoksa...?
birde bazı telefonlar android olarak eski sürümle (2...) çıkıyor bunları güncelleyerek son sürüm (4...) yapabilirmiyiz. yoksa sadece 1-2 versiyon üstünü mü güncelleyebiliyoruz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 10:12 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
İlhami abi,
bugün piyasada alacağın en son teknoloji olan örneğin; Samsung S4 veya HTC One modellerinin dahi önümüzdeki yıl için yeterli olma garantileri
yok.
Çünkü bu iş artık tamamen ticarete döndü. Ben bizzat şunu görüyor ve test ediyorum. Gelen yeni sürümlerle işletim sistemleri hep bir adım geriye düşüyor ve bunun sonucunda telefon yavaşlıyor. Bunun kasıtlı yapıldığınıda biliyorum.

Sende istek olarak "ucuz+nevigasyon+düşük sar+iyi foto+hızlı internet" herşeyi yazmışsın :)

Aşağıda android telefonların son sürüm tarihleri yer alıyor;
4.0 Ice cream sandwich 19 Ekim 2011
4.1 Jelly Bean 9 Temmuz 2012
4.2 Jelly Bean Plus 29 Ekim 2012
5.0 Key Lime Pie Henüz yayınlanmadı

İyi kamera performansı(ard arda hızlı çekmek) için minimum 4.1 li bir telefona ihtiyacın var.
Bu linkten telefonun artı ve eksilerini görebilirsin.
Eksiler telefonu hanıma bırakacağınıda göz önünde bulundurduğumuzda sıkıntı yaratacak türden.
http://www.mobiletisim.com/telefonlar/L ... 0/inceleme

Benim tavsiyem,
1250 TL civarına sıfır HTC One X veya Samsung Galaxy S3 alman (Bunların ikinci elini 700 civarına bulabilirsin)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 10:24 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

teşekkürler, ancak OYUN özelliği yazmadım: avukat arkadaşlarımdan akıllı telefon alanların hepsi başını oyundan kaldıramıyor. o yüzden çok fazla şey istediğimi sanmıyorum :) birde foto/video da görüntü iyi olsun ard arda çekim yapmasına gerek yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 10:30 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Abi gerek yok diyorsun ama, sürümü eski olan modellerde bir resim çekersin, kameranın yeni resim çekme moduna gelmesi 5-6 saniye sürer.
Sende o arada örneğin biryerden hızlı geçiyorsan vb. o anları kaçırırsın çekemezsin.

Fakat yeni tiplerde 1saniye dahi dolmadan kamera hazır moda gelmiş olur.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 10:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
lg optimus 3d eski bir telefon diye hatırlıyorum.teknik özellikleri hiç iyi değil.

bende önceden optimus black p970 vardı.şimdi lg p880 aldım.oyun oynamayacaksanız önerebilirim.birçok telefon inceledim.samsung note 2 şuan dört dörtlük bi telefon diyebilirim.hiçbir eksiği yok.şarjı,kamerası hızı olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 12:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Oyunsuz olur mu hiç İlhami Abi :D
Resim
Resim

Tabi faydalı şeyler de var
Resim

Bendeki Elma 4'ün garantisi bittiği için yazılıma müdahalede bulundum ve kullanmaya devam ediyorum. Bütçeye göre en son çıkanı al diyeceğim ama belirlediğin miktarın iki katına yaklaşıyor. Ya da kontratla falan da alınabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 12:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Fotoğraf dedinmi sony akla geliyor. Xperia s 32 gb 950 lira seviyesinde ve muhteşem fotoğraf çekiyor.
Arkadaşımın telefonu şuan 29 gb dolu olmasına rağmen hala hızlı ve donmuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 12:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
toşu yazdı:
Fotoğraf dedinmi sony akla geliyor. Xperia s 32 gb 950 lira seviyesinde ve muhteşem fotoğraf çekiyor.
Arkadaşımın telefonu şuan 29 gb dolu olmasına rağmen hala hızlı ve donmuyor.

Ben de Xperia S öneririm. Teknosa'da 1099TL, 100TL hediye çeki veriyor.

Eğer bütçeniz varsa 1250TL dolaylarında SP var yeni Z tasarımını benimsiyor.
http://www.teknobiyotik.com/elektronik/ ... siyah.html

Samsungu boşverin çok adi plastikten üretiyor telefonu. iphone ve samsunglar sanki kızılay dağıtıyormuş gibi herkesin elinde var. Hiçbir esprisi kalmadı onların. Xperia'lar kaliteli, özellikle son çıkan Z serisini temel alan modeller. Bu açıdan SP tercih edilmeli...

Bende huawei u8800 var. orijinal yazılım desteği yok, 2.3.5 eski sürümde idi. Mümkünse alacağınız telefonun ICS veya JB güncellemesi olduguna dikkat edin. Yoksa benim gibi custom olarak bilinen, orijinal olmayan kullanıcıların uğraşları ile ortaya çıkmış versiyonları yüklemek için saatlerinizi harcarsınız. Telefonuma ICS yükledim, garantisi gitti, ama sağolsun firma zaten garanti sağlayamadığı için ve dava, mahkeme uğraşacak vaktim olmayacağı için özel yazılım attım...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 14:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yukarıdaki yazılara göre şimdilik fiyat/ kalite açısından motorola Raz'ıyız gibi oldu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 15:12 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

lg ürünlerinden optimus vu P985 ile 4xHD P880'i hepsi burada da kıyasladım optimus VU sadece ek hafıza kartı ve ses kayıt olmaması dışında herşeyde (SAR+ çözünürlük+ batarya vs.) çok daha iyi ama nedense daha ucuz (7 TL fark olsa da ucuz) acep nedendir? nexus4 açıkçası bariz bir üstünlük göremedim. %95 özellik 985 ve 880 ile aynı hatta eksikleri de var(radyo yok konuşma/bekleme süresi sar değeri) artılarının (ram ve bağlantı hızı) yanında. acaba yüksek ram ve bağlantı hızı ciddi hissedilir bir fark yaratırmı benim gibi ev tipi kullanıcı için. birde ön kamera yok sanırım
samsung s4 ve htc one aliminyum kıyaslayınca da nexus4 den fazla bir özellik göremedim. hatta bazen nexus4 avantajlı aradaki fiyat farkına göre de nexus daha bi cazip duruyor.... bu ne biçim piyasadır yaaa...! 3 kuruşluk ekstra özellik için dünya fark ödüyorsun!!! bide bazı özellikleri de (radyo vs.) eksik oluyo diğer ucuzundan!!!

En son av.ilhami tarafından 27 Haz 2013 15:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 15:38 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
özelliklere doğru düzgün bakmak için http://www.gsmarena.com

sen bana nexus aldırıcan sanırım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2013 16:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sar değeri 0,55 gayet makul ancak vu 985 ise 0,28 ile en iyi değer gördüğüm kadarıyla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 12:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Yaklaşık 2 yıldır tablet kullanıyorum ve Android'in bir işletim sistemi olarak çok çok çok kötü olduğu kanaatine vardım. Bende yeni bir telefon alayım diyorum ama android olmasın istiyorum. Bakalım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Tem 2013 13:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: ozaN
Araç: 2011 CoLT 1.3 AmT
Vedat Hocam dün kliksadaki kampanyadan senin telefonu çaktım kardeşim için. yorumlar oldukça iyi.. sana göre dezavantajları neler? kılıf kullanıyor musun? arka tarafın cam gibi bişey olduğunu söylemişler de düşse kırılacak filan gibi endişeler var.. ne diyorsun bu konuda? şarj konusunda var mı bir sıkıntın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Tem 2013 12:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
get1187 yazdı:
Yaklaşık 2 yıldır tablet kullanıyorum ve Android'in bir işletim sistemi olarak çok çok çok kötü olduğu kanaatine vardım. Bende yeni bir telefon alayım diyorum ama android olmasın istiyorum. Bakalım...

Gültekin abi, android tablet var android tablet var, 200'e aldığın tablet ile 500e aldıgın tablet bir olmaz. Kaliteli bir tablet ucuz olmuyor.
Arkadaşım 350e dark marka aldı. Memnun. Dokunmatik iyi ama çok iyi değil, benim telefon çok daha hassas diyebilirim. İnternette gezinme olsun, film izleme yeterli o fiyat için iyi geldi bana, şarjı da iyi gidiyor.

Android olmazsa seçenekler belli ipad veya windows 8'li (asusun 1bin tl dolaylarında bir modeli var) sonuç olarak android olmazsa çok yüksek fiyatlar ortaya çıkıyor. Windows8'li tablet, donanımın yüksek ve lisans ücretinden yüksek, ipad tekelcilikten yüksek...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 32 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: