Zaman: 16 Eki 2025 02:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 125 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 12 Eylül Halk Oylamasi
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 20:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin Subas
Araç: Mitsubishi Colt CA0
Degerli Arkadaslar

hmm yurt disinda yani bazi Alman basininda bu Halk oylamasi Türkiyenin daha iyi demokratik, daha iyi halka acik bir sistem olucagini ifade ediyorlar. Bu halk oylamasi eger EVET cikarsa gelicek secimlerde, kesin AKP gene iktidara cikacagini söylüyorlar. Ayrica CHP nin artik Türkiye icin hic bir is yapmadigini tek durmadan her konuda Anayasa Mahkemesine gidip Türkiyenin gelismesini engeledigini ifade ediyorlar.

Genel anlamda yorumlar böyle

Saygilarimla

Yasin Subas

Resim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 20:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
_opeth yazdı:
ben asker olduğum için pas geçiyorum :)

yaş kararı ile ordudan ihraç edilirsen sana yargıya başvurma imkanı gelecek diyorum. ve seni anlayışla karşılıyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 21:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

sevgili arkadaşlar. bir hukukçu olarak referandumda bakışım şöyle: öncelikle bir kanunlar metni oylamaya gidiyor. bu ne demek. bu metni hazırlayanların niyeti ve görüşü ne olursa olsun yazılı metin esas alınmalıdır. bazen öyle oluyor ki kanun koyucunun niyeti tam ters olmasına rağmen yazılı metin uygulamaya girince lafzi yorum esas alınacağından niyetten farklı uygulamalar olabiliyor. ama rte ve akparti karşıtı olan arkadaşlardan ricam meydanlardaki referandum harici horoz dövüşü kabilinden karşılıklı atışmalara bakmayın. atışmalar kanunların içeriği ile ilgili değil. içerik olarakda akp yi yargıda hakim kılacak metin yok. hakim savcıların yargısızca HSYKdan atılmasını engelleyen düzenleme var. anayasa mahkemesine halkın direk başvurabilmesi var. mevcut anayasa mah. üyelerinin sayısını arttırma var ve eski üyelerin varlığı devam ederken yeni üyeleri de akp seçmiyor.
kabaca bakış açım bu: ne akp hazırladı diye evet diyerum ne de akpyi eleştirdiğim için hayır diyorum. ben metne bakıp karar veriyorum: YETMEZ AMA EVET! 1-vatandaş resmi dairelerde yaşadığı sıkıntıyı ombustman denilen ve 20 yıldır tartışılan ama hayata geçirilemeyen özerk bir kurum aracılığı ile hakkını arayabilecek 2- insan hakları ihlalini öncelikleanayasa mahkemesine götürebilecek. avrupa mahkemesi yolu yine açık.3- kınama cezasına memur mahkemeye götüremiyordu ve birden fazla kınama cezası alan memura daha ağır ceza veriliyordu. kınamalar haksız ise memur bunları iptal ettiremiyordu.4- işçinin sendikal hakları arttı 5- askerseniz bir dedikodu ile ordudan YAŞ. kararı ile ihraç ediliyordunuz ve hakkınızı mahkemelerde arıyamıyordunuz. vs. vs. vs. yani önemli kurumlarda yargı yolu kapalı iken bu yol açıldı ÜLKEMİZ ANAYASAMIZDA BELİRTİLEN HUKUK DEVLETİ KAVRAMININ İÇERİĞİNİ BU REFERANDUM İLE BİRAZ DAHA DOLDURUYORUZ, ÇAĞDAŞLAŞIYORUZ. eksik taraflarından bir tanesi ise hala yüksek seçim kurulu kararlarına karşı yargı yolu kapalı vs. vs. şimdi vatandaşa bu hakları sağlayan referanduma sırf rte ve akp karşıtı olmak yüzünden hayır denir mi. AKP en fazla bir seçim daha iktidarda olur ama referandum sonuçları daha uzun ömrlü olur. pire (rte) yüzünden yorgan (vatandaşlık haklarını) yakmayalım. ben ayrıca paket içeriğini bilmesem bile demokrat ve darbelere karşı bir insan olarak şunu söylüyorum: 1982 anayasa metnini CHP aynen meclisten geçirseydi ben buna da evet derdim. çünkü öncekini darbeciler yaptı 2.sini de seçimle gelen meclis yaptı derdim. bu referandum gerçek demokratları ortaya çıkaracak. bilindiği gibi CHP li olan ve başkaca partilerden olan sağcı-solcu evet diyenlerde var. yani evet demek akp'ye evet demek değildir!!! böyle olduğunu iddia etmek ya pek iyi okumadan bilgisizce önyargılı olmaktır. yada fanatik bir siyasetçi olmaktır yada darbeci olmaktır. hayır diyenler lütfen maddeler üzerinden niçin hayır dediğini açıklasınlar. maddeler oylanacak akp değil. EN ÖNEMLİSİ DE NASIL OLUYORDA MHP-CHP-BDP AYNI TARAFTA BULUNABİLİYOR. fikirlerimi yazarken bazı arkadaşların kalbini kırdıysam hakkını helal etsinler. yazımı belli bir kişi yada fikri yüceltmek yada aşağılamak için yazmadım. (akp ye dair eleştirilerimi:liyakatsiz partililerini müdür vs. olarak resmi makamlara atamalarını, adam kayırma, ihaleler vs. ayrıca paylaşabilirim)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 23:15 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
ben su sloganı sevıyorum : 12 Eylulde evet, 13 Eylulde hayır! Yanı Ilhamı Bey'ın de belırttıgı gıbı yeterlı omasa da kotunun ıyısı oldugunu dusundugum ıcın evet dıyecegım...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2010 23:57 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami

gercekten bukadar detayinla cevap vermeniz cok güzel ve benim de hosuma gitti. Acikcasi dediginiz gibi bu referandumda kim olursa olsun EVET derse AKP ye evet demek degildir, gelecek secimlerde gene insan istedigine oy verebilir.

Yani sunu demek istiyorum ki, Türkiyemiz bircok darbeyle yillardir geriye attildi ister darbelerle ister ekonomik darbelerle, artik Türkiyemiz gercekten bircok Alman basininda eskiden Hasta Adam lakabi verilirdi, simdi ise saglikli Adamda ögrenebilecek seyler var diyorlar. Tamam Türkiyemizde hersey daha dört dörtlük degil, bunu bende biliyorum ama acikcasi bu son 10 sene icerisende Türkiyemiz gercekten baya degisti. Tek yapisal degil birde demokratik sistemindede yapisal degisim olmasi gerek diye düsünüyorum.

Bunlar benim yurtdisinda yasadigim icin görüslerim böyle.

Saygilarimla

Yasin Subas

Resim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 00:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

az önce neden hayır diye google da tarama yaptım. kemal kılıçdaroğlunun sitesi, ortdadoğu gazetesi (mhp li) ve benimde üniversiteden hocam prof. süheyl batumu okudum. sonuç: kılıçdaroğlu ve ortadoğu gazetesi diyorki eğer evet çıkarsa akp ülkeyi kendi arpalığına çevirir ve amerikaya bizi satar gibi şeyler. HANGİ MADDELER İLE BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİ BELİRTİLMEMİŞ. KLİŞE POLİTİK SÖZLER YANİ. hocam süheyl batum ise tek tek maddeleri yazmış ve altına da birer cümlelik yorumlarını yazmış: "göz boyama için", "reform özelliği yok zaten uluslararası sözleşmeyle mevzuatımıza girmişti", gibi hocamın sınav sorularına bu şekilde cevap verseydim herhalde 100 üzerinden 0 verirdi hadi olsun 10! hukukta gerekçe olur. gerekçesi ya yok yada zayıf kalmış. göz boyamak için olduğunu varsaysak bile pakete evet deyince ne kaybedeceğiz. zaten uluslar arası sözleşmeyle mevzuatımıza girmişse zaten var olan birşeye evet demek bize ne kaybettirir. yorumla ulaşacağın sonuca anayasada doğrudan teminat sağlamış oluyorsun sözleşmeyi kuvvetlendiriyorsun. bu paketin neresi akpye vatan sattırma yetkisi veriyor.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 00:32 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
az önce neden hayır diye google da tarama yaptım. kemal kılıçdaroğlunun sitesi, ortdadoğu gazetesi (mhp li) ve benimde üniversiteden hocam prof. süheyl batumu okudum. sonuç: kılıçdaroğlu ve ortadoğu gazetesi diyorki eğer evet çıkarsa akp ülkeyi kendi arpalığına çevirir ve amerikaya bizi satar gibi şeyler. HANGİ MADDELER İLE BUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİ BELİRTİLMEMİŞ. KLİŞE POLİTİK SÖZLER YANİ. hocam süheyl batum ise tek tek maddeleri yazmış ve altına da birer cümlelik yorumlarını yazmış: "göz boyama için", "reform özelliği yok zaten uluslararası sözleşmeyle mevzuatımıza girmişti", gibi hocamın sınav sorularına bu şekilde cevap verseydim herhalde 100 üzerinden 0 verirdi hadi olsun 10! hukukta gerekçe olur. gerekçesi ya yok yada zayıf kalmış. göz boyamak için olduğunu varsaysak bile pakete evet deyince ne kaybedeceğiz. zaten uluslar arası sözleşmeyle mevzuatımıza girmişse zaten var olan birşeye evet demek bize ne kaybettirir. yorumla ulaşacağın sonuca anayasada doğrudan teminat sağlamış oluyorsun sözleşmeyi kuvvetlendiriyorsun. bu paketin neresi akpye vatan sattırma yetkisi veriyor.

Abi Bravo + 1 :good:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 00:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

hocam süheyl, yine bir madde hakkında "samimi değiller" demiş demekki vatandaş için iyi birşey ki eleştirecek taraf bulamayıp niyet okumaya çalışmış (vatandaşların fişlenmesi yasağı hakkındaki madde yorumu) samimi olmasada sen metne bakarak karar verirsin hocam. yarın akp iktidarda olmayınca bu madde kendiliğinden kalkmayacağına göre yada o samimi olmasada bu maddeye göre karar verecek mahkeme samimi olur. hocama 100 üzerinden 10 verirdim. o da zahmet edip birşeyler yazmaya çalışmış somut maddelere göre hukuçu kimliğim ile eleştireyim çabasında olduğundan. hocam sonuç kısmında bu değişiklikler yetersizdir demiş bu konuda hem fikiriz. zaten "YETMEZ AMA EVET" DİYORUZ. uzatmak istemiyorum kısaca ben hala niye hayır diyorlar şu maddelere anlamadım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 00:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: COLT 1.5 AMT brcli
Meslek: muallim
Kan grubu: B +
av.ilhami yazdı:
hocam süheyl, yine bir madde hakkında "samimi değiller" demiş demekki vatandaş için iyi birşey ki eleştirecek taraf bulamayıp niyet okumaya çalışmış (vatandaşların fişlenmesi yasağı hakkındaki madde yorumu) samimi olmasada sen metne bakarak karar verirsin hocam. yarın akp iktidarda olmayınca bu madde kendiliğinden kalkmayacağına göre yada o samimi olmasada bu maddeye göre karar verecek mahkeme samimi olur. hocama 100 üzerinden 1 verirdim. o da zahmet edip birşeyler yazmaya çalışmış somut maddelere göre hukuçu kimliğim ile eleştireyim çabasında olduğundan. uzatmak istemiyorum kısaca ben hala niye hayır diyorlar şu maddelere anlamadım.

üstadım sana aynen katılıyorum erdoğandan pek hazzetmem ama öğretmen kimliğimle değişecek maddeleri biraz kurcaladım ve beniim yorumlarıma göre bu kanunlarda negatif bişey yok
ayrıca sloganı bende sevdim 12'de evet 13'te hayır

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 01:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bazıları referanduma harcanan paraya acıyorum demiş. ben de acıyorum. keşke bu iş mecliste bitseydi de hem daha demokratik hukuk devletimiz olurdu hem de akp nin ekmeğine yağ sürülmemiş olurdu. akp özgürlükçü diğer meclisteki partiler de statükocu görünmezdi. düşünsenize neredeyse HER DÖNEM KAPANAN pkk nın siyasi partisi olan parti (ismi sürekli değiştiği için böyle dedim) PARTİ KAPATILMASINI ZORLAŞTIRAN MADDEYİ PAKETTEN DÜŞÜRTTÜ. artık statüko mu denir derin devlet mi denir bilemiyorum.
acizane görüşlerimdir. KİMSE KIZMASIN KENDİMİ YAZDIM.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 01:17 
Kullanıcı avatarı

Av.ilhami

evet size katiliyorum ceske bu olay meclisten gecseydi bu Referandum olayi olmasaydi, ama simdi sira Millette yani burada ne Recep Tayyip Erdoganin karari nede Kemal Kilicdaroglunun karari hayir 72 Milyon dan yaklasik 30-40 Milyon kisinin karari önemli. Ama eger Millet cogunlu Evet dese ondan sonra CHP Anayasa Mahkemesine giderse ozaman af edersiniz ama YUH derim.

Resim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 01:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

akp nin demokratikleşme hususunda tam samimi olduğu hakkında şüphelerimi de yazayım: akp ilk iktidara geldiğinde demokrat hukukçu insanlar dediler ki bizde ki anayasa mahkemesinin hali tam demokratik değil. bunu değiştirin ve avrupadaki gibi olsun dediler. akp kurmayları da zannetti ki buna ne gerek var biz ekonomiyi düzelttik mi herşey hallolur. (belki de oy için ekonomiyle ilgilenmek yeterlidir diye düşünmüşlerdir.) neticede dikkate almadılar amaç nasılsa demokrasi değil. ancak daha sonra çook sonra anladılar ki demokrasi olmadan ekonomi de olmuyor. akp de olmuyor. seve seve(!) demokratik hamlelere başladılar. vatandaş olarak beni ilgilendiren ister seve seve ister samimi olsunlar neticede halkın çıkarına bir değişiklik olmasıdır. zaten demokrasi dünyada böyle işliyor: sen vatandaşın talebini ihtiyacını göreceksin ki vatandaşta sana oy versin. yani al gülüm ver gülüm olayı. kim niçin yapmış öneml değil NE YAPMIŞ BANA NE KAZANDIRIYOR o önemli.
ergenekon soruşturması akp kurulmadan önce açılan bir dosyadır. akpnin ilk zamanlarında daha fazla ileri gidilmesin dendiğinde akp tıpış tıpış kabul etmek istemişti... neticede bugün meydanlarda çeteleri çökertiyoruz diye korkaklıklarını saklayarak oy istiyorlar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 09:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
av.ilhami yazdı:
bazıları referanduma harcanan paraya acıyorum demiş. ben de acıyorum. keşke bu iş mecliste bitseydi de hem daha demokratik hukuk devletimiz olurdu hem de akp nin ekmeğine yağ sürülmemiş olurdu. akp özgürlükçü diğer meclisteki partiler de statükocu görünmezdi. düşünsenize neredeyse HER DÖNEM KAPANAN pkk nın siyasi partisi olan parti (ismi sürekli değiştiği için böyle dedim) PARTİ KAPATILMASINI ZORLAŞTIRAN MADDEYİ PAKETTEN DÜŞÜRTTÜ. artık statüko mu denir derin devlet mi denir bilemiyorum.
acizane görüşlerimdir. KİMSE KIZMASIN KENDİMİ YAZDIM.

:good: :Bravo: :good:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 12:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
ben şu okuduklarımdan sonra emin değilim ve ayrıntılı araştırmaya gireceğim, çünkü benim işimde yani sağlık sisteminden dışarıdan güzel olsa bile hep alttan alta vatandaşa kazık .... hemde vatandaş fark etmeden...biraz daha arayayım maddeleri bakayım :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 19:19 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
badboy87 yazdı:
kafatası zihniyeti o kadar güzel empoze edilmiş ki zamanında insanlar hala futbol takımı tutarcasına siyasette taraftarlık yapıyor, bu meselenin tek örneği BİZİZ... çevremde hertürlü görüşten insan mevcut sosyalistine kadar, taraftarlık yapmayıp maddeleri okuyanlar evet demekten başka bir şey yapamayız diyorlarken, sol görüşe sahip bir başsavcı akrabamız artık görevimizi hakkıyla yapabileceğiz derken, 12 eylülde işkence görmüş hayatı söndürülmüş oğullarının adı Alpaslan Fatih olan bir eski ülkücü abimiz mhp yi lanetlerken evet diyorken, polis amcamın mesleği gereği şu ana kadar siyasi bir fikrini ve konuşmasını duymamışken onun fikirleride olumlu (bir ilin emniyet müdürü) hep başkasının fikirlerine yer verdik bunlara göre karar verip başka bir türk hastalığı yaymayalım :) ülkemizde asker ve yargının içler acısı durumu ortadayken şimdi bunlara rağmen bana taraftarlık yapmadan tamamen maddeleri açıklayarak şu-bu nedenden dolayı hayır denmesi gerekiyor demenizi bekliyorum, şu ana kadar hayır diyenlerden mantıklı bir açıklama bulamadım af buyurun

Örneklerle konuyu son derece güzel özetlemişsiniz.
Askerin, yüksek yargının içler acısı hali ortada iken ve kendi egemenliklerini sürdürmek adına faaliyetlerde bulunuyorken,
Chp,Mhp,Bdp aynı şeyi söylüyorken..
Burda hakkaniyet aramak bence gereksiz bir iş olacaktır.
Bireysel hak ve özgürlüklerden,engellilerden,kadınlardan,memura kadar birçok kazanımlar gelmektedir bu maddeler ile.
Askere sen her işi yapmakta özgürsün hesap vermezsin devri kapanıyor.Kamu denetçiliği ile kamuda ki hantallık ortadan kalkacak.Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı ile Türkiyenin uluslararası camiada itibar kaybı önlenecek,meselelerimizi kendimiz halletme imkanına kavuşacağız. Yaş kararlarına yargı yolu açılacak. Namaz kıldığı için sorgusuz,sualsiz ordudan atılan subaylar haklarını arayabilecekler.
Bu saydıklarım arasında bu iyi olmaz diyeceğiniz bir madde var mı?
Başbakan ve akranlarıyla ilgili herhangi bir madde yok:)
Bu referandum aynı zamanda bir samimiyet testidir.
Yurdumu,milletimi seviyorum,gelişmesini istiyorum.Sanal engellerin bertaraf olmasını istiyorum ve evet diyorum.
Saygılarımla

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 12 Ağu 2010 20:42 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
av.ilhami yazdı:
_opeth yazdı:
ben asker olduğum için pas geçiyorum :)

yaş kararı ile ordudan ihraç edilirsen sana yargıya başvurma imkanı gelecek diyorum. ve seni anlayışla karşılıyorum.

yok ben askere gittiğim için oy kullanamıcam :)

desene seni oy kullanamasınlar diye asker yapmışlar :D (siyasi fanatizm anlayışına bir örnektir lütfen ciddiye almayın :"": )

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2010 02:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet ercan
Araç: outlander 2.0 mt turbo
Meslek: öğretmen
bu önemli işi parti bakış açısıyla geçiştirmemek gerekiyor arkadaşlar.
yukarıda güzel açıklamar var.
anayasa paketinin içeriğini bilerek evet veya hayır denmesi gerekir yorumlarını
doğru buluyorum.
bu yapılan oylamaya akparti'nin yasası diye baktığımız an,hiçbir anlamı kalmıyor.
çünkü akparti baki değildir ama yasalar kalıcıdır.
geleceğimiz ve çocuklarımız için düşünüp,öyle karar vermemiz gerekiyor.

şunuda belirmem gerekiyor ki,bu tür siyasi tartışmaların forumlarda konu edilmesine de karşıyım.
çünkü sanalda yapılan siyesi tertışmaler,ister istemez samimi dostlukları bozabiliyor.
zaten takıldığım tüm formlarda bu tartışmalar yasaktır.

OĞUL, Üç kişiye acı: * Cahiller arasındaki alime, * Zenginken fakir düşene, * Hatırlı iken itibarını kaybedene. Haklı olduğunda mücadeleden korkma.Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler. (EDEBALİ)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2010 04:24 

pardus33 yazdı:
doğru buluyorum.
bu yapılan oylamaya akparti'nin yasası diye baktığımız an,hiçbir anlamı kalmıyor.

şunuda belirmem gerekiyor ki,bu tür siyasi tartışmaların forumlarda konu edilmesine de karşıyım.
çünkü sanalda yapılan siyesi tertışmaler,ister istemez samimi dostlukları bozabiliyor.

Bizim forumda görüldüğü üzere bu tarz tarışmalar serbest.
Nedenini ise yukarıda alenen görüyorsunuz.
Burası gel-geç yeri değil, ahbaplık ortamı.
Forum üyelerinin tamamı da aklı başında, analitik değerlendirme yeteneğine haiz değerli insanlar...

En son akerimoglu tarafından 13 Ağu 2010 04:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2010 04:26 

pardus33 yazdı:
doğru buluyorum.

Bizim forumda görüldüğü üzere bu tarz tarışmalar serbest.
Nedenini ise yukarıda alenen görüyorsunuz.
Burası gel-geç yeri değil, ahbaplık ortamı.
Forum üyelerinin tamamı da aklı başında, analitik değerlendirme yeteneğine haiz değerli insanlar...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2010 09:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Sorun olmaz mitsu kullanan adam akıllı adamdır :)
Gerçi aramızda bi fortcu var ama :oops:

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 125 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye