Zaman: 16 Eki 2025 02:30

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 125 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: 12 Eylül Halk Oylamasi
MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2010 14:04 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
En azından kamu denetçiliği diye bir "denetçilik" geçiyor maddelerde.
Bence yeterli bir sebep evet için:)

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 15 Ağu 2010 19:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Anayasayı degistiriyoruz yemek kitabi yazmıyoruz. R.T.E.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 00:35 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Tüm maddeleri tane tane okudum bugün.
HSYK kararlarlarına yargı yolunun açık olmaması haricinde oldukça yerinde bir paket gibi görünüyor.
HSYK kararlarına yargı yolunu da açarlardı, ama muhtemeldir ki muhalefet def çalar diye çekinmişler.
Hükümetin HSYK ile uğraştığı zamanlarda yargıya müdahale ediyor diye aylarca televizyonlarda izlemiştik hatırlarsanız.
Velhasıl kelam bu pakete gönül rahatlığıyla onay verilir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 01:24 
Carisma Uzmanı

:good:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Ağu 2010 15:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
akerimoglu yazdı:
HSYK kararlarlarına yargı yolunun açık olmaması haricinde oldukça yerinde bir paket gibi görünüyor.
HSYK kararlarına yargı yolunu da açarlardı, ama muhtemeldir ki muhalefet def çalar diye çekinmişler.
Hükümetin HSYK ile uğraştığı zamanlarda yargıya müdahale ediyor diye aylarca televizyonlarda izlemiştik hatırlarsanız.

Bi sıkıntı olsaydı zaten anayasa mahkemesi onaylamazdı.
Ülkemizde anayasa mahkemesine güveniliyosa zaten okumadan bile EVET

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2010 00:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin Subas
Araç: Mitsubishi Colt CA0
Arkadaslar

Millet ne derse ona saygil duyulmasi gerekiyor, ister millet
tercihi EVET olsa bile veya HAYIR olsa bile. Ülkeye ne hayirli
getirisi olursa o olsun, benim düsüncem.

Ama bazi Basbakanin konusmalarini dinliyorum, ve kendimden büyüklere
danistigimda bircogu. Artik bu Anayasa degisikligi tabiri caizse Türkiyenin
Imajini olumlu derece degistirecegini diyorlar.
Büyüklerim derken Babam olsun Amcam olsun hatta Dayilarim olsun bunlar
hepsi insallah Halkin tercihi Evet olur diyorlar.

Cünkü zamaninda bizler cok sikinti yasadik diyorlar.

Saygilarimla

Yasin Subas

Resim

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2010 01:12 
Carisma Uzmanı

"Aklın yolu bir"

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 08:44 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
toşu yazdı:
akerimoglu yazdı:

Bi sıkıntı olsaydı zaten anayasa mahkemesi onaylamazdı.
Ülkemizde anayasa mahkemesine güveniliyosa zaten okumadan bile EVET

HSYK ya YSK (yüksek seçim kuruluna) yargı açık değil vs. zaten eksik YETMEZ AMA EVET diyoruz.
chp-mhp den evetçiler ortaya çıkmaya başladı bu bile tek başına evet için yeterlidir. demokrat partinin şimdiki başkanı ve demirelin yıllardır kuklası, sağ seçmene sağ gösterip sol vuran(demokrat görünüp darbeci olan) hüsamettin CİNdoruk ile eski parti başkanı süleyman soylu arasında ki polemik bile evet için yeterli.
akp nin en ciddi rakbi saadet partisinin de ERBAKANA RAĞMEN evet demesi bile evet için tek başına yeterli

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 09:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

şimdiye kadar siyasi muhalefet yapma kaygıları olmadan hep ülke menfaatlerine göre hareket eden rahmetli muhsin yazıcıoğlunun partisi BBP nin evet demesi de tek başına evet için yeterli
sonuç: referandum bir akp oylaması değil millet meselesi: YETMEZ AMA EVET

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 14:26 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer 1.5 mt invite
Bu akp geldiğinden beri halkı parça parça ayırdı böldü. Yine bi ayrışma zemini yine akp planı. Şu an evet ve hayırlar yüzde 40ar oy alıyor anketlerde.yani yüzde 50ye 50 bir bölünme var. Peki bu oylanan şey ne? ANAYASA! Yüzde 51le kabul edilen anayasa değişikliği halkın ihyiaçlarından doğan bir değişiklik midir yoksa DAYATMA mıdır? Ya da bunun adı gerçekten demokrasi midir? Memurun zam almak için oturduğu masada referandum ona dayatılıyorsa ben bu partinin verdiği ab-ı hayat olsa almam arkadaş. Madem hap gibi paket yaptın, anayasayı değiştirmeye kalktın halkın talepleri nerde? HSYKnın yapısı değişince her evdeki sıkıntı bitecek değil mi? Zaten millet senden yemek kitabı değil yemeğin kendisini istiyor. Halkını doyuramamış fakirlik sınırlarında yaşatan bir ülkenin başbakanı tüm enerjisini ve ülkenin kaynaklarını ziptirikten bir değişikliğe harcıyor. Bu kadar halkçıysa bu RTE kendini padişah zanneden milletvekillerinin dokunulmazlığını neden kaldırmaya yanaşamıyor? Yoksa davetiyeyle ihale verdiren milletvekilleri yüzünden mi? Onu geçtim insan haklı olduğu konuda neden baskıcı ve tehditkar bir yaklaşıma bürünür? Madem haklısın tek tek anlat arkadaş. Ben bunu daha önce de yazdım bir arkadaş çıktı yok RTE tek tek açıklıyor dedi. Sonra cumhurbaşkanı çıktı içerik dışında konuşuluyor dedi. Demekki içerik hakkında pek konuşulmuyormuş!

Benim ülkemin hakimleri savcıları bugüne kadar hiç yapmadıklarını yapıyor, çıkıp demeç veriyorlar. Yargıyı sizden bizden olanlar diye ikiye böldüler diye. Benim ülkemde en çok güvenmem gereken insan hakimse, ve bir hakim çıkıp bunu diyorsa oturup düşünürüm. MÜnferit bir durum da değil tüm hakim ve savcılar huzursuz.

Açtım baktım mhpnin sitesinde 23. madde ile ilgili çarpıcı bir açıklama yapılmış. Seyahat özgürlüğü diye yurtdışı çıkışlarını sadece hakim kararına bağlayan bir madde. Askerlik ve vergi kaçırma yüzünden yurtdışı yasağı almış kişilerin yurtdışı çıkışlarını sadece hakim kararına bağlıyor. Yargılanma sürecinde kaçış serbest. Vergi kaçır askere gitme ordan belçika zaten sana kucak açacaktır.

18. madde yüce divan kararlarını tekrar inceleme başvurusu hakkı. Bu kadar bariz siyasi bir madde olamaz. Yüce divanda yargılanmaktan korkanlar artık korkmayacaklar çünkü yüce divanın verdiği kararı bozdurabilecekler.Bu maddeye dayanarak çıkaracakları yasalarla kendilerini kimin kurtaracağını da atama hakkını elde edebilirler. Bu anayasa sadece yolu açıyor. Evet bu da gerçekten halkın yoğun talepleriyle oluşturulmuş belli(!)

bir madde daha.bu da kaldırılan madde:
anayasanın 84. maddesinin son fıkrasına göre, partisinin temelli kapatılmasına söz veya eylemleriyle sebep olduğu Anayasa Mahkemesi’nin temelli kapatmaya ilişkin kesin kararında belirtilen milletvekilinin milletvekilliği, bu kararın Resmi Gazete’de gerekçeli olarak yayımlandığı tarihte sona erer.

partisi kapanan ahmet türk vs. bunlara tekrar seçilme özgürlüğü veren bir durumu doğuracak bir uygulama.

Yüksek askeri şura ile akpnin alıp veremediği sona ermedi. Son round nakavt ile sona eriyor anayasa ile. Yeni anayasayla YAŞ kararlarını yargıya açık hale getiriyor. Yargılayamadığı bir o kalmıştı herhalde.

Oturdum inceledim düşündüm. Ben de
avrupa birliği kuklası siyasetçilere!!!
benim askerimi fişleme cesaretini gösteren zihniyete!!
ve onun tüm türevlerine sonuna kadar HAYIR diyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 15:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Ayrıntısına girmeye gerek görmüyorum ama "halkın karnını doyuracak" bir anayasa olmaz. Anayasayla karın doyurmanın alakası ne ki. Anayasa yapacağına halkın karnını doyur demek de olmaz. ikisini de yapsınlar. Biz halkız talep ederiz.
Hakimler ve savcıların bölünmesine bir itirazım yok. sizden bizden olsun birazda. eskiden hep sizden vardı birazda bizden olsunlar (ne sizdenim ne bizden bu arada cümle yapısı gereği öyle diyorum). halktan yana olmadıkları sürece hepsi aynıdır. sizden ya da bizden siyasi kararlara imza atmaya devam ederler. 357 meselesini, esasdan incelemeyi düşünüyorum da. huzursuz olmaları beni germiyor açıkcası. daha önce de genç subaylar huzursuzdu. ben bu halka rağmen halk için karar verenlere karşıyım.
Asker milleti fişleyebiliyorsa, askerin de fişlenmesine itirazım olmaz. ikisine birden itirazım olur. omzunda apolet var diye her yaptıkları eylemi kabul edecek değilim kimsenin. onlar da devletin memurudur ve dokunulmaz değildir. Ama bu ara gereksiz bir yüklenme olduğunu kabul ediyorum ordu mensuplarına karşı.
evet sayısı > %50 olduğu sürece bu karara kimse itiraz etmemeli. bu bir güven oylaması değil. ben oy vermedim bana ne diye bir şey yok. < %50 gelse hayır mı dayatılmış olacaktı kalan kesime. demokrasinin sonuçları bunlar. bize yaramıyor bu işler ya. Sonumuz hayrolsun.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Anayasada dikkatimi çeken maddeler:

*23. MADDE: SEYAHAT ENGELİ KALKIYOR- Askerlİk veya vergi borcu nedeniyle yurtdışına çıkış yasağı konmayacak. Buna göre, vatandaşın yurtdışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilecek.

*84. MADDE: PARTİSİ KAPATILAN VEKİLE SİYASET YOLU- Partisi kapatıldığı için yasaklananların milletvekilliği düşmeyecek. Anayasa'nın 'Milletvekilliğinin Düşmesi' başlıklı 84. maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılacak. Anayasa Mahkemesi'nin DTP'nin kapatılmasına ilişkin verdiği kararla Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, milletvekili sıfatını kaybetmişti. Anayasa değişikliği geçerse, 2 eski vekil Anayasa Mahkemesi'ne başvurup milletvekilliklerinin iadesini talep edebilecek.

*146. MADDE: ANAYASA MAHKEMESİ YENİDEN YAPILANDIRILIYOR- Anayasa Mahkemesi'nin üye sayısı 11'den 17'ye çıkartılacak. TBMM, 3 üyeyi seçecek. Cumhurbaşkanı, 4 üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, birinci sınıf hakim ve savcılar ile en az 5 yıl raportörlük yapmış Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından doğrudan atayacak. 10 üyeyi de Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay ve YÖK'ün adayları içinden cumhurbaşkanı atayacak. Aday belirleyecek kurumlarda yapılan seçimlerde her üye adayların her biri için ayrı ayrı oy verebilecek.

*159. MADDE: HSYK'YA YENİ YAPIHakİmler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) halen 7 olan asıl üye sayısı 22'ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 10'a çıkarılacak. 4 üyeyi cumhurbaşkanı atayacak. 3 üye Yargıtay'da, 2 üye Danıştay'da, 1 üye Türkiye Adalet Akademisi'nde seçilecek. 7 üye adli yargıdaki, 3 üye idari yargıdaki kürsü hakimlerinden olacak. 3'er aday belirleyecek kurumlarda yapılan seçimlerde her üye adayların her biri için ayrı ayrı oy verebilecek. HSYK, 3 daire halinde çalışacak. Adalet Bakanı ve Müsteşarı kurulda yer alacak.

--Çoğu önemli maddede noktalama değişiklikleri olurken YARGI ile ilgili maddelerde destan yazılmış.Ben yargının bağımsızlığından yanayım.

-Vergi borcu olan ,askerlikten kaçan çıkmasın kardeşim yurtdışına.Ben tıkır tıkır verdimi verirken onun miamideki yazlığında ömrünü geçirmesini istemiyorum.

-Parti kapatma yasası ayrı bi saçmalık.Parti kapatma kararı çıkarsa adamlar resmen tabelayı değiştirip kaldığı yerden devam edecek.Varmı be öyle güzellik.yaptıklarının cezası tabelaya mı kesilecek.

-dokunulmazlıklarla ilgili bi madde yok

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 16:03 
Kullanıcı avatarı

Araç: lancer 1.5 mt invite
Karın doyma meselesini nedense herkes aynı açıdan inceliyor.Benim kastettiğim daha önemli problemler varken bununla ilgilenildiği. Anayasayla karın doysun demiyorum. Karnı aç, kredi kartı borcunu ödeyemeyen milyonlar varken saçma sapan bazı hedeflere yönelik icraatlarla devletin kaynakları heba ediliyor diyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 16:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERKAN
Araç: 3008
Meslek: PERFÜZYONİST
Kan grubu: ARH+
arkadaşlar kısa ve öz bir şey söylemek istiyorum sizlere
ne kadar düzen değişirse değişsin düzülen yine alt sınıf vatandaş...
vatandaş yurt dışıdır,hsykdır,vb ne işi olur söylermisiniz bana.
vatandaş ay başını getirmeye calışıyor oda bir maaşı varsa...saygılar herkese

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 18:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
yurtdışına çıkmayı sadece askerliğe bağladınız ya helal olsun, askere gitmemek için yurtdışına kaçacak! ee birdaha gelemeyecek o zaman gelsede yakalanmayacakmı, hangi akıllı askerlik için bir sürü yöntem varken yurtdışına kaçar, bazılarına hassas olduğu noktalardan gidişatı bozma yöntemi var bu kesin. Vatandaşın karnı ne zaman doyar masonlar bu ülkeden temizlendiği zaman şu an ki anayasa mosonları (darbecileri) koruduğu için değişmeden kimsenin karnı doymaz zaten ben abartıldığı kadar aç insan olduğunada inanmıyorum her ülkede yoksul insan vardır ama bizim abarttığımız kadar değil, bizim evin çevresinde 3-4 sene önce 1-2 araba varken şimdi park yeri bulamıyoruz insanlar aynı insanlar ne oldu acaba birden bire, trafikte bakın bakalım 2000 model altı kaç tane araç görebiliyorsunuz vs. vs. uzar gider bunlar benim bakış açım mhp de delege olan amcam aynı murat gibi konuşuyor ama tartışalım dediğimizde kestirip atıyor herşey ortada gibi insanları salak yerine koyan ifadelerle kaçıyor, kendisi de biliyor bu iddaları geniş perspektifte ele aldığımızda cevap veremeyeceklerini, herkezin aklı başında kimseyi afedersiniz salak yerine koymadan herşey okumakta araştırmakta diyorum ve herkezi aklı selime davet ediyorum, bu arada parti kapatma mevzusunu da yurtdışı meselesi gibi pkk partisinden ele almış herkez siyasi tarihimizi bir araştıtın bakalım kaç tane pkk partisi kaç tane de normal parti kapatılmış araştırın, parti kapatma bu ülkenin yüz karası bir olgusudur halkın iradesine saygın yoksa ne demokrasiden ne çağdaşlıktan vs. vs. bahsedemezsin kardeşim, pkk nasıl süregeldi kışkışlanarak nasıl meclise girdiler kapatıla kapatıla aklı başında olan bir insan düşünür ortada bir halk iradesi varsa istediğin kadar kapat yine açılacak, meseleyi kökten çözmek yerine kapatıp durusun yerinde hoplar durursun siyasi istikrar olmayınca karnında acıkır ve daha neler neler...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 18:49 
Kullanıcı avatarı

kamu denetçiliği bile sadece Türkiye de tek başına bir reform dur

bu gün git yarın gel derken düşünecek memur

çevirmede polis bir başkasına müsamaa gösterdiği zaman şikayetçi olabileceksin vs. vs.

"kimi kime şikayet edeceksin" lafının kalkma ihtimali bile yeter, vergi dairesinde kadın örgü örüyor millet sırada bekliyor ses çıkarınca direk olarak "git şikayet et" deniyordu ve siz ne yapabiliyordunuz.. ya o kadının saçını başını yolacaksın o şuçluyken sen olacaksın yada susacaksın bu böyle şu an... birçok kurum bu konuda iyileşti ama çoğunlğu bu şekilde yanlışmıyım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 18:59 
Kullanıcı avatarı

partisi kapanan ahmet türk sizin anladığınız gibi baksa olaya neden hayır desin bana bunda açıklamanızı bekliyorum, ben kendi anladığımı açıklayım ülkenin anayasasının kısır döngüden kısmen çıkarılması bir çok kurumu hatta devleti işler duruma getirceğinden korktukları için, dağa çıkan insanların bahanelerinin ortadan kalkma ihtimalinden korktuları için, doğu halkının 12 eylülde ellerinden alınan haklarının yeniden verildiğinde kendilerine artık kimsenin inanmayacağı korkusundan olmasın

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2010 19:22 
Carisma Uzmanı

COLT_74_INSYTLE_1.5 yazdı:
arkadaşlar kısa ve öz bir şey söylemek istiyorum sizlere
ne kadar düzen değişirse değişsin düzülen yine alt sınıf vatandaş...
vatandaş yurt dışıdır,hsykdır,vb ne işi olur söylermisiniz bana.
vatandaş ay başını getirmeye calışıyor oda bir maaşı varsa...saygılar herkese

Olaya bu kadar dar açıyla bakarsak hata ederiz.
Evet Hsyk dan banane diyemem. Allah korusun yarın öbürsügün başıma bela geldiği zaman onların atadığı hakim bakacak davaya. Helal süt emmiş adamlarla da bunların işi olmayacağına göre bu olaylarla direk alakamız var, olmalı.
O kadar dümen döndüğü halde neden Hsyk dan bir tane dahi aykırı ses çıkmıyor?
Çıkmaz çünkü hepsi aynı. Aynı olmasa orda olamaz.
Bu çark bozulduğu anda demokrasinin önünde ki engeller kalkmaya yüz tutacak vs.

@badboy
Bu taslağa başlangıç nazarıyla bakıyorum şahsen.
Bu yasayla oluşacak iyi hava daha güzel ve yeterli yasaların çıkmasına zemin hazırlayacaktır.
Burjuvanın elinden hakimiyet alınacaktır. Bizler asılız diyenlerin sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010 09:58 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

referadum (anayasa) açlık değil kimlik (varlık) sorunudur. neden? vatandaşın sen varlığını (kimliğini ) kabul ettiğin an vatandaşın oyu anlam ifade eder. vatandaşa saygı göstermek zorunda kalırsın. hem bürokrat olarak hem de politikacı olarak. tabiri caizse askerden değil vatandaşın muhtırasından korkarsın. sonuçta da ekonomiyi iyi yönetecek partiler ve programlar-bürokratları işbaşına getirirsin. yani mesele sinek öldürmek değil bataklığı kurutmak. ya da aç insana balıkvermek değil balık tutmayı öğretmek gibi uzun vadeli ama kalıcı çözümlere BAŞLAMAYA EVET.
iran niçin şiidir(hz. ali taraftarıdır)aliyi sevdiğinden değil ÖMERE KIZDIĞNDAN: iranı hz ömer feth etmiştir ve iranlıların milli gururunu kırmıştır. ömere kızıp alici olmuşlardır. akp ye kızıp hayır demekle aynı mantık dah doğrusu aynı duygusallık. PAKET İYİ OLMASA DA NEDEN KÖTÜ NEDEN HAYIR. AKP DIŞINDADA EVETÇİ PARTİLER VAR (BBP-SAADET -HATTA DP-CHP-MHP YÖNETİCİLERİNDEN BİLE)
SIRF NEDEN BİZİM KAVİMDEN ÇIKMADI DİYE PEYGAMERE İNANMAYANLAR OLMUŞTUR. BİRŞEYİN TAMAMI KÖTÜ OLMADIĞI GİBİ İYİ BİRŞEYİN DE TAMAMI İYİDİR DEMEK YANLIŞ DÜŞÜNCE. ŞAHSEN BEN NE SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIĞIM NE DE HER YAPTIĞIM İYİ. HEM İYİYİM HEM KÖTÜYÜM. hayat böyle bulanık mantık denilen bir sisteme sahip. ne siyah ne beyaz gökkuşağının bütün renkleriyle kozmik bir tablo

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2010 10:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

murat yazdı:
Bu akp geldiğinden beri halkı parça parça ayırdı böldü. ZATEN PARÇA PARÇAYDIK YENİ BİRŞEY DEĞİL12 EYLÜLDE BÜTÜNMÜYDÜK. ZATEN ORDUMUYUZ Kİ TEK PAÇA TEK FİKİR OLALIM. ANADOLU MOZAİK DİYORUZ. BU SADECE YEMEK ÇEŞİTLERİ Mİ OACAK SADECE İNCİR KAYISI ÇAY ÜRETİMNDE Mİ FARKLILIK OLACAK. ÖNEMLİ OLAN HOŞGÖRÜDÜR. ABI HAYAT VERENİ RED ETMEK DE HOŞGÖRÜMÜDÜR
Yine bi ayrışma zemini yine akp planı. Şu an evet ve hayırlar yüzde 40ar oy alıyor anketlerde.yani yüzde 50ye 50 bir bölünme var. BÖLÜNME YOK FİKİR AYRILIĞI VAR
Peki bu oylanan şey ne? ANAYASA! Yüzde 51le kabul edilen anayasa değişikliği halkın ihyiaçlarından doğan bir değişiklik midir yoksa DAYATMA mıdır?İHTİYACIN DANİSKASIDIR. VE BEN HUKUKT OKURKEN İSTİSNASIZ TÜM HOCALAR ANAYASA DEĞİŞMELİ DİYORDU
Ya da bunun adı gerçekten demokrasi midir? Memurun zam almak için oturduğu masada referandum ona dayatılıyorsa ben bu partinin verdiği ab-ı hayat olsa almam arkadaş. DAYATILMIYOR AMA MEVCUT SİSTEMLE YENİSİ ARASINDAKİ FARKI HAYIRCI SENDİKALARA PRATİK OLARAK UYGULAMALAI GÖSERİLİYOR.Madem hap gibi paket yaptın, anayasayı değiştirmeye kalktın halkın talepleri nerde? HSYKnın yapısı değişince her evdeki sıkıntı bitecek değil mi?
YETMEZ AMA EVET DİYORUZ ZATEN Zaten millet senden yemek kitabı değil yemeğin kendisini istiyor. Halkını doyuramamış fakirlik sınırlarında yaşatan bir ülkenin başbakanı tüm enerjisini ve ülkenin kaynaklarını ziptirikten bir değişikliğe harcıyor.MUHALEFETLE BERABER. Bu kadar halkçıysa bu RTE kendini padişah zanneden milletvekillerinin dokunulmazlığını neden kaldırmaya yanaşamıyor? YARSAVCI BENİ YARGILAMASIN DİYE. Yoksa davetiyeyle ihale verdiren milletvekilleri yüzünden mi? Onu geçtim insan haklı olduğu konuda neden baskıcı ve tehditkar bir yaklaşıma bürünür? Madem haklısın tek tek anlat arkadaş. Ben bunu daha önce de yazdım bir arkadaş çıktı yok RTE tek tek açıklıyor dedi. Sonra cumhurbaşkanı çıktı içerik dışında konuşuluyor dedi. Demekki içerik hakkında pek konuşulmuyormuş! BU KISMA KISMEN KATILIYORUM AMA HAYIR DEMEK İÇİN SEBEP DEĞİL: PARTİYİ DEĞİL PAKETİ OYLUYORUZ.

Benim ülkemin hakimleri savcıları bugüne kadar hiç yapmadıklarını yapıyor, çıkıp demeç veriyorlar. Yargıyı sizden bizden olanlar diye ikiye böldüler diye. Benim ülkemde en çok güvenmem gereken insan hakimse, ve bir hakim çıkıp bunu diyorsa oturup düşünürüm. MÜnferit bir durum da değil tüm hakim ve savcılar huzursuz. SENİN HAKİM DİYOR AMA BENİM HAKİMİM(DEMOKRAT YARGI BAŞKANLARI VS.) ÖYLE DEMİYOR: HSYK NIN BASKISIDAN KURTULACAĞIZ ÖZGÜR KARAR VERECEĞİZ DİYOR.

Açtım baktım mhpnin sitesinde 23. madde ile ilgili çarpıcı bir açıklama yapılmış. Seyahat özgürlüğü diye yurtdışı çıkışlarını sadece hakim kararına bağlayan bir madde. Askerlik ve vergi kaçırma yüzünden yurtdışı yasağı almış kişilerin yurtdışı çıkışlarını sadece hakim kararına bağlıyor. Yargılanma sürecinde kaçış serbest. Vergi kaçır askere gitme ordan belçika zaten sana kucak açacaktır.SERBEST DEMİYOR HAKİM KARARI DİYOR YANİ ENGELLENEBİLİR.

18. madde yüce divan kararlarını tekrar inceleme başvurusu hakkı. Bu kadar bariz siyasi bir madde olamaz. Yüce divanda yargılanmaktan korkanlar artık korkmayacaklar çünkü yüce divanın verdiği kararı bozdurabilecekler.Bu maddeye dayanarak çıkaracakları yasalarla kendilerini kimin kurtaracağını da atama hakkını elde edebilirler. Bu anayasa sadece yolu açıyor. Evet bu da gerçekten halkın yoğun talepleriyle oluşturulmuş belli(!)
KARARLAR MUTLAKA TEMYİZ GİBİ BİR DENETİME TABİ OLMALI BU EVRENSEL HUKUK KURALIDIR.
bir madde daha.bu da kaldırılan madde:
anayasanın 84. maddesinin son fıkrasına göre, partisinin temelli kapatılmasına söz veya eylemleriyle sebep olduğu Anayasa Mahkemesi’nin temelli kapatmaya ilişkin kesin kararında belirtilen milletvekilinin milletvekilliği, bu kararın Resmi Gazete’de gerekçeli olarak yayımlandığı tarihte sona erer.

partisi kapanan ahmet türk vs. bunlara tekrar seçilme özgürlüğü veren bir durumu doğuracak bir uygulama.MESELE AHMET TÜRK DEĞİL ONA OY VERİLMESİNİ ENGELLEMEK; SEÇMENİN SORUNUNU ÇÖZMEK

Yüksek askeri şura ile akpnin alıp veremediği sona ermedi. Son round nakavt ile sona eriyor anayasa ile. Yeni anayasayla YAŞ kararlarını yargıya açık hale getiriyor. Yargılayamadığı bir o kalmıştı herhalde. MİLLETİN VEKİLİ YARGILANSIN AMA PAŞALARIN KARARLARI YARGILANMASIN OH NE ALA DEMOKRATİK LAİK ÇAĞDAŞ HUKUK MEMLEKETİ

Oturdum inceledim düşündüm. Ben de
avrupa birliği kuklası siyasetçilere!!!
benim askerimi fişleme cesaretini gösteren zihniyete!!ASKER BENİ NİYE FİŞLİYOR. PAKET FİŞLEMEYİ DE YASAKLIYOR
ve onun tüm türevlerine sonuna kadar HAYIR diyorum.

ÜST YAZDAKİ BÜYÜK HARFLER BENİM YORUMLARIMDIR. SONUÇ OLARAK TAMAMEN DUYGUSAL(SİYASİ) BİR HAYIR.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 125 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye