Zaman: 11 Ara 2025 19:55

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 09:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Milliyet gazetesinde bu haberi gördüm.

Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak. Durdurulup hatası anlatılacak sürücü, aynı hatayı tekrarlarsa ceza kesilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti. Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi.

Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.

Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı. Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak.

İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin." Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

http://gundem.milliyet.com.tr/surucuye- ... efault.htm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 09:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
tam bunu paylaşmaya girdim siteye ama benden hızlı çıktın bonuscum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Bence bu uygulama çok zor ve caydırıcılığı hiç yok.
Bence cezalarda hız limitleri dışında hepsi makul düzeyde ve şoförler olarak dikkat etmemiz gerekli.(ışık ihlali, cep telefonu, emniyet kemeri vs)
Hız limitlerinide uygulanabilir makul düzeye çıkartırlarsa problem çözülür diye düşünüyorum.. 50 km limitli yolda 50-55 le gitmek pek mümkün olmuyor, dolayısıyla bundan dolayı yenebilecek ceza çok saçma geliyor bana.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 11:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
mesuttgur yazdı:
Bence bu uygulama çok zor ve caydırıcılığı hiç yok.
Bence cezalarda hız limitleri dışında hepsi makul düzeyde ve şoförler olarak dikkat etmemiz gerekli.(ışık ihlali, cep telefonu, emniyet kemeri vs)
Hız limitlerinide uygulanabilir makul düzeye çıkartırlarsa problem çözülür diye düşünüyorum.. 50 km limitli yolda 50-55 le gitmek pek mümkün olmuyor, dolayısıyla bundan dolayı yenebilecek ceza çok saçma geliyor bana.

:D hızdan dolayı ceza yedin mi hiç Mesut?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 12:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Landili Colt 1.3 İnvite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: aRH+
Ben değilde bizim şirket çalışanları çok yiyo valla. Benim bile moralim bozuluyor. Maaşında kesiliyo çünkü :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 15:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
napasın elden bişey gelmez bazen, emir demiri keser :)
Kurallara uyalım uymayanları uyaralım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 16:44 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Bakın EGM'den düzeltme ve açıklama gelmiş bu konuda.
http://gundem.milliyet.com.tr/durdurma- ... efault.htm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 May 2011 23:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Hayırlısı diyelim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2011 21:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bu da yalan olur...

Her yeri hız kameralarıyla donattılar hız sınırını da 70'e indirdiler tamam genelde hız yapan bir tip değilim otobanda bile 80'le giderim ama bazen insanın acelesi oluyor hız derken E-5'te 200 basacak halimiz de yok en fazla 100 ile gidiyoruz o da gündüz birkaç saat bazı şanslı talihlilere kısmet olur zaten trafikten dolayı. Kısacası bazen fena sövüyorum o tabelaları koyanlara :D Henüz bir ceza gelmedi ama radarlar işleme girince ceza yiyen çok olur kanaatindeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2011 21:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
bu konununaltına sorumu sorsam uygun olur sanırım şimdi ben 7 mayıs sabahı saat 5:00 civarı sabiha gökçen hava limanı giden yolcu katında küçük bir mola verdim içeri geçtim tam olarak 5:10 da gelip aracı çekmişler :) bende 5:25 te içeriden çıkınca baktım arabanın yerinde yeller esiyor. neyse sorduk çekilen araçlar nerede diye yaklaşık olarak yürüme mesafesi 15 dakika uzaklıkta -ama iyiki oradaymış ben dedim şimdi pendiğe filan götürürler uğraş sabah sabah- gittik otoparkçıya sordum dayı dedim şimdi yedikmi biz park cezası dedim oda yok burada çekme parası ile otopark parası dedi 70 tl bayıldık fişimizi cebimize atıp geldik eve dünde bir tebligat geldi 60 tl park cezası sabiha gökçen giden yolcu katı. şimdi bu nedir ve internet sisteminde gözükmüyor acaba daha işlenmedimi yoksa ben ilk ödediğimde otoparkçıya bunumu ödedim. ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2011 22:12 
Kullanıcı avatarı

firatilgazli yazdı:
bu konununaltına sorumu sorsam uygun olur sanırım şimdi ben 7 mayıs sabahı saat 5:00 civarı sabiha gökçen hava limanı giden yolcu katında küçük bir mola verdim içeri geçtim tam olarak 5:10 da gelip aracı çekmişler :) bende 5:25 te içeriden çıkınca baktım arabanın yerinde yeller esiyor. neyse sorduk çekilen araçlar nerede diye yaklaşık olarak yürüme mesafesi 15 dakika uzaklıkta -ama iyiki oradaymış ben dedim şimdi pendiğe filan götürürler uğraş sabah sabah- gittik otoparkçıya sordum dayı dedim şimdi yedikmi biz park cezası dedim oda yok burada çekme parası ile otopark parası dedi 70 tl bayıldık fişimizi cebimize atıp geldik eve dünde bir tebligat geldi 60 tl park cezası sabiha gökçen giden yolcu katı. şimdi bu nedir ve internet sisteminde gözükmüyor acaba daha işlenmedimi yoksa ben ilk ödediğimde otoparkçıya bunumu ödedim. ?

Hayır otoparkçıya onu ödemediniz o ödediğiniz çekme bedeliydi. Park cezası meselesine gelirsek onu bazen yazıyorlar bazen yazmıyorlar hiç belli olmuyor ama genelde internette görünmüyor. Bizim işyerinde 5-6 defa arabası çekilen adam var hepsinde de ceza gelmiş hiçbirini ödememiş internette de görünmüyor yani satsa aracı satar öyle yani :D Tabi bu çıkan afla birlikte zaten silindi cezaları :D

Benim şahsi tavsiyem tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta içinde öderseniz %25 mi ne indirim olduğu için bir an önce ödemeniz. Eğer ödemezseniz gecikme faizi işliyor ancak yanlış hatırlamıyorsam ne kadar faiz işlerse işlesin ceza 2 katından fazla yükselmiyor. Ceza internete işlenirse aracın muayenesini veya satışını cezayı ödemeden yapamıyorsunuz. Onun dışında hiçbir sakıncası da yok. Kısacası %25 indirim yerine 2 katını ödeme riski de var. Tercih sizin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2011 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
doğru söylüyorsunuz teşekkürler şimdi mtv sorgulamadan baktığımda yok tebligat ödeme kısmına girince tutarları filan dolduruyorum ceza49.50 ye düşüyor ödeyimde çıksın aradan önüme gelmesin bir yerlerden sonra

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 20:52 
Kullanıcı avatarı

Gecmis olsun.

Hiz limiti kacmis ki? 70 olsa %20 yi gectiginden daha fazla ceza gelmesi gerekmiyor muydu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2012 21:03 
Kullanıcı avatarı

Ok bir sonraki kademe %30daymis.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 02:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Evet bir sonraki kademe yüzde 30 :D

Resim

iki radardan da yavaş geçmeme rağmen iki radar arasındaki mesafenin ortalamasını almış :shock: bizde ne yapıyoruz ya ilk girişte ya da çıkışta kamyon tır ne denk gelirse arkasında sıvışıp geçiyoruz ve ortalama hıza yakalanmıyoruz :twisted: aslında bunada yakalanmazdım bu güzergahta ortalama hızın ölçüldüğünü bilmiyordum, ilk ve son inş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2012 10:33 
Kullanıcı avatarı

Bircok insan bunu bilmiyor ama tek kameradan olcum yapildiginda hata payi cok yuksek ayrica itiraz edebilirsiniz hizim bu degildi diye ama iki kamera olunca hicbir sansiniz kalmiyor. Genelde cezalar da bu iki kamera-ortalama hiz sistemine gore geliyor. Ancak bunun dezavantaji basinda biri oturmasi lazim bu yuzden de ihlali yapan herkese ceza kesemiyorlar onda birine falan denk geliyordur.

Kamyon-tir arkasi teknolojisine ek olarak serit cizgisini ortalayinca da kameralara yakalanmiyorsunuz diye duymustum tabi plakasi ortada olan araclar icin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2012 10:36 
Kullanıcı avatarı

Herifler gecenin 00:30unda ceza kesmisler birakin da yol bosken basalim yazik gunah ya.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2012 22:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
ayub7667 yazdı:
ismail'im nerde yakalandın buna

İstanbul yolu çiftlikten etimesgut istikametine doğru abi, Bilal abi evet başında birisinin oturması lazım zaten cezayı kesenin sicili ve adı var, gece 12:30 da pekte zorlanmamış olsa gerek bomboş yolda :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2012 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
catalyst yazdı:
Bircok insan bunu bilmiyor ama tek kameradan olcum yapildiginda hata payi cok yuksek ayrica itiraz edebilirsiniz hizim bu degildi diye ama iki kamera olunca hicbir sansiniz kalmiyor. Genelde cezalar da bu iki kamera-ortalama hiz sistemine gore geliyor. Ancak bunun dezavantaji basinda biri oturmasi lazim bu yuzden de ihlali yapan herkese ceza kesemiyorlar onda birine falan denk geliyordur.

Kamyon-tir arkasi teknolojisine ek olarak serit cizgisini ortalayinca da kameralara yakalanmiyorsunuz diye duymustum tabi plakasi ortada olan araclar icin :D

Bende bu şerit olayını duydum...

Kazasız belasız sürüşler :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 19 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz