Zaman: 16 Eki 2025 08:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2011 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Atalay
Araç: Nissan Juke 1.6 Tekna
Meslek: s
Kan grubu: 0Rh+
Resim

''SENİNKİ KAÇ SANTİM?''

Uzun süredir siteye üyeyim yinede bi kendimi tanıtayım.
Atalay Çelik Üniversite 2.sınıf öğrencisiym. Kütahyalıyım. M Colt 1.3 MT vesile oldu bu siteye katılmama.
Bu kampanyayı görünce bir Sivas gençTEMA koordinatörü ve Çevre Mühendisliği öğrencisi olarak destek vermeye karar verdim.

Arkadaşlar kısaca anlatmam gerekirse dünya denizlerindeki yavru balık avının yasaklanması için başlatılan bir kampanya. Ülkemizde yumurtalarını bırakmamış balıkların avı hala yasal. Bunu engellemek için katılmanızı rica ediyorum sizlerden.Çünkü 2050 evet öngörülen tarih 2050 yılında dünya üzerinde balık diye birşey kalmayacak. Balık yoksa yaşam da yok demektir.

Ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşımız varsa aşağıdaki paragrafı okuyabilir.

Kısaca sistemi açıklayayım size:

Sitede online olarak eylem yapılmakta. Sadece Ad Soyad ve mail adresinizi yazmanız yeterli olabilecektir.
''Kesinlikle ÜCRETSİZDİR''

Sitede birde balık büyütme işlemi vardır. Yasal avlanma standartlarına göre belirlenen 9 Çeşit balığın boylarındaki 0.1 cm lik uzama sizin 1 adet yavru balığın hayatını koruduğunuz anlamına gelmektedir.

İsterseniz sizde balık yetiştirerek yavru balıkların soylarını koruma altına alabilirsiniz.

Ben farklı bir site olduğumuzu düşündüğüm için sizlerle paylaşma ihtiyacı hissettim.Vedat Abi'den de desteğimi aldım=)

Benimki kaç santim öğrendim: http://bit.ly/mmSvBC, seninki kaç santim?

Yukardaki linkten açılan sayfada benim büyütmekte olduğum balığıma 0.1 santim katkıda bulunup, bildiride çıkan linkten balığımın sayfasını giderek sağ üst köşede bulunan ''HAREKETE GEÇ'' butonuyla sizde bu kampanyaya destek olabilirsiniz...

Herkese çok çok teşekkür ediyorum şimdiden.

İyi forumlar. İnşallah hepimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir hayat sunmaları için gereken şeyleri yapabiliriz.

Resim

http://www.greenpeace.org/turkey den alınan resmi kampanya açıklamasıdır.

Bugün dünya denizlerindeki büyük balık türlerinin yüzde 90'ı, toplam balık türlerinin ise yüzde 60'ı tükenmiş durumda.
2050 yılına geldiğimizde ise dünyadaki balık stokları tükenecek. Türkiye'de durum farklı değil...Balık stoklarımız ve balıkçılık can çekişiyor. Endüstriyel avcılık arttıkça, yumurtlama zamanları ve yerlerinde avlanıldıkça balık stokları hızla azalıyor, balıklar azaldıkça daha çok yavru balık avlanmaya ve satılmaya başlanıyor. Yavru balık avlandıkça ve satışı devam ettikçe de türler üremeye fırsat bulamadığı için durum daha da vahim hale geliyor.

Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da Yok!
Henüz üreme olgunluğuna, boyuna erişmemiş yavru balıkların avlanması, satılması, tüketilmesi deniz kaynaklarının ziyan edilmesidir. Olgunluk çağına gelen bir balığın her yumurtladığında binlerce balık ürettiği unutulmamalıdır. Her canlı en az bir kez üreme hakkına sahiptir, ve eğer yarın da denizlerimiz de balık türleri olmasını istiyorsak acilen balık boylarına önem vermeliyiz. Ayrıca anaç balıklar boyut olarak büyüdükçe daha da fazla yumurta verirler, işte bu yüzden balıklar için her cm. hayati derecede önemlidir.

Türkiye'de avlanması ve satılması yasal balık boylarına uyulmadığını balık pazarlarında gördüğümüz yavru balıklardan anlamak mümkün. Örnek mi? Lüferin en az bir kez üreyebilmesi için minimum 20 ila 24 cm'e ulaşması gerekirken bugün yasal avlanma boyu 14 cm olarak verilmiştir. Yani aslında yavrusu olan çinekop boyu. Aynı şekilde palamutun üreme boyu 38 cm ila 42 cm arasında iken yasal avlanma boyu 25 cm dir!

Bu durum açıkça gösteriyor ki, denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin korunmasını sağlayacak ciddi bir yönetim planına ihtiyaç duyulmaktadır. Ticari balık türlerinin yumurtlama ve gelişme alanlarının deniz rezervi olarak korunması da en etkin yöntemlerden biridir.
Hep birlikte, Tarım Bakanlığı'nın acilen balık stoklarının ve balıkçılarımızın geleceği adına yavru balık satışını engellemesi ve yasal balık boylarını bilimsel temellere oturtmasını sağlayalım. Yavru balık satmayın, almayın, tüketmeyin, denizlerimizin geleceğini korumaya yardım edin. Eyleme katılın! O:-)

Mitsubishi Colt 1.3 MT

En son atalay43 tarafından 25 Haz 2011 13:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2011 00:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
seni pisgrıiinci seniiii :)

şaka bir yana...her şeyden evvel çevre mühendisi adayı olarak bunu yapıyor olman gerçekten umut verici. (2 tane Çevre Mühendisi öğrencim var, yıllardır anlatırım bir türlü almadı kafaları bu tarz sosyallikleri) sana hayatında başarılar...

ne diyorduk :) Çevre Mühendisliği ve Atalay :) Atalaycım sana bir ödev: CO2 salınımı ve LPG uygulamaları....hadi hepimizi LPG Kitlemeye yolla...klavye sende :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2011 09:58 
Kullanıcı avatarı

=) Teşekkür ederim sayın Cihat Hocam=) Tamam ilk fırsatımda bu ödevi yapıcam=) Benim annem babam da öğretmen size ve mesleğinize saygım sonsuz=))

Sanırım buraya bakan arkadaşların çoğu ''PİSGRİİİİİİNCİ'' demiştir bana=) Belki oy züden başka cevap yok.

Bunu da söyleyeyim aktif olarak Greenpeace üyesi değilim. Ben yerli mali TEMA üyesi gönüllüsü ve sivas GENÇ TEMA koordinatörüyüm=)
Greenpeace bu kampanya için destek veriyorum. İlerdeki kampanyalarına yardımca olabilirim=)

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 16:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
TEMA deyince aklıma hep "Büyük baş hayvanlar küresel ısınmaya sebep oluyor" diyen ampül imalatcısı Nihat Gökyiğit geliyor... Yeni nesil inşallah daha bilinçli olacak umudumuz bu, bizlerde bunun için elimizden geleni yapacağız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 16:35 
Kullanıcı avatarı

=) Aslında esasında evet haklı çok küçük bi orandada olsa Küresel Isınmayı etkiliyor büyükbaş hayvanlar=)

Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Ben ilkokuldan beri temacıyım. Sivas ta sadece öğrenciyim ama ben sivas ın geleceği ıcınde bıseyler yapıyorum. Hıc yoktan fıdan dıkme etkınlıklerımız var. Ama ıcım rahat Kutahya ıcın de bı baskası belkı bı sıvaslı benım yaptıgım ısın aynısını yapıyor.

Bu tur etkınlıklerı gordukce gelecege daha da umutla bakabılıyoruz.

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 19:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
mustafa_atr yazdı:
TEMA deyince aklıma hep "Büyük baş hayvanlar küresel ısınmaya sebep oluyor" diyen ampül imalatcısı Nihat Gökyiğit geliyor... Yeni nesil inşallah daha bilinçli olacak umudumuz bu, bizlerde bunun için elimizden geleni yapacağız

tam hatırlamıyorum avustralyada mıydı neydi develer çok gaz çıkardıkları için zararlı oluyorlarmış ısınmaya.katledeceklerdi hayvanları

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 13:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Alıntı:
Sanırım buraya bakan arkadaşların çoğu ''PİSGRİİİİİİNCİ'' demiştir bana=) Belki oy züden başka cevap yok.

destek talebine karşılık 0.2 katkıda bulunduğumu kendi adıma belirtmek isterim. desteğimizi bu şekilde göstereceğimiz belirtildiğinden cevap yazmamıştım. konu başlığında fazlaca cevap olmaması aksi kanaat edinmenize yol açmasın. Konuyu açarak destek imkanı sunduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 14:33 
Kullanıcı avatarı

=) Çook tesekkur edıyorum destegınız ıcın sıze. Bu sadece bana olan bır destek degıl hepımızın gelecegıne bır destek. Bu sızın 0.2 nı bır baskasının 0.8 ı ıle bırlesır 10 mm olur. Ve 4 gun ıcınde 501 bınden 511bın 39 kısı olmamızda en buyuk destek sızlerındır.
Sadece yavru balıklar degıl fıona ve flora ıcın de sız buyuk bı destek verdınız bıze.

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: seninki kaç santim
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2011 19:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat Ilgazlı
Araç: Colt 1.3 elegance amt Hematit gri
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Arh-
bizim ufaklığı hep beraber büyütelim
http://bit.ly/jZ5Wd3

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2011 12:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: FATİH
Araç: LANCER 2006
Meslek: Devlet Memuru
Kan grubu: A+
bir kaç 0,1 de benden.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2011 12:43 
Kullanıcı avatarı

hafta sonu bir arkadaşımın yanında oturuyordum.Arkadaşımın 2 yaşında bir erkek çocuğu var.Amcası çocuğun eline bir kaç küçük taş verdi ve "Hadi ,vur kedileri " diyerek başladılar taşlamaya. Belki çocuğu eğlendiriyor,belkide zevk alıyor bilmiyorum ama çocuklarımıza hayvan sevgisini, saygısını veremezsek bu çocuklar yarın doğaya karşı ne kadar saygılı ve sevgili olabilir ki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2011 13:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
[quote="fkara"]hafta sonu bir arkadaşımın yanında oturuyordum.Arkadaşımın 2 yaşında bir erkek çocuğu var.Amcası çocuğun eline bir kaç küçük taş verdi ve "Hadi ,vur kedileri " diyerek başladılar taşlamaya. Belki çocuğu eğlendiriyor,belkide zevk alıyor bilmiyorum ama çocuklarımıza hayvan sevgisini, saygısını veremezsek bu çocuklar yarın doğaya karşı ne kadar saygılı ve sevgili olabilir ki?[/quote]

ve dolayısı ile de insana ?! :shock: :o

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2011 16:50 
Kullanıcı avatarı

kesinlikle

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ]