Zaman: 10 Ara 2025 15:51

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 11:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
Ama başka marka araç alsalar onlardan çok daha fazla sıkıntı yaşayacaklar. şimdi ye kadar bir coltta oksijen sensörü yüzünden sıkıntı yaşandığını gördüm.

ofis'te 2009 model dizel focusu olan arkadaş garantiden direksiyon sistemini değiştirmiş. ağır bir bakım olduğu için tekrar muayeneye girmek zorunda kalmış ve ilk alımda 3 sene olan muayene durumu bu sayede 2 seneye düşmüş. arıza ise direksiyonun çevirilemeyecek kadar kaskatı olması. Mitsubishi'de böyle bir problem yaşayan olmamasına rağmen "ordan çıtırtı burdan kıtırtı" şeklindeki şikayetler için çemkirmeye çok gerek var mı diye düşünüyorum çoğu zaman.

Daha once ben de cok defa dile getirdim, mitsu sahipleri fransiz bir arac falan kullansa intihar ederdi heralde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 15:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
ben malum çook km. yapıyorum. birazda tümsek/çukur gözüm görmez basar geçerim!!! hatta virajlarıda pek göremiyom: geçen hafta arka sağ lastik yanaktan çivi yemiş. ben nasıl yandan çivi girmiş anlamdım dedim lastikçi virajlardandır hızlı olunca olabilir dedi. düşünün artık araç 250bin km. oldu hor kullanmama rağmen ses yok. geçenlerde bir olduydu nasıl olduysa viraj denge çubuğunun sol tarftaki keçesi yerinden çıkmış. taktık ses kesildi. 2 kere amortisör değiştiren biri olarak söylüyorum. bu araçlardan ses/gıçırtı duymak için ekstradan uğraşmak lazım. aracımın kazalı olduğunu da hatırlatayım (tampon, sağ-sol çamurluk ve sol kapıyı değiştirmiştim). yeni bir arabayı bana 6 ay versinler kalitesini anlayalım :) arkadaşım ver sloganı: AL MİTSUBİŞİ BİTİR İŞİ :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 15:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Kan grubu: arh+
_opeth yazdı:
Ama başka marka araç alsalar onlardan çok daha fazla sıkıntı yaşayacaklar. şimdi ye kadar bir coltta oksijen sensörü yüzünden sıkıntı yaşandığını gördüm.

ofis'te 2009 model dizel focusu olan arkadaş garantiden direksiyon sistemini değiştirmiş. ağır bir bakım olduğu için tekrar muayeneye girmek zorunda kalmış ve ilk alımda 3 sene olan muayene durumu bu sayede 2 seneye düşmüş. arıza ise direksiyonun çevirilemeyecek kadar kaskatı olması. Mitsubishi'de böyle bir problem yaşayan olmamasına rağmen "ordan çıtırtı burdan kıtırtı" şeklindeki şikayetler için çemkirmeye çok gerek var mı diye düşünüyorum çoğu zaman.

motordan gelen ince ses
konusu üzerine mi bu yazı acaba ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 16:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Kan grubu: arh+
pimpirikliyiz yaw :D ondan oluyor bunlar
anlatmaya çalıştığın şeyi doğrular bir örnek vereyim
bugün bi serviste opel astra marka tüplü bir aracın tüm elektrik tesisatının yandığına şahit oldum
hatta aracın beynini bil yakmış
tüpün markası meşhur yerli markamız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 17:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Bu biraz da başka arabalara binmediğimizden kaynaklanıyor sanıyorum...en azından benim için öyleydi...Her defasında yazıyorum yine yazayım motor ya da yol sesinin 30.000 AVROluk BMW1de de duyulabileceğini görünce yol sesini dert etmez oldum...motor sesini seviyorum o ayrı konu...yumuşak plastik konusuna gelince Clio, accent Era, Citroen C4ler ve yeni Honda Civicler ve yeni Cityler en az bizim Coltlar kadar sert plastik kullanmış...Hatta şöyle de bir detay vereyim, önceki kasa Civic şimdikinden ve yine önceki kasa City güncel kasadan daha yumuşak plastik kullanmış...Arkadaşımın 2010 Bravosu da yumuşak plastikli değil öte yandan...ama o 30.000 Avroluk BMW1deki işçilik gerçekten harika...eee dile kolay 30.000 Avro...Kokpit ve konsol tasarımımızı (makyajlı kasa) birçok araca nazaran beğeniyorum, Seat Leondan bile daha fazla beğeniyorum...Babamdaki Civic, arkadaşımın Erası ve test ettiğimiz önceki kasa 2008 model C4ün hiç de abartılacak bir TIKIRTISIZLIĞI yok...hele ki bozuk bir yola çıkın (Babamın diye demiyorum Civic elbette bu sayılan markalardan daha iyi)...Dizel olmasına rağmen arkadaşımın Bravosu yalıtım anlamında gayet başarılı (Hani o tu kaka Fiat var ya :D )

Ukala Alman, Colt RalliART testi için araca oturur oturmaz hemen klima ayar düğmelerine sarılıyor ve onları sallayarak kötü işçiliğe dem vuruyor..daha oturur oturmaz yaptığı iş bu ... tipik Alman işte...

Ey kadın ruhlu Alman! Mitsubishi, estetik bakışlarıyla senin oranı buranı kaldırıp, ağzından salyalar akıtıp afrodizyak etki yapmaz...Mitsubishinin çekiciliği ve performansı yatakta belli olur!...bağımlılık yapar, tekrar tekrar istersin...hep onu istersin... :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 17:37 

İsim: .
Araç: .
Meslek: .
...

En son senolgonul tarafından 27 Eyl 2011 00:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 17:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Şenol abimi en iyi ben anlarım...0 km olarak almıştım bir müddet sonra (2 aydan fazla) bahsi geçen tıkırtılardan olan sağ ön direk tıkırtısı baş gösterdi...Servise götürdüm çözdük dediler; çözememişlerdi...Ben de taşın altına koydum elimi, meşhur ayakkabı süngeri metodu ile hallettim çok şükür ve MaaşALlah...Camlar yarı açık olursa bozuk yollarda tıkırdıyor ama önemsemiyorum ya tam açıyorum ya da tam kapatıyorum...Yine bozuk yolda sanırım sileceklerden geldiğini düşündüm tıkırtı var e ama silecek değişim zamanı geldi de geçiyor bile...dile kolay 31 ay oldu...daha evvel de söyledim yine söylüyorum; servisler bu tarz konularda çok dda başarılı değil maalesef...Colta zaman tanınırsa tıkırtı kesilebiliyor...ya da sanayiden bir uzman bulup konuyu kökünden hallettirmek gerekiyor...Bir üçüncü önerimse, tıkırtılarla mutlu mesut yaşamak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 18:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Kan grubu: A +
Alıntı:
Sizin araç sıfır mı alındı bilmiyorum.. :thumb:
Fakat sıfır ve ilk aracınız olsaydı! 2 ay sonra da ordan burdan sesler gelmeye başlasaydı,kapı içindeki plastiklere şöyle bir dokunduğunuzda içine göçtüğünü görseydiniz,çok zengin olmadığımız gibi maaşınızın bir bölümünü araca yatırıp da kendinizi 2. el kullanıyormuş gibi hissetseydiniz eminim böyle konuşmazdınız.

Emsallerinden çok önde bir araç ama,şu basit şeylere de dikkat edilebilir di?Sonuçta para ödüyoruz ve geri dönüşü bir çok kişi için sıkıntılı olabiliyor.Bence bunların çözümü konusunda adım atmak veya çabalamak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Aracı kullanma süreniz arttıkça seslerde artabilir.Niye önlem almayalım..

Eğer bu forum;bu araçlara sahip olanların bilgi,deneyim ve sıkıntılarını paylaştığı bir platform değilse neden foruma devam edelim..??

Tüm mesajları inceleseniz ,çoğunlukla bu dediklerim yazılmış olacaktır herhalde.

Saygılarımla

Şenol beye gönülden katılıyorum.Bende sıfır km bir araç aldım ve maaşımın birini ona veriyorum her ay.Haa şuan aracıma da keyifle binmeye devam ediyorum.Lakin insan hem sıfır bir araç alıp hem onca para verip oldukçada güvenilen bir marka araçtan böyle montaj hatası bekleyemez.Kardeşim ben öğretmenim vede sese karşı oldukça duyarlıyım.Her sesi duymuyorum ama bu camdaki ses beni çıldırtıyor.Hep bu sebepten camı açmıyorum yada tam açıyorum.Serviste çözemedi insan deli oluyor düşünmek istemiyorum.Hal böyle olmasına karşın otomobiliimi seviyorum vede keyifle kullanıyorum (cam sesi hariç). Mitsubishi araç almak isteyenleride kimsenin soğuttuğu falan yok.Herkes burda bilgi,deneyim ve sıkıntılarını paylaşabilir.Bu gayet normal.Sanki forumda yazan bazı arkadaşlar karalama kampanyası yapılıyormuş gibi lanse edilmekte ben buna üzülüyorum.Bakın yineliyorum aracımı seviyorum.Aracım konusundaki gerek temsanın gerek servis vede plazaların ilgisizlikleri, eksikleri aksaklıklarını burda paylaşmayacağımda nerde paylaşacağım.Şunu iyi özümseyin kimse karalama eylemi içersinde değil vede olamaz zaten...

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 19:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
şikayet edecek başka şey yok işte be vedat. sen bile forumdakilerden şikayet edecek bir bu ses mevzusunu buldun :D
hem burada bizbizeyiz akşama kadar arabalarımızı övecek değiliz ki. bunu yani tanıştıklarına çocuğunu öven ama dostuna filan yaramazlığından demvuran ebeveny gözü ile bak. arabalarımızı seviyoruz (her ne kadar subaru'ya da binsem hiç bir mitsu aracımı ses için ya da memnuniyetsizlikten satmadım) ama kusurlarını da söylüyoruz. eh başka şikayet edecek konu da yok dediğim gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 20:34 

...

En son senolgonul tarafından 27 Eyl 2011 01:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 20:43 

...

En son senolgonul tarafından 27 Eyl 2011 01:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 23:54 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
gereksiz bir yorumdu. o nedenle kaldırma hakkımı kullandım...

En son yuxus tarafından 02 Eyl 2011 01:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2011 17:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: fuat KEHRİBAR
Araç: COLT 1.3 Invite
Meslek: tasarımcı
Kan grubu: 0RH+
ses var ama çokşükür görüntü yok :) (opethin kasdettiği tarzda sorunlar için yani)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: