Zaman: 11 Ara 2025 19:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 20:38 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
bu gün okuduğum bir haberde kullanıcıların geriye dönük 10 yıl süre zarfının kart aidatlarını geri alabilmesi için kanun çıkarılmış. Bunun dışında bende müşteri hizmetlerini arayıp kartı iptal etmesini söylediğimde lafı döndürüp dolaştırıp ücreti geri ödeyeceklerini söylüyolar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 20:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
Bende Ziraat Maximum'a başvuracam.Lazım oluyor artık :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Şub 2012 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
geçen ay kayınpeder vakıfbanktan maaş müşterisi olmasına rağmen ilk kez bu yıl kart aidatı yansıtmışlardı
telefon açtı itiraz etti 1 hafta falan sonra cepten mesaj geldi geri iade edilmiştir diye

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 00:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
zaten milleti tavuk gibi yoluyor dünyanın heryerinde bankalar batıyor türkiyede % 500 büyüyor büyür tabi hepsi çakal olmuş bi b.k yapmadan para kazanıyor zarar yapar mı hiç

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 14:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Abi bence bankalar haklı, sebebi ne derseniz kredi kartını alırken imzaladığınız sözleşmede büyük puntolarla yıllık ücreti yazıyor mu, yazıyor. İstemiyorsan kartı kullanmayacaksın. Bence de bankanın kullandığımız kartlardaki bütün menfaatleri yanında bu ücret olmamalı ve evet türkiyede bankaların karlılığı beni de rahatsız ediyor ama o ayrı bir mesele. Esas haksızlık olan bazılarından bu ücreti kesmemesi veya iade etmesi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 15:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Ara iptal etsinler. Kartını neden kapatıyorsun ki durduk yere...

Bana da her sene yazıyorlar. Arıyorum iptal ettiriyorum... Dilekçe falan uğraşma hiç...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 16:54 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
hero4262321 yazdı:
Ara iptal etsinler. Kartını neden kapatıyorsun ki durduk yere...

Bana da her sene yazıyorlar. Arıyorum iptal ettiriyorum... Dilekçe falan uğraşma hiç...

arıyorsun iptal ediyorlar ücreti...her yıl aramak lazım ama...kredi kartsız yaşayabiliyorsan en güzeli tabi bu...ilk fırsatta kredi kartlı işlemlerin hepsinden kurtulacağım inş...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Şub 2012 17:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
Bugünlerde kredi kart kullanıcılarına gelen hesap ekstrelerinde “yıllık üyelik ücreti”, “kredi kart aidatı”, “hesap işletim ücreti” vb. isimler altında muhtelif miktarlarda para talep edilmektedir. Her ne kadar kredi kart kullanıcısı veya banka hesabı sahibi ile banka arasında imzalanmış sözleşmelerde bu ücretin istenebileceğine dair düzenleme mevcut ise de 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesi gereğince talep edilen bu ücretlerin alınmaması gerektiği görüşündeyiz. Bu konuda tüketici lehine birçok mahkeme kararıda mevcuttur.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

O mahkeme kararlarının %90'ı sözleşmede yazmadığı ya da kanunda belirtilenden daha küçük puntolarla yazıldığı için verilen iptal kararları. Ayrıca bahsedilen 6. maddeye bakarsan günlük hayatta yaptığın sözleşmelerin %99'u yalan olur.

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/862.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 17:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
2 gündür uğraşıyorum garanti bankasının daha önce maaş müşterisiydim şimdi bonus kartım var ve her ay ortalama 800 liralık harcamam oluyor bu kartla. yani ben garanti bankası açısından iyi bir müşteri olmam gerekiyor.

bu ay itibari ile benden 45 lira hesap işletim ücreti aldında hava parası kesmişler. böyle bir saçmalık mı var yahu. benim her 2 seneye bir bankam değişsin sonra da beni soymasınlar diye hesaplarımın peşine düşeyim kapatayım diye. resmen soyguncu olmuş bu bankalar da adam soyarlar yazık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 17:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
garanti bankası maalesef böle...tüketici hakem heyetinin 2 sene üst üste kararına rağmen 3 ncü sene bana yine kredi kartı aidatı yolladılar...bende uğraşmaktan sıkıldım kartı iptal ettim. Hakem heyeti kararı olmasına rağmen neden gönderiyorsunuz diye sorduğumda o geçen senenin kararıydı, sene değişti gibi aptalca bir açıklama yaptılar. bu sebeple garanti bankası ile mecbur kalmadığım sürece çalışmam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 18:18 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
arayın itiraz edin. şimdiye kadar arayıp itiraz edip de geri ödemeyen sadece finansbank çıktı onu da kapattıracağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 20:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
en iyisi akbank ilk telefonda tabi efendim diyip anında iptal ediyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 20:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Garanti ve finans gerçekten pürüzlü bu konuda. Teb, citi halk hiç talep etmiyor bile.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 21:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali
Araç: Mitsubishi Colt Elegance AMT
Meslek: Muhasebe
bugün bende citibank kk aidatını iptal ettirdim. 65 TL.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2013 21:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Bu konuda ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım. HSBC beni aidat konusunda üzmeyen bir banka idi. Öğrencilik yıllarımdan advantage campus kullanıyordum. Dost kitabevinden nice taksitle kitap almışımdır. Kredi kartı aidatı yansıyınca arayıp iptal ediyorlardı.

Taa ki geçen haftaya kadar. Neyse ben aradım bi bayan çıktı. İptal edemiyoruz dedi. Tamam dedim sen iptal için talep al dedim. Aradan 20 gün geçti arayan soran yok. Neyse aradım yine müşteri hizmetlerini yine bir bayan yok efendim iptal etmiyoruz politika değiştirdik bu sene falan. Baktım muhabbet iyi gitmiyor. Dedim o zaman ben kartı kullanmayacağım iptal edin. Neyse bu hanımefendi işte kapatırsanız kalan taksitlerin tamamını alırız, işte bu senenin kart ücretini de yansıtırız gibi konuşunca kapattırmayacağım kartı da kapattırasım geldi. Beni bununla mı caydırmaya çalışıyorsunuz dedim kapatın kartı dedim. Sinir bozucu bir konuşmaydı anlayacağınız. Kartı kapattırdım neyse. Konuyu genel müdürlüğe ilettim. Bir kaç gün sonra sinirim geçti aradım bankayı bi daha. Kadın demez mi efendim sizin kart ücretiniz iptal edilmiş zaten diye. Nasıl yani dedim ben boşuna mı bu kadar tantana yaptım. Sözün özü ya en başından benim kart ücreti iptal edilmiş ben güncel haraketlerimden görmedim yada olaylar üzerine kart ücretini iade ettiler. Şikayet dilekçem hala işlemde bu arada.
Naçizane tavsiyemi soracak olursanız.

1-Erkek müşteri hizmetleri daha problemsiz oluyor. Anında iptal ediyorlar.
2-İptal etmiyoruz diye direten bir müşteri hizmeti olursa kapatın sonra arayın. Çünkü bunların belli bir günlük iade etme kotası oluyormuş.

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2013 16:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
ben şubeyi aradım ilkinde 2 adet otomatik ödeme talimatı verirseniz ücreti geri vereceğiz dediler. o gün için boşta verebileceğim fatura yoktu ertesi güne 2 tane ayarladım hatta abimin cebini verecektim birine aradım yine şubeyi bu sefer de yok öyle birşey siz yanlış anlamışsınız dedi şapşal bir bayan. neyse merkezi aradım böyle böyle dedim net bir cevap alamıyorum merkez de para geri verilmez dedi. yetmedi şikayet dilekçesi doldurdum garantinin sitesinden onu da ellerinde hazır taslak var büyük ihtimal 1 saat sonrasında mail atmışlar geri veremiyoruz gibisinden. güya ben o ufak yazılara imza atmışım. yani tüm uğraşlarıma rağmen hesap işletim ücretini iptal ettiremedim.
neden hesap işletim ücretini iptal etmiyorlar, çünki kredi kartı gibi bir para döngüsü yani bankaya bir getirisi olmuyor. bonusda iptal ediyorlar onda sorun yok. garanti bankası kadar cirkef bir banka görmedim. finansbankı da duymuştum. sanırım en güveniliri devlet bankaları içlerinde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2013 17:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Garanti mi aman aman düşman başına...

Kart ücreti için yok operasyonel faaliyetler maliyetler kıl tüy ödemeniz lazım diye cevap vermişler...

Kullandığım kredi ile ilgili yıllık sigorta poliçesi yenilemesi yapmışlar, yok şu kadar prim borcu var diye SMS yollamışlardı. yazılı olarak iadeli taah. yolladım bu sefer kredi parasını yatırdıkları vadesiz hesaba borç yazmışlar hesap - lerde :D

Bu sabah aradılar 444 0 333 den böyle böyle borcunuz var hatırlatalım gibisinden. benim borcumun olmadığını yazılı olarak şubeye bildirdiğimi bir ürünü aldım diye ikinci bir ürünü almak zorunda bırakılmam Tük. K.H.K. m. 5 "Aksine bir teamül, ticari örf veya adet yoksa, satıcı bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınmasına bağlı kılamaz" diyor ha illaki sigorta yaptırmam lazım diyelim garanti'den yaptırmak gibi bir zorunluluğum da yok kaç paralık teminat istiyorsunuz söyleyin ben istediğim yerden poliçemi yaptırırım dedim. Şimdi ben nalları diksem poliçe bedeli ödenmedi o yüzden sigorta kapsamında değil derler, bi taraftanda vadesiz hesaba borç yazmayı 0 lira olan bakiyeyi - yazmayı biliyorlar.

Aklı olan kamu bankalarını kullansın yok yere sinir stres olmasın....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2013 18:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Bende Bonus, Word, Axcess var. Her sene yazarlar, her sene müşteri hizmetlerini ararım, itiraz ederim, her sene iade ederler. Kartımı iptal edicemi artık yemiyorlar. Ben direk ya iptal edin yada kanuni süreci başlatacağım. Bankacılık denetleme kurumu (BDK) 'ya sizi şikayet edeceğim, Tüketici Derneğine şikayet edeceğim. Keyfiniz bilir, nasılsa geri ödeyeceksiniz, beni de kendinizi de uğraştırmayın diyorum. Bir sonraki ekstrede kart ücreti iade olmuş oluyor. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2013 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Finans bana da yansıtmış. 25 TL. Aradım 20 TL parapuan yüklediler. 6 ay boyuncu da kartımı kapatmama sözü aldılar. 6 ay sonra 2 Ağustos 2013'de de arayacağım kartı kapatın diyeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Şub 2013 01:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: yusuf
Araç: colt 1.3 2008
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
axess de bana 85 lira ücret yansıtmış aradım hemen iptal ettiler, daha önce de yapı kredi vardı müşteri hizmetlerini aradım ya ücreti ya kartı iptal edin dedim kartı iptal edelim o zaman dediler :) ben de kartı iptal ettirdim.Hemen 2-3 gün sonra güya yapı kredinin başka bir birimden arayıp iyi bir müşteri olduğumu ve kredi kartı tekrar açacaklarını söylediler ben de başka kapıya yallah dedim...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: