Zaman: 11 Ara 2025 19:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2012 22:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
arkadaşlar daha önce bu sayfalarda motorsiklet hevesi başladığından bahsetmiştim. bu hevesi bana aşılayan karşı komşumuz Osman abi maalesef bugün bir motorsiklet kazasında vefat etmiş. bu haberi aldığım zaman resmen şok oldum ve inanamadım.bu yazıyı okuduktan sonra belki bir çok kişinin aklına kazanın aşırı süratten olduğu veya bir aracın sıkıştırması sonucu olduğu gelebilir. ama bunlardan hiç birisi değil....Yalova dan gebzeye feribotla geçiyor feribottan çıkarken gaz teli takılıyor veya gaza fazla yükleniyor(ki bu ihtimal çok düşük) motorsikletin kontrolünü kaybediyor ve iskelenin bahçesinde önce levhaya sonrada çöp kontenyrına çarpıyor. ambulans gelmiş ve hayata döndürmek için 40 dak kalp masajı yapmışlar ancak maalesef kurtulamamış :( motora full koruma ile binmesine rağmen boynu ve beli kırılmış öğrendiğimize göre:( geride 2 tane ufak çocuğu ve eşi kaldı :( arkadaşlar motor almadan veya kullanmadan önce lütfen bir kere daha düşünün motorsikletin kaportası maalesef bedenimiz oluyor. aşşağıda kaza olduktan sonraki çekilen videoyu ekliyorum umarım hepimiz için ufak bir ders olur. Osman Abime Allahtan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun...

http://www.dailymotion.com/video/xrwt7a ... 1-olu_news

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2012 23:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Allah rahmet eylesin.

Dediğim gibi beni arkadaşım arkasında götürürken 20 - 30 km hızda bile yavaş diye bağırıyorum. Cidden şeytan işi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 07:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet ercan
Araç: outlander 2.0 mt turbo
Meslek: öğretmen
allah rahmet eylesin,kontrolsuz gaz açmış galiba.
bu makinalar,3-4 saniyelerde 100 hızlanması olan
aletler.daha doğrusu pist motoru.
rebeldeath,başlık ;motosiklet almayı düşünenler;
diyerekten ölümlü kaza haberi vererek korku salmışsın kardeş.
motosiklet tehlikeli değildir insanlar tehlikelidir.
dikkatli kullanıldığı,diğer araçlar kurallara uyduğu sürece
tehlike oranı trafikteki araçlar kadardır.
tabi bu arada,motosiklet sürücüsünün birkaç basamaktan
oluşan(her biri ayrı ayrı sürüş eğitimi aşamalarıdır) iyi bir
eğitim şart.
ben dört yıldır büyük motorla sürekli geziyorum,kesinlikle
çok keyifli ve yapılası bir iş.
ama işte böyle tatsız durumlarla karşılşınca,insanların motosiklete bakış
açısı ön yargılı olabiliyor tabi ki.
değilse motosiklet özgürlüktür....

hero4262321,şeytan bunun neresinde. :)

OĞUL, Üç kişiye acı: * Cahiller arasındaki alime, * Zenginken fakir düşene, * Hatırlı iken itibarını kaybedene. Haklı olduğunda mücadeleden korkma.Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler. (EDEBALİ)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 11:43 
Kullanıcı avatarı

vallaha mehmetçim rahmetli de yaklaşık 5 seneden beri büyük motorlarla dolaşıyordu. orantısız gaz açma olayı yapıcağını çok sanmıyorum. ama maalesef motor hata affetmiyor. sonuç itibariyle normal bir kaza olsa belki bir ölçüde anlarım ama bu kadar pisi pisi ne bir kazada gerçekten düşünmek gerekiyor...bu arada hafiften aşık dertli ve pentagram a gönderme yapmışsın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 12:30 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
buna rağmen motosiklete binmeyi düşünüyorsanız kaza yapmadan önce motoru kendihaline bırakıp kendinize uygun en yumuşak yere atlayın. yani motosiklet nereye ben oraya yapmayın gazı çok açtığınızda motosiklet hızlı devirleneceğinden tutunmak için direksiyona daha sıkı sarılırsınız, gazı bırakamazsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 19:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Allah rahmet eylesin. Cidden çok üzücü bende bir ara motora binmek istedim. hiç bilmediğimden ve şuan ehliyetim olmadığından elektrikli motorla başlayıp sonra 99cc olanlara falan diye düşünüyordum sonra vazgeçtim. Koray abi o anı bilemiyoruz işte belkide eli takılı kaldı gaza belki yere bişey düşüyordu onu düşürmemek adına ani bir gaz olayı oldu. gazın takılı kalması için ( arabadakini düşünüyorum motorlarınki nasıl bilmiyorum ) sonuçta dipgaz yapması gerekli ki o tel bıraktığında yuvasından çıkacak yada sıkışacak kadar uzunlukta boşluk oluşabilsin.Birde gaz takılı kalsa bile bunlar vitesli değil mi? boşa alınanbiliyor diye biliyorum ama?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 19:44 
Kullanıcı avatarı

çok saol ercancım...gaza yüklenince veya gaz takılınca ön teker bir anda kalkıyor ve direk tabelaya giriyor...o anda panik yapmışta olabilir...bu arada kullandığı motor racing tipi idi yani pistlerde kullanılan yarış motorlarından kısa sürede yüksek süratlere çıkabiliyor...anlık bir durum olduğu için ön tekerin havaya kalkması ve hızlanması ile refleks olarak düşmemek için kola daha çok asılmış olabilir...zaten kaza olduktan sonra video ya almışlar feribottan çıktığı yerle vurduğu yerin mesafesi çok kısa hamle yapıcak zamanda kalmamıştır...birde kalp masajı yapıyorlar ve şok veriyolar o görüntüler var onlar daha da üzdü beni kader işte yapabilecek birşey yok...umarım bu yazıyı okuyan herkes daha dikkatli araç kullanır bazen hepimiz gaza geliyoruz ve dikkatsiz kullanıyoruz, bu zamanlarda benim aklıma bu tarz olaylar geliyor ve ayağımı gaz pedalından çekip daha dikkatli kullanmaya çalışıyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 21:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Ben de benzine yine zam geldi sandim.

Saka bir yana, motorsiklet risktir arkadaslar. Ne kadar profesyonel olursaniz olun ki bir arkadasim turkiyede yollarda motor kullanan insanlarin %90'inin gercek manada motor kullanmayi bilmedigini soylemisti, yine de riskli. Neden riskli, sen cok tedbirli olsan da okuzun biri gelir sana vurur sonucta acik bir ortamdasin butun ekipmanin takili da olsa kurtulma sansin cok dusuk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2012 12:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Avukat
Kan grubu: BRh+
Vefat eden arkadaşa Allah'tan Rahmet ailesine sabır dilerim.

uzun yıllar motor üzerinde olan ve korumalı bir şekilde kullanan tecrübeli bir kimsenin mantık sınırlarını zorlayan talihsiz kazasını kesinlikle bu başlık altında olmamalı. Çünkü kazanın oluşumuna baktığınızda ne kişinin kendi kusuru ne de başka bir aracın kusuru görünüyor. Belkide o yüzden pisi pisine diyor ve daha fazla üzülüyoruz.

Ama lütfen felaket tellalığı yapmayalım. Kazalar istenmese de yaşanabiliyor. bu siz motorsiklette de olsanız, arabada da olsanız, yaya da olsanız oluyor. o zaman arabaya da binmeyelim, yolda da yürmeyelim, hatta evde yaşananlar ölümlü kazaları düşünerek evde de durmayalım.
Peki nereye gidip ne yapalım lütfen söyler misiniz? :kır: insanın elini ekmek keser mi? keser! ne yapayım ekmek almayalım mı? yada şeytan icadı mı diyelim. :unknown:

Örnek, tekirdağ iskelesindeki kaza; aydınlatma yok gece karanlığında feribottan iniyorsun doğal olarak düz ilerliyorsun, sonuç iki aile düğün arifesi yok oldu. bende diyorum ki FERİBOTA BİNMEYİ DÜŞÜNENLER... :no: http://www.internethaber.com/kaza-feribot-tekirdag--429391h.htm ders olsun.

2011 Honda PCX 125

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2012 13:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Tosun
Meslek: Aktif Satış
Kan grubu: Arh+
Çok üzücü bir haber :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2012 13:19 
Kullanıcı avatarı

gandalf yazdı:
Vefat eden arkadaşa Allah'tan Rahmet ailesine sabır dilerim.

uzun yıllar motor üzerinde olan ve korumalı bir şekilde kullanan tecrübeli bir kimsenin mantık sınırlarını zorlayan talihsiz kazasını kesinlikle bu başlık altında olmamalı. Çünkü kazanın oluşumuna baktığınızda ne kişinin kendi kusuru ne de başka bir aracın kusuru görünüyor. Belkide o yüzden pisi pisine diyor ve daha fazla üzülüyoruz.

Ama lütfen felaket tellalığı yapmayalım. Kazalar istenmese de yaşanabiliyor. bu siz motorsiklette de olsanız, arabada da olsanız, yaya da olsanız oluyor. o zaman arabaya da binmeyelim, yolda da yürmeyelim, hatta evde yaşananlar ölümlü kazaları düşünerek evde de durmayalım.
Peki nereye gidip ne yapalım lütfen söyler misiniz? :kır: insanın elini ekmek keser mi? keser! ne yapayım ekmek almayalım mı? yada şeytan icadı mı diyelim. :unknown:

Örnek, tekirdağ iskelesindeki kaza; aydınlatma yok gece karanlığında feribottan iniyorsun doğal olarak düz ilerliyorsun, sonuç iki aile düğün arifesi yok oldu. bende diyorum ki FERİBOTA BİNMEYİ DÜŞÜNENLER... :no: http://www.internethaber.com/kaza-feribot-tekirdag--429391h.htm ders olsun.

kusura bakma murat ama yazdığın felaket tellallığı kısmına katılmıyorum yazdıklarımada dikkat edersen kimseye sakın motorsiklet almayın veya motorsiklet kötüdür binmeyin arabaya binin gibi bir telkinde de bulunmuyorum. bunu paylaşmamın nedeni biraz daha dikkat etmek sadece sonuçta kaza hiç umulmadık zamanda başına geliyor. kimsenin aklına gelir mi feribotun çıkışında hatta bahçesinde kaza yapmak...kaza insanların kendini en çok saldığı ve rahat ettiği zamanlarda başına geliyor maalesef...ilk satırlarda da belirttiğim gibi bunu paylaşma amacım gaza geldiğin anlarda veya kendini saldığın anlarda bu tarz kazalar aklına gelirse daha dikkatli olursun...tercih senin tabiki istediğin araca binip yola çıkabilirsin zaten yola çıkmakla her türlü sonucu göze alıyorsundur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Allah rahmet eylesin.
Bende motora karşı olanlardanım.
Özellikle büyükşehirlerde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2012 20:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Allah rahmet eylesin.motorsiklet tutkusu bir girdimi insanın içine bidahada zor çıkar.bende uzun zaman motorsiklet kullandım.askere giderken satmıştım.sonrasında almak nasip olmadı ama hep aklımdadır.sık sık tanıdıklarımdan alır binerim bazen scooter a bindiğim olur.Allah nasip ederse 2seneye kadar yine bir motorsiklet alacağım.türkiyedeki motorsiklet kullanıcılarının çoğu satıcılarında hepsi malesef işi bilmiyor.avrupada cc hacmine göre sırayla alınıyor motor ehliyeti bizde adam scooterla ehliyet alıp gidip 1000cc makine alıyor.yada satıcı sırf satmak için tecrübesi olmayan adama allayıp pullayıp satmaya çalışıyor.trafikte ne yayalar nede otomobiller motorsikleti adamdan saymıyor.adam dikiz aynasından seni gördüğü halde pat diye kapıyı açıp iniyor.hiç düşünmüyor bu adam nasıl manevra yapar diye.sanki altındaki bisiklet.velhasıl motorsiklet kullanmak çok keyiflidir ama kurallara uymak kaydıyla.kaporta insanın kendisi oluyor dğrudur ama nice güvenlik sistemleriyle donatılmış araçlardada malese f bir sürü kazada ölüm oluyor

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: