| Mitsubishi Club Turkey http://mitsubishiclubturkey.com/ |
|
| Mangal Kebap Izgara Profesörleri http://mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=31&t=6149 |
1. sayfa (Toplam 1 sayfa) |
| Yazar: | yba_05 [ 04 Nis 2013 19:55 ] |
| Mesaj Başlığı: | Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
Malum havalar ısınıyor.Yaz geliyor.Mangallar ve diğer et yemekleri yapılacak. Fakat hayvanın neresinden hangi yemek yapılır? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
| Yazar: | nightmare115 [ 05 Nis 2013 12:18 ] |
| Mesaj Başlığı: | Re: Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
Oy Oy Oy başlık pek bi renkli olmuş. Çok iştah açıcı. Tavuk etinde son günlerde antibiyotik vb ilaç kullanımı hayvanın max 45 günde kesilmesi sebebiyle zararlı olacağı yolundaki söylentiler üzerine beyaz etten mümkün olduğunca uzak duruyorum. Şimdi mangala gidecek olsam tercihim büyükbaşta bonfile, küçükbaşta pirzola. Tabi ki et bir gün önceden marine edilerek dinlendirilmeli, harlı olmayan ateşte yavaş yavaş pişirilmeli baharatlar kekik tuz son aşamadan eklenmeli ki et üzerinde yanmasın ve et suyunu kaybederek sert bir hal almasın. Acıktım mı ne
|
|
| Yazar: | catalyst [ 05 Nis 2013 13:59 ] |
| Mesaj Başlığı: | Re: Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
Koyunda bosluk baya sertmis
|
|
| Yazar: | akerimoglu [ 05 Nis 2013 23:19 ] |
| Mesaj Başlığı: | Re: Ynt: Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
Pişirme teknikleri konusunda Emin abiyle aynı fikirde olmakla birlikte kuzuda da sigirda da kaburga ilk tercihim olur. Kofte ise kısa kaburgadan yapılır. Et de balık da pişirmeden önce bıçakla çizilirse büyük hata yapılmış olur. Suyunu kaçırmış et saman gibi kuru olur tat vermez. Tavuğu her zaman yoğurt, zeytin yağı, salça, pulbiber, karabiber ve acılı ezme ile terbiye ederim. Kirmizi ette ise hafif dövmekten başka hiçbir işlem ve katkı uygulamam. Mangalin üzerinden de biber ve domates (mevsiminde) yanında bolca soğanı eksik etmem. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi |
|
| Yazar: | Adriclarna [ 06 Nis 2013 22:44 ] |
| Mesaj Başlığı: | Re: Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
Sakatat da sakatat. Ciğer, dalak, böbrek... sarımsak, soğan, domates, biber... Bir de böyle soğuk rakı oldu mu yanında lavaş ekmekle mangaldan alacaksın, çekeceksin şişi basacaksın kimyonu.... ohhhh. şöyle bir de karpuz kestin mi üzerine kan kırmızı ceyhan karpuzu... ağacın dibinde uyku kendiliğinden gelir zaten. Deniz balığı olsun da bir de jumbo karides yada kalamalar... ağzımın suyu aktı akşam akşam gerçekten. |
|
| Yazar: | piyd [ 10 Nis 2013 00:23 ] |
| Mesaj Başlığı: | Re: Mangal Kebap Izgara Profesörleri |
mangaaaaal benim bagajda eksik kalmaz yakın zamanda yapcam inş buluşsakda mangal partisi yapsak
|
|
| 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) | Tüm zamanlar UTC + 3 saat |
| Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |
|