Zaman: 03 Mar 2026 22:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 15:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Arkadaşlar bildiginiz gibi aracımı satılığa çıkardım fiyatınıda makul seviyeye çektim 30 bine vereceğim. dün yine bir arkadaş mesaj atmış 27 bin veririm forumlarda okudum sıfırını 32 ye almışlar dedi,bir başkası 28'e satan var aynı aracı dedi,bir başkası sahibinden den geçen sene 27'ye alan oldu dedi vs vs... ben buradan açıkca yazıyorum belki bu maili atan arkadaşta okuyacak diğer arkadaşlarda. bizler bu forumda resmen kendi kafamıza sıkıyoruz, ben diğer forumlarada üyeyim az çok onlarıda takip ediyorum herkes aracınlarını öve öve bitiremezken yok şu fiyattan aşağı vermem diye burnundan kıl aldırmazken bizler burada "O Araba O Fiyat Etmez, Arabanın Piyasası Yok, 26 Ya Alırsın o Arabayı" gibi saçma sapan şeyler yazan arkadaşlarımız var maalesef.
Allah için arkadaşlar bu kadar mı kötü arabalarımız? buna Lancer'da dahil Coltta ASX'de.

Şahsen ben Mitsubishiyi otomobil olarak beğeniyorum tasarım kullanışlık performans ve yakıt konusunda her ne kadar Türkiyede bilinmesede birçok modelin eline su döker.Bunu ben kullandığım için yazmıyorum, ben belki 2 gün sonra satacağım gidecek ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Biz hem öldürüyoruz hemde hakkını yiyoruz.
Millet tutturmuş 2. eli yok satılmaz bilmem ne ya kardeşim bu araba uzaydan gelmedi, ben ne arabalar gördüm satılan, Örnek bir arkadaşımda nissan 200sx tekkapı 2.0 turbolu aracı sattı diğer bir arkadaşım toyota celica 1.8 motor türkiyede parçası bulunmayan toyota dahi enaz 3 ay sonra getirebildiği aracı çokta iyi bir fiyattan sattı nissan 93 model toyota 97 idi. bir başka arkadaşım sağdan direksiyonlu aracını bile sattı, bu arabalar bile satıldıktan sonra bizim mitsubishiler mi satılmayacak? Ha ford 5 günde satılır mitsuya bakarsın 3 günde de satılabilir 30 günde de. birazda nasip kısmet işi. Bide hem donanım haberde hemde burada birkaç kişi var özellikle araçların fiyatlarını kötüleyip düşüğe satılmasını istiyorlar,

Ben açıkca söylüyorum kardeşim 2011 model veya daha üstü B segmenti bu donanımda veya daha fazla donanımda km'si 30 bini geçmemiş markası farketmez çin araçlar hariç 1 tane araç bulun 30 bine onu alayım. Helede Japon Kalitesi.Valla ben sizleri anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar yarın birgün sizler bu araçlarınızı satmak isteyeceksiniz ozaman ne yapacaksınız? sizde mi öldüm fiyatlara satacaksınız?

Açıkcası benim için aracın kaça satılacağından daha ziyade alacağım aracın fiyatı ilgilendiriyor. Diğer araçların fiyatlarına enaz 7-8 bin üzerine koyarken bizler sürekli geriliyoruz. Dün araba pazarına gittim 6 kişi çok beğendi 2 kişi almaya niyetlendi ama sırf otomatik olmadığı için vazgeçti 2 kişi telefonumu aldı aracın resimlerinide çekti 1 kişide çok niyetlendi gitti hesap yaptı parası yetmedi diye vazgeçmek durumunda kaldı 2-3 tane galericide 25-26 civarı daha pazarın girişinde fiyat verdi belki zorlasam 26,5-27 ye hiç uğraşmadan galericiyede verirdim. Ama bizim arkadaşlar mesaj atıyor senin arabana 27bin veririm gibi... Allah için ya bu araba sende olsa sen satacak olsan 27'ye satar mısın? neymiş kolona sürtmüşüm, dün pazarda yanımda 6 tane araç vardı galerici 5-6 genç arkadaşın arabaları bir kısmını dün geceden koymuşlar, neyse 1 tane 2003 yada 2004 civic var, 3 cahil arkadaş geldi ve aracı alacak kişi hayatında araba sürmemiş aracı aldı götürdüler ustaya yaklaşık 1 saat sonra geri geldiler gözümün önünde kaporayı adama verdi araç 278bin kmde tava dahil boyalı motor yağ yakıyor ve konuştuklarına göre motorun yeniden yapılması lazım 29,600TL ye satıldı bu araç. şimdi ben mi aracıma çok istiyorum? arkamda 2005 fiesta dizel manuel 24 liraya satıldı yol bilgisayarı dahi yok sadece klima ve hava yastığı vardı ama araç orjinaldi güzeldi.

Hemen hemen tüm pazarı gezdim az çokta arabadan anlarım hani tüm pazarda toplasanız 4-5 tane alınabilecek araba vardı.bunlardan biriside bu fiestaydı. zaten pazarın %60'ı galerici. şöyle bir gezdim gözüm korktu resmen satacağım ama temiz aracı nasıl bulacağım diye düşündüm, sonra döndüm geldim bende otopark kolonuna aracı sürttüm diye hani düşünüyordum aracın boyalı parçası var diye... benimki devede kulak bile değilmiş, benimki onların bahsettiği temizlik boyasından bile daha değersiz birşeymiş. Vallahi aracımın kıymetini tekrar anladım. Bu sebeplede bu fiyata satılırsa satılır satılmazsa hiiiç umrumda değil binerim paşalar gibi. Ha ben bu arabayı aldığım fiyata satamayacağımı biliyordum ama diğer araçlar 100km'de 8-9 litre yakarken ben 5 litre yaktım buda 100kmde diğer araç 40Tl yakarken ben aynı yolu 25 liraya gittim. bu araca 25 bin km bindim toplamda diğer araçlar bu kmde 10 bin liralık yakıt yakarken ben 6250 liralık yakıt yakmışım aradaki fark 4000 TL az mı yani? bu aracı alan adam helede çok biniyorsa araca alacak mis gibi yakıttan tasarrufunu edecek. Diğer araçların markası çabuk satılması gibi avantajları varsa bu aracında böyle bir avantajı var.

Neyse ben kısaca sizlerle durumu paylaşmak istedim umarım sizlerde aracınızı satmak istediğinizde yada paraya sıkıştığınızda aynı şeylerle karşılaşmazsınız, Alıcılar maalesef şunu düşüyor kardeşim öldüm fiyatına bu aracı alırım binerim 30 liralık arabayı 27'ye almak 26ya almak istiyor, peki al 27 ye al aracı kötüle ikinci eli yok de peki sen satacak olasan 26-27 ye satacak mısın? satar mısın? Madem ikinci eli yok madem kimse ilgilenmiyor bu araçlarla sen neden ilginiyorsun? neden günlerdir kaç kişi şu fiyat olur mu diye mesaj atıyor? demekki ilgi var araca demekki satılıyor. madem ikinci eli yok diye öldüm fiyata almak istiyorsun fiyat 30'a çıkınca alternatifler çoğalıyor ozaman gideceksin o alternatiflere bakacasın bu kadar basit, yukarda verdiğim örnek gibi ya bomboş 2005-2006 fiesta-corsa gibi arabalara bineceksin boya-değişen-km-temizlik takıntın olmayacak, donanımda istemeyeceksin yada 20-30 bin kmde sıfır ayarında bu donanımda bu yakıttaki araçlara bineceksin. ne kadar ekmek o kadar köfte. bizim mitsuda ekmeğin az olsada köftesi bol oluyor.

Ha son olarak şuda var 27-28e isteyen 2011-2012 colt alamaz mı? alır ama gider 4 tane lastik alır 750-800 lira muayeneye girer 165 lira bakımı gelmiştir onu yaptırır 300-400 lira vs vs toplasan 1500-2000 bin lirada masraf eder sonrada ucuza araba aldım diye sevinir. uğraştığıda cabası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Üzeyir
Araç: 2009 COLT 1.3 INVITE AMT
Meslek: öğretmen
Altına imzamı atarım. Benim bundan önce ford vardı. Satarken saçma sapan teklifler yapan vardı. Ben indirim yapsam bi kadar pahalıya alacağım arabayı.
Aynı şekilde şuan coltumu satsam vazgeçmeyeciğim özellikler var işte nedir güvenlik,cc, otomatik vites vs. Tüm bunları karşılayacak araçların piyasası benim bütçemi aşar. O yüzden coltlarımızın değerini bilelim piyasayı öldürmeyelim. Öldürmeyelim derken alıcıyı da öldürmeyelim. Hakkı neyse onu alalım. 3 sene önceki piyasa koşulları da yok unutmayalım.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LPG Kiti: WentGAS (25.000 km'de takıldı.)
Araç km: 50.000 km

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 17:07 
Kullanıcı avatarı

uzoist yazdı:
Altına imzamı atarım. Benim bundan önce ford vardı. Satarken saçma sapan teklifler yapan vardı. Ben indirim yapsam bi kadar pahalıya alacağım arabayı.
Aynı şekilde şuan coltumu satsam vazgeçmeyeciğim özellikler var işte nedir güvenlik,cc, otomatik vites vs. Tüm bunları karşılayacak araçların piyasası benim bütçemi aşar. O yüzden coltlarımızın değerini bilelim piyasayı öldürmeyelim. Öldürmeyelim derken alıcıyı da öldürmeyelim. Hakkı neyse onu alalım. 3 sene önceki piyasa koşulları da yok unutmayalım.

Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üzeyir Hocam ben aracı alırken sıfır yaris 36 liraydı şimdi sıfır yaris 1.3 en boş modeli 44,5 fiesta 1.6 en boşu trenddi galiba ben benzinli orta sınıfına bakmıştım 36,5 falana vereceklerdi şimdi 1.6 fiesta en boş trendi 46 bin lira, yine ozaman çok baktığım honda jazz fun 36,5 idi şuan sıfır çıkmıyor galiba sahibinde de baktım 10-15 bin kmdeki araçlar 48-49 bine satılıyor yine aynı B segmentinde 34 bine satılan suzuki swift şuan sıfırı 42,700, yine polo 1,4 vardı zaman turbosuz 38 bindi şuan 1,2 en boş comfortline 45,700 yani 2011 yılında B segmenti araçların fiyatları 32-36 arasına satılırken şuan B segmentinde 42-48 bin aralığında satılıyor yani enaz fark 7-8 bin. şimdi adam gelmiş 2012 yılında sıfır alınan fiyatlarla şuanki piyasayı mukayese ediyor, ozamanlar 55-60 bine passat alıyordun şimdi 150bine passat satılıyor. bizlerde 30 lira isteyince arabaya çok geliyor millete. keşke sıfır çıkmaya devam etseydi de gidip sıfır alsalardı kaça alabileceklerdi acaba? taahminim43- 44 binden aşağı satılmazdı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 18:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Alıcıya çok geliyorsa fiyatı muhattap olmayın siz de. Kendinizi de sıkmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 18:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
Abiler piyasa milletinin ağzına bakmayın
Canınızı sikmayin.
Beğenen alsın
Beğenmeyen gitsin boş modellere piyasası var diye domalsin
Acil satılmasını istiyorsanız fiyatı az kirmaniz gerekecektir.
Aciliyetiniz yoksa pazarlık payını abartmadan fiyata ekleyin kismetlisini bekleyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 18:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
Ercan hocam
Colt otomatik zamanımızda eşine araç düşünenler için ~ben gibi ~ biçilmiş kaftandir
Her turlu alıcısı gelir
İlla ucuza gidecekse ele değilde yakin samimi bir arkadaşına sat.
Eski aracim stilo ydu. Hala ozlerim
Piyasası yok dediler kismetlisi bir haftada geldi kapıda 4 kişi sırada bekledi.
Sen de sıkma canını mutlaka alıcısı çıkacaktır
Hatta sizin gibi titiz bir arkadaş alacaktır ki mutlu olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 19:08 
Kullanıcı avatarı

vallahi arkadaşlar keşke tanıdığım birisine gitse. iş yerimden bir arkadaşım çok istedi kendi arabası var benim satacağımı duyunca aklında olmamasına rağmen benim aracı almak istedi. keşke parası yetseydi de böyle tanıdık birine verseydim. ama insanı öyle sinir ediyorlar ki böyle ölücülere 27 ye vereceğime çok kafam atarsa gider galericiye veririm daha iyi hiç olmazsa onlar ekmek yesin. zaten bitanesinde benim istediğim corolla var otomatik aradım benim aracı alacaklarını söylediler fiyatı net olmamakla beraber 27 civarı olur birkaç arkadaşa daha sorarız en yüksek kim verirse o fiyattan alırız dediler çok kafam atarsa ona veririm 27'ye gider onlardan o aracı alırım. ölücülerde beklesin dursun 27 ye buluruz diye. ama elden satışta fiyatını inmeyeceğim inatlaştım. tek üzüleceğim şey böyle bir temizlikteki aracın kullanıcı yerine galeriye gitmesi olur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 19:13 
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
Bakmayın hocam 170.000 de aracım ben bile 25 civarı düşünüyorsam sağ arka kapı boyalı, sizin 30bine az bile diyorsunuz şimdi Colt satılsa idi fiyatı 45 binden aşağı olmayacaktı tavsiyem 35 bin fiyat çekin en azından gönlünüzdeki fiyata satarsınız. ciddiyim.

ben normal fiyat yazdım hocam daha ne yapayım tüm kayıtlarınıda alıcı önüne sundum gizlim yok saklım yok adamın eksper parası bile vermesine gerek yok daha ne yapabilirim? ayrıca 170bin hiçbir sıkıntı değil geçen sene teyzeoğluna 245 binde eski kasa colt aldım canavar gibide biniyor 300 lira bakım yaptırdık hiçbir sıkıntısıda yok. yani colt satılmaz diye bir durum yok ben aracı bildiğim için onada gözü kapalı 245 binde aracı gönül rahatlığı ile aldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 19:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: kenan
Araç: colt cz3
Meslek: tekniker
Kan grubu: A+
maalesef öyle ; 2002 model kasetçalarlı astra clasicler bile 30 varan fiyatlarla satılıyor enteresan şeyler bunlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 19:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat
Araç: Lancer için Beklemedeyim
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
Abicim hiç canını sıkma yazdıklarına bende hem bir colt kullanıcısı olarak hemde meslektaş olarak imzamı atıyorum. Bunları söyleyenlerin mitsu su yok mu? Neyin ne olduğunu bilmiyorlar mı? Benim aracım 2006 model 94.000 binde ben şuan aracıma 23 24 istiyorum. Onları söyleyen arkadaşlar yarın öbür gün satmayı planladıklarında karşılaşacakları durum da bu yazdıklarını hatırlarlar umarım. Kendi kafamıza sıkmayı geçtim insanların ticaretine mani olmak niye?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 22:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
işin özü sizi arayan zaten aracın kalitesi biliyor olması.bizim yapmamız gereken tok satıcı olmamız.ilk aracımı arakadaşımdan alıp başka arkadaşıma sattım.iki aracımı komşumdan alıp amcama sattım.üçüncü yü bu formdan bir arkadaştan aldım.kimseyle çokta pazarlık yapmadık.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 22:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Arabaya. Ticari bir mal gözü ile bakanlar utansın bu işten para kazanan galericiler hariç

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2014 23:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Şahsen baştan sona katılıyorum. Geçen sene 22 den ilana koydum. 20 ye indim. Hala 18 olmaz mı diyenler durmadan arıyordu. En son kaldırdım ilandan. Seninki gibi inada bindirdim satmayacağım dedim.

Sonra anladım ki eğer coltu satacaksak keyfe keder satacağız ve tok satıcı olacağız.

İnanın bu donanımda bu fiyata başka araç yok.

Kardeşime araç bakıyorum bir haftadır. 20 bin tl civarı marka model kıyaslamadan baktım ettim.
En mantıklı araçlar chevrolet kalos aveo micra vs.

Bizim mahallede bir aveo bulduk gittim baktım araca adam 18 bin istiyor ve bir kuruş inmem diyor.
2008 model 1.2. araç 80 bin km'de araçta yok yok resmen. ön tampon değişik sol ön far değişik. bir kaç lokal boyası var.
Donanımı ise takdire şayan. Cd çalar klima on iki cam otomatik merkezi kilit.

Başka da birşey yok araçta.
Arabayı sürdüm. Temiz kullanılmış ama kendi aracımla kıyasladığımda 18 etmez bu araç dedim.
Ahanda linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 583/detay/
Kardeşimde ikna oldu zaten.

Lafın kısası odur ki, Colt'un tek rakibi bu piyasada gene Colt'tur bana göre...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: dzgn
Araç: honda jazz fun 2011 mt
Meslek: doktor
Kan grubu: 0rh+
ercan hocam yazdıklarınızı gene bir çırpıda okudum sizi takip ediyorum aracı almadan önceki mesajlarınıza kadar baktım :) sebebi bende colt düşünüyorum zaten biliyorsunuz beni nasıl bir süreç bekliyor fikir edinmeye çalışıyorum. Başınızdan geçenler için öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunayım. Araçların tutulmamasına sadece marka gözüyle bakmayın bence, mesela corollanın bu modeli de tutulmadı araç kendi yılı için bence devrim sayılır. 4 havayastığı, park sensörü, sunroof , klima, 4 cam otomatik, çelik jant, abs, spor koltuklar. Tutmamasının iki sebebi var birincisi türk halkı liftback araç nedir bilmiyor ve sedan seviyor ikinciside aracın japonyada değil ingilterede üretilmiş olması. Aşagıdaki ilandaki arkadaş doğan slx fiyatına aracını satıyor. Ben zamanında 110binde tek parça boyalı brc lpglisini 14 e alacaktım o kadar çok konuştularki usandım vazgeçtim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0599/detay

hakeza proton markasını biliyorsunuz gen2 gayet güzel bir araçtır ve donanım olarakda boş değildir. 300bini devirip daha tamir görmemiş proton marka araçlar var (mitsubishinin motorunu kullanıyorlardı eski modellerinde) hatta proton inspira bildiğin lancerin proton marka basılmışı. mitsunun bir ara ortaklığı vardı sanırım ama protonda tutmadı. ve parça fiyatlarıda toyotadan daha ucuzdur.

skoda superb ye bindiniz mi bilmiyorum ama a8 kasasına oturtulmuş passattan çok daha güzel ve dolu ve geniş bir araçtır ama oda passata göre çok daha ucuzdur ikinci elde daha çok değer kaybeder. 2011 yılında megane 3 privilage ile golf highline arasında 2000 tl oynuyordu şimdi baktım 2011 modeller arasında 12000 oynuyor oda en iyi ihtimalle. yani konu sadece mitsubishi değil.

Diğer abilerim/kardeşlerim kızmasınlar fakat mitsubishinin piyasasını bizler değil temsa yükseltebilir. O sebeblede eski kasa 2008 lancerı 31 bine satamazsınız zaten linkteki arkadaş dalga geçmiş sanıyorum fakat 2003 model toyota corolla sol ü 29 a verirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0145/detay

Uzunca bir yazı oldu umarım sıkmamışımdır. Bence aracınızı satmayın niyetlendiğiniz toyotayı kullandıysanız az yakar ama sürüş keyfi yoktur, benim bindiğim en hantal dizeldir. yada lancer alın lpg ile devam edin. Fakat benim gibi ikinci eli nolacak ne kadar değer kaybeder paraya sıkışırsak yok pahasına verirmiyim diye düşünüyorsanız o bambaşka bir konu. Saygılarımla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 01:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
arkadaşlar şuan için piyasa biraz kırık.2 bayram geçti.
okullar açıldı alan aldı satan sattı.gecen pazardaydım herkes satmaya getirmiş aracını.
bu arada mitsubishi yi ne kadar överseniz övün farketmez.
aracın piyasası var.bu piyasanın tutulanları para ediyor.
iyi üreteni sağlam yapanı değil.bir wolksvagenle yada reno ile mukayese etmeyin.
adam wolkvageni renoyu alıyor.o yüzden çok naz yapmayın derim satış için çok beklersiniz.
ha bu dediğim dışında biri satış yapar o istisnadır.nasibi vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 09:30 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
Şahsen baştan sona katılıyorum. Geçen sene 22 den ilana koydum. 20 ye indim. Hala 18 olmaz mı diyenler durmadan arıyordu. En son kaldırdım ilandan. Seninki gibi inada bindirdim satmayacağım dedim.

Sonra anladım ki eğer coltu satacaksak keyfe keder satacağız ve tok satıcı olacağız.

İnanın bu donanımda bu fiyata başka araç yok.

Kardeşime araç bakıyorum bir haftadır. 20 bin tl civarı marka model kıyaslamadan baktım ettim.
En mantıklı araçlar chevrolet kalos aveo micra vs.

Bizim mahallede bir aveo bulduk gittim baktım araca adam 18 bin istiyor ve bir kuruş inmem diyor.
2008 model 1.2. araç 80 bin km'de araçta yok yok resmen. ön tampon değişik sol ön far değişik. bir kaç lokal boyası var.
Donanımı ise takdire şayan. Cd çalar klima on iki cam otomatik merkezi kilit.

Başka da birşey yok araçta.
Arabayı sürdüm. Temiz kullanılmış ama kendi aracımla kıyasladığımda 18 etmez bu araç dedim.
Ahanda linki http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 583/detay/
Kardeşimde ikna oldu zaten.

Lafın kısası odur ki, Colt'un tek rakibi bu piyasada gene Colt'tur bana göre...

Aveo komple turkiyeden cekildigi icin fiyatları dip yapti ki bence almak pek mantıklı değil coltun uretilmemesi bile sikinti yaşatırken bizlere tamamen turkiyeden çekilen bir firmada durum ne olur az çok belli. Micrayi pek bilmiyorum ama hakkında tek aklimda kalan yorum uzun yolda yol sesinden dolayı birbirlerinin konuşmalarını anlayamayanlar varmış birkac yerde bu tarz yorum okudum ne kadar doğru bilemiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 09:58 
Kullanıcı avatarı

drkimble yazdı:
ercan hocam yazdıklarınızı gene bir çırpıda okudum sizi takip ediyorum aracı almadan önceki mesajlarınıza kadar baktım :) sebebi bende colt düşünüyorum zaten biliyorsunuz beni nasıl bir süreç bekliyor fikir edinmeye çalışıyorum. Başınızdan geçenler için öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunayım. Araçların tutulmamasına sadece marka gözüyle bakmayın bence, mesela corollanın bu modeli de tutulmadı araç kendi yılı için bence devrim sayılır. 4 havayastığı, park sensörü, sunroof , klima, 4 cam otomatik, çelik jant, abs, spor koltuklar. Tutmamasının iki sebebi var birincisi türk halkı liftback araç nedir bilmiyor ve sedan seviyor ikinciside aracın japonyada değil ingilterede üretilmiş olması. Aşagıdaki ilandaki arkadaş doğan slx fiyatına aracını satıyor. Ben zamanında 110binde tek parça boyalı brc lpglisini 14 e alacaktım o kadar çok konuştularki usandım vazgeçtim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0599/detay

hakeza proton markasını biliyorsunuz gen2 gayet güzel bir araçtır ve donanım olarakda boş değildir. 300bini devirip daha tamir görmemiş proton marka araçlar var (mitsubishinin motorunu kullanıyorlardı eski modellerinde) hatta proton inspira bildiğin lancerin proton marka basılmışı. mitsunun bir ara ortaklığı vardı sanırım ama protonda tutmadı. ve parça fiyatlarıda toyotadan daha ucuzdur.

skoda superb ye bindiniz mi bilmiyorum ama a8 kasasına oturtulmuş passattan çok daha güzel ve dolu ve geniş bir araçtır ama oda passata göre çok daha ucuzdur ikinci elde daha çok değer kaybeder. 2011 yılında megane 3 privilage ile golf highline arasında 2000 tl oynuyordu şimdi baktım 2011 modeller arasında 12000 oynuyor oda en iyi ihtimalle. yani konu sadece mitsubishi değil.

Diğer abilerim/kardeşlerim kızmasınlar fakat mitsubishinin piyasasını bizler değil temsa yükseltebilir. O sebeblede eski kasa 2008 lancerı 31 bine satamazsınız zaten linkteki arkadaş dalga geçmiş sanıyorum fakat 2003 model toyota corolla sol ü 29 a verirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0145/detay

Uzunca bir yazı oldu umarım sıkmamışımdır. Bence aracınızı satmayın niyetlendiğiniz toyotayı kullandıysanız az yakar ama sürüş keyfi yoktur, benim bindiğim en hantal dizeldir. yada lancer alın lpg ile devam edin. Fakat benim gibi ikinci eli nolacak ne kadar değer kaybeder paraya sıkışırsak yok pahasına verirmiyim diye düşünüyorsanız o bambaşka bir konu. Saygılarımla

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. diğer corollamı 9 sene kullandım 1 kere bile biyere değdirmedim ama colt ile 2 defa ufakta olsa kaza yaptım işte bu iş böyle maalesef Allah korusun sende benim gibi ince eleyip sık dokuyan birisin ama o kadar eledikten sonra başına gelmeyeceğinin garantisi yok işte. Örneğin ben aracı aldığımda plazadan çıkarken arkadaş kasko yaptırdın mı dedi ben aracı teslim almadan 2 gün önce yaptırmıştım. oradan daha öncelerden birisi colt almış kaskoyuda eve gidince bakar birine yaptırırım demiş buradaki plaza istanbulyolu üzerinde adam daha plazadan çıkarken ana caddeye burnunu çıkarmasıyla aracın ön tarafı komple başka bir araç alıp götürmüş :( Allah düşmanımın başına vermesin.

Toyotaya gelince liftback hatırladığım kadarıyla çok kısa bir süre geldi dediğiniz gibi satılmadı ve birdaha gelmedi aslında bunun en büyük sebebi 92-98 efsane corollaların deli gibi satılması, çok beğenilmesi ki toyotanın efsanesi hala 20 bine satanlar var bu aracı ve gerçekten ozamanın durumuna göre klima 4cam otomatik elektrikli aynalar kolçak bel yastığı gibi özellikleri ve ozamanın tasarımı ile AE101 kodlu efsane corollalar dünya çapında çok büyük başarı yakaladı hatta bazı rivayetlere göre toyota bu aracı ürettiğine pişman oldu dediler, hem yedek parça satışı hemde sonraki sene çıkan kasaların satışının düşmesinden kaynaklı. Ki 99 da çıkan kedi göz dediğimiz corolla sedan ve bu liftback ise tam bir felaketti toyota o sene dip yaptı. düşünsenize rakiplerini o senelerde çıkan opel astra vectra fordda yol tutuşu ve konforu ile hala peynir ekmek gibi satılan focus gibi rakipleri karşısında oldukça basit bir tasarımla başarısız oldular sonraki sene zaten 2000 yılında ön farları makyajlayıp aynı aracı sattılar nispeten daha iyiydi ama hemen bir tasarım daha yapıp 3 senede yeni kasa yaptılar. efsane kasa 7 sene sürerken bu kasayı hemen 3senede değiştirdiler.

Proton ise ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum dayımda almak istiyordu ozaman şahin vardı proton oldukça lükstü ama sanırım jet fadıldan kaynaklı durumlardan proton kısa sürede piyasadan çıktı.

Skoda octavia değilde suberb kullanmadım ama bindim oldukça oturaklı ve konforlu bir araba gayette hoş. aslında skoda piyasada güzel durumda fiyatlarıda normal, bence burada anormal olan VW gurubunun fiyatları, inanılmaz derecede şişmiş durumda.

Toyota dizele gelince evet diğer araçların dizeline göre biraz daha hantal doğrudur, örneğin peugeot 301 1.4 dizeli neredeyse uçacak kadar iyi gidiyor aracı zaptedemeyecek seviyeye getiriyor, yada eski kasa ford fiesta aynı şekilde. Bu aracı satmam için toplamda 3 nedenim var birisi otomatik bir araç almalıyım çünkü eşim araç kullanmayı bilmiyor artık ona öğretme zamanı geldi çocuk büyüyor yeri gelecek onu kreşe falan bırakması gerekecek, 2 sedan ihtiyacı çok acil olmasada var. dediğim corollayıda satınca ailede sedan hiç kalmadı, 3 kendi aracımı daha önceden işe git-gel de kullanmıyordum servisim vardı, sonra motorum vardı onu kullandım, motoru sattım şimdi araçla gidip geliyorum. Toyota dizelinin hantalığı çok dert değil çünkü ben zaten hız yapmıyorum. mesela evimden işim arası 25km ben istanbulyoluna çıkıyorum hızımı 80'e sabitliyorum taaaki iş yerime 1-2km kalana kadar hiç ellemiyorum bu nedenle ne fren balatam bitiyor ve fazla yakıt yakmış oluyorum nede aracı hırpalamış oluyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 11:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fırat
Araç: Lancer için Beklemedeyim
Meslek: Bilgisayar Programcılığı
ercan_wrc yazdı:

Dün neredeyse senin aracı bir arkadaşıma satıyordum :D 31 bin dedim olur falan dedi o sırada içeriye eşi girince olaya mani oldu :D ama çalışmalarım devam ediyor aklında olsun heran sana öm den numara atabilir veya numaranı isteyebilirim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2014 11:21 
Kullanıcı avatarı

:) 30 bin hocam fazlasınıda istemiyorum :) ben yinede sana özelden telimi vereyim gerekirse ararsınız. Yardımların için sağol :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Kas 2014 10:17 
Kullanıcı avatarı

ersinnsahin yazdı:
Ercan hocam hayırlı satışlar.

sağol arkadaşım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki