Zaman: 16 Eki 2025 02:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2013 02:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serdar
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar
Kısmetse araba almayı düşünüyorum ama daha önce hiç alım satım işi yapmadım bu konuda yardımınızı rica ediyorum. Bildiğim kadarıyla noter işlemlerini yapıp belgelerle trafik tescil işlemlerini yapıyor ve 10 gün içinde sigortasını yaptırıyoruz. Fakat aklıma takılan şeyler var

Piyasada binbir türlü dolandırıcı var bu yüzden arabayı alırken elimde o kadar parayla notere gitmek istemiyorum. Paranın satış işlemlerinden sonra satıcı tarafından alınmak üzere bankada bloke edilebildiğini duymuştum bu yolu izleyen var mı yada başka tavsiye edebileceğiniz bir yol?

Alacağım arabanın plakasını değiştirmemin bir faydası olur mu? yoksa boşuna masraf mı? Ben izmirde oturuyorum alacağım plakanın büyük şehir olmamasının faydası olur mu ? Yada istanbul plakasıysa aynı şekilde kalmasının bir dezavantajını yaşarmıyım?

Benim aklıma bunlar geldi ama siz, şöyle yaparsanız daha iyi olur yada şu durumuda göz önünde bulundurun gibi tavsiyelerinize açığım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2013 14:59 
Kullanıcı avatarı

ben colt bakıyorum ama colt izmirde pek yok daha çok istanbuldan satış var istanbul gibi bir yerde elimde parayla dolaşmak bana riskli gibi geliyor. EFT yapabilirim ama bazen eft geç geliyor yada sorun çıkıyor satıcıda haklı olarak parayı hemen ister adama geç şurada 1 saat otur diyemeyiz Dediğiniz gibi bankayla konuşmak,öğrenmek lazım bu yönde bir uygulamaları var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2013 21:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
arabada sorun yoksa en iyisi parayı noterde vermek,
para önemli değil, arabayı iyi inceleyin, asıl dolandırıcılık orda olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2013 22:25 
Kullanıcı avatarı

çek işini anlatmak cok zor insanlar ugrasmak istemez ben nasıl kuşkucu davraniyorsan onlarda cek isine sıcak bakmayacaklardır.En iyisi pazarlıgı yapıp anlastıktan sonra belli bir saat icin anlasıp parayı cekip taksiyle notere gitmek. Zamanında babamı cocukluk arkadası ve baska seferde kapı komsusu kazık atınca bilinc altıma yerlesti galiba. Şimdi istanbulda 2011 model 11 bin km colt var bir kapi degismis sag arkada hafif cokmus yer var 26.5 istiyor tramere bakıp telde pazarlık yapacagım. Ben arabadan anlamam direkt servise goturup baktiracagım Arabayı almadan trafige gidip sorgulatsam mı calınti sahte evrak vs olabilir mi cepten yazıyorum biraz karisık oldu kusura bakmayin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2013 12:38 
Kullanıcı avatarı

şase no yu aldim hangi servise yaptırmıs bilmiyorum ama yetkili servis şase no dan gorebiliyor diye biliyorum sorayım bakalim durum neymis

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2013 19:32 
Kullanıcı avatarı

servisten sordum 900km de onceki sahibi kaza yapmis radyatore kadar girmis sag kapı degismis buyuk ihtimale direklerde tamir edilmistir dedi sag sol on arka saydırdı not alıyordum yazmakla yetistiremedim. insanlar ne kadar rahat yalan soyluyorlar soylersinde bu kadar aleni olmaz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2013 01:19 
Kullanıcı avatarı

Sahibinden bir ilan vardı fotoğraf konulmamıştı açıklama bölümüne sadece acil yazılmıştı. Araç 2011 model 27 bin km de AMT fiyatı 24.500TL idi. Fotoğrafın konulamaması sadece acil yazılması yüzünden hiç arama gereği bile duymadım kesin hasarlı plakadan bakılmasın diye resim koymamışlar düşüncesindeydim. Önceki araba için servisin dediklerini duyunca şansımı denemek için aradım.

-Arabada park yerinde başka bir araçın çarpmasından dolayı sağ çamurlukta göçük var sahibi bu şekilde kullanmış.
-Yine sağ arka çamurlukta park ederken kaldırıma sürtmeden dolayı hafif hasar almış.
-Park sensörü 1 haftadır çalışmıyormuş
-Muayenesi 1.5 ay geçmiş (benim söylememle farketmiş yada numara yapıyor)

Elinde 2 aralıkta alınmış servisten ekspertiz var başka sorun yoktu. Alınan servisle görüştüm söylenenler uyuşuyordu mesaj yolladım hasar yok cevabı geldi. Kapora gönderecektim onu da istemedi 24 bine bitirdik. En fazla 1000TL harcasam fıstık gibi olacaktı. başka müşteri vardı yarın öğlene kadar gelirsen öncelik sende sözünü aldım. Ben tüm hazırlıkları yaptım akşam yola çıkıp dediği gibiyse coltu alıp geleceğim derken özel bir meseleden dolayı son anda iş yattı gidemedim. Telefon ettim durumu anlatıp özür diledim. Arabanın ilanı 1 saat geçmeden kaktı.

Temiz ama uygun fiyatlı bir arabaydı tam kendimi coltlanmaya hazırlamıştım nasip değilmiş

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: