Zaman: 29 Nis 2026 23:52

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX ile ilk 3000 km
MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2014 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Batuhan
Araç: Asx
Meslek: Serbest
Ortalama yakıt(3000 km ortalaması) : 7.2 lt/100 km

İstanbul Akbük ( 650 km) : 7.00 lt/100 km

Yalova Bursa arası: 90-110 km/h
Bursa Çevre Yolu: 180-200 km/h
Bursa İzmir : 90-120 km/h
İzmir Germencik 130-140 km/h

Akbük Bodrum Dikkatli Kullanım : 5.8 lt/100 km

Yol , motor ve rüzgar sesinden şikayet eden arkadaşlara şunu söylemek isterim. Araç belki de makyajlı kasa olup bu konularda iyileştirme yapıldığından olsa gerek çok problemli gelmedi bana açıkçası..

Trim ,emniyet kemeri, sinyal kolu , diz havayastığı bölgesinden cızırtı vs geldiğine dair onlarca şikayet okudum. Hepiniz maşallah deyin tık yok

Bence aracın mantığı şu: 1.6 atmosferik , aerodinamiği binek araçlarla mukayese kabul etmeyecek bir araç sürdüğünüzün bilincinde olarak bu aracı kullanırsanız sizi hakikaten mutlu edecektir. Hem tüketim hem de sürüş zevki olarak... Ancak dizel bir Fransız ya da turbo benzinli araçtaki tork ve akselerasyonu bekliyorsanız çok beklemeyin , o tren bu istasyondan geçmiyor.

En dikkat çekici (bana göre düşük tüketimin sırrı burada) özelliği ise aracın yüksek viteslerde çok düşük devirlerde dahi ilerleyebilmesi. Yani 5. viteste iken 1500 devirin altında bile araç stop etme eğilimine girmeden tekrar (zaman alsa da) devirlenebiliyor.

Sonuçta güvenli sağlam size uzun yıllar hizmet edecek bir araç. Benim sürüş pozisyonumda arka koltuğa oturmak dahi sıkıntılı değil. İç mekandaki sadelik Kore-severler için sıkıcı gelebilir ama tercih meselesi . Ergonomik bir kusur olduğunu düşünmüyorum... 8 saat hiç mola vermeden kullandığımda dahi çok yorgunluk hissetmedim.

Start stop klima vs açık değilse yada enerji ihtiyacı çok fazla değilse devreye giriyor ve problemsiz çalışıyor.

Tek eleştirim ise yokuş kalkış destek sisteminin devreden manuel olarak çıkarılamaması.. Düşünün ki İstanbul da yokuştaki bir trafik ışığında ikinci araç olarak durdunuz. Yeşilin yanmasıyla beraber kornalar çalınmaya başlıyor. Önünüzdeki araç hareket etmiş , önünüz açık ancak hill holder sizi 3 sn kadar yokuşta tutuyor. Bu sistemin devreden çıkıp aracın kendini geriye doğru salmasını beklemeden yapılan her kalkış debriyaj balatanızın ömründen ömür çalacaktır. Balatanın ömrünün çabuk bitmesinin en önemli nedeni bence budur. Maşallah bildiğim kadarıyla debriyaj seti de 1300-1500 tl arasında....

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ile ilk 3000 km
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 10:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
hillholderın çözümü var; debriyajda belirli kademeden sonra salıyo kendini ;) beklemene gerek yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 15:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
bendeki eski kasa malesef ön göstergelerden ve arka sağ kapının izinden zırıltılar kesilmiyor :(.
arabadan sırf bu sesler yüzünden soğumaya başladım çok sinir bozucu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 15:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
faruk_sarac yazdı:
bendeki eski kasa malesef ön göstergelerden ve arka sağ kapının izinden zırıltılar kesilmiyor :(.

arnavut kaldırımlı sokaklarda (şarkı gibi oldu :) ) bende de o sesler geliyor. servisle görüşsek işe yarar mı dersin hocam ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 15:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Merhaba arkadaşlar,
Eski kasa 2011 model intense arcımda da sesler var ancak servise her gittiğimde sesi kesiyorlar belli bi süre sonra tekrar başlıyor. özellikle de arka koltuktan ses geliyor. Yollar çok bozuk. haftaya servise gidecem ön koltuk mekanizması değişecek yine söylicem ve bu 4. şikayetim olacak. artık garanti talep edecem. bakalım. haber veririm sizlere de.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 16:44 
Kullanıcı avatarı

morethanxtc yazdı:
faruk_sarac yazdı:

arnavut kaldırımlı sokaklarda (şarkı gibi oldu :) ) bende de o sesler geliyor. servisle görüşsek işe yarar mı dersin hocam ?

valla benim garantim bittiği için servise gitmiyorum gitsemde bi dünya para talep edicekler.
ama bozuk yollarda dikkat ettim elimle göstergelere bastırınca ses kesiliyor. kağıt falan mı sıkıştırsak içine acaba? :).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 16:45 
Kullanıcı avatarı

faruk_sarac yazdı:
morethanxtc yazdı:
faruk_sarac yazdı:

valla benim garantim bittiği için servise gitmiyorum gitsemde bi dünya para talep edicekler.
ama bozuk yollarda dikkat ettim elimle göstergelere bastırınca ses kesiliyor. kağıt falan mı sıkıştırsak içine acaba? :).

para bandıyla bantlayalım :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2014 17:06 
Kullanıcı avatarı

Faruk hocam dediğiniz gibi garanti bitince zor. Benim sürücü koltuğu sadece alt mekanizma oturma yeri hariç 4.000 tl. Garantidwn değişecek yoksa ne yapardım bilemedim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2014 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Ne ses takıntısıymış arkadaşım yaa 2011 invite var bende haa ses varmı yokmu derseniz bilmiyorum çünkü genelde ses sistemi açık gidiyorum, bilmiyorum çünkü aracımda komple ses izolasyonu var bilmiyorum çünkü ilgilenmiyorum :) Bunlara ek olarak birşey söyleyim arabanın sürüş dinamikleri bu arabaya aşık olmaya yeter ama birisi araba bindiğinde yok şöyle yok böyle derse takmıyorum olay bu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2014 19:08 
Kullanıcı avatarı

Ses konusunda haklısın hocam :-D aslında sürüş dinamikleri konusunda da çok haklısın ben ki bir rizeli olarak diyarbakırda yaşıyorum ve senede en az 3 kere gidip dönüyorum. Memlekette köy yollarında ki batının yayla yollarından beter istediğim gibi gidiyorum. Ziraat mühendisiyim arazinin içinden çıkmıyorum... Ben ki 63 bin km de bu arabayı kıramadıysam bilmiyorum sağlamlığı hakkında kim ne düşünüyo... Ses noktasında evet geliyo amma müzik açınca zaten sürüçten keyf te alıyosanız o zaman araba kendini size teslim ediyor... Çok düşündüm değiştirmeyi ama yerine alacak araba bulamadım... Varsa bu fiyatlara bundan iyi araba tekliflere açığım :-D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 08:50 
Kullanıcı avatarı

onderalb yazdı:
Ses konusunda haklısın hocam :-D aslında sürüş dinamikleri konusunda da çok haklısın ben ki bir rizeli olarak diyarbakırda yaşıyorum ve senede en az 3 kere gidip dönüyorum. Memlekette köy yollarında ki batının yayla yollarından beter istediğim gibi gidiyorum. Ziraat mühendisiyim arazinin içinden çıkmıyorum... Ben ki 63 bin km de bu arabayı kıramadıysam bilmiyorum sağlamlığı hakkında kim ne düşünüyo... Ses noktasında evet geliyo amma müzik açınca zaten sürüçten keyf te alıyosanız o zaman araba kendini size teslim ediyor... Çok düşündüm değiştirmeyi ama yerine alacak araba bulamadım... Varsa bu fiyatlara bundan iyi araba tekliflere açığım :-D

hocam haklısın ASX bir başka gerçekten :) sağlamlığına denecek yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 11:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Bu arada ses sistemi olarak orjinal olandan bahsetmiyorum arkadaşlar ben aracımı aldıktan hemen sonra 4x200 watt RMS component + 750 W 30 cm. subwoofer + 5 kanal mosfet ve 2 kanal digital anfi + Blackpanther OEM ünite ile kullanıyorum birde öyle kullanmanız lazım ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 16:07 
Kullanıcı avatarı

[quote="onderalb"]Ses konusunda haklısın hocam :-D aslında sürüş dinamikleri konusunda da çok haklısın ben ki bir rizeli olarak diyarbakırda yaşıyorum ve senede en az 3 kere gidip dönüyorum. Memlekette köy yollarında ki batının yayla yollarından beter istediğim gibi gidiyorum. Ziraat mühendisiyim arazinin içinden çıkmıyorum... Ben ki 63 bin km de bu arabayı kıramadıysam bilmiyorum sağlamlığı hakkında kim ne düşünüyo... Ses noktasında evet geliyo amma müzik açınca zaten sürüçten keyf te alıyosanız o zaman araba kendini size teslim ediyor... Çok düşündüm değiştirmeyi ama yerine alacak araba bulamadım... Varsa bu fiyatlara bundan iyi araba tekliflere açığım :-D[/q

haklısın ustat bende sıkıldım arabadan değiştirmek istiyorum ama bir bahane bulup değiştiremiyorum :).
çok yakıyor , bagajı küçük , gitmiyor gibi bahaneler yemiyor bu araçta :).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 16:09 
Kullanıcı avatarı

faruk_sarac yazdı:
haklısın ustat bende sıkıldım arabadan değiştirmek istiyorum ama bir bahane bulup değiştiremiyorum :).
çok yakıyor , bagajı küçük , gitmiyor gibi bahaneler yemiyor bu araçta :).

o zaman yeni tartışmaya başlayalım :)

Mazda CX-5 mi, ASX mi ? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 17:30 
Kullanıcı avatarı

Hocam sınıf farkı var gerçekten zor bir tartışma olacak gibi :-D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 17:32 
Kullanıcı avatarı

Bu arada ben benim ask ı satıp lancer ve space star almayı düşünüyorum. Malum yek araba zor. Ama borçlardan kurtulursam galiba asx satmadan space star alırım hanıma. Mitsudan başkası kesmez artık beni :-D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2014 17:35 
Kullanıcı avatarı

onderalb yazdı:
Bu arada ben benim ask ı satıp lancer ve space star almayı düşünüyorum. Malum yek araba zor. Ama borçlardan kurtulursam galiba asx satmadan space star alırım hanıma. Mitsudan başkası kesmez artık beni :-D

35.000 tl sahibinden de beyaz lancer sportback vardi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ağu 2014 21:01 
Kullanıcı avatarı

Bu gün bayiye gittim. Atrage ve space star incelemek için. Space star yoktu. Atrage incelememden ben de eşim de memnun kaldık. Zaten aynı araba. Biri sedan sadece. Ancak bayideki satış temsilcisi bazı tiyolar verdi. Yeni yıla space starın alt donanımı gelecekmiş 4-5 bin ucuza. manuel vites, arka camlar normal, saç cant falan. Ve asıl bomba (benim için. belki duyan vardı ben ilk kez duydum) 2015 in 10 veya 11. ayında ASX kasa değişiyomuş. Demesine göre land rover benzeri bir kasa gelecek dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2014 00:00 
Kullanıcı avatarı

onderalb yazdı:
Bu gün bayiye gittim. Atrage ve space star incelemek için. Space star yoktu. Atrage incelememden ben de eşim de memnun kaldık. Zaten aynı araba. Biri sedan sadece. Ancak bayideki satış temsilcisi bazı tiyolar verdi. Yeni yıla space starın alt donanımı gelecekmiş 4-5 bin ucuza. manuel vites, arka camlar normal, saç cant falan. Ve asıl bomba (benim için. belki duyan vardı ben ilk kez duydum) 2015 in 10 veya 11. ayında ASX kasa değişiyomuş. Demesine göre land rover benzeri bir kasa gelecek dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Birkac yabanci sitede abd yada almanyadaki oto fuarinda konsept olarak gormustum.eger oyleyse haketten super bi araba.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2014 11:54 
Kullanıcı avatarı

Google den baktım da eğer konsepte yakın bişe olacaksa arkadaş ben beklerim. Ama bi de son çıkardığı iki mpdel var ya onlara benzetirse. İşte o zaman olmaz ha :-D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: