Zaman: 17 Oca 2026 20:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2014 21:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Araç: ASX
Meslek: Turizm
Kan grubu: A +
meseckin, senin kullandığın en yüksek hp li araç hangisi merak ettim?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2014 22:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
golf 1.4

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2014 22:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: mitsubishi asx
Meslek: serbest
-74 model vw bettle ile başlayan otomobil maceram -94 fiat tipo, -97 vw polo, -99 vw golf IV, -01 vw bora ile devam etti... son 3 arabamı galeriden 0 aldım. bütün araçlarım basınca fırlayıp gidiyordu; ancak bunun yakıta ödenen bir bedeli vardı. Mitsubishi asx'i, uzun yıllar kullanıp rahatına, kalitesine, güvenine alıştığım vw'e tercih etmemin en önemli nedeni çılgınca ödenen yakıt bedelleriydi. müteakip nedenler, yüksek servis faturaları ve 2 bebekle birlikte eşyalarımızı sığdıramamamızdı. başka seçenekler yok muydu; herkesin fikri mutlaka vardır... bana göre kendi kulvarında (hangi marka ve model ile eş tutuyorsanız artık!) öne çıkan özellikleri yeterliydi. sürat ? -99 vw golf IV'ümü takla atarak pert etmiş biri olarak, bebekler ile sürat yapmaya ihtiyacım yok. malum yollar artık duble; isteyen sollayıp gider.
nihayetinde bu aracı alan hiçbir arkadaşımın tesadüfen karar vererek aldığını, aldıktan sonra ise pişman olduğunu düşünmüyorum. ancak içindeki duyguları tatmin edemeyenlerin, elbette ki istediği aracı almaya, satmaya, devretmeye, yakmaya vs. vs. hakkı vardır.
yapılan atışmanın kimseye bir faydası yok gibi gözüküyor, çünkü kimse evet sende haklısın diyerek karşılıklı görüşlere katılmaya niyetli değil.
ben, rampada ..... marka bile beni geçiyor, tüü yazık verdiğim paraya, bu arabaya, demiyorum; çünkü alırken ne şekilde, kaç yıl kullanacağımı biliyordum.
bu duygularla, tüm forumdaki arkadaş/ şahıslara kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2014 23:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
Dostlar konuyu açan benim, ASX'imi aldım oldu bitti tamam kavga etmeyin :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 14:31 
Kullanıcı avatarı

mseckin ve manito, iyi işte kullandığınız en üst araç vw olmuş bu araçtan önce ve 1.4 motorlusu.. haliyle heleki sahibi olarak şuan asx i beğenmeniz normal..

yakıt konusuna gelince, herkesin zevki düşüncesi farklıdır.. bende normal şehiriçi trafiğinde kullandığımda asx 7.5 - 8.0 lt yakıyordu, full dur kalk trafikte 12-13 lt leride istanbulda gördüğüm çok oldu.. Açıkçası ben 1-2 lt benzini çok fazla önemsemem ki fark gerçekten o kadar.. şuanda da 520i benzinli ile normal şehiriçinde 8 - 8.5 lt yakıyorum, dur kalk çoksa çıkıyor elbette, inanın çok ciddi bir yakıt farkı yok.. yakıtı ekonomik diye neye dayanarak söylüyorsunuz anlamıyorum. 1700-1800 devirde kullanırsanız 1-1.5 lt az yakar en fazla..

valla yazılanları okuyunca asx değil de ferrari zannettim inanın :)

ben hiçbir zaman aldatmaz otoyu kötülemem, aldatmazdaki çalışanlar çok düzgün insanlar ve iyi bir dostluğumda oluştu onlarla.. Ancak araç bu.. yalan mı söyleyeyim??

Şuan bu fiyat aralığında araca binmek isteyen bir arkadaşa kesinlikle sportage ı öneririm, sadece şu birkaç saydığım bile yeterli olur:

1. araç çok daha yüksek ve gerçek suv araç havası var.
2. açılır cam tavan var, bir işe yarıyor.
3. head-up display var çoğu donanımda standart, ki bmw bunu 2500 € gibi bir rakama ekliyor.
4. far yıkama, ledli gündüz farı vb. birçok ek özellik yine standart geliyor.
5. yakıtı çok dert eden arkadaşlar içinde söyleyeyim (ben kendim alsam taktırmam, varsın 10-15 kuruş fazla yaksın), kia fabrikasında garantili italyan yağlı sistem lpg takıyor, bunu kendi servisinde yapıyor. Mitsubishi bunu yapmıyor, garantide vermiyor.

Görünen köy kılavuz istemez, amaç taraflı olmak olsa bende aman ne güzel vs gibi laflar kurarım, ki aracımı satarken bile gelen giden arkadaşlara hemen hemen buna yakın görüşlerimi söyledim. Taraflı olmaya gerek yok.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 16:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Meslek: öğretmen
Kan grubu: A
aykut bey sizin de bi yazdığınız bi yazdığınızı tutmuyor 4,3leri görüyormuşsunuz
aykutanil
Mesaj Başlığı: Re: ASX inanılmaz yakıt performansı Gönderilme zamanı: 22 Mar 2012 15:55

Cevaplar: 79
Görüntüleme: 12141

Benim kullanımımla araç 24-25 kuruş yakıyor.. Bu değerleri yakalamış birisi olarak lpg düşünmüyorum elbette, ancak 30 kuruşun üstünde yaksaydım düşünebilirdim.

Forum: Mitsubishi ASX Başlık: ASX inanılmaz yakıt performansı
aykutanil
Mesaj Başlığı: Re: ASX inanılmaz yakıt performansı Gönderilme zamanı: 21 Mar 2012 20:56

Cevaplar: 79
Görüntüleme: 12141

Anlık ortalama değil.. Anlık ortalamalar 4.3 leri görüyor bende.. Araca çok fazla yüklenmiyorum sadece ve genelde 1-2 yada en fazla 3 kişi oluyorum araçta.. Basit bir veri daha vereyim, aracı fulledikten sonra 620 km yaptım, yakıt deposu yarının biraz altına geldi ancak.. Kaldıki bazen bende yumuşak...

senin hesaba göre sportage 2 kattan bile fazla yakıyor hangisine inanalım. ayı dayı köprü meselesi mi oldu

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2014 16:48 
Kullanıcı avatarı

Eğer aracı 1500-1800 devir arasında ve dur-kalk trafiği olmayan yolda 70-80 km hızla kullanırsanız önceki yazdıklarım doğrudur.. Ancak o şekilde kullanım insanın canına illallah dedirtiyor..

Sonuçta size yakıt örneğini asx ile üst segment 520i benzinli aracı kıyaslayarak bile verdim.. bmw de 3 mod var, eğer en üst mod olan sport modda kullanmazsanız (comfort mod kullanım şehiriçi için mantıklı, eco mod bana bayık geliyor), o vakitte yakıtta pek farkını göremedim.

ve yine söylüyorum, hiçbir araç şu yakıtı yakar demek doğru değil, kullandığın devir, hız, trafik vs, ayağını pedalda tutma herşey etkili.. ben istanbul-izmir asx le gittiğimle 9.3 lt ortalama ile gitmiştim en son, çünkü 150-160 km hızla gittim, haliyle araç 5 vites olduğu için belli hızdan sonra devri çok yükseliyor ve çok yakıyor, eğer araç 8 ileri, hadi geçtim 6 ileri olsaydı bu hızda dahi yakacağı daha az olurdu.. Ama öbür taraftan yine izmir-istanbul yolunu arkadaşımla geri döndük, o 80-90 km hızla kullanır, araç 5.9 lt yaktı uzun yolda... yani nasıl kullandığınla alakalı.. Ama benim şehir içinde bmw kullanımımla asx kullanımım aynı şekilde ve o şekle göre yakıt verisi verdim ve inan pek fark yok.. ama dersenki ben çok alt devirde kullanırım, o zaman illaki 1 - 1.5 lt daha az yakar..

Aracı sattığım ve keza aynı anda gelen talip olan diğer arkadaş bile benim açık sözlü araç hakkındaki açıklamalarıma şaşırdı ve hatta nerdeyse vazgeçiyordu.. Bizde malesef bildiğini farklı anlatmak var.. Araç sağlam, motoru düz ve bu sebeple uzun ömürlü, görüntü fiyat aralığına göre gayet iyi.. evet ama diğer dediklerimde eksikleri.. ne yani, söylemeyelim mi.. Ben neden aldım dersen, evet o vakitte ilk çıktığında tipi, reklamı hoşuma gitti, motoru sağlam yarı yolda bırakmaz, ve bu araç ile performans düşünmediğim için o anki fikrime göre aldım.. ama şuan sorsan alırmıyım diye, sağlam araç ok ama otomatik vitesi ve bazı diğer saydığım donanımsal ve iç görsel ve tork ayarı iyileştirilmez ise, aracı kullanmış biri olarak almazdım. Önceden söylediklerimle arada bir fark yok..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2014 09:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Meslek: serbest
aykutanil yazdı:
Eğer aracı 1500-1800 devir arasında ve dur-kalk trafiği olmayan yolda 70-80 km hızla kullanırsanız önceki yazdıklarım doğrudur.. Ancak o şekilde kullanım insanın canına illallah dedirtiyor..

Sonuçta size yakıt örneğini asx ile üst segment 520i benzinli aracı kıyaslayarak bile verdim.. bmw de 3 mod var, eğer en üst mod olan sport modda kullanmazsanız (comfort mod kullanım şehiriçi için mantıklı, eco mod bana bayık geliyor), o vakitte yakıtta pek farkını göremedim.

ve yine söylüyorum, hiçbir araç şu yakıtı yakar demek doğru değil, kullandığın devir, hız, trafik vs, ayağını pedalda tutma herşey etkili.. ben istanbul-izmir asx le gittiğimle 9.3 lt ortalama ile gitmiştim en son, çünkü 150-160 km hızla gittim, haliyle araç 5 vites olduğu için belli hızdan sonra devri çok yükseliyor ve çok yakıyor, eğer araç 8 ileri, hadi geçtim 6 ileri olsaydı bu hızda dahi yakacağı daha az olurdu.. Ama öbür taraftan yine izmir-istanbul yolunu arkadaşımla geri döndük, o 80-90 km hızla kullanır, araç 5.9 lt yaktı uzun yolda... yani nasıl kullandığınla alakalı.. Ama benim şehir içinde bmw kullanımımla asx kullanımım aynı şekilde ve o şekle göre yakıt verisi verdim ve inan pek fark yok.. ama dersenki ben çok alt devirde kullanırım, o zaman illaki 1 - 1.5 lt daha az yakar..

Aracı sattığım ve keza aynı anda gelen talip olan diğer arkadaş bile benim açık sözlü araç hakkındaki açıklamalarıma şaşırdı ve hatta nerdeyse vazgeçiyordu.. Bizde malesef bildiğini farklı anlatmak var.. Araç sağlam, motoru düz ve bu sebeple uzun ömürlü, görüntü fiyat aralığına göre gayet iyi.. evet ama diğer dediklerimde eksikleri.. ne yani, söylemeyelim mi.. Ben neden aldım dersen, evet o vakitte ilk çıktığında tipi, reklamı hoşuma gitti, motoru sağlam yarı yolda bırakmaz, ve bu araç ile performans düşünmediğim için o anki fikrime göre aldım.. ama şuan sorsan alırmıyım diye, sağlam araç ok ama otomatik vitesi ve bazı diğer saydığım donanımsal ve iç görsel ve tork ayarı iyileştirilmez ise, aracı kullanmış biri olarak almazdım. Önceden söylediklerimle arada bir fark yok..

siz sportage kullanmamışsınız belli :).
ayrıca istanbul -izmir e bende gidip geldim 3.5 saat ekstra trafiikte kaldım dönüşte 150-160 bende bastım ama 8 lt yaktı benim araç .
sizin 9.3 yüksekmiş. demek sportage olsa imiş 12-13 lt olucak mış :).

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 148 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye