Zaman: 17 Oca 2026 21:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 21 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Otomatik ASX
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 21:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: twins
Araç: 2015 asx intense
Meslek: eğitim
Arkadaşlar arabalar.gen.tr sitesinde asx e yapılan yorumlarda 2014 haziranında asx in otomatik vites seçeneği geleceğinden bahsetmiş bir arkadaş. Aslı var mıdır? acaba. gelecekse sırf o yüzden bekleyeceğim şimdi almayacağım aracı. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Otomatik ASX
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Ben 10 yıllık Mitsu kullanıcısıyım ama dizel otomatik 1.6 ASX için sadece PSA ile ortak ihtimal var ve bu kesin bir veri değil,TEMSA distribütör oldukça bırakın duyduğum haberi kendileri resmi açıklama yapsa görene hatta deneyene dek emin olmazdım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Şub 2014 00:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: twins
Araç: 2015 asx intense
Meslek: eğitim
zivrisinek yazdı:
Ben 10 yıllık Mitsu kullanıcısıyım ama dizel otomatik 1.6 ASX için sadece PSA ile ortak ihtimal var ve bu kesin bir veri değil,TEMSA distribütör oldukça bırakın duyduğum haberi kendileri resmi açıklama yapsa görene hatta deneyene dek emin olmazdım

TEMSA şu markaya yazık ediyoya daha ne diyim? milletin dilinde tüğ bitti distribütörden yakınmaktan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2014 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: ömer
Araç: 2006 1.3 Invite AMT
Meslek: öğretmen
Otomatik ASX iyi bir satış grafiği yakalayabilir. Tercih listemde başı çekerdi. Keşke gelse.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Şub 2014 13:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yurtdışındaki örneklere bakın arkadaşlar. orada olmayan bir konfigürasyon buraya gelmez. hoş olan da gelmiyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2014 04:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Var mı yeni bir gelişme ? 1.6 için otomatik vitesle ilgili bir bilgisi olan ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2014 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: haluk
Araç: Mitsubishi Lancer Sport Sedan 2013
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0Rh+
Güncel.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2014 20:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
Temsa kendi topuguna skiyor. Getir otomatigini. + 3.000 - 4.000 fiyata gerekirse. Bi de kiy su paraya artik tv reklami koy. Ula dacianin bile tv reklami var dakkikalarca. Daciadan mi, bizden mi ogreneceksiniz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2014 22:39 
Kullanıcı avatarı

Hocam vestel icin dandik denilebilir ama adamlar bir cok urunde hem uretim hem de pazar payinda zirveye oynuyorlar.avrupada keza oyle. Dacia filosu yok zaten araba bedava fiyata, taksi desen, taksilikle bu is olsaydi vw hic satilmamasi lazim. Reklam, sponsorluk vs vs herseydir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2014 22:56 
Kullanıcı avatarı

Emgradin sattigi yerde mitsuya yazik ediyorlar diyebiliriz. :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 01:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
ben olayı şöyle görüyorum temsa mitsuda ticari araçla zaten kapasitesi dahilinde işini görüyor canter olsun L200
ile zaten zirve sahipleri bu iki aracın satışı ve servisi ile tekrar diyorum kapasitesi dahilinde ununu yağda kavuruyor diğer taraftan binek araçlarda ise olay çeşit olsun işte mitsubishi büyük marka işte binek hususi araçları da var desinler diye satıyor aslında hususiler kapasitelerini ve sermayelerini aşıyor ve daha az para kazandırıyor
daha anlaşılır şekilde söyleyeyim ticarette kurallar vardır satmak için aldığın mala bağladığın parayı bir an önce ve en az maliyetle ve en karlı bir şekilde satmak istersin çünkü aynı paraya aynı malı bir daha alıp tekrar satar ve daha çok kazanç saglarsın . yani bir asx e atıyorum temsa 40000 Tl para bağlasın bunu 1 ayda satsın ve 10000 Tl kar etsin ama aynı parayı bir L200 e bağlarsa ve yine 10000 Tl karla 1 ay yerine 1 haftada satıyorsa ayda 4 L200 ile 40000 Tl kar eder yani asx ile 40000 lira ile 1 ayda 10000 lira kar ederken L200 ile 40000 lira ile 40000 lira kar etmiş olur hemde zaten tutulmuş bir L200 için ne reklama ne de pazarlama ya ek bir maliyette yüklemez olay budur.
gelelim çözüme
3 yolu var
1. ya temsa kendini ikiye bölecek ve kapasitesini arttıracak
2.yada mitsu binek ve hususi araçların satışını başka bir distribütöre verecek ama bu ikisi de bence hayal gibi
3. ise bizim vatandaşımız bazı saçma takıntılardan (2. el kaygısı parça kaygısı gibi) vaz geçecek ve bence en ütopik olanıda bu

En son akif06eren tarafından 17 Tem 2014 02:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 02:15 
Kullanıcı avatarı

ekonomi dersi 2
belki size komplo teorisi gelebilir
ticarette bir kural ise rekabet hem az kar hemde çok zahmet demektir ve istenmez bu nedenle hani mafyalar şehri paylaşırlar ya istanbulda anadolu yakası beyaz işinde iplikcinin kumar ve eğlence işi pamukcunun olur ve iplikci ne avrupa yakasında beyaz işi yapar nede anadolu yakasında kumar işine girer işte dünya ticaretinde kartellerin belirlemiş olduğu kurallar ve paylaşımlar vardır Türkiyede de sabancı temsa ile sadece L200 ve canterde para kazanır eğer binek araç sektörüne fazla zıplarsa hoooop derler . Şimdi diyeceksiniz ya adamlar o kadar reklam veriyor o kadar rekabet yapıyor hatta bunun için milyonlar harcıyorlar olmaz böyle bir şey diyeceksiniz ama zaten onların amacıda aslında bu size biz rekabet ediyoruz havası vermek .
Aslında çin bu kartellerin pek çok oyununu bozdu ve sarstı (avrupadaki ve amerikadaki ekonomik krizler)
ben 20 yıldır balıkcılık hobim vardır ve 20 yıl önce bir olta (makineli olanlar) şimdinin değerine göre en kötüsünü 400 Tl den aşağı alamazdınız niye kartel durumu çünkü gerçek bir rekabet yok sadece gerçek bir kapitalist sömürü vardı adamlar 100 liraya mal ettiklerini (aslında kendi işcilerine bu kaymaktan pay vermek için üretim maliyetleri yüksek oluyordu) 300 tl kar ile bize satıyorlardı ama çinliler ne yaptı aynı malı onlarda kendi insanlarını sömüren komünizm sömürüsü ile 20 liraya mal ettiler ve 40 liraya sattılar yani eskiden 400 lira vererek aldığım oltayı şimdi 40 liraya alabiliyorum .
yani olay şu temsa istesede reklam yapamaz yada benzeri işleri yapamaz sizin istediğiniz gibi asx i çok satamaz çünkü o payını alıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 10:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: 99 carisma 1.6
Meslek: Kamu
Kan grubu: brh+
hocam derse devam
yani anadolu gurubu ticari ve çift kabine girmesin temsa da bineğe girmesin tam olarak böylemi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 11:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
valla ben memnunum az satmasından.
qashqai çok satılıyorda ne oluyor suratına bakan yok..:).
ama asx i meraklı gözler takip ediyor az olduğu için :))..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 12:57 
Kullanıcı avatarı

akif06eren yazdı:
ekonomi dersi 2
belki size komplo teorisi gelebilir
ticarette bir kural ise rekabet hem az kar hemde çok zahmet demektir ve istenmez bu nedenle hani mafyalar şehri paylaşırlar ya istanbulda anadolu yakası beyaz işinde iplikcinin kumar ve eğlence işi pamukcunun olur ve iplikci ne avrupa yakasında beyaz işi yapar nede anadolu yakasında kumar işine girer işte dünya ticaretinde kartellerin belirlemiş olduğu kurallar ve paylaşımlar vardır Türkiyede de sabancı temsa ile sadece L200 ve canterde para kazanır eğer binek araç sektörüne fazla zıplarsa hoooop derler . Şimdi diyeceksiniz ya adamlar o kadar reklam veriyor o kadar rekabet yapıyor hatta bunun için milyonlar harcıyorlar olmaz böyle bir şey diyeceksiniz ama zaten onların amacıda aslında bu size biz rekabet ediyoruz havası vermek .
Aslında çin bu kartellerin pek çok oyununu bozdu ve sarstı (avrupadaki ve amerikadaki ekonomik krizler)
ben 20 yıldır balıkcılık hobim vardır ve 20 yıl önce bir olta (makineli olanlar) şimdinin değerine göre en kötüsünü 400 Tl den aşağı alamazdınız niye kartel durumu çünkü gerçek bir rekabet yok sadece gerçek bir kapitalist sömürü vardı adamlar 100 liraya mal ettiklerini (aslında kendi işcilerine bu kaymaktan pay vermek için üretim maliyetleri yüksek oluyordu) 300 tl kar ile bize satıyorlardı ama çinliler ne yaptı aynı malı onlarda kendi insanlarını sömüren komünizm sömürüsü ile 20 liraya mal ettiler ve 40 liraya sattılar yani eskiden 400 lira vererek aldığım oltayı şimdi 40 liraya alabiliyorum .
yani olay şu temsa istesede reklam yapamaz yada benzeri işleri yapamaz sizin istediğiniz gibi asx i çok satamaz çünkü o payını alıyor.

az biraz bakındım da ticari olarak mitsunun satışı sanıldığı kadar da iyi değil. Ocak-Haziran 2014 döneminde 1293 adet ticari araç satmış.
Peugeot- fiat ford dacia vw mercedes renault resmen fark atmış.

http://www.tuketicikosesi.org/2014/01/2 ... amlar.html

Akif hocam ben iktisatçıyım ama realitede bu kadar da komplo teorisine gerek yok diye düşünüyorum. Kartel oluşturmak o kadar kolay değil. Cezası büyüktür.

Bu konuda bankalara daha kartel bile oluşturmadıkları halde cezayı yapıştırdılar :)

http://www.aktifhaber.com/rekabet-kurul ... 48093h.htm

Hiç bir firma milyon dolarlarca yatırım yaptığı yerde pazarı bir diğerine bırakmaz. Siz yılda 100 tane de sedan araç satmak isteseniz yine de bir fabrikaya, işçiye, makine ve techizata vs vs bir ton zavazingoya ihtiyacınız var. Bu bağlamda ben ticari araçta iyiyim, otomobil satmasam da olur demek pek makul olmaz. Sadece Türkiye'deki organizasyonu için düşünsek bile Mütsu, 414 otomobilden 3.000'er TL net kar elde edilse 1.200.000 TL yapar. Otomotiv sektörü için bunca işçi, emeğe ve sermayeye değer bir rakam değil bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 21:25 
Kullanıcı avatarı

Türkiye de rekabet Kurulu olmuş yada Türkiye yasaları yasaklamis ne olacak bakin dunyada bir devletlerin yazılı kanunları vardır birde international kartellerin gizli yasaları vardir bu kartellerin yasalarida okullarda okutulmaz bırakın bizi bu kartellere amerikanin bile gücü yetmez
Ayrıca mitsu milyolarca dolar yaptığı yatırımı illa Türkiye den çıkaracak diye bir durum yok asya ve Amerika veya başka bir pazarda muhakkak yatırım ın karşılığı nı aliyordur zaten asx bildiğim kadarıyla amerikada asyada iyi satıyor ayrıca bakın bu mitsubushi yada temsa çalışan lari zaten piyasada ne oluyor ne bitiyor cok iyi biliyorlar çünkü burakarda calisan insanlar uzmaligin zirvesinde okan insanlar. Onlar nasil asx cok satar cok iyi bilirler isteseler asx i Türkiye de ucururlar satış rekorları kirarlar. Ama hani sinan bey demis ya milyonlarca dolar yatırım diye o zaman ford hoop der ben milyonlarca dolar yatırım yaptim sen zaten amerikada asyada payını aldin bizim koç der hoop sabancı sen payını aldın. Yani olay biraz değil düpedüz komplo teorisi gibi gözüküyor ama ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 23:25 
Kullanıcı avatarı

Neyse hocam konu derinlesti, arkadaslarin da kafasini bulandirmayalim. Insallah getirirler otomatik asx. 2 kat kredi borcuna girer yine de alirim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Tem 2014 00:09 
Kullanıcı avatarı

sinan bey haklısınız ve sizin için İnşeAllah otomatiğini getirirler.
ben otomatiğini hiç düşünmüyorum şimdi otomatiğini alacağım sonra düz vites süremeyenler otomatik vites olunca arabayı sürmek isteyecek( hanım :) )en iyisi düz vites. hayırlı günler dilerim

En son akif06eren tarafından 22 Tem 2014 14:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Tem 2014 14:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Beyler konu aşmış farklı yerlere gelmiş CVT ASX için bir bilgisi olan varmı ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Tem 2014 03:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Temsaya bilgide geliyormuymus

GT-S7562 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala