Zaman: 30 Nis 2026 01:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Asx 60 bin Bakımı
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 20:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Asx 2013
Meslek: ..
Arkadaşlar 60 bin km ye yaklaştı aracım. Kısmetse 10-20 gün içinde bakıma girecek. Merak ettiğim neler yapılır ve ne kadara mal olur. Araca lpg taktırdığım için servis dışı da soruşturmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Asx 60 bin Bakımı
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 20:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: SELAMİ
Araç: ASX-2011
Meslek: MUALLİM
Kan grubu: 0rh+
Hakan Bey ben 3 ay önce yaptırdım.390 liraya tutmuştu.Ama o zaman %20 servis indirimi vardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 08:06 
Kullanıcı avatarı

selo02 yazdı:
Hakan Bey ben 3 ay önce yaptırdım.390 liraya tutmuştu.Ama o zaman %20 servis indirimi vardı.

Teşekkürler Selami bey.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 20:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh-
ben 3 gün önce sordum tahmini 475 tl dedi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Nis 2014 21:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aytaç
Araç: ASX
Meslek: Öğrt
Normal yağ değişimi olacak gidip serviste yaptırmanın bir manası yok al yağını filtreni 20 tl ver değştirsinler temsa kazanacağına sanayideki ustam kazansın zaten tüp varsa garantiden çıkarıyorlar.Servis taktı falan demeyin benim başıma geldi.Dışarıda 120 tlye halledersini

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2014 00:41 
Kullanıcı avatarı

Tüp takılırsa aracın motorla ilgili garantisi devre dışı kalıyor arkadaşlar. Diğer aksamların garantisi devam ediyor diye biliyorum. Ayrıca Aytaç hocam haklısınız servis baya baya pahalı. Ön balataları değiştirmiştim balatalar konusundada paylaştım mga diye bir balata takıldı. Tabiri caizse viyak viyak ötüyor mübarek frene basınca daha bir ay oldu olmadı. Hemde 35-40 tl lik balata 150 tl +50 tl işçilik 200 tl ye mal oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2014 12:26 
Kullanıcı avatarı

Hocam bundan 6 ay önce falan vites topuzundaki dökülme için servise gittim.Servis bunun garantiden değişimi olamayacağını söyledi ben de temsa ile iletişime geçerek durumumu izah ettim onlarda tekrardan servise gitmm gerektiğini belirtttiler.Buraya kadar her şey normal.Servis talep dosyası açaağı vakit lpg den dolayı arabının garanti kapsamanda olmadığını hatta ekrandan bana gösterdi.Lpg yi servisin taktığını(brc)söylediğimde bültenin değiştinin farklı bir markayla anlaşma yaptığını bu yüzden brc kitlerinin garanti kapsamı dısında kadığını söylediler.Halbuki aracı aldığım zaman bültende brc takılması tavsiye ediliyordu.Güler misin ağlar mısn sinirlendim çıktım.Bir daha da servise gitmedim sırf garanti kapsamına girmesin diye servise ödediğim onca paraya yazık.Zaten arabanın ağır bakımı ya da ince detay isteyen hiçbir bakımı yok 87000 de arabayı sattım bu döneme kadar sadece yağ bakımı ve bir de bujiler değişti.Yağ bakımını servis dışında 120 tl ye(filtreler dahil),yanılmıyorsam 800 tl istedikleri bujileride 230 tl ye değiştirdim.Sıfır araç alsam gider miyim servise kesinlikle hayır ama tercih sizin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2014 18:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: asx
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh-
bende garantiden bir parça değiştircekler o yüzden 60.000 bakımını servisde yaptıracam

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Nis 2014 23:28 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Hocam bundan 6 ay önce falan vites topuzundaki dökülme için servise gittim.Servis bunun garantiden değişimi olamayacağını söyledi ben de temsa ile iletişime geçerek durumumu izah ettim onlarda tekrardan servise gitmm gerektiğini belirtttiler.Buraya kadar her şey normal.Servis talep dosyası açaağı vakit lpg den dolayı arabının garanti kapsamanda olmadığını hatta ekrandan bana gösterdi.Lpg yi servisin taktığını(brc)söylediğimde bültenin değiştinin farklı bir markayla anlaşma yaptığını bu yüzden brc kitlerinin garanti kapsamı dısında kadığını söylediler.Halbuki aracı aldığım zaman bültende brc takılması tavsiye ediliyordu.Güler misin ağlar mısn sinirlendim çıktım.Bir daha da servise gitmedim sırf garanti kapsamına girmesin diye servise ödediğim onca paraya yazık.Zaten arabanın ağır bakımı ya da ince detay isteyen hiçbir bakımı yok 87000 de arabayı sattım bu döneme kadar sadece yağ bakımı ve bir de bujiler değişti.Yağ bakımını servis dışında 120 tl ye(filtreler dahil),yanılmıyorsam 800 tl istedikleri bujileride 230 tl ye değiştirdim.Sıfır araç alsam gider miyim servise kesinlikle hayır ama tercih sizin...

Sağolun Aytaç Bey. Bujileri kaç km de değiştirdiniz? Markası nedir? Birde kafama takılan 60000 bakıma 500 km den az kala çıkan o anahtar işaretini servis dışında yok edebiliyorlarmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2014 13:51 
Kullanıcı avatarı

Hocam anahtar simgesi bakımın uyarı ışığı aracı bilgisayara bağlatabildiğiniz herhangi bir yerde kapatılabilir düşüncesindeyim.(Diğer arkadaşlardan görüş almakta fayda var)Bujiler ngk buji üzerinden çıkanda ngk piyasadaki en iyi bujide ngk:)Ama iyi fiyat araştırması yapmak lazım çünkü ben kendi sitesinde yazan fiyattan çok daha uyguna aldım.Bujiler bakım kılavuzunda yanılmıyorsam 80000 diye yazıyordu ama ben erken değiştirmiştim değiştirilmesinde de fayda olduğunu düşünüyorum.Baskı-balata hariç piyasada bu aracın yedek parça sıkıntısı yok.O yüzden servise gitmenin mantığıda yok.Bu arada kullandığım süre zarfında iki defa fren balataları değiştirdim.Fren balatası olarak da boch markasını tavsiye ederim.
(Orjinal diye sattılan markasını hatırlayamadığım balatalar ses yapınca mecburen 2 defa değiştirmek zorunda kalmıştım)Bunun dışında yağını suyunu koy keyfine bak hocam:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2014 15:43 
Kullanıcı avatarı

aytacesen yazdı:
Hocam anahtar simgesi bakımın uyarı ışığı aracı bilgisayara bağlatabildiğiniz herhangi bir yerde kapatılabilir düşüncesindeyim.(Diğer arkadaşlardan görüş almakta fayda var)Bujiler ngk buji üzerinden çıkanda ngk piyasadaki en iyi bujide ngk:)Ama iyi fiyat araştırması yapmak lazım çünkü ben kendi sitesinde yazan fiyattan çok daha uyguna aldım.Bujiler bakım kılavuzunda yanılmıyorsam 80000 diye yazıyordu ama ben erken değiştirmiştim değiştirilmesinde de fayda olduğunu düşünüyorum.Baskı-balata hariç piyasada bu aracın yedek parça sıkıntısı yok.O yüzden servise gitmenin mantığıda yok.Bu arada kullandığım süre zarfında iki defa fren balataları değiştirdim.Fren balatası olarak da boch markasını tavsiye ederim.
(Orjinal diye sattılan markasını hatırlayamadığım balatalar ses yapınca mecburen 2 defa değiştirmek zorunda kalmıştım)Bunun dışında yağını suyunu koy keyfine bak hocam:)

Çok sağol hocam :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2014 17:41 
Kullanıcı avatarı

http://www.ngkbujimarket.com/product.php?id_product=870 bujiler bunlar yanılmıyorsam servis 600-800 tl gibi bir fiyat çekmişti....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014 07:15 
Kullanıcı avatarı

Servisi arayıp sordum. 60 bin bakıma 540 tl dediler. İndirimi yokmu deyince 500 yaparız dendi. Yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi yani extra bir şey yok ve 500 tl bana yapılacaklara bakılırsa fazla geldi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014 22:50 
Kullanıcı avatarı

Hocam dediğim gibi servise para kazandırmaya karşıyım:)Dışarıda en fazla 120 tl

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2014 23:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
hakantes yazdı:
Servisi arayıp sordum. 60 bin bakıma 540 tl dediler. İndirimi yokmu deyince 500 yaparız dendi. Yağı, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi yani extra bir şey yok ve 500 tl bana yapılacaklara bakılırsa fazla geldi.

aynı fiyatı bende lancer içinde aldım ancak bujiler dahil fiyattı. yoksa ortalama bu parçaların değişimi 300 lira civarı olması lazım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2014 18:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Arkadaşlar gün itibari ile 60.000 bakıma girmiş bulunmaktayım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, sular vs. Artı ön balatalar ve eklem yerleri korozyon önleyici sprey ve kontroller 590 tl ödedim. Nasıl?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2014 13:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan UZUN
Araç: Mitsubishi ASX Invite
Meslek: .
Kan grubu: 0+
onderalb yazdı:
Arkadaşlar gün itibari ile 60.000 bakıma girmiş bulunmaktayım. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, sular vs. Artı ön balatalar ve eklem yerleri korozyon önleyici sprey ve kontroller 590 tl ödedim. Nasıl?

maalesef çok hocam. tabi daha ucuzu ne kadar olabilir ki. olsa olsa 500 TL'ye inerler ki bu da çok bence. resmen soygun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2014 01:39 
Kullanıcı avatarı

Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
60 bin bakımı 640 TL ödedim. Extra olarak silecek lastikleri değişti (ön iki orjinal 80 tl, arka orjinal değil, fiyatı hatırlamıyorum.) Bir de lastilerin balansı için 30 tl aldılar.

Bak şimdi düşününce çok almışlar yahu !

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: