Zaman: 10 Ara 2025 14:07

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Tuhaf bir sorun
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2012 15:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: melih
Araç: mitsubishi asx
Meslek: inşaat mühendisi
Arkadaslar öncelikle hepinize iyi günler, değişik bir sorun yada sorun mu bilmiyorum bir durum var başımda, kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var, benim 2011 model mitsubishi asx aracıma 600 km iken brc yetkili servisinde lpg montajı yapıldı, su anda 5500 km de ve şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım bir şikayetimde olmadı, ancak son bir haftadır tuhaf bir sorunla karşı karşıyayım. Aracımda mesela sıkışık trafikte ilerlerken yani dur kalk yaparken, özellikle yokuş aşağı giderken, önümdeki araba hareket ediyor bende yokuş aşağı olduğu için sadece ayağımı frenden çekiyorum yani arabayı yokus aşagı salıyorum debriyaja basmadan yada vitese takmadan, bu durumda ilerlerken tabi araç rolantide olduğu için, rolantide devir düşmesi oluyor, normalde 750 devirde sabit olan rolanti bu şekilde ayağımı frenden çekip boşta yokuş inerken 500 devirlere iniyor sonra kendini topluyor tekrar 750 devire geliyor, (bu arada aracta herhangi bir elektrik çekecek alet çalışmıyor klima kalorifer kapalı), arac sabit dururken rolantide devirde herhengi bir sorun yok, giderkende bir sorun yok, sadece anlattıgım durumda boyle birşey oluyor anlayamadım, brc yetkili servisine gittim ayarını kontrol ettiler bi problem yok dediler zaten onlar bakarkende boyle bir şey yapmadı arac, aynı durumu benzine aldıgımda da yapıyor, mitsubishi nin servisine gittim, durumu anlattım yol testinde gösterdim ustayai normal olduğunu söyledi, rolantiden harekete gectigi için arac hava akış debimetresi hesap yapamıyormus ve devir düşüyormus diye bir açıklama yaptı ama ben tam olarak tatmin olamadım bu açıklamadan, sizlerin başına boyle bir durum geldimi, birde mesela rolantide dururken diyelimki sileceği çalıştırdım devir 750 den bi 650 devirlere falan düşüp çıkıyor tekrar, yada rolantideyken camları indirip kaldırıncada yapıyor bunu, yardımlarınız için teşekkür ederim

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Tuhaf bir sorun
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2012 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Manuel coltta da ayagini frenden cekince hafif yukselip geri oturuyordu rolanti. Bence gayet normal.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Nis 2012 17:10 
Kullanıcı avatarı

Ama benimkinde yükselip oturmuyor, 750 de sabit stabil dururken rolantide, frenden cekip arabayı salınca boşta 500 e düşüp devam ediyor, tekrar durdugum zaman yükseliyor 750 ye

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Nis 2012 09:06 
Kullanıcı avatarı

Kendi araclarında deneyebilecek arkadaslar varsa cok memnun olurum beyler, cünkü bunun bir sorun olup olmadıgı konusunda da tam emin olamadığım için servise ona göre gitmek istiyorum tekrar,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Nis 2012 11:35 
Kullanıcı avatarı

Bugün bi arkadasın asx i ile deneme yaptım onda da aynı şeyi yapıyor demekki servisin dediği gibi normalmiş, ben pimpiriklenmişim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: