Zaman: 16 Ara 2025 02:53

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: X-KOTE
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 20:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: alperen
Araç: renault
Meslek: otomotiv
Merhabalar, otomotiv bakımı (car care) sektörüne farklı ve yeni bir heyecanlı bir işle girdiğime inanıyorum. Yakında tüem Türkiye nin merak ve ilgisini uyandırcak bir iş ve konu. Hakkımızda hayırlısı olsun, herkese saygılar

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: X-KOTE
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 20:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Hoşgeldiniz...
Sizinde yazdığınız gibi hakkımızda hayırlısı.
Fakat ben tam olarak anlamadım, otomotiv bakımı sektörüne farklı birşekilde derken neyi kastettiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 20:42 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Hoşgeldiniz...
Sizinde yazdığınız gibi hakkımızda hayırlısı.
Fakat ben tam olarak anlamadım, otomotiv bakımı sektörüne farklı birşekilde derken neyi kastettiniz?

reklam demezseniz www.x-kote.com web sayfasından bakın yada şöyle özetleyeyim bugüne kadar car care sektöründe hep boya koruma ve parlatma işinden bahsedilirdi daima, ama bu öylesine farklıki boya yenileme ve koruma, yani kuş pisliği-dut lekesi gibi asitli iz bırakan lekeleri- güneşten solmuş kaporta renklerini yok eden ve eski haline getiren bir olay. Bir bakın ve dikkatle okuyun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 21:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Reklam demeyiz merak etmeyin incelicem.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2011 23:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Kullandığınız ürün sanıyorum Gtechniq ve aquartz tarzı ürünler bileşenleri gereği sitenizdeki videolarda olduğu gibi ince bir bezle uygulanıyor ve 15ml bir araç için yeterli oluyor. Uygulandıktan sonra aracın üerinde sertleşiyor ve cam tabakası gibi sert bir yüzey oluşuyor. Aslında teoride oldukça iyi bir fikir. Yukarıda saydığım ürünler

Titanium Dioxide TiO2
Silicon Dioxide SiO2
Ethyl Silicate 4SiO4
Water H2O

gibi bir içeriğe sahip ve çok pahalı değil.

Korumanın dışında Gtechniq'in yağmur kaydırıcı ve aşındırıcı polish ürünleri de var. Bu titanyum dioksid bileşenli ürünlerin en büyük avantajı polisaj makinesiyle uygulanmak zorunda değil. Direk elle uygulanabiliyor. Aşındırıcısı bile elle uygulanabiliyor. Bu da sizin videolarda maskeli kişilerin incecik bir bezle bir GTO'ya nasıl boya koruma yapabildiklerini açıklıyor.

Firmanız bu ürünleri ne kadara uyguluyor bilmiyorum. Ama ben 30-40TL'ye 15ml sipariş verebiliyorum yada 9 pound'dan İngiltere'den getirebiliyorum. Uygulaması da çok basit. 1-1,5 sene ömür biçiyorlar ki bu Collinite 476 Fk1000p gibi katı wax ve sealent'ların hayatta ulaşamayacağı bir süre.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 01:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Hoşgeldiniz. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 02:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERDAL
Araç: 2009 1.5 İNVİTE YAKUT KIRMIZI LANCER
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Brh+
X-Kote Türkiye yazdı:
Merhabalar, otomotiv bakımı (car care) sektörüne farklı ve yeni bir heyecanlı bir işle girdiğime inanıyorum. Yakında tüem Türkiye nin merak ve ilgisini uyandırcak bir iş ve konu. Hakkımızda hayırlısı olsun, herkese saygılar

Alperen bey öncelikle sitemize hoşgeldiniz.En kısa sürede sizinle tanışıp,hem bir çayınızı içip hemde yaptığınız uyğulamaları görmek isterim.Uyğulamayı ne kadara yapıyorsunuz.Sitede dayanma süresi ile ilğili yuvarlak ifadeler edilmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 11:56 
Kullanıcı avatarı

666 yazdı:
X-Kote Türkiye yazdı:

Alperen bey öncelikle sitemize hoşgeldiniz.En kısa sürede sizinle tanışıp,hem bir çayınızı içip hemde yaptığınız uyğulamaları görmek isterim.Uyğulamayı ne kadara yapıyorsunuz.Sitede dayanma süresi ile ilğili yuvarlak ifadeler edilmiş.

Burası forum olduğu için reklam yapıyorsunuz diyebilirler. Bu nedenle web sayfasındaki adres ve telefonlardan ulaşırsanız size net ve detaylı bilgi verebiliriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 15:50 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Kullandığınız ürün sanıyorum Gtechniq ve aquartz tarzı ürünler bileşenleri gereği sitenizdeki videolarda olduğu gibi ince bir bezle uygulanıyor ve 15ml bir araç için yeterli oluyor. Uygulandıktan sonra aracın üerinde sertleşiyor ve cam tabakası gibi sert bir yüzey oluşuyor. Aslında teoride oldukça iyi bir fikir. Yukarıda saydığım ürünler

Titanium Dioxide TiO2
Silicon Dioxide SiO2
Ethyl Silicate 4SiO4
Water H2O

gibi bir içeriğe sahip ve çok pahalı değil.

Korumanın dışında Gtechniq'in yağmur kaydırıcı ve aşındırıcı polish ürünleri de var. Bu titanyum dioksid bileşenli ürünlerin en büyük avantajı polisaj makinesiyle uygulanmak zorunda değil. Direk elle uygulanabiliyor. Aşındırıcısı bile elle uygulanabiliyor. Bu da sizin videolarda maskeli kişilerin incecik bir bezle bir GTO'ya nasıl boya koruma yapabildiklerini açıklıyor.

Firmanız bu ürünleri ne kadara uyguluyor bilmiyorum. Ama ben 30-40TL'ye 15ml sipariş verebiliyorum yada 9 pound'dan İngiltere'den getirebiliyorum. Uygulaması da çok basit. 1-1,5 sene ömür biçiyorlar ki bu Collinite 476 Fk1000p gibi katı wax ve sealent'ların hayatta ulaşamayacağı bir süre.

Burada yanıldığınız bir şey var, cam tabakası gibi bir yüzey olmuyor, tam boyanın içine işleyerek boyayı diriltiyor. Tabaka olmuş olsa solmuş rengi düzeltmez sadece parlaklık verirdi. Bu ise içine işlediğinden yeniden yapılanıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 19:41 
Kullanıcı avatarı

Üzgünüm ama ürününüzün ingilizce sitesi sizden farklı söylüyor. Tıpkı Gtechniq ve aquartz gibi "gelcoat" diye tabir edilen bir tabaka oluşuyor. Ayrıca bazı "bayii" ler 1 yıl ömür biçerken bazıları 3 yıl (!) garanti vermişler. (kaynak: x-kote aviation)

Ayrıca boyanın canlanması için bir ürünün boyanın içine işlemesi diye birşey sözkonusu değildir. Ben buraya bin tane uygulama resmi koyarım sadece Meguiars yada Menzerna'nın orta ve hafif aşındırıcı ürünleriyle boyanın ne hale geldiğine siz bile şaşarsınız. Boyayı canlandırmak istiyorsanız üzerindeki clear coat tabakadaki ışığı kıran ve yansımasını engelleyen kısmı ya hafif aşındırır yada doldurursunuz. Böylece "gloss" bir görüntü elde edilir.

Ürününüz bunu yapmıyor demiyorum ancak yukarıda bahsettiğim içeriğe sahip bir ürünü 30-40tl'ye bulabilmek varken 800TL gibi bir rakam ödemek saçma..

Türkiye'ye bu markayı ilk getirenlerden biri siz olabilirsiniz ancak onlarca detailing forumunda 1 tane bile bu üründen kullanıp da olumlu yorum yapan biri görmedim. Tam bir tane bulduğumu düşünürken. o da spam çıkmış

http://www.autopia.org/forum/motorcycle ... later.html

Burda botuna bu ürünü uyguladıktan 1 yıl sonra hala nasıl pırıl pırıl parladığını anlatan bir kullanıcı var. Ancak kullandığı resimler http://www.xkote.com/gallery/Fgallery11-1.jpg

X-kote'un kendi galerisindeki resimler.

Eğer ürününüz 40-80TL arası bişi olsaydı neyse de.. koca uygulamada en fazla 20ml harcanan ürün için 800TL talep etmek de yana yana bayii arayan x-kote firmasının ürünü satarak değil de franchising'den para kazanma peşinde olduğunu gösteriyor.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 20:01 
Kullanıcı avatarı

Doğancığım,bakıyorum bu konuda baya dolusun.
bunun kovası bu paraysa insan güzel para kaldırır yahu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2011 20:59 
Kullanıcı avatarı

Bütün bayii'ler böyle değil mi? Sonax geleneksel aşındırıclar kullandığı boya koruma paketlerini yıllarca 600-800-1200TL den satmadı mı? Yakın bir arkadaşım sıfır aldığı arabaya bu Sonax korumadan yaptırmıştı. Camına da yapıştırmışlar işte platinum yada diamon koruma var diye.. ışıkta baktığında harelenmeler görünüyordu.. Arabayı fırça ile de yıkamasan o boyada harelenme olacak.. kılcal çizikler olacak..

Ama bayiiler yıllarca koruma adı altında hep boyanın zırh gibi kaplandığı imajını oluşturdular. Ancak artık internet sayesinde hiçbirşey uzak değil.. Söz gelimi Menzerna ve MEguiars ürünleri Türkiye'de mesela 80TL'den satarken ben İngilitere'den 35TLYe kargo dahil getirilebiliyor.

Sonax ayrıca ismini kullanarak kalitesiz son kullanıcı ürünleriyle de parayı vuruyordu.. ÖRneğin hiçbir sonax'da sonax'ın cila ürünleri kullanılmaz.. adamlar posa sanayi tipi menzerna ve meguiars ürünlerini dayıyorlar. Kimisi onu da kullanmıyor.. Şişelerin üstünde hiçbişi yazmıyor nası olsa..

X-Kote bu noktada eleştri alacaktır ve buna hazırlıklı olmalıdır. Belki 50yaş üstü kalın enseli göbekli agaları kandırabilirler ama iş google gençliğiiçin öyle kolay olmaz. yarım satte sattığın ürünün 10 ülkede nasıl tepkiler aldığını ve benzerlerini, fiyatlarını herbişeyini öğrenirsin.

Eğer 800TL'yi hakettiğini düşünüyorlarsa yazmaktan ziyade buluşmalar düzenleyip gösteriler düzenlemeliler bence.. İstanbul'da bu tarz buluşmalar yapılıyor. herkese sample ürünler veriliyor ve istediğin gibi deneyip görebiliyorsun.

Boya koruma olayı Fiyat/Fayda'ya bakıyor bence. O yüzden öyle birşeyle karşımıza çıkmalılar ki paramız yetmese de parası olana tavsiye edebileceğimiz-güvenebleceğimiz bir marka olarak görmeliyiz onları.. Yoksa içeriği çok da sır olmayan ve benzerleri olan bir ürüne kimse o kadar ödemez. Ödetmez.

Alperen Bey umarım yazdıklarımı kişisel algılamazsınız. Siz nasıl ürününüzü bize tanıtıyorsanız biz de ürün hakkında bilgi-tecrübe ve duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ürününüze güveniniz tam ise.. bu tarz eleştriler zamanla firmanıza duyulan saygıyı daha da pekiştirir.

Ancak x-kote'un hiçbir sitesinde şöyle adam akıllı tarafsız inceleme ve karşılama yada 50/50 testini göremedim. Bence buradan başlayın. Rakiplerine ve geleneksel yöntemlere göre nasıl bir yenilik çıkardı bunu canlı canlı gösterin.

Meguiars bunu iyi yapıyor. Aquartz ve Gtechniq de.. adamlar çeşitli kaporta parçalarında birebir 50/50 testleri yaparak bu aralar dikkatleri çekmiş durumdalar. Be bile çeyizimdekileri satıp bu ürünlere mi geçsem bunu düşünmeye başladım.

İlerleyen günlerde Detailing.com yada detailingturkey gibi sitelerde bir inceleme görürsek mutlu oluruz. Teşekkürler.

Eski Colt'çu..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 00:58 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Üzgünüm ama ürününüzün ingilizce sitesi sizden farklı söylüyor. Tıpkı Gtechniq ve aquartz gibi "gelcoat" diye tabir edilen bir tabaka oluşuyor. Ayrıca bazı "bayii" ler 1 yıl ömür biçerken bazıları 3 yıl (!) garanti vermişler. (kaynak: x-kote aviation)

Ayrıca boyanın canlanması için bir ürünün boyanın içine işlemesi diye birşey sözkonusu değildir. Ben buraya bin tane uygulama resmi koyarım sadece Meguiars yada Menzerna'nın orta ve hafif aşındırıcı ürünleriyle boyanın ne hale geldiğine siz bile şaşarsınız. Boyayı canlandırmak istiyorsanız üzerindeki clear coat tabakadaki ışığı kıran ve yansımasını engelleyen kısmı ya hafif aşındırır yada doldurursunuz. Böylece "gloss" bir görüntü elde edilir.

Ürününüz bunu yapmıyor demiyorum ancak yukarıda bahsettiğim içeriğe sahip bir ürünü 30-40tl'ye bulabilmek varken 800TL gibi bir rakam ödemek saçma..

Türkiye'ye bu markayı ilk getirenlerden biri siz olabilirsiniz ancak onlarca detailing forumunda 1 tane bile bu üründen kullanıp da olumlu yorum yapan biri görmedim. Tam bir tane bulduğumu düşünürken. o da spam çıkmış

http://www.autopia.org/forum/motorcycle ... later.html

Burda botuna bu ürünü uyguladıktan 1 yıl sonra hala nasıl pırıl pırıl parladığını anlatan bir kullanıcı var. Ancak kullandığı resimler http://www.xkote.com/gallery/Fgallery11-1.jpg

X-kote'un kendi galerisindeki resimler.

Eğer ürününüz 40-80TL arası bişi olsaydı neyse de.. koca uygulamada en fazla 20ml harcanan ürün için 800TL talep etmek de yana yana bayii arayan x-kote firmasının ürünü satarak değil de franchising'den para kazanma peşinde olduğunu gösteriyor.

Bir kere www.xkote.com diye bir site yok olan site www.x-kote.com
Sizin dediğiniz aviation sitesinde orjinal metni aşağıda nerde 1 yıl diyor.Üstelik aviation bölümünde nerde bayi varmış, bayilik yok
sadece www.x-kote.com bölümünde bayiler var Avrupa tanıtım filminde Garantie 3 ans yazıyor.

http://x-kote.com/Aviation/FAQ_aviation

Q - Can X-kote delaminate or peel off?
A - No. X-kote has been tested and used over many years, and on tens of thousands of applications. It is backed by a 3 year conditional warranty.

Üstelik 1 aylık bir durum söz konusu iken nasıl olsunda bir çok forumda kullanıpta forumlarda yorumlar olsun
Bir şeyler iddia etmişiniz ama verdiğiniz site adlarından tutunda söyledikleriniz hiç biri resmi siteyle alakası gördüğünüz gibi yok. Ayrıca Meguiars ve Menzerna kaliteli fakat asitli yanmış zeminleri düzeltmiyor (kuş pisliği-dut lekesi vb.)
Aslında bu konuyu görmeden ve yaşamadan reddetmek biz Türkiye ye mahsus galiba. ABD-Kanada 2004 Fransa 2006 Hollanda 2008 İspanya 2010 acaba burada neden hala devam ediyor???
Ürün satmak hem yasak, hemde üzerinde yazdığı gibi profesyonel bir ürün. Hem bu sitede özellikle belirtilmektedir. Boya koruma gibi 6-8 saat süren sür uygula değil onun alt yapısı ve kuruma süresi var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 01:12 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Bütün bayii'ler böyle değil mi? Sonax geleneksel aşındırıclar kullandığı boya koruma paketlerini yıllarca 600-800-1200TL den satmadı mı? Yakın bir arkadaşım sıfır aldığı arabaya bu Sonax korumadan yaptırmıştı. Camına da yapıştırmışlar işte platinum yada diamon koruma var diye.. ışıkta baktığında harelenmeler görünüyordu.. Arabayı fırça ile de yıkamasan o boyada harelenme olacak.. kılcal çizikler olacak..

Ama bayiiler yıllarca koruma adı altında hep boyanın zırh gibi kaplandığı imajını oluşturdular. Ancak artık internet sayesinde hiçbirşey uzak değil.. Söz gelimi Menzerna ve MEguiars ürünleri Türkiye'de mesela 80TL'den satarken ben İngilitere'den 35TLYe kargo dahil getirilebiliyor.

Sonax ayrıca ismini kullanarak kalitesiz son kullanıcı ürünleriyle de parayı vuruyordu.. ÖRneğin hiçbir sonax'da sonax'ın cila ürünleri kullanılmaz.. adamlar posa sanayi tipi menzerna ve meguiars ürünlerini dayıyorlar. Kimisi onu da kullanmıyor.. Şişelerin üstünde hiçbişi yazmıyor nası olsa..

X-Kote bu noktada eleştri alacaktır ve buna hazırlıklı olmalıdır. Belki 50yaş üstü kalın enseli göbekli agaları kandırabilirler ama iş google gençliğiiçin öyle kolay olmaz. yarım satte sattığın ürünün 10 ülkede nasıl tepkiler aldığını ve benzerlerini, fiyatlarını herbişeyini öğrenirsin.

Eğer 800TL'yi hakettiğini düşünüyorlarsa yazmaktan ziyade buluşmalar düzenleyip gösteriler düzenlemeliler bence.. İstanbul'da bu tarz buluşmalar yapılıyor. herkese sample ürünler veriliyor ve istediğin gibi deneyip görebiliyorsun.

Boya koruma olayı Fiyat/Fayda'ya bakıyor bence. O yüzden öyle birşeyle karşımıza çıkmalılar ki paramız yetmese de parası olana tavsiye edebileceğimiz-güvenebleceğimiz bir marka olarak görmeliyiz onları.. Yoksa içeriği çok da sır olmayan ve benzerleri olan bir ürüne kimse o kadar ödemez. Ödetmez.

Alperen Bey umarım yazdıklarımı kişisel algılamazsınız. Siz nasıl ürününüzü bize tanıtıyorsanız biz de ürün hakkında bilgi-tecrübe ve duyduklarımızı paylaşıyoruz. Ürününüze güveniniz tam ise.. bu tarz eleştriler zamanla firmanıza duyulan saygıyı daha da pekiştirir.

Ancak x-kote'un hiçbir sitesinde şöyle adam akıllı tarafsız inceleme ve karşılama yada 50/50 testini göremedim. Bence buradan başlayın. Rakiplerine ve geleneksel yöntemlere göre nasıl bir yenilik çıkardı bunu canlı canlı gösterin.

Meguiars bunu iyi yapıyor. Aquartz ve Gtechniq de.. adamlar çeşitli kaporta parçalarında birebir 50/50 testleri yaparak bu aralar dikkatleri çekmiş durumdalar. Be bile çeyizimdekileri satıp bu ürünlere mi geçsem bunu düşünmeye başladım.

İlerleyen günlerde Detailing.com yada detailingturkey gibi sitelerde bir inceleme görürsek mutlu oluruz. Teşekkürler.

Arkadaşım sana teşekkür ederim. Gerçekten sorularla güzel bir eleştri yapmışsın.
Başta şunu söylemek isterim ki X-Kote koruma değil yenilemedir. Korumanın yapamadıklarını yapar.Sözleşmenin birinci maddesi perakende satış yasak ve satış olursa 50000 USD cezai müeyyide ve sözleşme iptali var. Hem kopyalanma hem de amatör kişileri bırak profesyonel car care ciler bile öğrenmeden yapmaya kalktığı zaman boyayı hemen bozar ve mahfeder. Ben ilkinde bozdum sonra eğitim DVD sini izleye izleye zor bela düzelttim.(Deneme aşamasında) Çünkü bende sizler gibi şüphe ile baktım ve tereddüt ettim. Ayrıca yakında www.xkoteturkiye.com sitesinde yerli yapılmış araçları göreceksiniz. Buluşma derken aslında güzel fikir, bende buna benzer tanıtım amaçlı projeler yapmayı planlıyorum. Hem bu denemeler için İstanbulda 66 model plymouth buldum onu satın alıp yarısını yarısını bırakarak insanlara göstereceğim. Tanıtım videosunda da olduğu gibi kaput,kapı vb. yarı yarıya işleme tabi tutulmuş parçaları web de yayınlayacağım. Çok haklı olan eleştri ve soruların, benim içinde planlama için doğru yolda olduğumu gösteriyor. Saygılarımla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2011 01:22 
Kullanıcı avatarı

Alperen bey size işiniz hayırlı olsun diyelim o zaman.
Ben Buldan dayım ilk fırsatta uygulamaları görmek için size uğrayacağım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: