Zaman: 09 Ara 2025 20:53

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2017 14:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Colt 1.3 Invite MT
Meslek: Kimyager
2 yıldır üzerinde 195 - 15 - 50 kuru tip lastiğim var. Kış lastiği almayı düşünüyorum önlere 2 tane. Az önce tekzen de 2 tane şu lastik kalmış.
Resim

Şimdi yüksekliği 50 olan lastiği 65 yapmak ne derece uygun olur. Davlumbaza değer mi. Fikriniz nedir arkadaşlar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2017 17:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
%7,25 lik çap değişimi olacak bu %3 den yüksek bir değer olduğu için tavsiye edilmez.
sizde 45 mm (4,5 cm) lik bir çap büyütecek. bu ölçüye göre mevcut teker-davulumbaz boşluğunu ölçerek karar verin.
Şahsi kanaatim uzun süre kullanacaksanız tavsiye etmem: 2 kış lastiği bazan kaza riskini arttırır zira önler dururken arkalar kayacak ve 4 teker kaymasına göre daha fazla savrulma yapacaktır.
2 tane çok iyi kış lastiği alacağınıza 4 tane ucuz almak daha güvenlidir!
Başlıktaki soruya genel cevap vereceksek: 1 ebat dar taban 1 ebat yüksek yanak iyidir: %3 değişim arasında kalmak şartıyla (sakin kullanım kış şartlarında bence %4-5 olur)
http://www.yokohama.com.tr/lastik-jant-hesaplama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Oca 2017 21:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Colt 1.3 Invite MT
Meslek: Kimyager
av.ilhami yazdı:
%7,25 lik çap değişimi olacak bu %3 den yüksek bir değer olduğu için tavsiye edilmez.
sizde 45 mm (4,5 cm) lik bir çap büyütecek. bu ölçüye göre mevcut teker-davulumbaz boşluğunu ölçerek karar verin.
Şahsi kanaatim uzun süre kullanacaksanız tavsiye etmem: 2 kış lastiği bazan kaza riskini arttırır zira önler dururken arkalar kayacak ve 4 teker kaymasına göre daha fazla savrulma yapacaktır.
2 tane çok iyi kış lastiği alacağınıza 4 tane ucuz almak daha güvenlidir!
Başlıktaki soruya genel cevap vereceksek: 1 ebat dar taban 1 ebat yüksek yanak iyidir: %3 değişim arasında kalmak şartıyla (sakin kullanım kış şartlarında bence %4-5 olur)
http://www.yokohama.com.tr/lastik-jant-hesaplama

Haklısın hocam. Ben şimdi ses yapacak uymayacak diye pek yanaşmıyorum ama geçen hafta yağdığında sokak ortasında kaldım o zaman kesin alıcam dedim. Ama ben karar verene kadar da kış geçecek. :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 3 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: