Zaman: 04 Haz 2026 10:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2010 20:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sinan
Araç: Colt 1.3 İnvite
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A+
Herkese merhaba, 2 ay önce getz almaya bayiye gittim. Hiç aklımda olmayan 2008 model colt invite sahibi oldum. Aracı aldığımda Colt hakkında hiçbir fikrim yoktu. Hatta aracı aldıktan sonra araçla ilgili bilgi edinirken bu siteyle tanıştım. Aracın özelliklerini bu site sayesinde öğreniyorum diyebilirim. Açıkcası aracın özelliklerini tam da bilmiyorum. Colt hakkında bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Arabam 20.000 km'de arabayı 19.250 liraya aldım etrafımdakiler çok para verdiğimi söylüyorlar araba fiyatlarını bilmediğim için sizlerin fikrini almak istiyorum. Bir de bazen geri vitese atarken zorlanıyorum. Direk geçmiyor. Boşa alıyorum tekrar deneyince geçiyor. Bu sizce normal mi? Her zaman olmasa da geri vitese atarken direk geçiş yapmıyor .Bu konuda bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. İlginiz için teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2010 22:20 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
sayın sivrali
öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanıtın. ayrıca araç bilgilerini verirken düz mü amt'mi belirtmemişsiniz. fiyat olarak aracınız çok temiz bile olsa (hele ki düz vites ise) biraz yüksek diyebilirim. ama abartı düzeyde değil.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Eyl 2010 23:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Bence fiyat konusu pek abartılı değil. Verdiğiniz paraya değeceğine inanıyorum açıkçası...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Eyl 2010 00:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Vites direk geçmeme olayı AMT'de olabiliyor. Aracınızın garantisi devam ediyorsa, yeni nesil baskı takıyorlar düzeliyor. Aracınız kaporta - motor - lastik falan herbişeyi kusursuzsa 19500 eder. Ama eksikleri varsa biraz yüksek.

O da şundan dolayı, araba işinde satarken değil alırken kar edersiniz. Bu kardan illa para anlamayın. Temiz bir araca 500lira fazla vermek hiçbir zaman zarar değildir bence. Ama kusurları varsa, satarken herkes sizin gibi istekli olmaz ve aldığınız fiyattan düşüğe gider.

Neyse, zaten binmek için alıyoruz, mesele değil. Önemli olan güle güle binmek.

Hayırlı olsun.

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2010 20:38 
Kullanıcı avatarı

Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Sağolun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 16:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Manuel'de de ben bazen geriye taktığımı sanıyorum. Dişlilerden ses gelince boşa alıp yeniden deniyorum. Sanırım bazen böyle sorun olabiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 17:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Öncelikle hoşgeldiniz...
aracınız MT olduğuna göre çok temizse fiyat normal. çünkü piyasada gerçekten temiz araç bulmak oldukça zor.

Benim arabada manuel ve en son nezaman direk geri vitese taktığımı hatırlamıyorum.
önce 1e sonra geriye takıyorum sorunsuz geçiyor ama direk geriye takınca biraz sorunlu olabiliyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 17:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
çünkü coltlarda geri vites için senkromeç yok.geri vitese geçmeme bundan kaynaklanıyor..zorlanmanız gayet normal..problem değil..ya bire takıp sonra geriye alın yada boşa alıp tekrar deneyin...
fiyata gelince 2008 model 40000 de 18000 e aldık 2 ay önce arkadaşa.sanırım fikir vermişimdir...güle güle kullanın çok iyi tercih.getz den her yönüyle üstün bir araç aldığınızı unutmayın...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 20:34 
Kullanıcı avatarı

hero4262321 yazdı:
Manuel'de de ben bazen geriye taktığımı sanıyorum. Dişlilerden ses gelince boşa alıp yeniden deniyorum. Sanırım bazen böyle sorun olabiliyor.

Cevabınız için tşk. diğer arabalarda bildiğim kadarıyla böyle bir sorun yok. Bu colt için sorun değil mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 20:40 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Öncelikle hoşgeldiniz...
aracınız MT olduğuna göre çok temizse fiyat normal. çünkü piyasada gerçekten temiz araç bulmak oldukça zor.

Benim arabada manuel ve en son nezaman direk geri vitese taktığımı hatırlamıyorum.
önce 1e sonra geriye takıyorum sorunsuz geçiyor ama direk geriye takınca biraz sorunlu olabiliyor...

Cevabınız için tşk. ed. arabam temiz bayiden aldım. O yüzden bu fiyatı verdim. Uzun yıllar kullanayım diye...Geri vites canımı sıktı. Colt gibi bir arabada niye böyle bir sorun var anlamakta zorlanıyorum. Arabamın garantisinin dolmasına 2 ay var.Servise götüreyim mi diye düşünüyorum ama anladığım kadarıyla coltlarda bu genel bir sorun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Eyl 2010 20:52 
Kullanıcı avatarı

militar yazdı:
çünkü coltlarda geri vites için senkromeç yok.geri vitese geçmeme bundan kaynaklanıyor..zorlanmanız gayet normal..problem değil..ya bire takıp sonra geriye alın yada boşa alıp tekrar deneyin...
fiyata gelince 2008 model 40000 de 18000 e aldık 2 ay önce arkadaşa.sanırım fikir vermişimdir...güle güle kullanın çok iyi tercih.getz den her yönüyle üstün bir araç aldığınızı unutmayın...

Cevabınız için tşk ed. aydınlattınız. Yalnız mitsubishi gibi kaliteli bir arabada senkromeçin olmaması bir eksiklik hatta sorun değil mi? Sizin de aldığınız araba hayırlı olsun. Arabayı 18.700 km aldım. Kazası değişeni filan yok temiz bir araba. Ama anladığım kadarıyla biraz fazla verdim. Ne yapalım temiz araba olunca fazla pazarlık yapamadık. Görüşünüze katılıyorum. Colt daha iyi bir araba. Haklısınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 00:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Vİyes geçmeme çok sık oluyorsa, bu parçayı garantiden değiştirebilirsiniz. Yeni nesil baskı parçasında böyle bir sorun yok. Başvurmak için çekinmeyin.. Sırf takırtı yapıyor diye.. torpido kapağını bile değiştirmiş benim ilk sahibi.. gerçi şimdi de tıkırtı yapıyor ama artık garanti yok :D

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Eyl 2010 20:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: 20010 colt amt invite
Meslek: academician
bence böyle kalsın..bu bir sorun değil zamanla alışırsınız.zaten her zaman yapmıyor..bunun kalite ile bi alakası yok..eğer bu varsa bu arabada japan mutlaka bişe düşünmüştür:))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 14:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
sivrali aramıza hoşgeldin iyi yapmışsın bir colt almışsın lakin ben 2011 colt cz3 amt kullanıyorum ve aracımı aldığımdan beri herhangi bir şekilde eski kasada olan var denilen problemlerin hiçbirinin yeni coltlarda olmadığını gönül rahatlığıyla söylüyorum az önce yoldan geldim indim aracımın üzerinden ve bugün arabamı bir kere daha çok sevdiğimi anladım az sonrada forumda neden bir insan colt sahibi olmalı diye küçük de bir yazı yazacağım umarım okur ve beğenirsiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2010 16:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Garantinin bitmesine 2 ay kaldıysa heryerini iyice kontrol etmek gerekiyor.
klimayı bu mevsimde kullanmıyorsan aç bi dene değişik bi ses duyarsan haberimiz olsun.
birçok colt'ta klima kompresörü sorunlu oluyo çünkü.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2010 19:10 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Vİyes geçmeme çok sık oluyorsa, bu parçayı garantiden değiştirebilirsiniz. Yeni nesil baskı parçasında böyle bir sorun yok. Başvurmak için çekinmeyin.. Sırf takırtı yapıyor diye.. torpido kapağını bile değiştirmiş benim ilk sahibi.. gerçi şimdi de tıkırtı yapıyor ama artık garanti yok :D

Valla her zaman olmasa da ara da sırada vites geçmiyor bu salı arabayı servise götüreceğim 20.000 bakımı bunu söyleyeceğim bakalım ne diyecekler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2010 19:11 
Kullanıcı avatarı

termin yazdı:
sivrali aramıza hoşgeldin iyi yapmışsın bir colt almışsın lakin ben 2011 colt cz3 amt kullanıyorum ve aracımı aldığımdan beri herhangi bir şekilde eski kasada olan var denilen problemlerin hiçbirinin yeni coltlarda olmadığını gönül rahatlığıyla söylüyorum az önce yoldan geldim indim aracımın üzerinden ve bugün arabamı bir kere daha çok sevdiğimi anladım az sonrada forumda neden bir insan colt sahibi olmalı diye küçük de bir yazı yazacağım umarım okur ve beğenirsiniz...

Hoşbulduk, aracınız hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Eyl 2010 19:13 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
Garantinin bitmesine 2 ay kaldıysa heryerini iyice kontrol etmek gerekiyor.
klimayı bu mevsimde kullanmıyorsan aç bi dene değişik bi ses duyarsan haberimiz olsun.
birçok colt'ta klima kompresörü sorunlu oluyo çünkü.

Evet haklısınız salı günü araç servise giriyor. Bi bakalım neler çıkacak. Klimayı herzaman açmasamda açtığımda bir sorunla karşılaşmadım. Tek sıkıntı geri vitese her zaman direk geçmiyor. Bu da galiba coltun genel sıkıntısı...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Eyl 2010 16:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Geri vitese gecmeme sorun degil. Ilk baslarda sorun olmustu benim icin de sonra alistim.

MT arac icin konusuyorum:

Geri vitese gecmedigini kolun pozisyonundan anliyorsunuz tam oturmuyor geriye. Yani debriyaji birakip dislilerden ses duymaniza gerek yok. :) Boyle bir durumda ileri, geri, bosa vs. almaniza gerek yok. Vites kolunu geri bastirmaya devam ederken debriyaji cok hafif biraktiginizda lik diye oturur vites.

Arkadasin dedigi gibi senkromec olmamasindan kaynaklaniyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Eyl 2010 01:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: Mitsubishi COLT 1.5 Instyle
Kan grubu: BRh
militar yazdı:

1.5 mi ,1.3 mü militar moralimi bozma :D ben 2005 model 87000 km 1.5 instyle 18250 aldım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: