Zaman: 01 Eki 2025 11:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 13 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 14:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer Faruk
Araç: 2012 Colt 1.3 AMT
Meslek: Kamu Personeli
Kan grubu: A +
Arkadaşlar merhaba, forumdan ASX'i olan Korhan abimin (ks34) tavsiyeleri ve çevremden de duyduklarımla özellikle eşimin kullanması için 2012 model 1.3 elegance otomatik Colt almak üzereyim. Araştırmalarım sonucu aşağıda linki olan aracın sahibi ile görüştüm ve anlaşmak üzereyiz. Ancak kafamda bazı sorular var?

1-Aracı 2,5-3 yıl sonra satmak istediğimde satışı zor olur mu?
2-Otomatik vitesin sıkıntıları ve yokuşlarda geri kaçırma sorunu var mı?
3-Fiyat olarak satıcı son 34 bin tl istedi. Fiyat sizce nasıl?
4-Arka camların manuel olması kafamı çok karıştırıyor, görüşleriniz nelerdir? (Korhan abi diyor ki; sen ve eşin nasılsa arkaya oturmayacaksınız. :D :D )
Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

İlan Linki:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 3998/detay

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 14:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Arkadaşlar Ömer işyerinden arkadaşım. Hergün beraberiz ve aynı birimdeyiz. Benim çömezim olur :) Ben 2-3 gündür kendisine tüm tavsiyeleri yaptım ama hala iş arkadaşlarımızdan kafasını karıştıranlar var. Bence araç gayet güzel ve sorunsuz duruyor. Hatta pazarlığını Ömer için, ilk biz yaptık diğer bir arkadaşımla. Colt kullanıcısı yada olumlu olumsuz fikri olan arkadaşların görüşleri Ömeri bu tereddütten kurtaracak. Ben kesinlikle alması taraftarıyım. Kendim de dahil olmak üzere Mitsubishi kullanıp memnun olmayan yok diyebilirim. İstisnalar hariç tabiki. Soruların cevaplarına gelince; Geçen ASX başlığında Akif Eren öğretmenimin yazdığı gibi, Mitsubishi alanlar bilinçli alıcılar ve ne istediğini bilerek araca talip oluyorlar. Alıp-satmak için almıyorlar. Sonuçta her araç satılır.
AMT şanzıman ile ilgili kullananlar görüşlerini yazacaktır. Fiyat bana uygun gibi geldi. Arka camların manuel olması konusundaki görüşümü Ömer zaten yazmış. :D :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 19:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilker
Araç: Colt
Meslek: Satış
Kan grubu: Arh+
Ömer bey selam,

1- Bence her araç gibi Colt'da hem alınır hem satılır

2-Otomatik vitesin hiç bir sıkıntısı yok(Getrag şansımanı tartışmak doğru olmaz!)
Geri kaçırma olayı evet var.

3-Fiyat makul diyebilirim.(bende de 2012 Colt var,lpg falan yok bizde, 34'e vermem mesela) 33-35 aralığında fiyatları!!

4-Arka cam için söyleyeceğim ,her güzelin bir kusuru vardır :)

Şimdi şöyle özetleyim,

Ben 2012 yılında 0 aldım.Eşim için aldım.Fiyat ve performans arabası olduğunu söyleyebilirim.Ama tamamen beklenti ile alakalı bir durum.Bir C segmenti aracı değil.B segmenti içinde yağmur sensörü,hız sabitleyeci gibi özellikler yeterli konforu sağlar.
Şanzıman esasında çok akıllı,eşiniz ne yaparsa yapsın o bildiğini yapar,siz merak etmeyin!!!geri kaçırma olayı belli bir süre kullanımdan sonra rahatlıkla problem olmaktan çıkacaktır.Bence araçta uygun lastik kullanırsanız yeterli performansı alırsınız.
Eksikleri
1-Vergi diliminde 1600cc gibi vergi ödemek
2-Arka camların otomatik olmaması :)

Sevgiler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 22:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hüseyin
Araç: 2009 Colt 1.3 Invite
Meslek: Mali Müşavir
Kan grubu: 0RH+
Merhaba. Kişisel olarak yanıt vereyim. 2009 yeni kasa manuel colt sahibiyim.

1-Satışı zor mu sorusunun yanıtı göreceli. eğer değer kaybını göze alıyorsanız satarsınız. tok satıcı olursanız belki uzun süre bekleyerek değerine, acil bir durum olduğunda kısa sürede satmaya çalışırsanız ölü fiyatına razı olursunuz.
2-Otomatik vites için problem okumadım hiç, zaten el freni ile kalkışa kısa sürede alışırsınız ki ben manuel vitesi bile dik rampada el freni ile kalkıyorum. bu arada otomatik vites coltlarda daha fazla tercih edildiğini biliyorum. birde manuelden daha ekonomik.
3-bence 34 colta verilmez. sebep uretımı artık yok, kasko fiyatları bıle yuksek cıkıyor. araba pıyasası yukseldı bununda etkısı var ama gızlı krızde var. hee dersenız kı ben bınıcıyım, alıcam 5 yıl kullanıcam, verılır o para, surus keyfı ekonomısı ıdeal. ama dersenız kı 2 yıl sonra satarım, yazık o paraya.
4-4 cam otomatik piyasa arabasının değeri 40-42 cıvarından başlıyor ve colt kadarda zevkli değildir hiçbiri =)))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 23:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: 2012 colt 1.3 AMT
Meslek: Fotoğrafçı
Selamlar,

1- Her marka ve model aracın alıcısı vardır, satıcı dürüst ise ve makul bir fiyat istiyorsa zorlanmadan satar aracını. Mart 2014 de 2008 model 90.000 de Amt Colt'u 21.000 TL ye aldım, ilk defa kullandığım colt tan çok memnun kaldım, uzun süre kullanmayı düşündüğüm için daha düşük km de makyajlı kasa Colt almaya karar verdim. Eski aracımın periyodik bakımını yaptırdım, disk ve fren balatalarını değiştirdim, arızalanan benzin pompası motorunu yeniledim, 4 lastiği yeniledim toplamda 1500 TL masraf yaptım ve Ağustos 2014 de 23,500 TL fiyatla satışa koydum. 1 hafta sonra arayan 3. kişi geldi ve 23.000 TL ye aldı aracı.

2- Amt tam otomatik olmadığı için vites geçişleri hafif hissettirir, yokuşta geri kaçırır ama el freni ile kalkmaya kolay alışırsınız, eşim 3 denemesinde sistemi çözdü bir problem yaşamadık.

3- fiyat normal gibi, donanım olarak en boş benzinli sıfır araç 40.000 TL şu an. Sıfır araç fiyatı arttıkça 2. el fiyatlarıda artıyor haliyle. Örnek vereyim; 2012 de Honda Civic Hb, otomatik vites, 1,6 motor, tek kapı, 135.000 km de, büyük kazası yok ve temiz bir aracı 18.000 TL ye aldık. Araç şu an kardeşimde artı olarak brc lpg taktırdık ve km si 190.000 e geldi. Şimdi satsak 23-25 bin e hemen gider.

4- Arka camların manuel olduğunu unutuyorsunuz zaten, bence kusur bile değil. Bana göre tek eksiği bagajın biraz küçük olması.

Ben Colt u çok uzun araştırmalar sonucu aldım ve çok memnunun, benimde çevremde ''onu alacağına şunu al'' diyen HERBOKOLOG lar vardı:) Ama hiçbiri mantıklı bir açıklama yapamadığı için dikkate almadım doğal olarak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Mar 2016 23:09 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Alakası yok ama geçen gün işyerimde bir arkadaşa benim colt u vereyim dedim. En fazla 30-35 bin bütçem var demişti. Dedim piyasadaki benzerlerine göre 10 bin az vereceksin paran cebinde kalsın dedim. Aynen gelen yanıt "O kadar fark varsa kesin bişi vardır. Millet niye almıyo uygun fiyatlı olmasına rağmen sence?" dedi. Yani kendi aklınca dandik araba ondan ucuza getirdi.

Bu pazartesi geldi 62 bine sıfır nissan juke almış. İlk arabası birde...

Niye anlattım. Mantığınıza uyuyorsa alın kimse burada size çok kötü bir araç diyemez. Halen daha f/p aracı.Ama kafanızda tek bir soru işareti varsa almayın. Sonra size aracı tavsiye eden kişilerin kafasını ütülersiniz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2016 19:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: cem
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 elegance amt 2011
Meslek: bilişim
Kan grubu: b +
2011 colt amt elegance sahibiyim. Bagaj ebati haricinde sorun yok benim acimdan. Hoş 1 buyuk yatay + 1 orta yatay uzerine + yanina dikine kucuk boy ve uzerlerinede birseyler koyuyosun bagajda.

4 kisi seyehatte bagaj sorunu yasarsin 3 de goturur.

Geri kacirir ama deli gibi kacirir dersem abartmis, kacirmiyor dersem yalan solemis olurum.

Ben 3 yildir kullaniyorum. Kendimi simartmak icin kolcak navigasyin multimedia geri gorus kamerasi handsfree vs gibi seyler ekledim. Simardim :))

Uzun lafin kisasi ben memnunum bir sorunum yok. Varsa o paraya daha iyisi al ama 2012 model otomatik sanmam daha uygununu

HTC One 801e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2016 19:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
Hala almadiysaniz hic dusunmeden alin.guclu saglam sorunsuz ve cok ekonomik bir arac.masallah diyeyim benim 2013 cikisli coltum var tam 40000kmde 35bin tlden asagiya satmayi dusunmem.cunku seviyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2016 08:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bizim Bighunter, kafasını karıştıran bazı arkadaşlar yüzünden 2003 model otomatik WW Bora aldı. 2012 Colt yerine 2003 Bora'yı ben alırmıydım? Almazdım. Yinede hayırlı olsun diyelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2016 09:18 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
VW olsun çamurdan olsun kafası işte :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2016 12:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

2012 vs 2003 Ben colt alırdım. Zaten ww'ye ısınamadım gitti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2016 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
Uzuldum acikcasi.coltu almak uzereyim diyordu.nerdeyse 15 yasinda vw almis.hayirli olsun ne diyelim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2016 19:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: cem
Araç: Mitsubishi Colt 1.3 elegance amt 2011
Meslek: bilişim
Kan grubu: b +
Gecmis olsun

HTC One 801e cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala