Zaman: 18 Nis 2026 23:25

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 17:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: TURGAY
Araç: RAV4-LİNEA
Meslek: KAMU
Bu arada unutmadan yazayın ARACIM LPG li dir.

1.6 2001 / HB AVANCE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 17:51 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
sevgili rainmain araba dehşet de eşinizin de hakkını yememek lazım. benim hanım olsa fren yaptırırdı!!!!! klima aklına bile gelmezdi. gazlı aracı olan arkadaşlar markasını da yazarsa daha aydınlatıcı olur sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 19:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: SERDAR
mesajıma cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum çok saolun. yanlız brkyildiz arkadaş km fazla olunca "" motorda sorun olmaz ama lastikler ön düzen alt takımlar egzosuna kadar amortüsör e kadar sıkıntı çıkıyor bunlara dikkat etmek lazım"" demiş bu konuda da biraz aydınlatırsanız çok sevinirim birde ben ankarada ikamet ediyorum ikinci el bir carisma alırsak bunu nereye götürüp gösterelim önerilerinizi bekliyorum tekrardan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 22:07 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Uşaklar bi de bana el taın bakalım.
Arka sağ lastiğin iç aksamından ve tam çaprazı sol ön lastiğin iç aksamından, kasis geçişlerinde ve yaylanmalarda ses geliyor. Ses, plastik iki aksamın birbirine sürtmesi gibi yani tiz bir ses. Arka taraftan gelen ses için tandır kolunun ucundaki plastik contaları tahmin etmiştim. Püskürtmeli yağ alıp oralara güzelce uyguladım ama ses kesilmedi. Dolayısıyla sorun başka yerden kaynaklanıyor sanırım. Özellikle Umera hocam, fikirlerinize ihtiyacımız var. Bir ipucu daha vereyim. Arabadan inip de elimle amortisör kontrolü yapar gibi lastik üzerinden araca yüklendiğimde bahsettiğim sesi çok net alabiliyorum.

Ön ve arkada, mekanik aksamların birbirleriyle bağlandığı noktalarda bulunan plastik contalar genellikle eskimişler. Zaten bu contaların değişmeleri gerekiyor. Gerekiyor ama, iş bu bahsettiğim contaları bulabilmekte. Parçacılarda yalnızca viraj lastiği denilen conta var. Başka hiçbir halt yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2010 22:14 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Bu arada, birçoğunuzun jant göbeğinde bulunan mitsubishi amblemli kapakları eskimiştir. Ben şu linkten http://urun.gittigidiyor.com/Celik-jant ... ZZ26074394 bir takım aldım. Az önce elime ulaştı.
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 00:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: carisma
arkadaşlar bnde 2002 avance var yol bilgisayarındaki benzin göstergesi 2 gün önce çalışıodu şmdi sadece azalıyor benzin doldurunca artmıo yardım ederseniz sevinirim bide yol bilgisayarının özelliklerini kullanımını nerden öğrenebilirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 01:09 
Kullanıcı avatarı

avsar yazdı:
mesajıma cevap yazan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum çok saolun. yanlız brkyildiz arkadaş km fazla olunca "" motorda sorun olmaz ama lastikler ön düzen alt takımlar egzosuna kadar amortüsör e kadar sıkıntı çıkıyor bunlara dikkat etmek lazım"" demiş bu konuda da biraz aydınlatırsanız çok sevinirim birde ben ankarada ikamet ediyorum ikinci el bir carisma alırsak bunu nereye götürüp gösterelim önerilerinizi bekliyorum tekrardan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

hocam Ankaradan carisma almış ve tam olarak karizmayı çizddirmiş biri olarak tavsiyem kesinlikle yetkili servisine götürmeyin. çünkü mitsu nun yetkili servisi bu aracı tanımıyor. aksi olsaydı alırken bana 4*4 lük araç hayatta kafanı ağrıtmaz dedikleri arabaya ben aldıktan sonra 3500 lira gibi bi para harcamazdım. artı aracın ufakta olsa bi kazası olmasına rağmen kesinlikle darbe yok demeleride cabası. siz anlamasanızda etrafınızda mutlaka arabaya meraklı ve anlayan eş dost vardır. onlardan birinin bi ustasına götürebilirsiniz ki Ankarada bu anlamda sıkıntı yaşamayaacağınız bir yer. eğer yardımcı olacak bir kimse de yoksa dışkapıda KONARLAR OTOMOTİV var adresini netten alabilirsiniz. özel bir japon servisi. sahibi ömer bey. son derece yardımsever bir arkadaş. ama sakın göstereceğiniz aracla ilgili şu sıkıntısı var derse tamirat ya da parça temini yapmayın fiyatı bi hayli tuzlu sölüor. şayet parça işi olursa onun için ayrıca bilgi aktarırım. ben tüm teminlerimi Ankaradan yaptım ve 3500 den sonra baya tecrübe edindim Allaha şükür. :) bu arada bu sölediim masraflar falan gözünüzü korkutmasın. dediğim gibi ben servisin mağduru oldum ve anlamadığım için tamamen bakımsız hatta ölüme terkedilmiş bi araç aldığım için bu durumu yaşadım. aksi halde bu fiyatlarla binebileceğiniz en kaliteli en konforlu ve en donanımlı araçtır carizma. her anlamda bi corollayı 2 ye katlar diyebilirim. bir de arkadaşların da söylediği gibi carisma almanız için en büyük nedeniniz böle bir foruma sahip olmamız. bu kadar yardımsever anlayışlı espirili ve aracını çok iyi tanıyan şahsı bi arada bulmanız çok ama çok zor. kolay gelsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 01:15 
Kullanıcı avatarı

unutmadan belirteyim değerli umera nın belirttiği gibi forumu baştan itibaren ayrıntılı olarak incelerseniz carisma alırken dikkat edilmesi gerekli husuları (özellikle Ali bey ve Umera arkadaşların tavsiyeleri) atlamamış olursunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 09:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: SERDAR
Öğrtm çok teşekkür ediyorum çok saolun. gerçekten bu forumdaki arkadaşların ilgisi çok memnun etti her konuda yardımcı oluyor herkes tekrar çok teşekkür ediyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 09:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: arif
Araç: space star mazda
Meslek: ögrenci
Kan grubu: 0+rh
hocam benimki 2001 model yeni kasa 95000km de hatasız alıyımıı bilgi versenız tesekkurler aranıza yeni katıldımm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 14:31 
Kullanıcı avatarı

Araç: 99 carisma 1.8 GDI LS HB
akerimoglu yazdı:
Bu arada, birçoğunuzun jant göbeğinde bulunan mitsubishi amblemli kapakları eskimiştir. Ben şu linkten http://urun.gittigidiyor.com/Celik-jant ... ZZ26074394 bir takım aldım. Az önce elime ulaştı.
Resim

merhaba bu kapaklar 99 1,8 carisma gdi lere de uyar mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2010 23:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: samet
Araç: carısma
Kan grubu: A RH
öncelikle merhaba arkadaşlar 26 yaşında ve hukuk brosunda çalışıyorum 2003 model carısma avance sahibiyim internette arabam hakkında bilgi edinmek amacıyla dolaşırken sitenizi gördüm ve hemen üye oldum.
sizden bir kaç fikir edinmek isterim .arabamda kalkışlarda titreme problemi var özel servise getirdiğmizde baskı balatanın bittiğini sölediler bizde değiştirdik ilk zamanlar düzeldiysede sonradan istanbul trafiğinde dur kalkmalarda titreme yaıyor bunun nedeni ne olabilir. birde aracım LPG de kalkarken istp edecekmiş gib oluyor ayarlarını yaptırdım ama gene aynısını yaıyor nedeni sizce ne olabilir.yardımlarınız çin şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2010 08:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: ishak
Araç: carizma
Kan grubu: arh+
arkadaşlar bende bir carizma aldım ancak motor lambası sönmüyor aldığım yerde usta tüp ayarı yaptı lamba söndü tekrar yandı bir bilgis olan varmı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2010 10:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.

LPG'li araçlarda arıza ışığı genellikle yanıyor. LPG kullanımı nedeniyle oluşturulan hava gaz karışım oranının tam olmaması. zengin ya da fakir karışım sebebiyle egsoz çıkışındaki oksijen sensörü karışımdaki oransızlık nedeniyle ikaz ışığı yanıyor. forumda epeyce konuşuldu LPG montajında montajı yapan ustanın mahareti önemli bir faktör. ustalık iyi ise LPG de ışık yanmıyor. lpg montajını yapan ustanın çıkardığı işçilik çok önemli. umarım küçük bir ayar ile düzelir. ben de LPG düşünüyordum bildiğim güvenebileceğim usta yıldızlar mitsubishi olduğu için kalkıp istanbula gitmeyi düşünüyorum. sırf montajın sorunsuz ve arıza ışığı yanmadan olması için.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2010 13:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
mitsu motorlarda arıza lambası genelde yanarderler. ben protona zavoli takdırdığımda ısuzu ve mitsu motorlar dışında lamba yanmıyor. dediler. ancak rahat olmak istiyorsanız benim takdırdığım telefleks GFİ çok iyi ve lambayı yakmıyor. ancak şunu belirteyim. lpg montajından sonra ikaz yandı. bu durum bozuk olup ikaz yakmayan oksijen sensöründen kaynaklanabiliyormuş: gaz takınca aklı başına gelip bozuk olduğunu fark ediyor. ben de baya bi uğraştıktan sonra bilenler bilir bosc sensör aldım. hatalı bağladıkları için lambam yandı. ve sensör de bozulmuş nihayetinde aksaray da yan sanayi sensör aldım taktım ve şu an araçda ikaz yanmıyor. bu maceramın ayrıntıları donanım haber forumda telefleks deneyimleri köşesinde takip edebilirler. İSTANBULDA OLAN VEYA GİDEBİLEN ARKADAŞLAR DH. TELEFLEKS FORUMUNDA BULUNAN BAKIRKÖYDEKİ ÜNSAL USTAYA DANIŞABİLİR GAZ TAKTIRA BİLİR. hatta G1 diye kolay montajlı bir ürünü piyasaya sunmaya başladı. SONUÇTA MİTSU MOTOR OLUNCA İKAZ LAMBASI İLLA YANAR DİYEN SERVİSLERE İNANMAYIN. telefleks ikaz yanmayacağını taahhüt ediyor. sitesine bakın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 00:16 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
akerimoglu yazdı:
Uşaklar bi de bana el taın bakalım.
Arka sağ lastiğin iç aksamından ve tam çaprazı sol ön lastiğin iç aksamından, kasis geçişlerinde ve yaylanmalarda ses geliyor. Ses, plastik iki aksamın birbirine sürtmesi gibi yani tiz bir ses. Arka taraftan gelen ses için tandır kolunun ucundaki plastik contaları tahmin etmiştim. Püskürtmeli yağ alıp oralara güzelce uyguladım ama ses kesilmedi. Dolayısıyla sorun başka yerden kaynaklanıyor sanırım. Özellikle Umera hocam, fikirlerinize ihtiyacımız var. Bir ipucu daha vereyim. Arabadan inip de elimle amortisör kontrolü yapar gibi lastik üzerinden araca yüklendiğimde bahsettiğim sesi çok net alabiliyorum.

Ön ve arkada, mekanik aksamların birbirleriyle bağlandığı noktalarda bulunan plastik contalar genellikle eskimişler. Zaten bu contaların değişmeleri gerekiyor. Gerekiyor ama, iş bu bahsettiğim contaları bulabilmekte. Parçacılarda yalnızca viraj lastiği denilen conta var. Başka hiçbir halt yok...

Ali bey bir kaç önemli nedenden dolayı foruma girememiştim.
Bugun girdim ama hala evimde değilim.
sorunuza cevap olarak tam emin olmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Bugun benim aracı lifte kaldırıp alt takımları kontrol ettirdim fakat her hangi bir sorunla karşılaşmadım.
Fakat en kısa zamanda salıncak burçlarını,viraj lastiklerini vs. değiştireceğim.
Aracın yürümes,inde sorun olmamasına rağmen yol tutuşunda bir tatsızlık mevcut.
Burçlarda ki esnemelerin eşit olmadığını,Araç yatsa bile burçların özelliklerini kaybedebileceğini bugun bizzat tecrübe ettim.
Önce ki sayfalarda bir arkadaşımız carisma aracına Protonun alt takımlarını,burçlarının vs. uydugunu ve bizzat değiştirdiğini yazmıştı. Simrug hocam da Proton parçacısı Ergin otomotivle iletişim kurup paylaşacaktı sonuçları bizimle fakat arada kaynadı sanırım.

Ali bey siz istanbuldasınız şişlide ergin otomotive uğrayıp olayı netleştirirseniz vadesi dolan bütün carisma alt takımlarını kolayca yenileme imkanı bulacak arkadaşlar.
Tekrar ediyorum Carisma 1.6(4g92) kullanan arkadaşlara Proton 416 parçaları ekonomik çözümler sunuyor.
Bahsettiğiniz o parçaları Ergin otomotivde bulma şansınız da epey yüksek.
En azından telefon ile sormakta yarar var.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 00:28 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
samet yazdı:
öncelikle merhaba arkadaşlar 26 yaşında ve hukuk brosunda çalışıyorum 2003 model carısma avance sahibiyim internette arabam hakkında bilgi edinmek amacıyla dolaşırken sitenizi gördüm ve hemen üye oldum.
sizden bir kaç fikir edinmek isterim .arabamda kalkışlarda titreme problemi var özel servise getirdiğmizde baskı balatanın bittiğini sölediler bizde değiştirdik ilk zamanlar düzeldiysede sonradan istanbul trafiğinde dur kalkmalarda titreme yaıyor bunun nedeni ne olabilir. birde aracım LPG de kalkarken istp edecekmiş gib oluyor ayarlarını yaptırdım ama gene aynısını yaıyor nedeni sizce ne olabilir.yardımlarınız çin şimdiden teşekkürler.

Öncelikle 16 valve motorlarda kalkışlarda titreme kabul edilen bir olgudur fakar aşırı ve hem benzin hem de lpg de yapıyor ise :Öncelikle ateşleme sisteminiz: buji,kablo,bobin kontrol edilmeli.Lpg li araçlarda standart 1.1mm olan buji tırnak aralığı 0,7mm olarak ayarlanmalıdır.
Benzinde yapmıyor Lpg de yapıyor ise lpg enjektörlerinin ucuna takılan nozzile'ların çapı küçük olabilir. Bazı uyanık ustalar valtek enjektörlerle ayar tutturamadığından küçük çaplı nozzile kullanıyorlar.Bu da düşük devirde hem arıza ışığının yanmasına hemde kalkışlarda titremeye neden oluyor.
4g92 motor için Nozzile ölçüsü 2.4mm dir. Yeni lpg taktıracak arkadaşlar kesinlikle bu ölçüden küçük taktırmasınlar.
Atiker kitlerde sorun yaşanmıyor ön kabulunun nedenide bu ölçülere riayet edilerek montaj yapılıyor olmasıdır.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2010 23:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: TURGAY
Araç: RAV4-LİNEA
Meslek: KAMU
umera yazdı:
samet yazdı:

Öncelikle 16 valve motorlarda kalkışlarda titreme kabul edilen bir olgudur fakar aşırı ve hem benzin hem de lpg de yapıyor ise :Öncelikle ateşleme sisteminiz: buji,kablo,bobin kontrol edilmeli.Lpg li araçlarda standart 1.1mm olan buji tırnak aralığı 0,7mm olarak ayarlanmalıdır.
Benzinde yapmıyor Lpg de yapıyor ise lpg enjektörlerinin ucuna takılan nozzile'ların çapı küçük olabilir. Bazı uyanık ustalar valtek enjektörlerle ayar tutturamadığından küçük çaplı nozzile kullanıyorlar.Bu da düşük devirde hem arıza ışığının yanmasına hemde kalkışlarda titremeye neden oluyor.
4g92 motor için Nozzile ölçüsü 2.4mm dir. Yeni lpg taktıracak arkadaşlar kesinlikle bu ölçüden küçük taktırmasınlar.
Atiker kitlerde sorun yaşanmıyor ön kabulunun nedenide bu ölçülere riayet edilerek montaj yapılıyor olmasıdır.

Güzel paylaşım, teşekkürler.

1.6 2001 / HB AVANCE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2010 21:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: aykut
Araç: carisma
Meslek: öğretmen
Kan grubu: a
merhaba ben 215 i gördüm dün. lpg li aracım gaziantep dolaylarında otobanda

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2010 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Akde
Araç: 2005 1.5 Instyle AMT
Meslek: Muhasebe Elemanı
Kan grubu: A +
Dikkatli ol Aykut :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye