Zaman: 03 Eki 2025 17:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 17:53 
Kullanıcı avatarı

kadıoğlu arkadaşım araçta sıralı lpg var 3 ay önce takılmış. ultragas die bişe. sabahları benzinde çalışıo. başka bi arkadaşımda benzin basıncı düşük olabilir o yüzden motor soğukken sıkıntı olabilir dedi. zaten dediğim gibi sadece çok soğuk havalarda ve sabah ilk basışta böle bi soruun söz konusu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:07 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
kadioglu yazdı:
Bu araçtaki lpg sıralımı yoksa eski düzen mi?Sabahları aracı benzindemi çalıştırıyorsun yoksa lpg demi?Bunlar önemli sorular.Sen cevap ver burada sabahları çalışma sorunun hallolur.
Akerimoğlu : Resimdeki carismaya takılmış cam düğmeleri hangi marka ve modele ait biliyormusun?

Bu düğmelerin aslı Avance modellerinde var. Comfort modellerinde var mı bilmiyorum. Benimki avance ve düğmelerim aynen böyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:09 

ögrtm yazdı:
çok teşekkür ederim. bunu elektrikçide önermişti. sanırım bunu yapabilirim. bobin konusunu açayım bi ustaya. aslında ii bi ustadıur. aracın rölanti ayarını falan torpidonun altına bağladıı dijital bi cihazla yaptı ama anlamayınca böle saf saf kalıom işte. adam tosyada sorduunuz zaman adı geçen tek usta. sürekli avrupa araba ile uğraşıo. ve memnun ayrılmayan yok dükkanından. bu arada keşke istanbula bi gelebilsem de şu meşhur alpay ustayada bi görünebilsek. acayipte özledim. en son 9 ay önce askere giderken ayrıldım. gidiş o gidiş. örencilik dolayısıyla en güzel zamanlarım orada geçti. kısmet olursa yaza yine gelirim inş.

Torpidonun ordaki sokete bir cihaz bağladıysa tamam. Usta bayağı bi ustaymış. Yani bu arabalardan anlıyor. Sözlerimi geri alıyorum, adımı da bundan sonra değiştiriyorum :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:13 
Kullanıcı avatarı

aman aga dur tanımadıın usta için isim değiştirilir mi. hem biz seni ali olarak daha çok seviorz. :-) bu arada şu ateşleme bobini sorunluysa ne kadarlık bi parça bu bilgin varmı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:18 

ögrtm yazdı:
aman aga dur tanımadıın usta için isim değiştirilir mi. hem biz seni ali olarak daha çok seviorz. :-) bu arada şu ateşleme bobini sorunluysa ne kadarlık bi parça bu bilgin varmı?

Hocam 80-90 TL arası fiyatı var. Aksarayda araştırma yapılırsa biraz daha ucuz bulunabilir. Bujinin başına geçen plastik uzun bir parça. Resimde de görebilirsiniz.
http://www.otoyedekparcaburada.com/MITS ... 17642.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:29 
Kullanıcı avatarı

eyvallah. tekrardan çok teşekkürler bi kontrol ettirelim bakalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:36 

ögrtm yazdı:
eyvallah. tekrardan çok teşekkürler bi kontrol ettirelim bakalım.

Ustanın işine karışılmaz derler ama ben her zaman karışırım. Bujileri de değiştirmekte fayda var. Ben geçtiğimiz hafta tanesini 3,75 TL' den takımını 15 TL' ye aldım. Arabam canavar gibi oldu. Benim arabamın bujisi 0.7 DC Bosch marka kalem buji. Birkaç sayfa geride resimlerini görebilirsiniz.

Bence sizin araba buji ve bobin işi hallolunca saat gibi olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
ali aracı satarsan senin gibi titiz adamın aracı havada karada alınır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 18:51 

İlanım var ya :)
http://www.sahibinden.com/mitsubishi_ca ... isplayitem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:00 
Kullanıcı avatarı

ali özellikle döşemelrin harika sen bayrampaşadaymışsın ben esenlerde doğup büyüdümbayram paşadada dükkanımız vardı 25 sene açık kaldı buraya gelince kapattık

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:02 

brkyildiz yazdı:
ali özellikle döşemelrin harika sen bayrampaşadaymışsın ben esenlerde doğup büyüdümbayram paşadada dükkanımız vardı 25 sene açık kaldı buraya gelince kapattık

Ben de diyorum gözüm bir yerden ısırıyor :D
Döşeme değil yahu, koltuk kılıfı. Ama 200 TL' ydi, 150' ye aldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:10 
Kullanıcı avatarı

ali bey bujiler falan ilk aldıımda deişti. rutin bakımda ne gerekiosa artı triger devir daim falan hepsini ankaradan alıp burada değiştirttim ustaya. hoş telefonda o söledi şunları şunları al die ama nese:-) buji hava filtresi gibi parçaları fiyat farkı yok dierek özellikle orjinal aldım. yani servisten. ama bobin olayını bilemiorm tabe. belki ustada tahmin edememiştir. bakalım umarım arızalı deildir. oydu buydu derken ilk etapta baya bi kastı zaten. arada bi olsa çok hissedilmio ama hepsi birden çıkınca işkence gibi gelio.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:16 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
ali bey bujiler falan ilk aldıımda deişti. rutin bakımda ne gerekiosa artı triger devir daim falan hepsini ankaradan alıp burada değiştirttim ustaya. hoş telefonda o söledi şunları şunları al die ama nese:-) buji hava filtresi gibi parçaları fiyat farkı yok dierek özellikle orjinal aldım. yani servisten. ama bobin olayını bilemiorm tabe. belki ustada tahmin edememiştir. bakalım umarım arızalı deildir. oydu buydu derken ilk etapta baya bi kastı zaten. arada bi olsa çok hissedilmio ama hepsi birden çıkınca işkence gibi gelio.

ben size dedim acele etmeyin yavaş yavaş sıkıntıları giderin diye

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:38 
Kullanıcı avatarı

valla bana sorsanız hiç aceel etmem ama işte bu triger falan değişmeden olmaz kafan rahat olsun dediler. aynı şekide km si dolmuş gibi rytin bakımlarıda yapalım arabayı bilelim dedi usta. e lastikler falanda 1 numara büyük takılmış çamurluklara sürtme yapıodu mecburen onlarıda yeniledik. dolayısıyla mecburi bi acele oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 19:43 
Kullanıcı avatarı

tabi lastik konusu bana extra oldu. arabanın ilanında lastikler yeni yazıodu. tabi almaya giderken büyük olduğunu bilmiodum. hoş alırkende orjinl ebet konusunda bilgim yoktu taki aracı yükleyip üzarinede 4 kişi binip memlekete dönerken baktım sürte sürte bi yerler alev alacak ilk iş değiştirdim. e 600 lira gibi bi rakam hesapları azda olsa altüst etmeye yetio.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 20:24 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:

Zaten carismaların bujileri corolla ve civic le aynı.Ben servise sorduğumda bujiler içinde bobinler içinde uçuk rakam istemişlerdi.Hatta rakamı söyleyeyim.Bujilerin orjinal takımı 70 lira, yan sanayii 48 lira, kablolar ve bobinler içinde 600 istemişlerdi.Kablolar ve bobinleri komple 160 a bujileride ngk marka 20 liraya değiştirmiştim.
Carismanın benzin pompasının sorun çıkaracağını sanmıyorum.Ama filtre kirlenmiş olabilir.Yinede ilk çalışmayı etkilemez bence ki benzinde yüksek devirleri çevirebiliyorsa pompada kesinlikle sorun olamaz.Sonuçta arkadaşlarında söyledikleri gibi senin ilk çalışma sorunun cevabı büyük ihtimalle ateşleme ekipmanlarında yatıyordur.
Yalnız ben servisten hiç bir şey almıyor ve yaptırmıyordum.En son benim vr4 ü sadece arıza tespiti için cihaza bağlamaya 70 lira istediklerinde servisle ipleri kopardım.
Bu arada avance ın cam açma kapama düğmelerini gördüğümde sok oldum.Halbuki benim comfortta farklıydı.Hatta gdi dada comfort gibiydi.Şaşkınlık içindeyim.Başka avance ı olan var mı?Düğmeler resimdeki gibimi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Hayırlı olsun. hoşgeldiniz.

cam düğmeleri ile ilgili olarak o 4 lü olanlardan arka camlar için resimde görünenler Comfort ta orijinal düğmeler.

Ali kaç para verdin bu takıma. Amfiyi de aldın tabi takarsın 120 watt comp. deneyimlerini bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 22:10 
Kullanıcı avatarı

bu servislerde tutturabildiine gidio demekki en basitinden orj bujiyi 30 gibi bi rakama aldım azizoğlundan. kime güveneceğimizide şaşırdık. aracın eksperi için 50 lira aldılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2010 22:11 
Kullanıcı avatarı

teşekkür ederim hoşbulbuk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2010 00:15 

nightmare115 yazdı:
Hayırlı olsun. hoşgeldiniz.

cam düğmeleri ile ilgili olarak o 4 lü olanlardan arka camlar için resimde görünenler Comfort ta orijinal düğmeler.

Ali kaç para verdin bu takıma. Amfiyi de aldın tabi takarsın 120 watt comp. deneyimlerini bekliyorum.

Eminciğim fiyatları pm atıyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye