Zaman: 03 Eki 2025 20:20

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 15:18 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
kadioglu yazdı:
_opeth yazdı:
brkyildiz yazdı:
herkese günaydınlar benim arac 2 gündür marşta sıkıntı çıkardı dün evden bastımdirek hiç ikiletmiyo bundan öncedehiçböyleproblem yaşamamıştım annemlere geçtim 10 dk sonra tekrar bastım tık yok ne marşa basmıyor hiç gık demiyor ALLAH tan ev yokuş aşağıya vurdurdum direk sanayiye geçtim elektrikçiyle 50 sefer denedik araba canavar gibi direk alıyor dün dükkana geldim akşama kadarda ben 50 sefer denedim yine canavar dün akşam eve çıktım neolur ne olmazdiye yokuş aşağı bıraktım tekrar sabah çevirdim marşı canavar tek marş aldı annemleryolumun üstünde hergün uğrarım tekrar uğradım bir yarım saat oturdum gerigeldim marşı çevirdim yine aynı yerde çıt yok çalışmadı dün elektrikçi arkadaş dediki bakarsın yağ lambasıyla akülambası biraz bastığında hafif göz kırparsa marştan yok kırpmazsa kontaktan veya kablolardan olabilir diye çalışmadığı zaman baktım çok hafif gözkırpıyor lambalar yine direk geldim sanayiye 50 sefer tekrar bastık canavar çalışıyor valla ben anlamadım elektrikçi arkadaşa bıraktım marş motorunu söküp bakacak gelişmeleri bildiririm size

durduğu yerde akü boşalıyo olmasın. benim soruna benziyorda. akünün şarj lambası varsa ona filan baktın mı şarjlı mıydı?

Bence aküden değildir.Öyle olsa sabah yapar.Marş motoru kömürleri tutukluk yapıyordur.O da bir temizlikle filan geçer.Çok olsa kömürler değişir.

+1 :good: Katılıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 16:27 

Emin nerdesin? Merak ettim teyp işini ne yaptın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 16:28 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
kendime akü konusunda yandaş bulamadım bi türlü :lol:

Bulamazsın kardeş.Aküden olsa sanayiye gittiğinde o kadar marş basmaz.Hem şarjda bir sorun olsa şarj lambası yanar.Ya da lamba yanmıyor ve şarjda bir sorun varsa bu sefer arabayı çalıştırmak için kontağı açtığında şarj lambası yanmaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 17:05 

kadioglu yazdı:
_opeth yazdı:

Bulamazsın kardeş.Aküden olsa sanayiye gittiğinde o kadar marş basmaz.Hem şarjda bir sorun olsa şarj lambası yanar.Ya da lamba yanmıyor ve şarjda bir sorun varsa bu sefer arabayı çalıştırmak için kontağı açtığında şarj lambası yanmaz :)

Ayrıca akü bitik olsa marş hiç basmaz. gıv gıv gıv etmez yani :) Bi gıv, o da zorla :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 17:30 
Kullanıcı avatarı

akerimoglu yazdı:
kadioglu yazdı:
_opeth yazdı:

Ayrıca akü bitik olsa marş hiç basmaz. gıv gıv gıv etmez yani :) Bi gıv, o da zorla :)

Akü gece biterse kornaya basıp anlayabiliyorsunuz.Bayık çalıyor böyle :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 17:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
akerimoglu yazdı:
Ben de almadan önce hep taş gibi yorumlarını okudum. Arabam 70.000' de, bana dünyaları harcattı. Rölanti motoru, diskler, balatalar, baskı balata seti, tamir takımı, ön göğüsten gelen ses (biliyorsunuz hava mazgalının perdelerini sökerek çözdüm) aklıma gelmeyen bir sürü daha birşey...

Diyeceksiniz ki bunların çoğu her araşta oluyor. Ben de derim ki, rölanti motoru arızalanan, göğsünden ses gelen bir toyota duymadım :)

Kabul edelim ki, bizim arabalarımız masraflı arabalar... Ha, masraflarına katlanıp düzelttin mi, tık ses yok ve kullanması çok keyifli.

valla arkadaş 40 küsür verip full auris aldı 1 sene boyunca ayda bir mutlaka servise gitti, fren tutmadı kaza yaptı,balatalar değişti olmadı,diskler değişti ,sesler gelmeye basladı falan...

şimdi hatırlattım mı lanet ediyo niye aldım die :unknown:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 17:59 

hilmi yazdı:
akerimoglu yazdı:
Ben de almadan önce hep taş gibi yorumlarını okudum. Arabam 70.000' de, bana dünyaları harcattı. Rölanti motoru, diskler, balatalar, baskı balata seti, tamir takımı, ön göğüsten gelen ses (biliyorsunuz hava mazgalının perdelerini sökerek çözdüm) aklıma gelmeyen bir sürü daha birşey...

Diyeceksiniz ki bunların çoğu her araşta oluyor. Ben de derim ki, rölanti motoru arızalanan, göğsünden ses gelen bir toyota duymadım :)

Kabul edelim ki, bizim arabalarımız masraflı arabalar... Ha, masraflarına katlanıp düzelttin mi, tık ses yok ve kullanması çok keyifli.

valla arkadaş 40 küsür verip full auris aldı 1 sene boyunca ayda bir mutlaka servise gitti, fren tutmadı kaza yaptı,balatalar değişti olmadı,diskler değişti ,sesler gelmeye basladı falan...

Tabi böyle örnekleri görünce, "I love my Car" :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 18:18 
Kullanıcı avatarı

hilmi yazdı:
akerimoglu yazdı:

lanet etmesinde birazda beni geçememesi var :D hep yakalıyorum onu dragta :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 19:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
aracım çıktı sanayiden öğlen aldım yazamadım marşın kömürleri ölmüş değişti inşaallah bir daha yapmaz aynı sorunu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 19:50 

Kadıoğlu ve akabinde ben, bu şekilde tahmin etmiştik. İçin rahat olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2010 21:53 
Kullanıcı avatarı

elektrikçi arkadaş benim hem arkadaşım hem müşterim dün gösterdiğimde bayağı zor olacak sökmek dedi bugünde aynı sıkıntıyı yapınca ücret konusunda bayağı bir gözüm korktu ama korktuğum gibi olmadı 40 liraya halletti saolsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 00:23 
Kullanıcı avatarı

brkyildiz yazdı:
elektrikçi arkadaş benim hem arkadaşım hem müşterim dün gösterdiğimde bayağı zor olacak sökmek dedi bugünde aynı sıkıntıyı yapınca ücret konusunda bayağı bir gözüm korktu ama korktuğum gibi olmadı 40 liraya halletti saolsun

Sen haline şükret.Geçenlerde benim galantın marş gitti sabah sabah.Allahtan hanımın araba var.3 gün onu kullandım.Cumartesi sabah oto elektrikçi arkadaşımı çağırdım arabanın yanına.Bir deneyelim dedik şak diye bastı marş.Ama ben inatçıyım.Götürdük arabayı dükkana.Arkadaş altına yattı ben üstten marş motorunu 1-1,5 saatte filan yerinden çıkardık.Şunu söyleyebilirim.Çok buzağı doğurttum ama bir çoğunda bu kadar uğraşmadım :)
Neyse.Motoru bir açtık baktık maaşallah sıfır gibi.Yağları donmuş biraz.Temizledik ve aynı şekilde uğraş didin taktık.Bir deneyeyim dedim.Bindim bastım marş yok :lol: Kafayı yiyecektim.Sonra teşhisi koyduk.Debriyaj muşürü var benim galantta.Debriyaja basmazsan marş yok.Aslında bir şeyi yokmuş arabanın.Sadece muşür elektriği tam geçirmiyormuş.Dumur olduk :D Artık debriyaja basmadan marş denemiyorum :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 00:29 

kadioglu yazdı:
brkyildiz yazdı:

Sen haline şükret.Geçenlerde benim galantın marş gitti sabah sabah.Allahtan hanımın araba var.3 gün onu kullandım.Cumartesi sabah oto elektrikçi arkadaşımı çağırdım arabanın yanına.Bir deneyelim dedik şak diye bastı marş.Ama ben inatçıyım.Götürdük arabayı dükkana.Arkadaş altına yattı ben üstten marş motorunu 1-1,5 saatte filan yerinden çıkardık.Şunu söyleyebilirim.Çok buzağı doğurttum ama bir çoğunda bu kadar uğraşmadım :)
Neyse.Motoru bir açtık baktık maaşallah sıfır gibi.Yağları donmuş biraz.Temizledik ve aynı şekilde uğraş didin taktık.Bir deneyeyim dedim.Bindim bastım marş yok :lol: Kafayı yiyecektim.Sonra teşhisi koyduk.Debriyaj muşürü var benim galantta.Debriyaja basmazsan marş yok.Aslında bir şeyi yokmuş arabanın.Sadece muşür elektriği tam geçirmiyormuş.Dumur olduk :D Artık debriyaja basmadan marş denemiyorum :D

:lol: :lol: :lol:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 00:34 
Kullanıcı avatarı

hilmi yazdı:
hilmi yazdı:
akerimoglu yazdı:

lanet etmesinde birazda beni geçememesi var :D hep yakalıyorum onu dragta :D

Benim eski takıldığı forumda (clubjapon) toyotacılarla özelliklede corollacılarla sürekli sürtüşürdük.Böyle bir tartışmalar bir kavgalar filan :) 2007 nin kurban bayramında adanaya gideceğim.O forumdanda bir corollacı genç kardeşim istanbuldan geldi akşehire.Buradan bindik carismaya o, ben, hanım ve benim 2 adet mahdum full bagaj adanaya gidiyoruz.Karaman silifke tarafından gidiyoruz.Bilenler bilir karaman-mut arasında yaklaşık bir 30 kilometre benim bayıldığım yollardan var.Böyle dik iniş viraj filan.Orada carismanın nasıl bir araba olduğunu gösterdim corollacı kardeşime.Bir ara iyi korktuğunu sonradan itiraf etti.Neyse uzatmayayım.Otobana girdik.Arabayı hanıma verdim.120 geçmeden kullan diyede tembihledim.Daha laf ağzımdan çıktı sol şeritten 2005 filan bir corolla kapatmış gidiyor.Hanıma "bu arabayı geçemezsen gebertirim seni" dedim.Hanım asıldı.Corollaya yetiştik.O bastı biz bastık corolla 185 de şişti :D Carisma maaşllah 195 le filan geçti.Sağ koltukta oturduğum için adamın yüz ifadesi ve direksiyona sarılışı haala gözümün önünde ve inanın buna paha biçilemez :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 00:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
ayna konusu yanlış anlaşılmış. bizim Isuzu Npr'nin aynasını söküp çalmış birisi. ben eksik anlatmışım, özür.

Teybi bugün kendim bağladım. yol bilgisayarının soketini de taktım. fazla uğraştırmadı montaj işi.

izlenimlerime gelince o cd okuma sesi ve parça geçerken hele ki klasör geçersen ookuma sesi çok gıcık bir ses. ses düğmesinin içeri kayması güzel fakat genel görüntü olarak dandik gibi duruyor, hele ki mavi tuşlar falan çabuk bozulacak gibi. ayrıca bu alpine'nin ekranı tek satır. klasör artist ve parça isimlerini de gösterermedim bir türlü.

EQ ayarları sadece bass ve treble dan mı ibaret bana mı öyle geldi. bu ikisini ayarlamak bile uzun uğraşlar gerektiriyor. Pioneer tek tuş ile yapabiliyordum eq, sub, parça bilgisi olaylarını. kullanışlılık olarak pioneerin yanından geçmez bu alet. ses biraz daha düzeldi. pozitif yön olarak şarkıları karışık çalması, gömülen volume kontrolü ve sesteki biraz daha detayı sayabilirim. kumandası da yok.

kitapçığını karıştırmam lazım iyice bi öğreneyim belki daha da ısınırım. bozulursa falan diye pio bagajda duruyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 14:01 
Kullanıcı avatarı

corollayı geçen arkadaş... aynı şekilde bende corollalara ayar oluyorum ve her gördüğüm yerde onlarla kapışıyorum...dediğin gibi 185 ten sonra yarışı bırakıyorlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 14:12 
Kullanıcı avatarı

turgay yazdı:
corollayı geçen arkadaş... aynı şekilde bende corollalara ayar oluyorum ve her gördüğüm yerde onlarla kapışıyorum...dediğin gibi 185 ten sonra yarışı bırakıyorlar...

toyotaların neredeyse tüm modelleri öyle 180 de tıkanıolar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 14:15 
Kullanıcı avatarı

Valla carisma o konuda enteresan bir araç.Ben ilk aldığımda bu araba gdi ama bir etiket hatası yapmışlar diyordum.Kapışıpta geçmediğim bir araç hatırlamıyorum.Hatta ilk yolculuğumda 2.0 tdi passat kıllık yapmıştı.20-160 roll yaptık adamla :) Carisma beni şaşırtmıştı o gün.160 itibariyle passatı geride bırakmayı başarmıştı.Yokuş yukarı virajlı bir yolda 1.8 T passat geçmiştim ama galiba o pilotajdan.Yine rampa yukarı başka bir 1.8 T passat.Otobanda 1.6 hemen her aracı geride bıraktı.
Haala benden önceki sahibi bir şeylermi yaptı yoksa bu avrupada satılan 115 hp liklerdenmi diye meraktayım ama dyno fırsatım olmadı hiç.Bir ara carisma son sürat konusuda açmak laazım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 18:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
1994 den 2000 e kadar hem orjinal hemde yerli yapım 2 tane coralla eskittim 1996 model 1.6 xli ile 230 u gördüm rahatlıkla 2003 ylında bu carismamı aldım bununlada 230 u rahatlıkla gördüm kalkışda coralla yer ama sonradan carisma toplar durumu yol tutuşu ve konfor acısından carismayı tek geçerim bir sefer afyonda varanın orada 90 derecelik viraja 120 ıle gırdım carisma ve michelin lastiklerim hayatımı kurtardı arabayı ilk aldığımda çok soğumuştum ama zamanla bazı sorunlarına( 2.vitesde aldıgımdan beri ötme sorunuve vibrasyon var temsa formeni elinivites topuzunda dıyerek sorunu çözdü:)) ) sonra takmamayı başladım 7 senedir beni tasıyor ve tasımaya devam edicek inş ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2010 19:40 
Kullanıcı avatarı

bugün aracıma atikeri taktırdım inşallah memnun kalırım ilk kullanımımda ne çekişten düşme vardı ne motor gücünde ama arabayı 1-2 saat önce aldım deneyelim görelim

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye