Zaman: 04 Eki 2025 11:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 01:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
benzin filtresi resimleri için teşekkürler. hava filtresi de parçacıların çoğunda var ben kocaelide 10 tl ye bulup değiştirdim.kore grubundan bir arabayla aynı .benim aracım 2000 glx ve polen filtresi yok.kendim klima bölmesini söküp dağıttım sadece bir radyatör var sökülüp değiştirilecek polen filtresi falan yok. yapabildiğim tek şey toz temizliği yapıp bir de klima temizleyici spreyle (ne kadar oluyorsa) temizlik yapmak..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 01:35 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Yeni kasalarda polen filtresi varmış arkadaşlar.
Kaynak sağlam.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 11:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: ayberk
Araç: mitsubishi carizma
Meslek: diğer
polen filtresi ön göğüs komple indikden sonra değiştiriliyormuş bu işlemde 2-3 saat sürüyormuş sağ tarafda torpidonun altında kalıyormuş. yani ön göğüs komple sökülmeden görünmüyor bazılarında yeri hazır ama takılı değilmiş. servislerin çoğu bilgisiz olması ne kadarda acınası durum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 11:16 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Göğüs sökülmesine gerek yok.
Torpido arkasında soğutucu ünite üzerinde arkadaşlar.
İlhami bey bizzat değişim yaptı.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 15:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar polen filtresini değiştirmek için göğsü sökmeye gerek yok. Bahatttin hocamın ve diğerlerinin dediği gibi , torpidonun hemen arkasında iki tırnaklı plastik bir parça var. onu çıkardığınızda karşınıza iki adet polen filtresi çıkıyor üst üste. çıkarması , değiştirmesi veya temizlemesi çok kolay. Şahsen ben kendim temizledim, çok kirliydi. Herkese kolay gelsin

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 16:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
znc yazdı:
eturkoglu yazdı:
İlk çalıştırmada olsa razıyım üstadım sürekli benzin kokuyor eksozda,sadece buda değil normalinden fazla yakıt tüketiyor bunlara birde eksoz muayenesinde atılan benzin değerleri yüksek çıkınca sorun var diye düşünüyorum,bulunduğum yerde(Sinop) maalesef bu araçlardan anlayan usta yok çünkü bu araçtan yok şu an şanzıman yağ filtresi değiştireceğim hangi filtreyi takacağımı bile öğrenemedim (ama ben yinede memnunum aracımdan) :) şu sorunları bir çözersem çok daha iyi olacak,

sen bu filtre için servisi aramadın mı şasi numaranı ver onlar sana filtreyi gönderirödemeyi havale yaparsın Bide hava filtresini değiştirmediysen orjinal hava filtresini iste aracın hava filtresi tıkalı ise benzin tam yanmaz çiğ atar.

Sevise gittiğimde sordum orjinali 120 tl. dediler açıçası rakam fazla geldi ve alternatif arıyorum,hava filtresi yeni değişti ondan kaynaklı bir sıkıntı değil sanırım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2012 11:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Meslek: muhasebe
Kan grubu: A+
aracın hızına göre fren pedalı sertleşiyor ! ilk başta tedirgin etse de kendimce sebeplerini düşününce mantıklı buldum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2012 11:47 
Kullanıcı avatarı

http://d1206.hizliresim.com/y/s/8m6c1.jpg

aracın anahtarı resimde göründüğü gibi, birde alarm sistemi mevcut, bunu cepte taşıması bazen sıkıntı veriyor, helede kumaş giyince, elde de taşınmıyor,

aslında sustalı cinsi olan anahtarlıklar var, alarm sistemi ile uygun olarak yaptırabilirmiyim? yoksa alarm sistemini de buna uygun olarak yeniden alıp değiştirmelimiyim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Haz 2012 12:07 
Kullanıcı avatarı

aradığım ürün bu, veya buna benzer bir ürün.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2012 21:57 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar, benim arabayı yaptırdım. Şimdilik kaporta sağlam inşaallah. Tamir ettirdikten sonra carbon clean yaptırdım. Araç şu an 24 lt/100 km gösteriyor. System clean ve boğaz kelebeği temizliği sonrası böyle oldu. Daha önceden de uzun süre böyle gösteriyordu fakat gösterdiği kadar yakmıyordu. Ama system clean sonrası istediğim kadar olmasa da çekiş baya bir arttı.
Yol bilgisayarı acaba neden böyle gösteriyor. Gördüğüm en düşük değer kazadan önceydi o da uzun yolda 13lt/100 km idi. Ama kazadan önce de 29 30 ları gördüm.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Haz 2012 23:53 
Kullanıcı avatarı

Sakın kullanım esnasında yol bilg. sıfırla bir müddet sonra normal degerleri göstermesi gerekiyor. bende ustada aldiktan sonra 29/100 olarak görünüyordu...

uygulemeyı ne kafara ve nerede yaptırdın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2012 11:51 
Kullanıcı avatarı

rizeli yazdı:
Sakın kullanım esnasında yol bilg. sıfırla bir müddet sonra normal degerleri göstermesi gerekiyor. bende ustada aldiktan sonra 29/100 olarak görünüyordu...

uygulemeyı ne kafara ve nerede yaptırdın?

Gaziantep in Nizip ilçesinde yaptırdım. Kullanılacak temizlik maddesinin miktarına göre 50 100 ve 150 tl lik versiyonları var. Ben 150 tl olandan yaptırdım. Boğaz kelebeğini kendim temizledim.

Yol bilgisayarını daha önce de şimdi de birkaç kez sıfırlamıştım ama yine de yüksek gösteriyor. Şimdi programlama yapıyorum yol bilgisayarı kendisi sıfırlandı. Bakalım sonuç ne olacak

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2012 14:18 
Kullanıcı avatarı

proglamlama sonrasında da yine yüksek rakama ulaşmıştırm, ama sonrasında sıfırlayınca bu rakam düzeldi,

bendeki tüketim programlama sonrasında 26 olarak başlamıştı, sıfırlamadan 7,9 a kadar düşürdüm, şuan 8,2/100 olarak görünüyor, altına düşer mi bilmiyorum, ama uzun düz bir yolda sakin kullanımda sıfırlarsam 4.5 değerini görebileceğimi biliyorum, amacım 8,2 olan değeri 7,0 veya altına düşürmek
depoyu fulledikten sonra 385km yol yapmışım depo barı şuan tam ortada eğer ibre ile depo içindeki oran doğru ise bir depoda şehir içi 750km yi görmeyi hedefliyorum... kalan yakıt olarak 420km görünüyor.

bana sorarsan tüketim ekranına değil de yakıt/km're oranına bir bakın.

araç üzerinde orj.tep takılı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2012 16:34 
Kullanıcı avatarı

rizeli yazdı:
proglamlama sonrasında da yine yüksek rakama ulaşmıştırm, ama sonrasında sıfırlayınca bu rakam düzeldi,

bendeki tüketim programlama sonrasında 26 olarak başlamıştı, sıfırlamadan 7,9 a kadar düşürdüm, şuan 8,2/100 olarak görünüyor, altına düşer mi bilmiyorum, ama uzun düz bir yolda sakin kullanımda sıfırlarsam 4.5 değerini görebileceğimi biliyorum, amacım 8,2 olan değeri 7,0 veya altına düşürmek
depoyu fulledikten sonra 385km yol yapmışım depo barı şuan tam ortada eğer ibre ile depo içindeki oran doğru ise bir depoda şehir içi 750km yi görmeyi hedefliyorum... kalan yakıt olarak 420km görünüyor.

bana sorarsan tüketim ekranına değil de yakıt/km're oranına bir bakın.

araç üzerinde orj.tep takılı mı?

Şimdi 15 gösteriyormuş. Araba abimde. Hele bir sıfırlasın da bakalım. Gerçi benim araçta enjektör arızası var o yüzden yüksek gösteriyordur. Araçta orj. Teyp takılı değil

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 09:20 
Kullanıcı avatarı

programlama yaparken orj. teypbin olması gerektiği söyleniyordu forumda... sağlıklı olması açısından...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 09:25 
Kullanıcı avatarı

geçtiğimiz cumartesi günü, kemerburgaz üzerinden sarıyere indim, yanlız asfasttan sonra sahile inene kadar bi hayli sarsıntılı bir yol gitmek zorunda kaldım yaklaşık 1.5km kadar, dönüşte ise direksiyonu sola doğru hafif çevirmem ile gelen bir sürtünme sesi başladı, yapraktır, daldır dedim, önemsemedim, sonra dayanamayıp inip kontrol ettim ama hiçbirşey göremedim, ertesi gün ise ses kesildiği için umursamadım.

dün akşam ise nerden aklıma geldi ise aracın altına eğilip baktığımda karterin yamulmuş olduğunu ve yağ akıttığını gördüm, salıncak olduğu gibi yağ içinde kalmış, muhtemelen karterin altını vurdum.

cuma günü izinliyim, yeniden ustaya gidecem,(alıştım artık her cuma ustaya uğramaya :cry: ) bu ne kadarlık bir masraf çıkartır? daha önce başına gelen mutlaka vardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 09:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Merhaba, Sübap kapak contası ve sübap kapak takozlarından arıyorum. Piyasadan temin edebileceğim bir yer biliyor musunuz ?

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 10:16 
Kullanıcı avatarı

japon parçacılarda muhtemelen vardır, eğer istanbulda ise aksarayda muhtemelen bulursun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 11:34 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar , rölanti programlama için orj. teyp olması şart mı? Benimki yok da...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 11:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
vural2005 yazdı:
Arkadaşlar , rölanti programlama için orj. teyp olması şart mı? Benimki yok da...

rolanti proglama için teyp ne alakası var ki ? orj teyp olup olmaması hiç önemi yok?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye