Zaman: 04 Eki 2025 11:11

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 12:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
yeni kasalarda gdi lerde orj teyp olması gerekiyor diye biliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 16:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
znc yazdı:
rolanti proglama için teyp ne alakası var ki ? orj teyp olup olmaması hiç önemi yok?

cihan841 yazdı:
yeni kasalarda gdi lerde orj teyp olması gerekiyor diye biliyorum

vallahi ben de tam anlayamadım. programlama başlığında bir arkadaş öyle yazmıştı da bir sorayım dedim.
programlama yapmaya çalıştığımda yol bilgisayarı yakıt verisini sıfırladı. herhalde bu programlamanın başarılı olduğunu gösteriyordur yanılmıyorsam? Aracım yeni kasa bu arada.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 16:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
şimdi 2000 glx eski kasalarda polen filitresi varmı yokmu, yazılanlardan tam anlayamadım. servisi aradım yok dedi. temizlik yapıldığını 700 gram gaz basılarak işlemin tamamlandığını söyledi, fiyat olarak 200 tl istedi 150 si gaz dı sanırım. klima soğutuyor ama istediğim kadar verimli değil. gazı değiştirsek faydası olurmu gibi sorularla aradım servisi, filtre durumunu filan sordum. onlarda yukarıdaki yanıtları döndüler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 16:19 
Kullanıcı avatarı

drezin yazdı:
şimdi 2000 glx eski kasalarda polen filitresi varmı yokmu, yazılanlardan tam anlayamadım. servisi aradım yok dedi. temizlik yapıldığını 700 gram gaz basılarak işlemin tamamlandığını söyledi, fiyat olarak 200 tl istedi 150 si gaz dı sanırım. klima soğutuyor ama istediğim kadar verimli değil. gazı değiştirsek faydası olurmu gibi sorularla aradım servisi, filtre durumunu filan sordum. onlarda yukarıdaki yanıtları döndüler.

eski kasalarda polen filtresi var mı yok mu bilmiyorum ama geçen gün klimamın bakımını yaptırdım. Temizlik + bakım + gaz değişimi (benim araçta 700 gr gaz olması gerekirken 100 gr civarında gaz kalmıştı) toplam 150 tl ye yaptırdım. ne kadar gaz basıldığı da önemliymiş fiyatta...

isterseniz şöyle bakabilirsiniz polen filtresi olup olmadığına:
torpidonun içini boşaltın sonra da tam açın. Torpidoyu en arkada yanlardan sağlı sollu iki tırnağın tuttuğunu göreceksiniz. O tırnakları, takıldıkları yeri esneterek kurtarın. Torpido tam açılır. Eğer polen filtresi varsa, tam karşınızda göreceksiniz. Tabi ki direk filtreleri değil, üst üste duran iki filtrenin dış kısımlarını ve onları bir arada tutarak çıkmalarını engelleyen tırnaklı kibrit kutusundan az büyük bir plastik parça göreceksiniz. Eğer varsa O parçayı da tırnaklarına bastırarak çıkardıktan sonra filtreleri de çıkarabilirsiniz

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: mitsubishi carisma
Meslek: muhasebe
Kan grubu: A+
varmı yokmu bilmiyorum ama, bilgiğim fiyat cidden fazla dışarıda muhtemelen yarı fiyatına yaptırırsın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2012 21:20 
Kullanıcı avatarı

gdi 'lerde benzin filtresi var mı acaba? Ben bulamadım . Resimlerden öğrendiğim kadarıyla canister denilen silindir şeklindeki parçanın da altında derinlerde bir yerlerde. ama ne kadar kurcaladıysam bulamadım. Ya gdi'lerde benzin filtresi yok ya da yalnızca yeni kasa gdi'lerde yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2012 21:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
var var, biraz kucuk sadece, canisterin arkasinda, elin zor girebilecegi bir yer, biraz daha kurcala :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2012 23:31 
Kullanıcı avatarı

paleolife yazdı:
var var, biraz kucuk sadece, canisterin arkasinda, elin zor girebilecegi bir yer, biraz daha kurcala :)

Vallahi ne varsa söktüm. Hava filtresi, kutusu, körüğü, sigorta kutusu canister . Bunların hepsini çıkardım. O kadar ki, artık aşağıdaki tandır kolu, aks, salıncak vs hepsini gördüm. Fakat elimde yeni benzin filtresi olmasına rağmen eskisini bulamadım. Yarın yine bakarım inşaallah. Teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2012 22:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Meslek: memur
Kan grubu: BRh+
glx lerde polen filtresi yok, kendim komple söktüm. tek yapabileceğiniz araç kapılarını açıp hava kanallarına basınçlı hava tutarak tozları almak ve klima temizleyici spreyle temizlemek ...ne kadar oluyorsa..benimkinde artık küf kokuları gelmiyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Tem 2012 22:48 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar, en son system clean yaptırdıktan sonra arabamın çekişi istediğim kadar olmasa da hissedilir derecede artmıştı. Yakıt durumunu bir kontrol edeyim dedim. 100 km şehirlerarası 13 km şehir içi toplam 113 km yolda 10 lt benzin (42 tl) yaktı. yaklaşık 9 lt/100 km. Eskisine göre bayağı iyi oldu (bobinler bozukken aynı yola 65 tl yakıyordu) ama uzun yol tüketimi için hala çok fazla bence.
Bunun üzerine arıza tespit için cihaza bağladık. 2 tane hata veriyor araç: 1) Yakıt basıncı hatası 2) yakıt enjektörü.
Hataları sildiğimizde bu hataları yukarıda yazdığım sırayla tekrar veriyor.
Acaba yüksek basınç pompası arızalı olabilir mi ? Ya da enjektörler? Acaba bu arızalardan biri diğerinin sebebi olabilir mi?
:) son soru: gdi enjektörlerini sökmek için silindir kapağını açmak gerekiyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2012 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Meslek: muhasebe
yol bilgisayarında kalan yakıt 180km göstermesine rağmen yakıt ışığı yanıp sönmeye başladı, ibre en alt çizginin üstünde duruyor, benzin ışığı sürekli yanmıyor, sadece yolun eğimine göre 2-3 kez yandı, ama sonrasında yolda giderken araç teklemeye başladı, 10km kadar sonra benzinci var, zaten yolumun üstü deyip aldırış etmedim, ama tekleme ile birlikle motor ağrıza lambası da 3 defa yanıp sönünce olmayacak bir yerde durmak zorunda kaldım, aracı durdurmanla birlikte stop etti, biraz bekleyip çalıştırdım, daha yakın bir benzinciye girdim, yarıya kadar doldurdum depoyu, sonrasında 10km kadar yol gittim, ne tekleme, nede farklı bir ikaz vermedi....

aracın benzın lambası yandıktan sonra ne kadarlık bir yol kat etmesi gerekiyor? birde bilgisayardaki veriyi nasıl sıfırlaya bilirim,

23LT menzin aldım, 550km yol var gösteriyor. bilgisayarda 150-180km fazla gösteriyor yanılmıyorsam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 01:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: carisma74
Araç: carisma
ÖZELLİKLE TATİL YOLCULUKLARININ ARTTIĞI BİR DÖNEMDE İZLENMESİ GEREKEN BİR VİDEO.
HERKESE DİKKATLİ VE İYİ TATİLLER
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FAKBvtthaE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 15:31 
Kullanıcı avatarı

eturkoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
fren balata ve disk için pm attım ama burayada arkadaşın (bundan böyle ekopar bülent olsun adı)cebimini yazayım. benim aracın ön teker davulumbazları ekoparda ki fiyatın yarısına buldu. benim çok istifade ettiğim bir arkdaş forumdaki arkadaşların da eko bülentten haberdar olmasını isterim. ekopar bülent cep: 0532 496 30 85

Bülent bey gerçekten çok yardımcı oldu bende arkadaşların görüşmesini isterim ,kendisi parça satışı da yapıyormu acaba gerçi yarın tekrar görüşeceğim kendisiyle

http://www.ekimpar.com/Pages/Urunlerimi ... ri/11.aspx

önceki sayfalarda bahsedilen parçacı bülent beyden yukarıdaki buji kablosundan sipariş verdim yarın gelecek. amerikan kablo olması ve özellikle "lpg" vurgusu dikkatimi çekti. (ürünü bülent bey tavsiye etti onun markayı söylemesi üzerine nette kendim buldum). sitede ateşleme bobinlerinden bahsetesede bülentbey japon grubu için henüz bobinleri yok dedi. sheba (şeba) marka ateşleme bobini verecek. daha önce toyota ve suzuki vs. de shebayı satmış olumsuz bir dönüş olmamış. forumdaki arkadaşlar gretti kullanmış. baklım bobin ve kablolar kaliteli mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

gdi kullanan arkadaşlar için lpg kiti
http://www.ekipgaz.com/default.asp?lang=tr&s=2&ss=268

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Tem 2012 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
carisma74 yazdı:
eturkoglu yazdı:
av.ilhami yazdı:
fren balata ve disk için pm attım ama burayada arkadaşın (bundan böyle ekopar bülent olsun adı)cebimini yazayım. benim aracın ön teker davulumbazları ekoparda ki fiyatın yarısına buldu. benim çok istifade ettiğim bir arkdaş forumdaki arkadaşların da eko bülentten haberdar olmasını isterim. ekopar bülent cep: 0532 496 30 85

Bülent bey gerçekten çok yardımcı oldu bende arkadaşların görüşmesini isterim ,kendisi parça satışı da yapıyormu acaba gerçi yarın tekrar görüşeceğim kendisiyle

http://www.ekimpar.com/Pages/Urunlerimi ... ri/11.aspx

önceki sayfalarda bahsedilen parçacı bülent beyden yukarıdaki buji kablosundan sipariş verdim yarın gelecek. amerikan kablo olması ve özellikle "lpg" vurgusu dikkatimi çekti. (ürünü bülent bey tavsiye etti onun markayı söylemesi üzerine nette kendim buldum). sitede ateşleme bobinlerinden bahsetesede bülentbey japon grubu için henüz bobinleri yok dedi. sheba (şeba) marka ateşleme bobini verecek. daha önce toyota ve suzuki vs. de shebayı satmış olumsuz bir dönüş olmamış. forumdaki arkadaşlar gretti kullanmış. baklım bobin ve kablolar kaliteli mi?

Buji kablolarının fiyatı nedir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Tem 2012 09:08 
Kullanıcı avatarı

55 TL.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2012 14:03 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar benim yeni kasa 2000 model 1.8 gdi'mde boğaz kelebeğini temizlemiştim. Biraz işe yaradı. Temizlemişken egr valfini de temizleyeyim dedim. Hatırladığım kadarıyla boğaz kelebeğinin altında iki vidası olan bir parçaydı. Parçayı buldum ve vidaları söktüm ama ne yaptıysam çıkaramadım eg'yi. Yerinden milim bile oynamadı. Sanki motora ya da boğaz kelebeğine perçinlenmişti. Sökemeyince tekrar vidaları yerine taktım. Acaba yanlış parçayla mı uğraştım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Tem 2012 15:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 1999 GDİ
Meslek: serbest
99 model gdi tepe lambası lazım. çıkmasının fiyatı ne kadardır acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Tem 2012 10:40 
Kullanıcı avatarı

yeni kasaların sıfırı 170 TL. eski kasaların daha ucuz olduğunu düşünürsek sıfırı 100TL dir. böl 2 ye 50 TL. kadardır. ama bazen çıkma sıfırdan pahalıya gelebiliyor. sıfır fiyatını öğrenmeden çıkma almayın. bence imkanınız varsa ve uzun süre kullanacaksanız tavana LCD mönitör taktırın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 21:24 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar , benim aracın sorunlarını hatırlıyorsunuzdur belki.
Dün itibariyle sorunlarımı halletmiş bulunmaktayım. Kolları sıvadık ve Tamirciyle beraber birlikte hallettik. Aracın enjektörlerini söküp ultrasonik temizleme yaptırdım. Egr yi iptal ettirdim . Enjektörlere giden kabloları elden geçirdik ve yeniledik. Bu 3 işlem sonrasında araç süper oldu. Gdi nin tadını şimdi aldım diyebilirim. Araba roket gibi oldu maşaallah. İnşaallah böyle devam eder ve sıkıntı çıkmaz. Arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle sorunları ve yapılan işlemleri buraya yazıyorum.

Aracımdaki sorunlar:
1. Performans kaybı
2. Kalkışlarda titreme ve zor kalkış
3. Yokuşlarda devir kaybı ve çekiş düşüklüğü
4. Aşırı yakıt tüketimi (şehirlerarası 9-10 lt/100 km benzin, şehiriçi hesaplamadım-hesaplamak istemiyordum)
5. Sarsıntılı ve gürültülü çalışma (Traktörden daha fazla ses çıkarıyordu)
6. Çok kötü egzoz kokusu (çiğ benzin kokusu)
7. Motor arıza ışığı ( a- Yakıt enjektörü hatası b- yakıt basınç hatası)
8. moral bozukluğu :) (herhalde en kötüsü bu)

Yapılan işlemler:
1. Enjektör testi
2. Ultrasonik enjektör temizliği
3. Egr iptali
4. Eknjektörlere giden kabloların elden geçirilmesi

Tüm bu işlemleri işçilik dahil 260 tl'ye yaptırdım. Enjektörleri sökmeden önce boğaz kelebeği , hava filtresi vb kolay olan yerleri ben söktüm gerisini tamirci arkadaş halletti. Normalde enjektörleri söküp getirince temizliyorlar , önlar sökmüyorlardı ama benim için arkadaş sökme işlemini de kendi yaptı. Bundan birkaç ay önce Gaziantepteki Bosch car service' e enjektörleri temizleyip temizlemediklerini sorduğumda , temizlemediklerini söylediler. Sorunları halletmemde emeği geçen ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür eder herkese kazasız sürüşler dilerim. (Enjektörleri temizlemeden önce Bahattin Hocam'ın dediği gibi avometre ile ölçtüm hepsi aynı değerleri gösteriyordu. Kendisine de özel olaak teşekkür ediyorum).

Son olarak bir de egzozu değiştirceğim inşaallah

Edit: sorunları ve yapılan işlemleri ayrıntılı olarak yazdım

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye