Zaman: 04 Eki 2025 08:33

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2012 22:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: ONUR
Araç: carisma 2001
Meslek: muhasebe
Kan grubu: Arh+
Arkadaşlar 2001 carisma avance'm var benzin göstergesi araç stop ettiğinde sıfırlanmıyor hangi seviyedeyse orda kalıyor bi arkadaş o modellerde sabit azalınca yada artınca değişiklik gösterir dedi şamandıramı bozuk yoksa? bilgisi olan var mı? yardımlarınızı rica ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2012 23:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
arkadaşlar benim carismanın bugün debriyaj boşaldı birden, araba vitese geçmiyor. debriyaj alt ve üst merkezler varmış, sanırım onlardan biri bozulmuş. yarın ustaya gidicem gelişmeleri burdan yazarım. umarım baskı balata değildir. eğer baskı balata ise hangi markayı alayım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 08:30 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
carisma22 yazdı:
Arkadaşlar 2001 carisma avance'm var benzin göstergesi araç stop ettiğinde sıfırlanmıyor hangi seviyedeyse orda kalıyor bi arkadaş o modellerde sabit azalınca yada artınca değişiklik gösterir dedi şamandıramı bozuk yoksa? bilgisi olan var mı? yardımlarınızı rica ediyorum.

Aracınızda problem yok. Araç stop halindeyken de ibre depodaki benzini gösterir.

Alıntı:
arkadaşlar benim carismanın bugün debriyaj boşaldı birden, araba vitese geçmiyor. debriyaj alt ve üst merkezler varmış, sanırım onlardan biri bozulmuş. yarın ustaya gidicem gelişmeleri burdan yazarım. umarım baskı balata değildir. eğer baskı balata ise hangi markayı alayım?

Sizin probleminiz debriyaj balatası değil. En azından şu anki probleminiz o değil. Tamir takımınız değişecek. Çok az bir masrafı vardır, merak etmeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 10:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: HÜSEYİN
Araç: mitsubishi
Meslek: pazarlama
Kan grubu: a+
MERHABA ARKADAŞLAR İNŞALLAH BENDE YAKINDA CARİSMA SAHİBİ OLACAĞIM OCAK AYINDA GELECEK 13000 LİRAM VAR ONUNLA CARİSMA ALACACAĞIM DENEME SÜRÜŞÜ YAPTIM ÇOOOOOK GÜZEL VE ÇOK GÜVEN VERİCİ GELDİ.ARAÇ ALIMINDADA YARDIMLARINIZI BELKERİM.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 12:30 
Kullanıcı avatarı

teşekkür ederim Ali abi kafama takılıyordu problemmi acaba diye :) rahatladım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2012 15:00 
Kullanıcı avatarı

drezin yazdı:

Arkadaşlar ustadan şimdi geldim. debriyaj alt merkez gitmiş. Alt merkezin orjinalini elime alıp 4 parçacıya aynı zamanda sordum hepsinde benzer alt merkezler var ancak benim 99 eski kasa carismadan çıkan debriyaj merkezinin kulaklarındaki deliklerde yiv yok satılan yan sanayilerin hepsinde kulakların içindeki delikler yivli. parçacı tornada düzeltelim fikrini verince tornacıda delikleri ayarlatıp ustanın yanına döndüm. bu kezde verilen merkzin boyu orjinaline göre 5 mm uzun geldi. ayrıca merkezin içindeki milde uzun geldi. eksi merkzden çıkan mili taktık yinede uzun dedi usta debriyaj basmaz dedi. neticede sadece merkezin içindeki keçe veya conta diyim, onu alıp eskisine taktı. orjinal yayı ve orjinal milini kullandı. zaten sadece o keçe patlamış. usta sadece merkezin içindeki keçe (contayı) satan hundai yedek parçacıya göndermek istedi sanırım fiyatı 10 tl civarı imiş ben zor geldiği gitgelden yorulduğum için gitmedim. aldığım merkezin içindeki contayı kullandık orjinal merkezin milini ve içini zımpara ile temizledi ve tekrar kullandı. Sonuç debriyaj alt merkeziniz gitmişse bire bir boy, kulak açısı ve kulaklardaki deliklerin aynı şekilde açılmışını bulabiliyorsanız onu alın muhtemelen bulamazsınız. Bulamazsanız merkezin içindeki conta zarar gördüğü için sadece contayı içeren carisma veya hundai parçacılarından tamir takımını alın, oda olmuyorsa japon oto parçacılarda satılan alt debriyaj merkezini 40 tl ye alıp onun contasını kullanarak merkezi bağlatın. 40 tl ustaya verdim, 8 tl ye hidrolik yağı aldım. bu iş bize 88 tl patlamış oldu. Tabi unutmadan yazayım arabayı kayın biraderin yardımıyla çekerek götürdük. ustayı ayağımıza çağırsak 100 lirada ona alırdı en az. bu arızayı ucuz atlattık diyorum. :dance:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 01:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: HÜSEYİN
Araç: mitsubishi
Meslek: pazarlama
Kan grubu: a+
GEÇMİŞ OLSUN..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 20:38 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar debriyaj alt merkezin tamir takımını bugün gorme fırsatım oldu, keske tamır takımı ile halletseymisik. cunku aldıgım merkezin icinden cıkan conta tek lastikli iken tamir takımı cift lastikli imis. kesinlikle daha saglam ve daha kaliteli. orjinal japonmus fiyatı 25 tl idi. bundan sonra basına gelenler ıcın bilginiz olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2012 15:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
drezin yazdı:
Arkadaşlar debriyaj alt merkezin tamir takımını bugün gorme fırsatım oldu, keske tamır takımı ile halletseymisik. cunku aldıgım merkezin icinden cıkan conta tek lastikli iken tamir takımı cift lastikli imis. kesinlikle daha saglam ve daha kaliteli. orjinal japonmus fiyatı 25 tl idi. bundan sonra basına gelenler ıcın bilginiz olsun.

bugünde benim başıma geldi debriyaj a basıyorum yarıdan daha fazlası ayağım boş gidiyor en altta kavrama yapıyor.acaba benim sorunumda bu merkez ? eğer öyleyse dediğin tamir takımını nasıl ve nereden alabilirim ?

En son cihan841 tarafından 24 Ağu 2012 16:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2012 16:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alparslan
Araç: Lancer,carisma,L-200
Meslek: otomotiv
Kan grubu: +
Merhaba,
Bazı durumlarda debriyaj tamir takımı takıldığında içerisinde bulunan silindirde karıncanlanmalar olabilir bu konuya dikkat etmeniz gerekmektedir karıncanlama çok ise debriyaj tamir takımı yerine kompe alt merkez ile değiştirin.ilerde aynı sorunlar karşılaşabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ağu 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Benimde vitesler zaman zaman kemikli geçmeye başladı, şanzıman yağı da tam, sanırım baskı ayırmıyor ..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Ağu 2012 23:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Osman
Araç: 2004 Toyota Camry v6 3.0L
Meslek: Mühendis
Kan grubu: B+
Selamlar herkes,
Nasipse bu hafta ben de Carisma sahibi olarak aranıza katılacağım. Bu arabayı almamam için uğraşan nice cengaverlerle, nice ezberci "yedek parçası pahalı oğlum onun", "2. elde satamazsın bak" diyen caretta caretta kaplumbağalarıyla boğuştum da geliyorum inşaallah. Şimdilik talip olduğum aracın bir iki ufak sorunu var ama genel itibarıyla temiz bir araç. Heyecanla bekliyorum.

Yıl içerisinde de aracın elime geçtiği günden sonra geçireceği evrimi (görüntü olarak, mekanik olarak, yapılan işlemlerin maliyeti olarak vs.) paylaşmak niyetindeyim..

Hayırlısı inşaallah.

Toyota Corolla 1.6 Sol, M/T, 2004, 02.2008 - 11.2009

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Ağu 2012 11:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
proxy yazdı:
Selamlar herkes,
Nasipse bu hafta ben de Carisma sahibi olarak aranıza katılacağım. Bu arabayı almamam için uğraşan nice cengaverlerle, nice ezberci "yedek parçası pahalı oğlum onun", "2. elde satamazsın bak" diyen caretta caretta kaplumbağalarıyla boğuştum da geliyorum inşaallah. Şimdilik talip olduğum aracın bir iki ufak sorunu var ama genel itibarıyla temiz bir araç. Heyecanla bekliyorum.

Yıl içerisinde de aracın elime geçtiği günden sonra geçireceği evrimi (görüntü olarak, mekanik olarak, yapılan işlemlerin maliyeti olarak vs.) paylaşmak niyetindeyim..

Hayırlısı inşaallah.

Merhaba,
Aynı caretta larla ben de epeyice uğraştım. Sonunda ilk arabamın Carisma 1.8 GDI olmasına karar vermiştim. İyi ki de böyle karar vermişim. Arabamın performansından, konforundan, yakıt tüketiminden oldukça memnunum. Tabii ki yaşlı olmasının verdiği ufak tefek sorunlar oluyor. Ama onların üstesinden gelmek de bana ayrı bir keyif veriyor. Yolda giderken Mitsubishi lere ayrı bir gözle bakıyorum artık. Hele hele GDI gördüm mü selam vermeden geçemiyorum. :MCT: de harika bir platform. Her şey harika... :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2012 20:56 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar mitsubıshı logosu nereden alabilirim bilgisi olan varmı Ebayda fln baktım ama pek bişe anlamadım veremedim Sipariş Türk sitelerinden satılan yer biliyormusunuz Elmasın teki düştü görüntü kötü geliyor gözüme

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2012 20:59 
Kullanıcı avatarı

alirizak yazdı:
proxy yazdı:
Selamlar herkes,

Hayırlısı inşaallah.

Merhaba,
Aynı caretta larla ben de epeyice uğraştım. Sonunda ilk arabamın Carisma 1.8 GDI olmasına karar vermiştim. İyi ki de böyle karar vermişim. Arabamın performansından, konforundan, yakıt tüketiminden oldukça memnunum. Tabii ki yaşlı olmasının verdiği ufak tefek sorunlar oluyor. Ama onların üstesinden gelmek de bana ayrı bir keyif veriyor. Yolda giderken Mitsubishi lere ayrı bir gözle bakıyorum artık. Hele hele GDI gördüm mü selam vermeden geçemiyorum. :MCT: de harika bir platform. Her şey harika... :)

abi bende gördümmü Sellektör yapmadan geçmem hernekadar içindeki anlarsa :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2012 20:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Merhabalar benim bir sorunum var arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim aracım 1.6 2003 model 212.000 km de bozuk yollarda ve özellikle arnavut taşlı yollarda aracın altından lak lak diye ses geliyor ön takıma iki farklı rot balanscı ve 2 ayrı ustaya gösterdim ön takım sağlam ama sesin kaynağını bulamadılar fren kaliperlerine baktık onlarda sağlam. en son götürüdüğüm kişi alt orta bölümdeki koruma ile motor birbire çok yakın esnemelerde bu demir motora vurur dediler bunun çözümüde motor takozlarının değişimi dediler bende şimdi motor takozlarını değişimi için sizlerden fikir almak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2012 21:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
dündar polat yazdı:
Merhabalar benim bir sorunum var arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim aracım 1.6 2003 model 212.000 km de bozuk yollarda ve özellikle arnavut taşlı yollarda aracın altından lak lak diye ses geliyor ön takıma iki farklı rot balanscı ve 2 ayrı ustaya gösterdim ön takım sağlam ama sesin kaynağını bulamadılar fren kaliperlerine baktık onlarda sağlam. en son götürüdüğüm kişi alt orta bölümdeki koruma ile motor birbire çok yakın esnemelerde bu demir motora vurur dediler bunun çözümüde motor takozlarının değişimi dediler bende şimdi motor takozlarını değişimi için sizlerden fikir almak istiyorum sizce ne yapmalıyım?

amortisölere baktırmakta fayda var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2012 21:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
onlarda sağlam hocam takozlar için sanırım servis yolu gözüküyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eyl 2012 22:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhkan
Araç: carisma 1.8 gdi
Meslek: serbest
HÜSEYİN yazdı:
MERHABA ARKADAŞLAR İNŞALLAH BENDE YAKINDA CARİSMA SAHİBİ OLACAĞIM OCAK AYINDA GELECEK 13000 LİRAM VAR ONUNLA CARİSMA ALACACAĞIM DENEME SÜRÜŞÜ YAPTIM ÇOOOOOK GÜZEL VE ÇOK GÜVEN VERİCİ GELDİ.ARAÇ ALIMINDADA YARDIMLARINIZI BELKERİM.

Merhabalar benim o tarihte arabamı satmaya niyetim var.Dilersen bakabilirsin.1.8 gdi lpg li km 0.22 krş yakıyor tek nokta enjeksiyonlu tüp sistemi var sıkıntı yok.Yeşil 99 model gdi elegance modeli düşünürsen görüşürüz ..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Eyl 2012 16:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin.
Geçenlerde arabamın baskı balatasını değiştirdim . Şehirlerarası yakıt tüketimi fena değildi (6 lt/100 km). Fakat şehir içi yakıt tüketimi 13 lt/100 km idi (yol bilgisayarı 16 -17 lt gösteriyordu). Balata değişimi sonrası düzeleceğini umut ediyordum. Baskı balatam gerçekten de bitmişti. Değişimden sonra rölanti programlama ve yakıt tüketimi sıfırlama yapmama rağmen yol bilgisayarı hala 16- 17 lt gösteriyor. Yani bir değişim olmadı. Bu arada benim GDI-ECO ışığının ampülü patlamıştı aldığımdan beri hiç yanmamıştı. Kendim değiştirdim. Şimdi ilk çalıştırmada , motor soğukken , agresif kullanımlarda ve rölantide bu ışık yanmıyor doğal olarak. Onun dışında yanıyor. Ben de çok sakin kullanıyorum aracı. Neredeyse ışık hep yanıyor bende ve bu demek oluyor ki ekonomik modda kullanıyorum. Ama buna rağmen şehiriçinde araç fazla yakıyor. Bugünün fiyatlarıyla km de 60 kr yakıyor ve bu da çok fazla bence. Aracı performansı iyi .
Arabamdaki bildiğim sıkıntılar:
Yalnızca rölantide arıza ışığı yanıyor. Egr iptal edilmiş ve katalitik konvertörün içi boşaltıldı. (2000 model benzinli 1.8 gdi elegance hatchback-geçiş kasa)

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye